Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Нідерланди: оформлення через візовий центр в Москві, митні вимоги, адреси посольств

  1. Види дозволів на в'їзд
  2. Туристична віза
  3. Гостьова віза
  4. Перелік необхідних документів
  5. для дорослих
  6. для неповнолітніх
  7. самостійне звернення
  8. Через візовий центр
  9. Митні вимоги
  10. Кращий вид транспорту для подорожі
  11. Контактні дані
  12. Посольство Голландії в Москві
  13. Консульство Голландії в Москві
  14. Найбільші візові центри Голландії в Москві і Санкт-Петербурзі

Королівство Нідерланди (в розмовному варіанті - Голландія) - невелика і затишна країна з багатовіковою історією, переважно розташована в Західній Європі. Крім континентальної частини, в складі держави знаходиться кілька тропічних островів в Карибському морі, що робить його прекрасним місцем не тільки для пізнавального, а й активного літнього відпочинку.

Нідерланди приваблюють кліматичних і культурним розмаїттям. Багатонаціональний склад країни знаходить відображення у всіх аспектах її життя. В державі кілька офіційних мов, в тому числі французький. Допоможе туристам знання англійської, який набув значного поширення в сфері послуг.

Для відвідування різних частин країни необхідні певні візові дозволу. У деяких випадках віза в Нідерланди не потрібно.

Види дозволів на в'їзд

До числа найбільш поширених дозволів відноситься туристична і гостьова візи. Процес оформлення і вартість перепусток майже ідентичні, проте при перетині кордону віза, яка не відповідає цілі поїздки, може стати причиною для відмови у в'їзді або депортації.

Туристична віза

Процес отримання туристичних віз для росіян в 2018 році практично не змінився. Для подорожей і розваг видається одноразовий пропуск з терміном дії до 3-х місяців.

Отримати даний тип візи можна в консульстві або атестований візовому центрі. Для прискореного оформлення пропуску рекомендується звертатися до регіонального представництва, щоб замовити швидкий розгляд заяви. Базова вартість дозволу - близько 35 євро в російському еквіваленті, екстрений випуск обійдеться вже 70 євро.

Крім основного пакета документів, буде необхідно докласти папери, що підтверджують туристичну мету поїздки - ваучер, договір з агентством і т.д.

Даний тип пропуску допускається оформляти без присутності заявника. Основну роботу за нього робить співробітник турфірми. Виняток становить тільки процедура біометрії, обов'язкова для всіх претендентів.

Гостьова віза

Гостьова віза - це короткостроковий пропуск (до 90 днів), який видається особам, які приїжджають за запрошеннями некомерційного, приватного характеру. Стандартний термін допускається продовжувати до року. Базовий пакет документів і процедура подачі заяви ідентичні тим, що і при отриманні туристичної візи в Шенген, однак є певні нюанси:

  • Необхідно запрошення певної форми, підписана приймають особою ( «господарем»). Його оформляє і видає муніципалітет за місцем проживання.
  • Форма запрошення заповнюється на кожного в'їжджає, включаючи неповнолітніх.
  • Потрібні відомості про голландському резидента: копія його паспорта або візи, дані про доходи і роботі.
  • Від заявника вимагається надання доказів фінансової спроможності. Мінімальна добове забезпечення рекомендовано на рівні 100 євро.

Для відвідування європейської та карибської частини держави потрібно оформляти різні гостьові візи.

Перелік необхідних документів

Віза до Голландії оформляється аналогічно дозволами на в'їзд в інші країни Шенгенської зони. Процес отримання пропуску може зайняти кілька тижнів. Візові центри Нідерландів і посольство рекомендують подбати про це завчасно.

для дорослих

Для отримання дозволу повнолітній особі необхідно надати:

  • Закордонний паспорт, який має один чистий розворот або дві сторінки і відповідає таким вимогам: термін видачі не більше 10 років тому, термін дії, на 3 місяці перевищує зазначену дату закінчення візи.
  • Копії всіх сторінок паспорта, що містять інформацію.
  • За запитом - інші паспорта (за умови їх наявності).
  • Анкета (на 4 л. За формою посольства) англійською мовою. На кожен тип пропуску свій шаблон.
  • Кольорове паспортне фото по стандартам ICAO - 2 шт. формату 3,5 на 4,5 см.
  • Договір на медичне страхування з мінімальним порогом покриття від 30 тисяч євро.

Додатково співробітники запитують підтвердження про статус і платоспроможності: відомості про доходи, роботі, сімейний стан; оригінали запрошення від приймаючої осіб, договір на лікування.

Фахівці митної служби мають право вимагати пред'явити свідоцтва власної забезпеченості: грошові кошти на період поїздки, бронь на місце готелі, зворотні квитки.

для неповнолітніх

Для в'їзду неповнолітніх осіб додатково потрібно надати:

  • Анкету, заповнену англійською мовою. Підпис ставить опікун або кожен з батьків.
  • Дозвіл на виїзд, засвідчене повноважним нотаріусом, від батька, що залишається на батьківщині. Або від двох законних представників, якщо дитина їде з іншою особою або в складі групи.
  • Всі документи, що підтверджують законне відсутність другого з батьків у випадку смерті, усиновлення, встановлення опікунства, народження в неповній сім'ї.

Додатково запитується підтвердження статусу зайнятості: довідка з місця навчання, документ, що підтверджує інвалідність, договір на лікування і т.п.

Для відвідування країни в гостьових і туристичних цілях, як правило, відкривається короткострокова віза в Амстердам, термін дії якої до 90 днів (до року). Громадянину надається право оформити її самостійно в консульському відділі або скористатися комплексної послугою, яку пропонує візовий центр Нідерландів.

самостійне звернення

Оформлення візи в Нідерланди коштує недешево, але можна заощадити, якщо подати документи самостійно. Порядок звернення наступний:

  • Записатися на прийом. Консульський відділ приймає початкові заявки в режимі онлайн на ресурсі VFS Global або за контактними телефонами (7 (499) 703-36-75, 709-83-38).
  • Роздрукувати квитанцію про записи.
  • Після призначення часу підготувати встановлений пакет документів і пройти процедуру збору біометричних даних (відбитків пальців). Вимога актуально для всіх осіб старше 12 років.
  • Сплатити консульський збір. Для дорослого і дітей старше 6 років сума складе дві з половиною тисячі рублів. Дитина дошкільного віку (до 6 років) оформляється безкоштовно.
  • Особисто подати заяву в обумовлені співробітником дні (вівторок, четвер в період з 9 ранку до 6 вечора).
  • Отримати візу в зазначені фахівцем терміни, але не пізніше 30 днів.

У посольстві оформляють короткострокові візи і всі типи довгострокових. Консульський збір не оплачують навчаються в Голландії особи, родичі громадян країни, члени офіційних делегацій, які прибувають на лікування, похорон, з благодійною місією і т.п.

Через візовий центр

Для жителів регіонів значно простіше і вигідніше отримати візу в Нідерланди за допомогою візових сервісних центрів, які розташовані в більшості великих міст Росії. На перший погляд, вартість послуги здасться завищеною, так як в неї входить сервісний збір. На практиці ж, з огляду на мінімальну участь заявника в процесі, віза частіше обходиться значно дешевше, ніж при особистому зверненні.

Візові центри працюють тільки з короткостроковими дозволами.

Процедура оформлення пропуску через візовий центр наступна:

  • Зайти на сайт vfsglobal. Прочитати покроковий інструктаж.
  • Визначитися з метою подорожі і місцем відвідин (континентальна частина, острови).
  • Записатися на прийом. На кожну людину форма заповнюється індивідуально, враховуючи і дітей. Новий шаблон відкривається опцією «Додати заявника».
  • Зібрати пакет документів. Співробітники візового центру надають комплекс послуг, спрямованих на прискорення процесу (заповнення анкети, фотографування).
  • Оплатити збори: консульський, сервісний (1900 і 450 рублів). Терміновий розгляд оплачується за подвійним тарифом.
  • Відстежити статус заяви у відповідній вкладці сайту.
  • Отримати візу в призначений час, але не пізніше 30 днів. Незатребувані пропуски повертаються в посольство.

Переваги візових центрів очевидні. Заявник може отримати візу в Нідерланди, не витрачаючи часу на тривалу поїздку і не будучи присутнім особисто в посольстві.

Заявник може отримати візу в Нідерланди, не витрачаючи часу на тривалу поїздку і не будучи присутнім особисто в посольстві

Посольство Нідерландів в Москві

Митні вимоги

Королівство Нідерланди відноситься до числа країн, які уклали Шенгенську угоду. Згідно з положеннями даного документа, в більшості європейських держав митні правила уніфіковані. Тому під час комплексної туристичної поїздки і при перетині кількох кордонів не потрібно турбуватися щодо відповідності вмісту багажу з чинним законодавством.

Важливо! Вигідніше прибувати в країну через аеропорт. Авіапасажирам дано право провозити придбані товари на суму до 430 євро, в той час як «наземним» туристам можна провозити через кордон поклажу вартістю до 300 євро.

Дозволені до безмитного провозу:

  • Особистий багаж. При оціночної вартості менше 175 євро для дорослих і 90 для дітей.
  • Готівкові кошти. Обмежень на валюту і провозяться євро немає, але якщо сумарний обсяг вище 10 тисяч, необхідно оформлення декларації.
  • Продукти. До 2 кг в заводській упаковці (харчування для дітей і для дієти), кава (до 0,5 кг), чай (до 0,1 кг),
  • Алкоголь. Є обмеження на ввезення: алкоголь (до 1 л від 22%, вина - 2-4 л, пива - 16 л).
  • Тютюн. Обмеження до 250 г тютюну в еквіваленті 200 сигарет, 100 сигарил, 50 сигар.
  • Медикаменти. При наявності рецепта.
  • Парфуми. Один стандартний флакон духів (50 мл) або 5 флаконів парфумерної води (по 50 мл).

Заборонені до провезення:

  • медикаменти і речовини, які надають наркотичне чи токсичне вплив;
  • зброя всіх різновидів та патрони до нього;
  • горючі і вибухонебезпечні речовини;
  • продукти харчування з молока і м'яса;
  • живі рослини і тварини без документів. Вихованців дозволено провозити при наявності ветеринарного сертифіката;
  • вироби з охоронюваних видів рослин і тварин;

Заборонені до вивозу:

  • антикваріат;
  • предмети культурної спадщини;
  • рослини і насіння місцевого виробництва без чеків і сертифіката.

Важливо! Під час шопінгу потрібно звертати увагу на вивіски магазинів. Наявність написи «Global Blue» означає, що торговий об'єкт надає квитанції для повернення на кордоні частини вартості для покупок понад 50 євро. Заощадити вдасться від 6 до 21% від суми чека.

Кращий вид транспорту для подорожі

У континентальні Нідерланди дістатися легко. Для жителів європейської частини Росії актуальним буде подорож на поїзді, особистому автомобілі, автобусі, літаку. Проїзд наземним транспортом зажадає кілька діб при мінімальному комфорті, а за ціною виявиться дорівнює або перевищує вартість квитка на літак.

Логічніше і швидше дістатися до Голландії по повітрю. Столиця держави Амстердам є ключовим транспортним вузлом Західної Європи, тому мандрівникам пропонується великий вибір маршрутів.

Опорною точкою будь-якого шляху служить Москва, проте безпосередньо вилетіти можна і з Санкт-Петербурга. Вартість квитків коливається від 9 тисяч і вище, з огляду на час польоту і клас місця.

Люфганза, Ейрфранс і ЕйрБалтік домчать до «тюльпанової» столиці всього за 5-8 годин, але витратити доведеться від 22-25 тисяч. Бєлавіа просить значно менше - 10-15 тисяч, але в польоті доведеться провести від 10 годин, здійснивши одну пересадку.

Контактні дані

Посольство, консульство і візові центри Голландії акредитовані на видачу в'їзних дозволів громадянам РФ і жителям сусідніх держав.

Посольство Голландії в Москві

Адреса: провулок Колишній, будинок 6, м Москва, індекс 15127.

Телефон: +7 (495) - 797-2900

Сайт: https://www.niderlandy-i-vy.nl

Пошта: [email protected]

Консульство Голландії в Москві

Адреса: провулок Колишній, будинок 6, м Москва, індекс 15127.

Телефон: +7 (495) -797-2979

Сайт: https://www.niderlandy-i-vy.nl

Пошта: [email protected]

Найбільші візові центри Голландії в Москві і Санкт-Петербурзі

Адреса: вул. Щипок, будинок 11, будова 1, г. Москва, індекс 115054.

вул. Велика Разночинная, 16/7 (вхід з Чкаловського проспекту), бізнес-центр «Чкаловський», 2-й поверх, м Санкт-Петербург, індекс 197110.

телефони:

+7 (499) -709-8338

+7 (499) -703-3675

Сайт: http: //www.vfsglobal.com/netherlands/russia/

Пошта: [email protected]

Важливо звернути увагу на те, що роботу всіх візових центрів, в тому числі і регіональних, координує один офіційний сайт - http://www.vfsglobal.com/netherlands/russia/. Електронна пошта сервісів також єдина.

Новости