Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У TopHotels прокоментували закриття сайту в Туреччині

Після того, як TourDom.ru опублікував новину про блокування TopHotels на території Туреччини, на адресу редакції надійшли дзвінки від сторін конфлікту. Ситуацію прокоментували власник ресурсу Михайло Борисов і колишній директор компанії в Туреччині Канан Халілов. Ми публікуємо позиції обох сторін.

Михайло Борисов стверджує, що це він ініціював арешт товарного знака TopHotels на території Туреччини і порушення кількох справ проти Канана Халілова, який нібито телефонував готелі в країні, представляючись засновником фірми і діючи від її імені. Тимчасове блокування ресурсу, за словами власника сайту, - вимушений захід для того, щоб позбавити опонента можливості продовжувати інформувати про свою причетність до проекту. Г-н Борисов підкреслює, що те, що відбувається ніяк не впливає на роботу порталу, так як TopHotels призначений для російськомовних користувачів, а додавання відгуків з території Туреччини компанія давно заборонила «щоб уникнути накрутки рейтингу готелів».

Якщо турист летить до Ізраїлю

Про що турагент повинен знати, щоб уникнути претензій. думка юриста

У всьому винен турагент! Навіть якщо туриста не пускає в країну прикордонна служба. Чи стикалися з таким? У квітні менеджер з Москви Лілія Кононова розповіла в Фейсбуці про те, як турист зажадав з неї 100% -ний повернення коштів за тур до Ізраїлю, який не відбувся через депортацію з країни.

Канан Халілов, в свою чергу, стверджує, що він стояв біля витоків появи компанії в Туреччині в 2006 році і йому досі належить 20% акцій і товарний знак TopHotels в цій країні. Але він був змушений ініціювати блокування сайту, а також в 2016 році піти з поста директора через фінансові розбіжності. Він не отримав очікуваного прибутку від партнерства і подав кілька позовів до суду. «... У зв'язку з тим, що навіть інтернет-порталами, на яких розміщувалася реклама готелів, володів Михайло Борисов, а також у зв'язку з тим, що саме він приймав рішення про те, буде чи не буде опублікована певна реклама, і мав можливість в будь-який момент позбавити фірму джерела доходу, позивач (Канан Халілов. - Ред.) разом з фірмою-відповідачем (Media Emlak Maden Turizm Reklam. - Ред.) виявилися в його повній владі і відповідач звертався з позивачем не як з співзасновником і партнером, а як зі звичайним співробітником фірми », - йдеться в поясненні його позову до Михайла Бор сову (знаходиться в розпорядженні редакції). За словами Канана Халілова, різними неузгодженими бізнес-діями власник ресурсу завдав йому і спільно створеної фірмі збиток як мінімум на 8 млн доларів. Турецький партнер просить Торговий суд Анталії ліквідувати підприємство і виплатити йому компенсацію.

У компанії TopHotels підтвердили, що Канан Халілов раніше володів 20% акцій компанії в Туреччині. Однак, за їхніми словами, директор був звільнений, а турецька товарний знак - заарештований. Суди з цього приводу на території Туреччини ведуться з 2016 року. Остаточного рішення поки не прийнято.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язковаЧи стикалися з таким?

Новости