Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Південну Корею для росіян і інших громадян: чи потрібна і як отримати

  1. Чи потрібна віза в Південну Корею
  2. безвізовий в'їзд
  3. Відео про поїздку в Південну Корею і про заповнення декларації
  4. Якими бувають візи
  5. Типи віз в залежності від мети поїздки
  6. Транзитна
  7. Гостьова
  8. робоча
  9. Відео про те, як приїхати в Корею працювати
  10. Діловий тип візи
  11. інвесторська
  12. Віза для етнічних корейців
  13. Возз'єднання з сім'єю
  14. для дипломатів
  15. СПЕЦІАЛЬНІ візи
  16. куди звертатися
  17. Необхідні документи та вимоги до них
  18. Вимоги до фотографии
  19. Як підтвердити наявність коштів на поїздку
  20. проходження співбесіди
  21. Особливості поїздкі з дітьми
  22. Особливості подорожі з домашніми тваринами
  23. Як довго триває процедура оформлення і скільки це коштує
  24. Таблиця: вартість і терміни оформлення віз в Південну Корею
  25. Відео про те, як отримати корейську ID-карту
  26. Відео про цікаві факти про Південну Корею

Південну Корею називають ще Країною ранкової свіжості. І це не дивно, адже місцева природа просто унікальна, вона вражає людину, вперше ступив на цю землю. Але не тільки цим славиться Південна Корея. Ще кілька десятків років тому на місці сучасного процвітаючого держави була відстала азіатська країна, яка порівняно недавно, за історичними масштабами, пережила руйнівну і кровопролитну війну. За дуже короткий термін Республіка Корея змогла зробити величезний промисловий стрибок, ставши одним з десяти найбільш економічно розвинених держав світу. Країна ранкової свіжості дуже цікава для туристів, трудових мігрантів, студентів, бізнесменів. ... Наскільки легко сьогодні приїхати в Південну Корею і чи буде потрібно для цього віза?

Чи потрібна віза в Південну Корею

Зовсім недавно поїздка в Південну Корею була пов'язана з необхідністю подолання досить великої кількості бюрократичних рогаток. Але в останні роки країна провела істотну лібералізацію свого міграційного законодавства. Так, з 2014 року для громадян Російської Федерації та Казахстану перетин південнокорейської кордону стало безвізовим. Але при цьому існує цілий ряд обмежень як за термінами, так і за метою поїздки. Для громадян інших республік СНД, як і раніше, відвідування Республіки Корея пов'язане з необхідністю оформлення в'їзного дозволу.

Скасування віз для громадян Російської Федерації має кілька причин. По-перше, цей жест доброї волі пов'язаний із загальною лібералізацією міграційного законодавства країни. По-друге, він має під собою цілком прагматичні коріння. З кожним роком Південна Корея нарощує свій експортний потенціал, а одним з найбільших споживачів її товарів є саме Російська Федерація. Скасування віз істотно полегшує торговельне співробітництво двох країн. Важливо також і те, що значна частина жителів російського Далекого Сходу має корейські коріння.

Існує ще одна можливість безвізового відвідування Південної Кореї - якщо іноземець раніше встиг кілька разів з'їздити в цю країну і при цьому жодного разу не порушив її імміграційне законодавство. Правило діє для тих, хто був в Кореї мінімум чотири рази протягом останніх двох років або десять разів протягом будь-якого періоду часу. У цьому випадку термін безвізового перебування на південнокорейській території обмежується 30 днями протягом кожних півроку.

Без візи можна відвідати острів Чеджудо, який вважається однією з місцевих визначних пам'яток і хорошим місцем для відпочинку. В його межах росіяни можуть перебувати не більше двох місяців, а громадяни інших країн СНД - один місяць з дати перетину південнокорейської кордону. При цьому кількість попередніх відвідувань Республіки Корея не має значення. Але ось перебратися з острова безвізово на континентальну територію Південної Кореї не вийде, так само, як і оформити на острові в'їзного дозвіл.

Південну Корею називають ще Країною ранкової свіжості

Аеропорт Інчхон - повітряні ворота Південної Кореї

Якщо ж запланований більш тривалий візит до Південної Кореї або його мета не пов'язана з туризмом, то буде потрібно відвідати дипломатичне представництво цієї країни у себе на батьківщині і отримати візу, тип який повинен відповідати меті відвідування країни.

безвізовий в'їзд

Російські та казахстанські громадяни мають право перетинати південнокорейську державний кордон і перебувати на території країни протягом 60 днів. Однак безвізовий в'їзд можливий тільки з туристичними цілями або при скоєнні приватного візиту. На прикордонному контролі потрібно подати такі документи:

  • закордонний паспорт. Він повинен бути дійсний не менше понад півроку на момент перетину південнокорейської кордону;
  • квитки на батьківщину або в третю країну;
  • підтвердження платоспроможності;
  • бронь номера в готелі;
  • міграційну картку. Вона заповнюється безпосередньо перед проходженням прикордонного контролю.

Сама перевірка документів на пункті прикордонного контролю займає не більше п'яти або десяти хвилин. Можливо, південнокорейські прикордонники зададуть пару питань, що стосуються мети поїздки та наявності необхідних коштів. Кошти можуть бути у вигляді готівки, дорожніх чеків або на кредитній карті. Картка повинна бути прийняті в банках Південної Кореї, про це слід подбати заздалегідь.

Тим росіянам, які мали в минулому факти порушення міграційних законів, зокрема Південної Кореї, варто отримати консультацію в диппредставництві про те, наскільки вони можуть вплинути на відвідування цієї країни.

Відео про поїздку в Південну Корею і про заповнення декларації

https://youtube.com/watch?v=mILrnhqZ_9Y

Якими бувають візи

Південна Корея користується категоріями віз, які дещо відрізняються від прийнятих для відвідування, наприклад, європейських країн:

  1. Категорія С - короткострокові візи. Вони видаються з метою гостьового візиту, навещений ділових партнерів, журналістської діяльності, для відряджень і гастролей і т. Д. Термін дії може бути до 90 днів при одноразовій поїздці або 90 днів протягом півроку для багаторазових віз.
  2. Категорії D і H. Вони відносяться до довгострокових віз і призначені для іноземних студентів, стажистів, викладачів і аспірантів, а також з метою ведення бізнесу і роботи. Термін дії візи - до року, протягом якого можна перебувати на території Південної Кореї безперервно.
  3. Категорія Е. Видаються кваліфікованим трудовим мігрантам, які приїжджають працювати південнокорейські компанії, а також представникам наукового світу. Для отримання потрібно спеціальний дозвіл від Міграційної служби та підтвердження високої кваліфікації або наукового ступеня. Термін дії залежить від тривалості контракту.
  4. Категорія F - видається етнічним корейцям, членам сім'ї громадян ЮК і іммігрантів. Віза ставиться до довгострокових, потенційно термін її дії не обмежується, т. К. Продовження робиться на корейській території. Його можливість буде залежати від збереження сімейних зв'язків (за умови перебування родича в Кореї). Така віза видається також молодим фахівцям, які закінчили південнокорейські вищі навчальні заклади, в тому випадку, якщо вони пропрацювали в місцевій компанії не менше півроку. При цьому в їх міграційної історії не повинно бути випадків порушення візового режиму в минулому.

Типи віз в залежності від мети поїздки

Тип видається візи безпосередньо залежить від того, з якою метою іноземний громадянин приїжджає в Республіку Корея.

Транзитна

Транзитну візу можуть отримати пасажири, які подорожують через Південну Корею в третю країну. Тривалість візи при пересадці з одного авіарейсу на інший становить 48 годин, при морській подорожі - 72 години. Росіянам транзитна віза не потрібна.

Росіянам транзитна віза не потрібна

Південнокорейська віза вклеюється в закордонний паспорт

Гостьова

Отримання гостьової візи на увазі приїзд до Республіки Корея на запрошення фізичної або юридичної особи. Якщо його оформляє родич або знайомий, то необхідно, щоб у нього було громадянство або резидентство Південної Кореї. До запрошення додається копія його особистих документів. Крім того, буде потрібно завізувати саме запрошення в Міністерстві закордонних справ Республіки. Якщо стороною, що запрошує виступає юридична особа, то буде потрібно ксерокопію його реєстраційних документів. У цьому випадку на запрошенні повинна стояти печатка підприємства і підпис його керівника.

Запрошення є необхідним документом не тільки при оформленні південнокорейської візи, але і при перетині кордону.

У ньому має бути зазначено майбутнє місце проживання приїжджає, а також міститися гарантії його фінансового забезпечення на час проживання в Південній Кореї. Якщо це поїздка до родичів, то буде потрібно вказати ступінь родинного зв'язку. Також в будь-якому запрошенні повинні бути докладні реквізити та контактні дані корейської сторони.

робоча

Південна Корея є ласим шматком для трудових мігрантів. Ця країна стала синонімом стабільності та фінансового благополуччя. Оплата праці в південнокорейських компаніях знаходиться на рівні найрозвиненіших держав світу. Однак отримання робочої візи в Південну Корею пов'язано з певними труднощами. Місцева влада намагаються не допускати в економіку країни нелегальних трудових мігрантів і строго контролювати приплив іноземної робочої сили. Знайти роботу в Південній Кореї некваліфікованого фахівця дуже складно.

Знайти роботу в Південній Кореї некваліфікованого фахівця дуже складно

Отримати роботу в Республіці Корея можуть тільки фахівці

Особливістю отримання робочої візи є те, що оформити її можна, тільки перебуваючи безпосередньо на південнокорейській території. При цьому приїхати в країну дозволяється за будь-якого іншого типу візи. А там слід звернутися в імміграційний департамент країни, представництво якого є у всіх південнокорейських містах. Попередньо слід подати заявку на сайті Міністерства юстиції Республіки Корея. Після реєстрації апліканта присвоять унікальний сертифікаційний номер.

Далі слід представити всі необхідні документи. Головним з них буде контракт з південнокорейським роботодавцем. На його сторінках повинна міститися детальна інформація про майбутнє роді діяльності іноземного фахівця, умови його роботи і розмір оплати праці. Також буде потрібно докласти:

  • копію державного реєстраційного свідоцтва;
  • акт про корпоративну реєстрації (документ, властивий Південній Кореї);
  • підтвердження сплати роботодавцем всіх відрахувань до бюджету за минулий рік;
  • ксерокопію фінансового звіту за той же період;
  • підтвердження освіти і робітничої кваліфікації.

Роботодавець зобов'язаний зі свого боку надати імміграційній службі інформацію про всі найманих працівників, які мають іноземне громадянство. Нормативна база південнокорейського трудового законодавства не ставить як неодмінну умову прийняття на роботу тільки своїх співвітчизників. Але таке правило в законодавстві цієї країни все ж існує, хоча носить воно рекомендаційний характер.

Детальніше про роботу в Південній Кореї в нашій статті - Що потрібно знати про роботу і навчання в Південній Кореї .

Віза видається на термін від трьох місяців до двох років. Її можна продовжити, якщо буде відповідне ставлення від південнокорейського роботодавця і продовжений контракт.

Робоча віза в Південну Корею дає можливість переїзду в цю країну і членів сім'ї іноземного фахівця. У цьому випадку йому слід подати в імміграційну службу необхідний пакет документів для приїжджаючих, а також підтвердити родинні стосунки свідоцтвом про шлюб, народження дітей або іншими документами.

Відео про те, як приїхати в Корею працювати

Віза для навчання

Навчання в Південній Кореї стає з року в рік дедалі популярнішим серед студентів з країн СНД. Отримання її диплома про вищу освіту відкриває двері для працевлаштування в південнокорейські, японські, сінгапурські, тайванські, американські, австралійські, європейські та інші компанії. Між Російською Федерацією і Республікою Корея діють програми по обміну студентами та прийому російських абітурієнтів в південнокорейські вузи на пільгових умовах для навчання за деякими професіями. За участю в такій програмі російський студент може набагато швидше легалізуватися в цій країні.

Три південнокорейських вузу входять в список ста найбільш престижних вищих навчальних закладів світу. Це університети Сеула, Корі, а також Енсе. Всього ж в Республіці Корея 419 вищих навчальних закладів.

Студентську візу можна оформити як в дипломатичному представництві Республіки Корея в країні, де проживає майбутній студент, так і в самій Кореї. Вступити до вищого навчального закладу можна дистанційно або після приїзду до Республіки. У будь-якому випадку підставою для запиту візи буде підтвердження того, що аплікант став студентом денної форми навчання. У корейських вузах є і вечірні, і заочні відділення, але ось студентську візу видадуть тільки тим, хто вчиться на стаціонарі. Після надходження іноземний студент підписує договір з адміністрацією університету. У диппредставництво на своїй батьківщині або в імміграційний департамент в Кореї подаються, крім основних документів, ставлення адміністрації вищого навчального закладу з проханням про видачу студентської візи, а також контракт з вузом.

У диппредставництво на своїй батьківщині або в імміграційний департамент в Кореї подаються, крім основних документів, ставлення адміністрації вищого навчального закладу з проханням про видачу студентської візи, а також контракт з вузом

Університет Енсе - один з найстаріших в країні

Віза буде дійсна протягом одного року. При успішному переході на старший курс навчання адміністрація вузу направляє нове прохання в імміграційний департамент з проханням про продовження візи своєму студенту.

Діловий тип візи

Як правило, ділової тип візи видається іноземцям, які приїжджають до Південної Кореї робити бізнес або на запрошення компаній для заняття посади топ-менеджера. В останні роки створюється безліч спільних підприємств з російсько-південнокорейським капіталом, а також за участю представників інших республік СНД. Прилітаючи в Сеул з питань реєстрації та розвитку бізнесу, іноземний громадянин повинен мати візу ділового типу. Вона діє до одного року, далі може бути продовжена, якщо для цього будуть відповідні підстави.

інвесторська

Економічне диво Південної Кореї відбулося багато в чому завдяки залученню іноземних інвестицій. Адже Корейський півострів аж ніяк не рясніє корисними копалинами і покладами енергоносіїв. Уряд країни створило дуже комфортний інвестиційний клімат, при якому розміщення коштів в Південній Кореї стало справою не тільки прибутковим, але і пов'язаних з мінімумом бюрократичних перепон. Тому і візу іноземні інвестори можуть отримати відносно легко. Для цього буде потрібно вкладення в місцеву економіку або держоблігації мінімум п'ятисот тисяч доларів. Розміщення цих коштів дає право іноземцю отримати інвесторської візу терміном на один рік. Далі він набуває право стати відразу постійним жителем Південної Кореї. Крім нього, таке право мають і члени його сім'ї, якщо вони готові до переїзду. Якщо ж мова йде про меншу суму інвестицій, то закордонний інвестор також отримують візу цього типу, але тільки згодом стає постійним, а тимчасовим мешканцем Південної Кореї. Термін дії візи становить один рік, вона може бути продовжена за заявою інвестора, якщо він не збирається отримувати посвідку на проживання.

Термін дії візи становить один рік, вона може бути продовжена за заявою інвестора, якщо він не збирається отримувати посвідку на проживання

Сеул вважається одним з найбільш інноваційних міст світу

Віза для етнічних корейців

Сучасна Корея розробила і ввела в дію кілька спеціальних імміграційних програм, розрахованих на етнічних корейців. Переїхати і отримати громадянство людині з наявністю в генеалогічному дереві корейських коренів набагато простіше, ніж будь-якому іншому іноземцю.

Багато років тому з різних причин тисячі жителів корейського півострова покидали свої будинки і іммігрували в більш благополучні країни, однією з яких був Радянський Союз і його попередниця Російська імперія. Особливо ця тенденція проявилася в період останнього десятиліття правління династії Романових, а також під час Корейської війни. У підсумку на території Російської Федерації та інших країн СНД сьогодні проживає досить велика кількість етнічних корейців.

При наявності корейських коренів оформити спеціальний тип візи можна дуже легко, досить лише підтвердити своє походження. Термін дії подібної візи буде до 5 років для короткострокових поїздок або до 2 років безперервного проживання. Для її отримання не потрібно буде ні запрошення, ні дозвіл на роботу. Необхідно тільки знати корейську мову і визначити передбачуване місце проживання на південнокорейській території. Етнічні корейці мають право отримати громадянство країни через п'ять років, причому південнокорейський паспорт може бути для них другим, оскільки їм дозволено мати подвійне громадянство.

Етнічні корейці мають право отримати громадянство країни через п'ять років, причому південнокорейський паспорт може бути для них другим, оскільки їм дозволено мати подвійне громадянство

Багато корейців перебралися в Росію ще до Першої світової

Возз'єднання з сім'єю

Приїхати в Південну Корею для возз'єднання з сім'єю можна в тому випадку, коли там живуть близькі родичі. Вони повинні бути громадянами цієї країни або перебувати там по довгостроковій візі. Отримати візу для возз'єднання з сім'єю можна на запрошення від південнокорейської рідні. Воно засвідчується в Міністерстві закордонних справ Республіки. У ньому повинні міститися докладні дані про запрошують, в тому числі ксерокопії їхніх документів, а також інформація про ступінь родинних зв'язків.

Віза даного типу діє один рік або на період перебування родича-іноземця в Кореї.

для дипломатів

Отримати візу можуть співробітники іноземних дипломатичних представництв в Південній Кореї, а також прибувають в рамках офіційних дружніх або службових візитів. Термін дії візи безпосередньо залежить від запланованої тривалості перебування іноземного дипломата на південнокорейської землі, але не може спочатку перевищувати одного року. Далі віза продовжується, якщо продовжиться і робота її володаря в країні.

Далі віза продовжується, якщо продовжиться і робота її володаря в країні

Володарям дипломатичного паспорта дадуть і візу дипломатичну

СПЕЦІАЛЬНІ візи

Існує кілька типів спеціальних віз в Південну Корею:

  • для проходження лікування;
  • для волонтерської або місіонерської діяльності;
  • для роботи журналістів;
  • для творчої діяльності та читання лекцій і т. д.

Всі ці візи оформляються на підставі запрошення від організації і документів, що підтверджують мету поїздки та характер перебування в Південній Кореї.

куди звертатися

За південнокорейської візою потрібно звертатися в посольство або консульство цієї країни. Знайти цікавлять диппредставництва громадяни Російської Федерації та інших країн СНД можуть, звернувшись до офіційному сайту Міністерства закордонних справ Південної Кореї. Отримання робочої візи можливо тільки на корейській території, а візу студентського типу можна оформити як на батьківщині, так і безпосередньо в Південній Кореї.

Громадянам інших країн СНД, які звертаються до дипломатичних представництв, що функціонують на території Російської Федерації, буде потрібно при подачі заяви на отримання візи довести легальність свого перебування в Росії - уявити, наприклад, дозвіл на тимчасове перебування.

В окремих випадках можна оформити південнокорейську візу онлайн. Для цього слід звернутися на сайт МЗС . У заявці потрібно заповнити електронну анкету і відправити скани необхідних документів і фотографій, а також сплатити консульський збір. Відповідь має прийти максимум через п'ять робочих днів. У більшості випадків приходить схвалення і електронна віза. Її слід роздрукувати та пред'явити на пункті прикордонного контролю при в'їзді в Південну Корею.

Її слід роздрукувати та пред'явити на пункті прикордонного контролю при в'їзді в Південну Корею

Консульський відділ посольства Південної Кореї знаходиться в Москві на вулиці Плющиха, 56

Необхідні документи та вимоги до них

При зверненні до дипломатичного представництва Республіки потрібно підготувати і подати перелік документів, до якого входять:

  • паспорт для закордонних поїздок, за умови, що він буде діяти мінімум півроку після закінчення запитуваної візи;
  • дві фотографії формату 3,5 х 4,5 см;
  • анкета на отримання візи;
  • підтвердження достатнього рівня матеріального забезпечення для проживання в Південній Кореї;
  • підставу для відкриття візи (залежить від типу);
  • медична страховка.

Для довгострокових віз потрібна буде довідка про відсутність судимості.

Обов'язково слід подати ксерокопії сторінок закордонного паспорта в тому випадку, коли на них проставлені візи Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії / Нової Зеландії, Японії, шенгенська віза. Їх наявність не дає права на в'їзд до Південної Кореї, але автоматично піднімає престиж заявника в очах чиновників диппредставництва або імміграційного департаменту. Вони розуміють, що такі держави не видадуть візу кому завгодно, тому апріорі ставляться до подібного заявнику з довірою.

Анкета на отримання південнокорейської візи заповнюється англійською або корейською. Літери повинні бути друкованими та розбірливими. Особливо слід уважно ставитися до занесення в анкету персональних даних. Найменша помилка і розбіжність з інформацією в паспорті, свідоцтві про народження або, наприклад, запрошення може привести до відмови у видачі візового дозволу.

Вимоги до фотографии

Фотографія повинна бути не тільки зазначеного розміру, але і відповідати ще деяким вимогам. Фото приймають не старше півроку, без пошкоджень і цифрової обробки. Фотографуватися слід на білому або світлому фоні без окулярів і головного убору, за винятком медичних показань і релігійних причин. Особа має займати від 70% знімка. На фотографії повинні бути чітко видно риси обличчя.

На фотографії повинні бути чітко видно риси обличчя

Южнокорескіе диппредставництва приймають фотографії, які відповідають міжнародним стандартам

Як підтвердити наявність коштів на поїздку

Для підтвердження необхідного рівня матеріального забезпечення треба довести наявність мінімум ста американських доларів на добу у іноземного гостя, якщо йдеться про дорослому заявника. Для дітей буде потрібно половина цих грошей. Середньодобову суму слід помножити на передбачувану кількість днів перебування в Південній Кореї.

Те, що коштів достатньо, можна довести, представивши:

  • банківські виписки за останні три місяці або кредитні карти, які приймаються банківськими установами Республіки;
  • спонсорську гарантію запрошують, яким вони зобов'язуються не залишити своїх гостей без даху над головою і без засобів існування. Також може підійти спонсорську зобов'язання послала організації або компанії;
  • студентам - гарантійний лист від батьків або організації, яка послала їх. У цьому випадку буде потрібно вже відповідне підтвердження платоспроможності самих батьків (банківські виписки і так далі) або фінансова звітність організації за останній квартал разом з копіями реєстраційних документів;
  • працюючим заявникам - довідку з місця роботи, де повинні бути вказані:
    • середньомісячна заробітна плата апліканта за останній рік;
    • посаду заявника та його обов'язки;
    • графік роботи і підтвердження того, що адміністрація підприємства в курсі зарубіжної поїздки співробітника;
  • пенсіонерам - інформацію про пенсійне забезпечення, яке вони отримують. Подібний документ можна запросити в пенсійному фонді на батьківщині. Як правило, розміру пенсії не вистачає для мінімального порогу проживання в Південній Кореї. В цьому випадку слід задуматися про пошук додаткових коштів для поїздки;
  • приватним підприємцям - податкову звітність за останній квартал та копію реєстраційного свідоцтва.

Безробітним можна довести наявність необхідних коштів виписками з банківських карт

проходження співбесіди

При отриманні південнокорейської візи не потрібно проходити дактилоскопію, а ось співбесіду проводиться в більшості випадків при оформленні довготермінової візи. Про час і місце заявник сповіщається заздалегідь, ще під час здачі документів. При поїздці сім'єю на співбесіду запрошуються одночасно всі майбутні мандрівники. Процес триває недовго, зазвичай до півгодини. Результати інтерв'ю часто лягають в основу прийняття рішення про видачу або відмову у видачі південнокорейської візи.

Розмова ведеться або російською, або англійською. У тих випадках, коли мова йде про етнічні корейців, які збираються приїхати на свою історичну батьківщину, співбесіда проводиться на корейській мові. Співробітники дипломатичного представництва спробують з'ясувати плани майбутнього гостя їхньої країни на час візиту, а також звірити інформацію, що подається в документах, з відповідями співрозмовника. Їх особливо зацікавить питання достатньої кількості коштів у апліканта. Адже в Південній Кореї, як, втім, і в інших економічно розвинених країнах, не чекають бідних. Корейці самі відносно недавно забули про те, що таке бідність. ... Від проходження інтерв'ю звільняються ті майбутні гості Південної Кореї, які відвідують цю країну вже неодноразово і при цьому не мають жодних зауважень щодо порушень імміграційних правил.

Особливості поїздкі з дітьми

Подорожуючи з дітьми, не слід забувати про те, що воно має свої особливості. При подачі документів на дитину до 14 років буде потрібно його свідоцтво про народження.

Якщо дитина подорожує з третьою особою, то буде потрібна довіреність на його вивезення за кордон, підписана обома батьками і завірена нотаріусом. Якщо ж неповнолітній їде тільки з одним з батьків, то потрібна згода від того з них, хто залишився вдома, навіть коли батьки в розлученні. При відсутності другого з батьків з об'єктивних причин потрібно підтверджуючий документ. Це може бути свідоцтво про смерть, рішення суду про визнання недієздатності, визнання зниклим безвісти (загиблим) або документ про позбавлення батьківських прав. Як і довіреність від відсутнього батька, ці документи повинні бути переведені на корейську мову і завірені нотаріусом. При поїздці з опікунами або одним з них необхідно представити перекладений документ про офіційне встановлення опіки над неповнолітнім.

Школярам і студентам будуть потрібні листи від адміністрації їх навчальних закладів, де підтверджується обізнаність про те, що вони їдуть на вказаний період за кордон під час навчального року. Якщо подорож передбачається короткострокове і в межах канікул, то в подібній довідці немає необхідності.

Якщо подорож передбачається короткострокове і в межах канікул, то в подібній довідці немає необхідності

Подорожуючи з дітьми, необхідно знати основні правила поїздки з неповнолітніми за кордон

Особливості подорожі з домашніми тваринами

Якщо немає можливості або бажання розлучитися на час зі своїм домашнім улюбленцем, то його можна взяти з собою. Але при цьому потрібно дотримання всіх встановлених правил перевезення тварин, а також їх ввезення в країну. Вихованець повинен мати сертифікат про щеплення встановленого міжнародного зразка і міжнародний ветеринарний паспорт. Також слід подбати про те, в чому буде транспортуватися тварина.

Як довго триває процедура оформлення і скільки це коштує

Термін оформлення південнокорейської візи і її вартість безпосередньо залежать від запитуваної категорії в'їзного дозволу. Оплату слід проводити в валюті тієї країни СНД, в якій проводиться подача документів до дипломатичного представництва. Наприклад, в Росії - рублями за встановленим на день оплати обмінним курсом. З громадян України на підставі угоди між країнами консульський збір не стягується. При відмові у візі гроші заявнику не повертаються.

Якщо говорити про отримання візи робочого або студентського типу безпосередньо на території Південної Кореї, то в цьому випадку термін оформлення займе близько двох тижнів. Тому маючи, наприклад, туристичну візу, слід завчасно звертатися за отриманням робочої або студентської, адже відсутність чинного дозволу на перебування в країні автоматично прирівнює подібного мандрівника до нелегального мігранта. Наслідки можуть бути дуже плачевними.

Якщо оформлення візи відбувається за участю візового центру, то слід бути готовим до того, що він візьме досить солідну плату за свої послуги, а час оформлення в'їзного дозволу може збільшитися вдвічі. В даному випадку все залежить від місцезнаходження центру і моторності його співробітників. Як правило, вартість послуг складає від 20 до 50 доларів США.

Таблиця: вартість і терміни оформлення віз в Південну Корею

продовження візи

Продовжити діючу візу можна на території Південної Кореї. Департамент з імміграційних питань цієї країни завжди до послуг іноземних гостей. Його представництва розташовуються, як правило, в поліцейських управліннях. Для продовження потрібно представити діючу візу, ID-карту, закордонний паспорт, оплату адміністративних послуг і підстава для продовження. Південнокорейські чиновники розглядатимуть заяву протягом двох тижнів, тому важливо вчасно його подати.

На порушників імміграційного законодавства в цій країні дивляться з великою неприязню. Їм загрожує штраф від 300 доларів, а в деяких випадках і депортація. При цьому добу перевищення допустимого ліміту перебування має істотне значення. Південнокорейська влада розуміють, що прострочення в три дня і в три місяці представляють собою абсолютно різні порушення. Тому і карають їх, відповідно, по-різному.

Відео про те, як отримати корейську ID-карту

Причини відмові и подальші Дії

З огляду на значно ускладнилася міжнародної обстановки в регіоні, південнокорейська влада останнім часом почали ретельніше перевіряти тих, хто приїжджає як на пункті прикордонного контролю, так і ще на стадії оформлення візи. Однак не можна сказати, що південнокорейські дипломатичні представництва часто відмовляють іноземцям. Але якщо такий випадок все ж стався, то слід дуже уважно поставитися до з'ясування справжньої причини відмови. Заявнику має прийти лист, в якому вона буде вказана. Найчастіше вона пов'язана з недотриманням вимог до документів. Якщо причина усунена, то можна спробувати заново подати заяву.

Наприклад, на момент рішення про поїздку закордонний паспорт діяв ще більше півроку після її передбачуваного закінчення. Але ось поки оформлялася віза, купувалися квитки, уточнювалися відомості, термін став набагато менше і паспорт для закордонних поїздок перестав відповідати вимогам. В цьому випадку слід отримати новий закордонний паспорт.

Якщо ж відмова була викликана попередніми системними порушеннями імміграційного законодавства, то можна спробувати аргументувати свою позицію за допомогою складання апеляційного листи. Якщо юридичних знань для підготовки подібного документа не вистачає, то можна скористатися послугами адвоката з імміграційних справ. У нього ж можна отримати і консультацію щодо того, наскільки вагома причина відмови у видачі візи і чи можна оскаржити негативне рішення південнокорейської влади. До слова, якщо в міграційній історії заявника є факти порушення візового режиму в європейських країнах, США, Японії, Канаді, Австралії, то приховувати їх не варто. Під час перевірки документів подібна інформація може спливти.

Для процедури оскарження відмови у видачі візи південнокорейське законодавство встановлює один календарний місяць з моменту вручення на руки заявникові відмови. Апеляційне лист подається на ім'я консула. Отримавши такий документ, в південнокорейському дипломатичному представництві зобов'язані заново розглянути прохання. Цілком можливо, що апелянт буде запрошений на додаткову співбесіду. Якщо ж після всіх цих кроків рішення південнокорейської влади залишиться незмінним, то його можна вважати остаточним. В цьому випадку процес боротьби за південнокорейську візу переходить вже в судове русло.

КНДР і Республіка Корея досі не уклали мирний договір

Наявність в закордонному паспорті штампу про відвідування Південної Кореї може послужити підставою для відмови у видачі візи в КНДР. А відмітка про візит до Північної Кореї аж ніяк не вплине негативним чином на рішення південнокорейської влади. Однак переїхати безпосередньо через демаркаційну лінію (яка офіційно є лінією фронту) не вийде. Буде потрібно летіти або плисти тільки через третю країну.

Не варто забувати про те, що Південна і Північна Корея багато десятиліть поспіль знаходяться в стані війни. Мирний договір між двома частинами одного півострова досі не підписаний. Деякі міжнародні експерти радять поки утриматися від поїздки до Республіки Корея, якщо в ній немає крайньої необхідності. Адже південнокорейська столиця Сеул знаходиться в зоні досяжності для далекобійної артилерії Північної Кореї.

Є кілька категорії претендентів південнокорейської візи, яким практично зі стовідсотковою гарантією відмовлять у відвідуванні азіатської країни:

  • претендентам, що несе за плечима непогашену судимість;
  • фігуранти кримінальної справи і особи, які оголошені у всеросійський розшук або розшук кожній із країн СНД;
  • обґрунтовано підозрювані в співпраці з терористичними, екстремістськими організаціями або в участі в незаконних збройних формуваннях;
  • особи, які використовували підроблені документи;
  • заявники, які є чинними співробітниками спеціальних служб (розвідки, контррозвідки, держбезпеки і так далі), якщо вони мають намір здійснити візит до Південної Кореї не по запрошенням своїх колег або не в рамках офіційного колективного візиту;
  • іноземці, які розшукуються Інтерполом або поліцією країн, з якими тісно співпрацює імміграційна служба Республіки Корея (в першу чергу це Сполучені Штати Америки).

Відео про цікаві факти про Південну Корею

Здійснити подорож в Країну ранкової свіжості відносно нескладно. Але для цього буде потрібно ретельно вивчити її міграційні правила, постаратися визначитися з оптимальним способом отримання в'їзного дозволу і вкрай уважно поставитися до процесу заповнення анкети та подачі документів.

Наскільки легко сьогодні приїхати в Південну Корею і чи буде потрібно для цього віза?
Com/watch?

Новости