Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Росію для іноземців на запрошення. Як отримати візу самостійно

  1. 1. Чи потрібна вам віза
  2. 2. Яка віза вам потрібна
  3. Туристична віза в Росію
  4. Ділова віза в Росію
  5. приватна віза
  6. Робоча віза для іноземців
  7. Інші типи віз
  8. 3. Які документи потрібні для візи
  9. Крок 1. Отримайте запрошення на візу
  10. Як оформити запрошення на туристичну візу в Росію онлайн
  11. Як оформити запрошення на ділову візу
  12. Крок 2: Оформіть медичну страховку
  13. Крок 3: Заповніть візову анкету
  14. Крок 4: Перевірте паспорт
  15. Крок 5: Зробіть дві фотографії
  16. 4. Куди подаваті документи на візу
  17. 5. Скільки коштує віза і коли буде готова
  18. Вартість оформлення візи для громадян Євросоюзу, США, Канади і Великобританії
  19. 7. Як зменшити ймовірність відмови у візі
  20. 8. Після приїзду
  21. Міграційна карта
  22. Реєстрація по прибуттю
  23. Запам'ятати

Є думка, що отримати візу в Росію довго і складно. Насправді це не так.

Щоб отримати візу в Росію, вам потрібно зробити три простих кроки:

  1. Отримати запрошення на візу;
  2. Заповнити анкету на сайті МЗС Росії;
  3. Подати документи в російське консульство.

Через кілька днів знову прийти в консульство за готовою візою.

На підготовку всіх документів у вас піде не більше години за комп'ютером, але у новачків можуть виникнути складності. Ми склали докладний посібник з послідовними кроками, списком необхідних документів і прикладами їх заповнення, щоб ви все зробили правильно і без проблем отримали візу. Поїхали!

1. Чи потрібна вам віза

Якщо ви вирішили з'їздити в Росію, швидше за все, вам буде потрібно віза. Цей документ дає право перетнути кордон Росії та деякий час там пожити. Російська віза вклеюється в ваш закордонний паспорт.

Якщо ви громадянин Євросоюзу, США, Канади, Великобританії, Австралії - віза вам точно знадобиться.

Без візи в Росію можуть приїхати жителі тих країн, які підписали договір з Росією про безвізовий режим. Якщо вам все-таки віза потрібна, давайте розбиратися, як її отримати.

2. Яка віза вам потрібна

Російські візи бувають декількох типів, яку вибрати - залежить від мети вашої поїздки.

Туристична віза в Росію

Якщо ви мрієте сфотографуватися у Собору Василя Блаженного в Москві, прогулятися по Невському проспекту в Санкт-Петербурзі, з'їздити в інші російські міста, вибирайте туристичну візу.

Радимо оформляти туристичну візу, навіть якщо приїхали на конференцію або в гості до друзів - її зробити найпростіше і швидше.

Максимальний термін дії туристичної візи - 30 днів, довше залишатися в Росії по туристичній візі не можна. Продовжити візу можна тільки в разі хвороби.

Найчастіше консульство видає одноразову туристичну візу. Це означає, що в'їхати і виїхати з Росії ви зможете тільки один раз.

Це означає, що в'їхати і виїхати з Росії ви зможете тільки один раз

Так виглядає туристична віза

оформити запрошення
на туристичну візу
онлайн за 1190 руб.

Ділова віза в Росію

Якщо у вас в Росії свій бізнес або намічається ділова поїздка, можете оформити ділову візу. Термін її дії - до року, але в особливих випадках можуть дати і на п'ять.

За діловій візі ви можете приїжджати в Росію багаторазово, але перебувати в країні дозволять не більше 90 днів в кожному півріччі.

Припустимо, вам видали річну ділову візу. У Росії ви можете жити і нікуди не їхати 180 днів в році: 90 днів в перші півроку, 90 днів - у другі півроку. Жити безвиїзно більше 90 днів не можна.

оформити запрошення
на ділову візу
онлайн від 2490 руб.

приватна віза

Якщо в Росії живуть ваші родичі або друзі і ви хочете погостювати у них місяць-другий, можете оформити гостьову візу, вона ж ділова віза. Віза дає право жити в Росії до 90 днів. Але ми не рекомендуємо її робити, тому що її отримання займає багато часу і вимагає особистого візиту в Управління федеральної міграційної служби громадянина Росії, у якого ви будете жити.

Якщо ви хочете зустрітися з родичами і поїздити по країні, радимо замість приватної візи оформити туристичну. Це простіше, швидше і дешевше.

Це простіше, швидше і дешевше

Якщо ви все-таки зважилися оформляти приватну візу, то для цього вам буде потрібно:

  • ваш діючий паспорт;
  • 2 копії російської візової анкети, заповнені і підписані;
  • 1 фотографія на візу, зроблена недавно;
  • повідомлення з місцевого ФМС в Росії.

Приймаюча сторона повинна отримати і відправити вам оригінал повідомлення. Для цього їй потрібно знати:

  • повне ім'я того, кого вона запрошує;
  • дата народження;
  • національність;
  • номер паспорта;
  • Домашня адреса;
  • дата планованого в'їзду і виїзду з Росії.

Оформлення заявки в Управлінні віз і реєстрацій (Увіра) коштує близько 35 $ і займає до двох місяців.

Робоча віза для іноземців

Якщо ви збираєтеся працювати в Росії, вам буде потрібно робоча віза. По ній ви можете влаштуватися в будь-яку компанію на будь-яку посаду - обмежень немає, але ви повинні ще до поїздки отримати запрошення від роботодавця.

Термін дії робочої візи може бути від одного року до трьох років, при цьому виїжджати і в'їжджати в Росію ви можете багато раз і в будь-який час.

Термін дії робочої візи може бути від одного року до трьох років, при цьому виїжджати і в'їжджати в Росію ви можете багато раз і в будь-який час

оформити запрошення
на робочу візу в Росію
з гарантією видачі візи

Інші типи віз

Навчальна віза. Оформляється, якщо мета візиту - навчання в Росії. Зазвичай термін її дії - не більше року, але якщо навчання не закінчилася, візу можна продовжити, не виїжджаючи з Росії.

Транзитна віза. Її потрібно оформити, якщо ви їдете в іншу країну через Росію. Транзитна віза не потрібна, якщо ви летите на літаку і в Росії пересідаєте з одного рейсу на інший, не залишаючи аеропорт. Для отримання транзитної візи запрошення не потрібно, але при оформленні потрібно показати авіа- або залізничні квитки. Зазвичай термін транзитної візи - 10 днів.

Гуманітарна віза. Її оформляють, коли мета поїздки - благодійність, паломництво до святих місць, ви їдете по культурному, шкільного або студентського обміну, для участі в спортивних заходах і т.п.

3. Які документи потрібні для візи

Отже, ви визначили, яка віза вам потрібна. Тепер для її отримання потрібно зібрати всі необхідні документи.

Крок 1. Отримайте запрошення на візу

Запрошення - це оформлений на спеціальному бланку офіційний документ, в якому містяться ваші дані, відомості про приймаючу сторону, мета візиту і термін перебування в країні. Багато хто плутає запрошення на візу з бронью готелю. Це різні документи. Запрошення для отримання візи це обов'язковий документ, а бронь готелю - немає.

Запрошення видається від імені того, хто вас запросив. Якщо ви оформляєте туристичну візу, то запрошення вам зробить турагентство або готель. Якщо їдете в гості, запрошення оформлять ті люди, у яких будете жити. Якщо у вас ділова поїздка, запрошення вам зробить компанія, а для робочої візи - роботодавець.

Запрошення оформляється російською мовою. Деякі консульства при подачі заяви на візу просять оригінал запрошення, іншим достатньо копії.

Якщо ви зібралися отримувати туристичну візу і вже підібрали готель, в якій будете жити, зателефонуйте туди або напишіть по електронній пошті. Запитайте, чи можуть вони надіслати вам запрошення факсом або електронною поштою. Іноді готелі беруть за підготовку і відправку запрошення від 20 до 50 доларів, але деякі відправляють безкоштовно при наявності заздалегідь сплаченого номера в готелі.

Іноді готелі беруть за підготовку і відправку запрошення від 20 до 50 доларів, але деякі відправляють безкоштовно при наявності заздалегідь сплаченого номера в готелі

оформити запрошення
на туристичну візу
онлайн за 1190 руб.

Туристичне запрошення складається з двох документів: туристичне підтвердження і туристичного ваучера.

Якщо ви хочете уникнути складнощів і зробити все швидко, можете звернутися в організацію, яка оформляє запрошення по інтернету. У нашій компанії оформлення офіційного туристичного запрошення на візу в Росію займає 5 хвилин і коштує 1500?, Запрошення для ділової або гостьової візи дорожче.

Ми працюємо в партнерстві з ліцензованим туроператором і ФМС Росії, тому у нас все легально. Оформлене запрошення надсилаємо на електронну пошту, копії достатньо для оформлення візи, а в окремих випадках коли необхідний оригінал - висилаємо поштою.

Як оформити запрошення на туристичну візу в Росію онлайн

  1. Виберіть громадянство
  2. Впишіть в поля свої особисті дані: ім'я, прізвище, стать, дату народження, номер паспорта, термін його дії і електронну пошту, на яку ми надішлемо готове запрошення.
  3. Вкажіть плановану початкову і кінцеву дату вашої поїздки.

4. Сплатіть безпечним способом на сайті - банківською карткою або Пейпалом.

5. Готово! Через кілька хвилин запрошення на візу прийде до вас на електронну пошту. Відкрийте його і роздрукуйте в одному екземплярі. Для консульства підійде роздруковане запрошення, оригінал не потрібний.

Як оформити запрошення на ділову візу

Оформлення ділового запрошення трохи складніше.

Спочатку ви вибираєте країну, громадянином якої є.

Спочатку ви вибираєте країну, громадянином якої є

Далі вам потрібно вибрати країну, в якій ви живете. Нижче з'явиться список міст, в яких знаходяться російські консульства і візові центри. Вибираєте будь - туди ви понесете документи на оформлення візи.

Наприклад, ви живете в Німеччині і найближче до вас розташоване російське консульство в Берліні. Вибираєте його.

Наступний крок - вибір типу запрошення. Якщо туристичне запрошення оформляється від імені готелю, то ділове запрошення оформляється від імені Федеральної міграційної служби або російської організації.

Запрошення від ФМС оформляється на гербовому папері. Якщо ви оформляєте багаторазову візу, то відносите в консульство оригінал запрошення, якщо вам потрібна одно- або дворазова віза - досить копії.

Запрошення від російської компанії оформляємо тільки для громадян США, Норвегії, Швейцарії, Японії та Євросоюзу, крім Великобританії, Ірландії та Хорватії. Консульство приймає оригінал або копію - залежить від кратності візи та інших обставин. Перед оформленням цього типу запрошення зателефонуйте в консульство і уточніть, в якому вигляді вони приймають запрошення.

Зразок електронного запрошення   Наступний крок - заповнення особистих даних Зразок електронного запрошення
Наступний крок - заповнення особистих даних.

Зразок електронного запрошення   Наступний крок - заповнення особистих даних

Вкажіть дані паспорта, бажані початок і кінець дії візи й мету поїздки.

Вкажіть дані паспорта, бажані початок і кінець дії візи й мету поїздки

Вкажіть, де ви зараз працюєте.

Вкажіть, де ви зараз працюєте

У розділі «Маршрут» обов'язково одним з міст вкажіть Москву, так як запрошення буде оформляти московська компанія. Якщо ви плануєте відвідати інші міста, просто вкажіть їх додатково.

Під час вибору готелю відкриється список готелів. Виберіть будь-яку з них.

В кінці вам потрібно перевірити замовлення і оплатити рахунок.

Крок 2: Оформіть медичну страховку

Громадянам Великобританії, США, Австралії і Канади не обов'язково оформляти медичну страховку. Якщо ви з іншої країни, то вам потрібно оформити медичний поліс для візи в Росію зі страховою сумою покриття в 30 000 €. Поліс повинен діяти на всій території Росії і покривати весь термін дії візи. Поліс можна оформити по інтернету і отримати в той же день.

Крок 3: Заповніть візову анкету

Після того, як визначитеся з датою поїздки, оформіть запрошення і поліс, відкрийте сайт Консульського департаменту МЗС Росії і заповніть візову анкету. Анкета заповнюється в електронному вигляді російською або англійською мовою.

1. Вибір країни проживання і мови. Для початку вам запропонують вибрати країну, де ви живете і мову, на якому будуть питання анкети. Прочитайте правила заповнення візової анкети та поставте галочку навпроти «Я прочитав цю інформацію».

Прочитайте правила заповнення візової анкети та поставте галочку навпроти «Я прочитав цю інформацію»

Якщо ви вибрали російську мову, то всі відповіді на питання пишіть на російській, а прізвища, імена, адреси та назви установ - англійською.

Якщо в прізвища або імені є знаки вашого національної мови, яких немає в латинському алфавіті (наприклад, N, E, U або C), то пишіть все транслитом - так, як в паспорті. Наприклад, замість Seo Turre треба писати Seo Tuerre.

Якщо ви заповнюєте анкету англійською мовою, то всі ваші відповіді мають бути тільки англійською з використанням тільки тих букв, які є в латинському алфавіті.

2. Номер анкети і пароль. Ваша анкета створена і їй присвоєно номер. Запишіть його, щоб в разі чого відновити анкету. Придумайте легко запам'ятовується пароль і запишіть на листочку номер анкети. За номером і паролем ви зможете відкрити не до кінця заповнену анкету і додати відсутню інформацію. Забуті номер анкети та пароль неможливо відновити. Доведеться заповнювати анкету заново.
2

3. Інформація про запитуваної візі. У цьому розділі вам потрібно вказати своє громадянство.

У цьому розділі вам потрібно вказати своє громадянство

Потім потрібно відповісти, чи було у вас раніше громадянство Росії чи СРСР. Якщо було, то вказати, коли і чому ви його втратили.

Якщо було, то вказати, коли і чому ви його втратили

Тепер розкажіть про мету поїздки. Якщо ви оформляли туристичне запрошення, то метою поїздки буде туризм. Якщо приватна, то метою поїздки будуть приватні візити. Якщо у вас ділове запрошення, то метою поїздки будуть ділові візити.

Після того, як ви вибрали мету поїздки, вам потрібно уточнити, що це за поїздка. Наприклад, якщо ви вибрали туризм, то нижче потрібно вибрати, який саме: туризм, автотуризм, туризм цільової, туризм-полювання, туризм-72 години, тургруппа.

Дати в'їзду та виїзду повинні бути такими ж, як в запрошенні.

Дати в'їзду та виїзду повинні бути такими ж, як в запрошенні

Тепер треба відповісти на питання про візу: про її категорії та вигляді, кратності (одноразова, дворазова, багаторазова) і вказати дату в'їзду і виїзду з Росії.

Тепер треба відповісти на питання про візу: про її категорії та вигляді, кратності (одноразова, дворазова, багаторазова) і вказати дату в'їзду і виїзду з Росії

4. Персональна інформація. У цьому розділі ви розповідаєте про себе. Ім'я та прізвище вказуйте так, як зазначено у вас в паспорті. Не пишіть скорочені або другі імена, якщо їх немає в паспорті.

5. Інформація про паспорт. У розділі про паспорт ви вказуєте його тип (якщо ви їдете за звичайним закордонним паспортом, то вибираєте загальногромадянський), номер, дату видачі та строк дії та ким виданий паспорт.

6. Інформація про відвідування. В цьому розділі розповідаєте, куди прямуєте. Щоб все коректно заповнити, інформацію для цього розділу беріть з запрошення. Наприклад, якщо ви оформляєте туристичну візу, в найпершому пункті «В яку установу прямуєте» перепишіть дані з надісланого вам туристичного запрошення. У «Маршруті» виберіть міста, які ви збираєтеся відвідати (можна вибрати кілька - для цього натисніть кнопку «Додати»). У пункті про страховку перепишіть номер страхового поліса і точну назву страхової компанії.

Якщо поїздку оплачуєте ви самі, в пункті «Хто оплачує вашу поїздку і перебування в Росії» виберіть «Самостійно». Якщо ви пенсіонер або, навпаки, школяр або студент і вашу поїздку оплачують родичі або друзі - виберіть «Фізична особа». Якщо гроші на поїздку вам дало навчальний заклад або компанія, то виберіть «Організація».

В останньому пункті напишіть контакти тих місць, в яких ви будете жити. Якщо ви оформляєте запрошення у нас, то разом з документами ви отримаєте інструкцію з адресою та іншими даними, які потрібно вписати в анкету.

Всі поля повинні бути заповнені. Якщо у готелі немає номера телефону, не залишайте поле порожнім. Вбийте туди будь-які цифри - наприклад, 111.

7 7. Додаткова інформація. У цьому розділі ви повинні коротко відповісти на питання про правопорушення, хворобах, відмовах у візі, депортації, військової служби і т.д. Відповідайте чесно, всю інформацію працівники консульства будуть перевіряти.

8. Освіта і трудовий стаж. Вкажіть, в яких навчальних закладах, крім, школи, ви вчилися і розкажіть про двох попередніх місцях роботи. Про те, де працюєте зараз поки не пишіть.

Якщо ви вийшли на пенсію, все одно вкажіть два останніх місця роботи.

Якщо ви ніде не вчилися або ніколи не працювали, напишіть про це в супровідному листі.

Якщо компанія, в якій ви працювали, закрилася або переїхала, в анкеті вказуйте ту адресу, за якою вона перебувала на момент вашої діяльності. Якщо ви не пам'ятаєте телефон компанії, замість прочерку впишіть будь-які цифри.

Якщо ви не пам'ятаєте, де працювали раніше і ніяких документів про це у вас не збереглося, дайте відповідь, що не працювали і напишіть супровідний лист.

9. Інформація про останньому відвідуванні. Розкажіть про минулі поїздки, не тільки в Росії, але і в інші країни. Якщо ви не пам'ятаєте точних дат, введіть приблизні.

10. Контактна й інша інформація. Тут потрібно розповісти, як звуть ваших батьків, вказати ваш домашню адресу і телефон.

В поле «ваш особистий телефон» введіть номер мобільного телефону, а не міського. Якщо у вас немає мобільного телефону, введіть номер родичів або друзів.

Далі вкажіть місце, де ви зараз працюєте або вчитеся. Якщо ви на пенсії, то на питання «Чи працюєте ви чи вчитеся» все одно дайте відповідь так, в полях «місце роботи» і «посаду» напишіть «пенсіонер», в поле «адреса» напишіть «ні», в поле «телефон» вкажіть будь-які ціфри.11. Місце подачі заяви. Виберіть місце, в яке будете подавати документи на візу. Наприклад, якщо ви вказали, що живете в Австрії, вам запропонують вибрати російські консульства і візові центри, що знаходяться в містах Австрії.

Все, ваша анкета готова. Перевірте її ще раз, збережіть і роздрукуйте у двох примірниках.

Друкуйте анкету тільки на білому непрозорому папері формату А4, на кольоровому папері анкету не приймуть. Використовуйте кольорові картриджі і друкуйте анкету тільки з одного боку аркуша, друкувати з двох сторін можна.

Після відправлення анкети ви все ще можете внести зміни. Для цього перейдіть на visa.kdmid.ru/RetrievePage.aspx і заповніть чотири поля: номер анкети, своє прізвище, рік народження і пароль. Після цього вашій анкеті буде присвоєно новий номер - запишіть його.

Візова анкета дійсна протягом 30 днів з моменту подачі заявки.

Крок 4: Перевірте паспорт

У закордонному паспорті повинні бути не менше двох чистих сторінок для вклеювання візи, а термін дії паспорта повинен бути не менше 6 місяців після передбачуваної дати від'їзду з Росії. Якщо порожніх сторінок не залишилося або термін дії закінчується, оформите новий паспорт.

На оформлення візи ви подаєте оригінал паспорта, але у вас можуть попросити ще й попередні паспорти, якщо вони були.

Крок 5: Зробіть дві фотографії

Вам знадобляться дві кольорові фотографії 3,5? 4,5 см. Сфотографуйте на світлому фоні в анфас, без окулярів з затемненими стеклами. Фотографії повинні бути хорошої якості: чіткі, без пікселів, що не темні і не засвічені.

Акуратно вклейте фотографію в спеціальну рамку в анкеті, яку ви роздрукували. У чорній рамці під фотографією поставте дату і підпис.

Якщо ви подорожуєте з дітьми, приготуйте свідоцтва про народження та копії паспортів батьків.

4. Куди подаваті документи на візу

Всі зібрані документи потрібно віднести в російське консульство або візовий центр тієї країни, громадянином який ви є. Якщо ви громадянин країн Шенгенської угоди, то можете отримати візу в кожній із країн шенгену.

Якщо ви громадянин однієї країни, а живете в іншій, то російську візу можете отримати там, де зараз живете, але за умови, що у вас є вид на проживання або дозвіл на роботу в країні проживання.

5. Скільки коштує віза і коли буде готова

Вартість візи в Росію для громадян будь-якої країни коштує стільки ж, скільки віза для росіян в цю країну. Для громадян Росії шенгенська віза коштує 35 €, стільки ж платять за російську візу європейці.

Ще ціна візи залежить від того, де ви її оформляєте: в російському консульстві чи візовому центрі.

Найдешевше оформляти візу в консульстві і посольстві, але там можуть бути черги, а на прийом треба записуватися заздалегідь. Якщо не вистачає якогось документа або десь допущена помилка, на місці все виправити не вийде - доведеться заново записуватися на прийом.

Вартість оформлення візи для громадян Євросоюзу, США, Канади і Великобританії

У деяких країнах російські консульства приймають заявки на оформлення візи через візовий центр - це допомагає уникнути черг і спрощує процедуру оформлення документів. Оформляти візу через візовий центр дорожче. Наприклад, в Євросоюзі за це додатково візьмуть 25-30 €. Зате на прийом можна записатися за день-два, вам допоможуть заповнити анкету, зроблять копії необхідних документів та дадуть номер відстеження статусу заявки. Коли віза буде готова, можете замовити доставку документів додому або на роботу.

Квитанція про сплату консульського збору. Обов'язково додайте до документів на візу квитанцію про сплату консульського збору. Тільки спочатку дізнайтеся в консульстві, як краще оплатити візу. Наприклад, російське консульство в Канаді не приймає готівку, чеки та платежі за картками - тільки банківський переказ.

Терміни. Швидше за все роблять туристичну візу - зазвичай це займає 7-10 робочих днів. Ділову - від 3 днів до двох тижнів, гостьову - від 7 днів до місяця.

Якщо віза потрібна терміново, можете скористатися послугою оформлення «експрес-візи» - в цьому випадку візу зроблять за 3 дні, але за терміновість заплатите в 2-3 рази дорожче.

Отримання паспорта з візою. Після того, як ваші документи приймуть, вам скажуть, коли прийти за паспортом і візою.
(Ілюстрація - щаслива людина з візою)

7. Як зменшити ймовірність відмови у візі

Найчастіше в візі відмовлятися не злісним злочинцям, а звичайним громадянам, які неуважно заповнили документи.

  1. Перевірте термін дії вашого паспорта. Візу не дадуть, якщо термін дії паспорта менше 6 місяців після передбачуваної дати виїзду з Росії.
  2. Оформляйте запрошення в офіційних організаціях, які мають на це ліцензію. Якщо запрошення оформляє турагентство, перевірте, щоб воно було в Єдиному реєстрі туроператорів . Справжність отриманого запрошення можете перевірити на сайті МВС Росії . Якщо ваше запрошення фальшиве і оформлено організацією, яка працює неофіційно, в візі вам відмовлять.
  3. Зберіть повний пакет документів. Перевірте документи на помилки і неточності.
  4. Простежте, щоб мета поїздки, а також міста відвідування і готель відповідали тому, що зазначено в оформленому запрошенні.
  5. Дати поїздки, які ви вказали у візовому заяві, повинні збігатися з датами в запрошенні.
  6. Не порушуйте закони. Візу не дадуть іноземцям, які не заплатили штраф, порушили терміни перебування в країні і покинули її з простроченою візою або були депортовані.

8. Після приїзду

На цьому формальності не закінчилися. Коли ви приїдете в Росію, вам доведеться заповнити міграційну карту і зареєструватися. Тут є свої нюанси.

Міграційна карта

Зазвичай її дають заповнити під час проходження паспортного контролю в аеропорту або на російській митниці, якщо ви перетинаєте кордон на поїзді, автобусі або автомобілі.

Міграційна карта складається з двох однакових частин розміром в сторінку паспорта. Ви заповнюєте обидві. Потім прикордонник відірве одну частину і забере собі, а друга залишиться у вас. Покладіть карту в паспорт і не втратьте - коли будете залишати Росію, міграційну карту потрібно буде показати прикордонникам.

Покладіть карту в паспорт і не втратьте - коли будете залишати Росію, міграційну карту потрібно буде показати прикордонникам

Реєстрація по прибуттю

Якщо ви приїхали в Росію менше, ніж на 7 днів, можете далі не читати - реєстрація вам не потрібна. Якщо ви плануєте погостювати довше, доведеться зареєструватися.

За російськими законами ви зобов'язані зареєструватися протягом семи робочих днів з початку приїзду. Це потрібно для того, щоб міграційна служба знала, де ви будете жити. Якщо ви зупиняєтеся в різних містах, то реєструватися доведеться в кожному місті.
За російськими законами ви зобов'язані зареєструватися протягом семи робочих днів з початку приїзду

Реєстрація - це важливо. Якщо ви зупинитеся в готелі, вас зареєструє адміністратор, якщо зупиніться в квартирі або будинку у родичів або друзів, то реєструвати вас будуть вони. Вам просто потрібно буде зняти копію з першої сторінки паспорта, візи та міграційної карти, яку ви заповнювали на кордоні, і передати тим, хто буде вас реєструвати.

Запам'ятати

1. Щоб отримати візу в Росію, вам знадобляться наступні документи: паспорт, запрошення, медстраховка, заповнена візова анкета, 2 кольорові фотографії 3,5? 4,5 см і квитанція про сплату консульського збору.

2. Візу оформляють російські консульства або візові центри, які знаходяться у вашій країні.

3. Термін оформлення візи залежить від її типу. Туристичні візи оформлюють 7-10 робочих днів, ділову - від 3 днів до місяця, гостьову - один-два місяці. Якщо потрібно швидше, замовте «експрес-оформлення».

4. Після приїзду в Росію вам потрібно буде заповнити міграційну карту. Свій екземпляр збережіть до від'їзду з Росії.

5. Якщо ви зупинилися в одному місті більше, ніж на 7 робочих днів, вам потрібно зареєструватися. Це зроблять ті, у кого ви зупинилися.

Як отримати візу в Росію самостійно: покрокова інструкція

4.9 (97.24%) 29 votes

У нашій компанії оформлення офіційного туристичного запрошення на візу в Росію займає 5 хвилин і коштує 1500?
1. Щоб отримати візу в Росію, вам знадобляться наступні документи: паспорт, запрошення, медстраховка, заповнена візова анкета, 2 кольорові фотографії 3,5?

Новости