Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Іспанію - Документи, вартість, терміни отримання. Іспанська туристична віза самостійно

  1. Яка віза потрібна в Іспанію
  2. Оформлення Іспанcкой візи через турфірму
  3. Анкета, документи та інші вимоги для отримання візи в Іспанію
  4. Фінансові гарантії для отримання Іспанської візи
  5. За участю в турі дитини до 18 років
  6. Як отримати візу в Іспанію самостійно
  7. Подаються документи повинні бути складені в певному порядку:
  8. Терміни виготовлення Іспанської візи
  9. Інформація про візові центрах і консульствах, терміни оформлення Іспанської візи

Яка віза потрібна в Іспанію? Як отримати Іспанську візу і які для цього необхідні документи? Які терміни і вартість оформлення візи в Іспанію? Читайте на Тур-Календарі!
Яка віза потрібна в Іспанію

Віза в Іспанію: необхідні документи, вартість, терміни виготовлення


Яка віза потрібна в Іспанію

Іспанія є одним з найпопулярніших напрямків відпочинку. Росіянам для відвідування країни необхідна наявність (оформлення) шенгенської візи. Набір документів для отримання шенгенської візи через консульство Іспанії звичайний: анкета, російський і закордонні паспорти, фотографії, підтвердження наявності квитків та місця проживання, фінансові гарантії. Далі цей перелік наведено більш детально із зазначенням особливостей вимог з боку Іспанських представництв.

Далі цей перелік наведено більш детально із зазначенням особливостей вимог з боку Іспанських представництв

Для відвідування Іспанії росіянам потрібно отримати шенгенську візу

Важливо! Слід пам'ятати, що якщо Ви вперше отримуєте шенгенську візу, то Вам належить здача біометричних даних (крім осіб, які не досягли 12 років), а саме здача відбитків пальців і фотографування, для чого необхідна особиста присутність.

Оформлення Іспанcкой візи через турфірму

Стандартним набором, що подаються туристами для оформлення Іспанської візи, при покупці туру, є:

Анкета, документи та інші вимоги для отримання візи в Іспанію

  • Заповнена та підписана заявником анкета (Оформляється англійською або іспанською мовою на кожного заявника. За неповнолітніх анкету підписує один з батьків).

    Для отримання іспанської візи заявник повинен заповнити анкету

  • В'їзний документ (закордонний паспорт). Термін його дії повинен становити не менше 3 місяців з дати виїзду з Шенгенської території, оформлений не раніше 10 років тому, в якому повинно бути не менше двох чистих сторінок. Одна з особливостей вимог іспанської сторони - повинні бути представлені ксерокопії всіх сторінок закордонного паспорта.
  • Ксерокопія сторінок Російського паспорта, що містять особисті дані, відомості про видані закордонних паспортах, про сімейний стан, прописку.
  • При наявності надаються всі закордонні паспорти з вичерпаним терміном дії і ксерокопії всіх їх сторінок.
  • Згода на обробку персональних даних.
  • Довідка з місця роботи з реквізитами та печаткою роботодавця за підписом керівника. У довідці вказується посада, стаж, оклад заявника, а також дані про дати наданого оплачуваної відпустки.

Індивідуальні підприємці надають копію свідоцтва про реєстрацію та постановку на податковий облік.

Пенсіонери і студенти - оригінали та ксерокопії документів, що підтверджують їх статус: для учнів це довідка з місця навчання та студентський квиток, для пенсіонерів - пенсійне посвідчення.

Фінансові гарантії для отримання Іспанської візи

В якості фінансових гарантій надаються виписка з банківського рахунку, кредитна картка і виписка з поточного рахунку. Розмір гарантії повинен складати (мінімум 64,63 ЄВРО на людину в добу і не менше ніж 580,77 ЄВРО на людину на весь період поїздки). Не приймаються дорожні чеки, отримані через інтернет або банкомат виписки з рахунку, довідки про покупку валюти.

Непрацюючі громадяни повинні пред'явити заяву від спонсора, а також довідку з його роботи, копію Російського паспорта спонсора та документ, який доводить факт спорідненості зі спонсором. Заява (доручення) спонсора може бути складено від руки.

Якщо Ви вперше оформляєте шенгенську візу, варто надати також документи, що підтверджують наявність у Вас права власності на майно в Російській Федерації (квартира, земля, транспорт).

За участю в турі дитини до 18 років

Особам до 18 років знадобиться надати: оригінал і копію свідоцтва про народження, дві фотографії. Якщо дитина їде в супроводі одного з батьків - нотаріально завірений дозвіл на виїзд дитини від другого з батьків. Якщо дитина їде без батьків - нотаріальна згода на виїзд дитини, завірене, крім того апостилем, від обох батьків, а також копії всіх сторінок їх Російських паспортів.

Довіреність (дозвіл, згода на виїзд дитини) повинна бути складена російською мовою (в тому числі назви готелів повинні бути вказані російською мовою). У довіреності вносяться паспортні дані батьків, адреса згідно прописку, дані супроводжує дитину особи (ПІБ, паспортні дані), мета поїздки (туризм), місце відпочинку (Іспанія), назви і адреси готелів, дати поїздки.

Важливо! Для перетину кордону також знадобиться або оригінал, або нотаріальна копія дозволу, так що краще заздалегідь подбати про наявність необхідної кількості примірників дозволу.

Як отримати візу в Іспанію самостійно

При оформленні візи для самостійної поїздки в Іспанію додатково надаються:

  • Медична страховка з мінімальним страховим покриттям 30000 ЄВРО, діюча на території країн Шенгенської угоди на весь термін перебування (оригінал і ксерокопії поліса).
  • Підтвердження броні готелів, (оригінал і мул факсимільну копію броні з печаткою готелю і підписом відповідальної особи), або документ, що підтверджує право власності / користування нерухомістю в Іспанії.

У разі поїздки до друзів, родичів в якості підтвердження місця проживання надається завірена нотаріально запрошення із зазначенням цілей, дати поїздки, адреси приймаючої особи, особистих даних запрошує і запрошених осіб. У цьому випадку також знадобляться копії документів, що підтверджують родинні зв'язки (при наявності), прописку або посвідку на проживання і копію паспорта особи, що оформила запрошення.

  • Підтвердження броні на проїзні квитки (або ксерокопії квитків) туди і назад.

Подаються документи повинні бути складені в певному порядку:

  • Анкета;
  • Підтвердження наявності місця проживання;
  • Медична страховка;
  • Квитки на проїзд (переліт);
  • Довідка з роботи;
  • Докази фінансової спроможності;
  • Ксерокопія закордонного паспорта;
  • Ксерокопія Російського паспорта;
  • Інші документи.

Вартість іспанської візи

Станом на листопад 2017 року консульський збір за оформлення шенгенської візи в іспанських представництвах складає 2260 рублів, що еквівалентно 35 ЄВРО. Збір сплачується готівкою, в рублях безпосередньо перед здачею документів у Візовому Центрі або в консульстві. Візовий збір не стягується за оформлення візи на дітей, вписаних в паспорт батьків, а також з близьких родичів осіб, які офіційно проживають в Іспанії. Сервісний збір за послуги візових центрів становить 1000 рублів за кожного заявітеля.Цени наведені за станом на грудень 2017 року.

Терміни виготовлення Іспанської візи

Звичайний термін оформлення візи - п'ять робочих днів, при завантаженості консульства - десять робочих дней.Получіть готові документи можна особисто, або оформити нотаріальну довіреність своєму представникові.

Інформація про візові центрах і консульствах, терміни оформлення Іспанської візи

Бажають отримати короткострокову туристичну візу можуть звертатися в Іспанські Візові Центри (прийом документів здійснюється з 9.00 до 16.00), або безпосередньо в Генеральне консульство Іспанії в Москві або Санкт-Петербурзі. Інформацію про офіційні візових центрах в Росії можна уточнити на сайті Іспанського Візового Центру в м.Москві.

Для подачі документів і через Візовий Центр і через консульство, необхідна попередня запісь.Учітивайте, що запис в консульство провадиться не раніш як через два тижні з дня дзвінка.

Посольство Іспанії в Москві

Адреса: 121069, г. Москва, Велика Нікітська вул., 50/8

Телефон: +7 (495) 690-30-02 Факс: +7 (495) 691 91 71

115054, г. Москва, Стременний провулок, 31/1

тел.: + 7 (495) 2342298; +7 (495) 2342297

Факс: +7 (495) 234 22 86

191028, г. Санкт-Петербург, Фурштатская, 9

Тел .: +7 (812) 7026266, Факс: +7 (812) 327 36 34

вул. Летніковская 11/10 стор 1 Москва, Росія, 115114

Тел: +7 (499) 504 28 07, +7 (495) 134 45 68, +7 (499) 350 83 10



Як отримати Іспанську візу і які для цього необхідні документи?
Які терміни і вартість оформлення візи в Іспанію?

Новости