Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Візовий калькулятор за новими правилами Шенгену 2020

  1. Що таке візовий калькулятор візи Шенген?
  2. Калькулятор шенгенської візи онлайн - як користуватися?
  3. Кому потрібен калькулятор шенгенської візи?

Сучасна людина мобільний і пересувається по світу практично без обмежень. Вже нікого не дивують часті ділові закордонні поїздки, а відпочинок в країнах Європи перестав вважатися екзотикою, став цілком буденною справою.

Дотримуючись нескладних формальності, що пред'являються до мандрівникам з боку прикордонних органів, перетин європейського кордону стало легким. Світ нових технологій робить його ще простіше, допомагаючи правильно планувати подорож, дотримуючись вимог візового режиму.

Що таке візовий калькулятор візи Шенген?

Калькулятор шенгенської візи - це спеціальна онлайн-програма, створена для зручності мандрівників. З її допомогою можна розраховувати, чітко контролювати час перебування в європейських країнах входять до зони Шенгену.

Ссликой на візовий калькулятор Шенгену - ec.europa.eu/assets/home/visa-calculator/calculator.htm

Перебуваючи постійно в роз'їздах, зарубіжних подорожах, ділових відрядженнях, досить складно не заплутатися в датах, загальній кількості часу, проведеному за кордоном.

Ускладнює ситуацію і відсутність контролю з боку візових центрів, до функцій яких не відноситься контроль часу, проведеного мандрівником в межах європейської країни. Без суворої самодисципліни людини це закінчується неприємностями, з якими стикаються недисципліновані мандрівники на прикордонному контролі.

Сучасна людина мобільний і пересувається по світу практично без обмежень

За порушення термінів перебування на території Шенгену можна отримати відмову у видачі наступних віз.

Перевищення допустимого часу на території шенгенської зони тягне за собою адміністративне покарання (штрафні санкції), імовірний відмову в оформленні наступних візових дозволів. За негласними правилами, людина автоматично стає неблагонадійним мандрівником, якому складно буде отримати новий дозвіл на в'їзд на європейську державу, що складаються в шенгенській зоні.

Це принесе чималі прикрощі людям, що люблять подорожувати, пізнавати нові країни, їх звичаї, а діловим особистостям - може обернутися втратою надійних зарубіжних бізнес-партнерів, непередбаченими фінансовими втратами.

Уникнути потенційних проблем можна, використовуючи при плануванні поїздки калькулятор шенгенської візи онлайн, допомагає дотримуватися візової дисципліни. Він істотно надійніше записних книжок, органайзерів, завжди доступний, зручний і легкий у використанні. Спланувати час і дату поїздки, використовуючи даний сервіс просто.

Калькулятор шенгенської візи онлайн - як користуватися?

Підрахунок не займає багато часу. Головне, коректно заповнити відповідні графи.

Для прикладу візьмемо такі дані: дата передбачуваного в'їзду - 08/06/18, попередні в'їзди / виїзди: попередні перебування в Шенгенській зоні:

  1. 03/01/18 - 13/01/18;
  2. 11/03/18 - 14/04/18;
  3. 23/04/18 - 11/05/18;
  4. 14/05/18 - 28/05/18.

Калькулятор може працювати в режимі планування або контролю:

Калькулятор може працювати в режимі планування або контролю:

Вибравши потрібну функцію, слід занести дані за датою в'їзду (контрольна дата):

Вибравши потрібну функцію, слід занести дані за датою в'їзду (контрольна дата):

І заповнити поля інформацією про терміни попередніх поїздок:

І заповнити поля інформацією про терміни попередніх поїздок:

Підрахунок проводиться автоматично, займає менше секунди часу.

У режимі «Планування» на моніторі буде видно, скільки днів залишилося для планованої поїздки, а також початок 90-денного і 180-денного періоду:

А в режимі «Контроль» калькулятор покаже перевищено чи термін перебування, і якщо немає, то до якої дати можна залишатися в Шенгенській зоні:

А в режимі «Контроль» калькулятор покаже перевищено чи термін перебування, і якщо немає, то до якої дати можна залишатися в Шенгенській зоні:

Маючи в своєму розпорядженні такої інформації можна легко спланувати поїздку, не наражаючись на небезпеку порушити правила прикордонні пересування.

У разі занесення неправильних даних можна скинути підрахунок, натиснувши на кнопку «Скидання», і заповнити всі графи заново.

Варто зазначити, що для забезпечення себе репутацією благонадійного туриста не треба намагатися вибрати все дозволене час до залишку, перетинаючи кордон в останні секунди дії візового дозволу. Європейські митні, прикордонні служби (і інших держав, включаючи наше) більш прихильно ставляться до туристів, який вміє правильно, чітко планувати свій час.

Кому потрібен калькулятор шенгенської візи?

Калькулятор Шенгену за новими правилами потрібен тільки для туристів з шенгенською мультивізою категорії C

Звичайно, не всім мандрівникам стане в нагоді цей сервіс. При відкритті одноразової візи з лімітованим терміном дії калькулятор не знадобиться. До закінчення дії проставленного штампа мандрівник повертається додому, не стикаючись з митними труднощами.

Оформляючи короткострокову візу через туристичне агентство під певну путівку, також не варто турбуватися про це питання.

Кому дійсно сервіс стане надійним помічником - це людям, які мають візою категорії «С». Відповідно до європейських візових нормам, віза «С» - це короткострокова віза, що дає право перебувати на території країн шенгенської зони до 90 днів. Дана категорія поділяється на чотири підкатегорії - С1, С2, С3, С4, які конкретизують умови, термін дозволеного перебування в Європі.

Кожна з підкатегорій «С» може бути багаторазовою (мульти) візою, варіюється лише термін легітимності її дії - від одного місяця до 5 років.

Незалежно від підкатегорії існує правило, що лімітують термін перебування туриста на території європейських країн, з якого випливає, що людина має право протягом півроку залишатися на території Шенгену не більше 90 днів. У таких випадках, плануючи чергову поїздку, стане в нагоді шенгенський калькулятор для мультивізи, що допомагає дотримуватись встановлених візові правила.

Що таке візовий калькулятор візи Шенген?
Калькулятор шенгенської візи онлайн - як користуватися?
Кому потрібен калькулятор шенгенської візи?
Що таке візовий калькулятор візи Шенген?
Калькулятор шенгенської візи онлайн - як користуватися?
Кому потрібен калькулятор шенгенської візи?

Новости