Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Гонконг

  1. Віза в Гонконг для росіян
  2. Віза в Гонконг для українців
  3. Віза в Гонконг для громадян Казахстану
  4. Віза в Гонконг для білорусів
  5. Віза в Гонконг для громадян СНД
  6. Гонконг - транзитна віза
  7. висновок

Гонконг - основний транспортний хаб Південно-Східної Азії і на шляху до багатьох популярних курортів часто є транзитним місцем пересадки, особливо при використанні регулярних авіарейсів. Незважаючи на те, що він формально знаходиться під юрисдикцією КНР, Гонконг - «спеціальний адміністративний регіон», в якому діють свої візові правила, відмінні від материкового Китаю. Однак Гонконг сам по собі дуже цікавий місто, без сумнівів гідний уваги будь-якого мандрівника, і багато туристів воліють затриматися тут на пару днів, на шляху до пляжного відпочинку, щоб зануритися в бурхливу сянганський життя, насолодитися захоплюючими видами, зайнятися вигідним шопінгом або відвідати одну з численних галузевих виставок. Про те, що подивитися в Гонконзі, у нас є окрема шпаргалка , А зараз ми розповімо, чи потрібна віза в Гонконг для росіян, українців, білорусів і громадян інших країн колишнього СРСР, і чи необхідна транзитна віза в Гонконг. Гонконг - основний транспортний хаб Південно-Східної Азії і на шляху до багатьох популярних курортів часто є транзитним місцем пересадки, особливо при використанні регулярних авіарейсів

Чи потрібна віза в Гонконг?

Віза в Гонконг для росіян

З середини 2009 року для короткострокових візитів власникам російського закордонного паспорта віза не потрібна. Громадянам Російської Федерації дозволено перебування на території Гонконгу без візи протягом 14 діб з моменту перетину кордону.

До березня 2013 гонконгські прикордонники ставили в'їзні та виїзні штампи безпосередньо в закордонний паспорт, як це роблять в більшості інших країн, але зараз вони або приколюють степлером до однієї зі сторінок паспорта невелику папірець, або вклеюють «марку», на якій вказані дата в'їзду, крайня дата виїзду та проставлений штамп. При покиданні території Гонконгу в паспорт ніяких відміток не ставиться, тільки вилучається корінець заповненої вами при в'їзді імміграційної картки.

Корисно знати: 25 речей, які потрібно зробити в Гонконзі

На фото нижче можна побачити одночасно обидва варіанти. Пришпилена папірець застосовується зараз, а штампи під нею - «стара» версія перетину кордону.

Віза в Гонконг

Категорично не рекомендується втрачати цей папірець, так як це може привести до дуже серйозних проблем з імміграційною службою. Не варто открепляют її від паспорта до моменту перетину кордону, так як без неї ніхто не зможе визначити дату вашого в'їзду, а термін безвізового перебування в Гонконзі обмежений 14 днями.

Теоретично у вас можуть поцікавитися кількістю наявних грошей на предмет їх достатності на термін перебування в країні, проте, ніяких офіційних нормативних документів на цю тему зараз не існує, і за нашим досвідом прикордонників це не цікавить.

Може стати в нагоді: Аеропорт Гонконгу - інструкція з експлуатації

Необхідний термін дії закордонного паспорта також ніде не прописаний і не лімітований, але все ж варто мати хоча-б місячний запас з моменту планованої дати виїзду.

Необхідний термін дії закордонного паспорта також ніде не прописаний і не лімітований, але все ж варто мати хоча-б місячний запас з моменту планованої дати виїзду

Гонконг для росіян

Обмежень на кількість перетинів кордону Гонконгу в рамках безвізових короткотермінових відвідин також офіційно ніде не прописано, однак якщо ви часто вибираєте ліміт в 14 діб, займаючись при цьому «віза-ранами», ненадовго виїжджаючи за межі Сянгана в будь-яку сусідню країну для обнулення дозволеного терміну перебування , то варто очікувати проблем від прикордонників. Так як облік переміщень громадян через кордон відмінно комп'ютеризований і ведеться в єдиній базі даних, то будь-який співробітник імміграційної служби без проблем побачить ваші подвиги, що, в кінцевому рахунку, може призвести до відмови у в'їзді в Гонконг з «рекомендацією» оформити довгострокову візу.

Якщо вам все-таки необхідно провести в Гонконзі більше двох тижнів, то рекомендується оформити повноцінну туристичну або ділову візу в одному з консульств Китайської Народної Республіки, які є в Москві, Санкт-Петербурзі, Хабаровську, Єкатеринбурзі та Іркутську. Офіційні ціни (консульські збори) за оформлення візи на зображенні нижче.

Офіційні ціни (консульські збори) за оформлення візи на зображенні нижче

Оформлення візи в Гонконг

Якщо ви вирішили самостійно зайнятися отриманням довгострокової візи в Гонконг через консульство, то правила оформлення, інформацію про місцезнаходження консульств, часу їх роботи та іншу необхідну інформацію ви зможете знайти на офіційному сайті посольства КНР в РФ. Однак якщо з якихось причин ви не можете (або не хочете) самостійно мати справу з візовим відділом, то можете скористатися послугами численних туристичних компаній, які допомагають в отриманні китайської візи.

Незвичайне: Гонконгський мурашник - більше мільйона чоловік на 1км2

Варто відзначити, що довгострокова віза в Гонконг і віза в Китай - це дві різні візи, що оформляються окремо. У Китаю для громадян Росії на даний момент немає варіантів безвізового відвідування (за винятком групової поїздки через турагенство), тому якщо візит має на увазі відвідування КНР, вам доведеться додатково оформляти повноцінну китайську візу. Китайську візу також можна оформити безпосередньо в Гонконзі, але про це в окремому матеріалі.

Віза в Гонконг для українців

Так як Україна також підписала двосторонній договір з Гонконгом про короткостроковому (до 14 діб) безвізовий відвідуванні, то вся наведена вище інформація для росіян справедлива і для громадян України. Інформацію про порядок оформлення довгострокової візи, розцінки на неї і місцезнаходження візового відділу посольства КНР можна подивитися на його офіційному сайті .

Віза в Гонконг для громадян Казахстану

Для казахів віза в Гонконг для короткострокових відвідин (до 14 діб) не потрібно. Для більш тривалого перебування необхідно оформити повноцінну візу в консульстві КНР. Детальніше про візу в Гонконг для Казахстану можна почитати на офіційному сайті посольства Китаю в Казахстані .

Віза в Гонконг для білорусів

На даний момент для громадян Білорусії віза в Гонконг обов'язкове для оформлення, без неї відвідування неможливо, однак протягом 2014 року влада Білорусі та Гонконгу активно вели переговори щодо підписання договору про короткострокові (14 діб) безвізові поїздки, аналогічного вже працює з РФ, України і іншими країнами. Але коли він вступить в дію і вступить взагалі поки не відомо.

Ця стаття була вкрадена з сайту http://poznamka.ru ...

Для оформлення візи в Гонконг для білорусів необхідно зібрати необхідний пакет документів і звернутися до візового відділу консульства КНР в Мінську, розташований на вулиці Берестянська, буд.2. Прийом громадян з візових питань здійснюється у вівторок, четвер і п'ятницю з 9:00 до 11:30, телефон: 2853682.

Офіційний сайт посольства Китаю в РБ , М'яко кажучи, не блищить інформативністю, і там навіть немає списку документів, необхідних для подачі в консульство, тому ми наведемо цей список тут. Отже, для отримання візи в Гонконг для білорусів, необхідно зібрати наступні документи:

  • Заповнена анкета (бланк знаходиться тут ).
  • Паспорт з терміном дії не менше 6 місяців з моменту закінчення поїздки.
  • Копія паспорта (сторінки з фотографією і основними даними).
  • Кольорова фотографія 3х4 без кутів і овалів (повинна бути вклеєна в заповнену анкету).
  • Копії всіх авіаквитків (в тому числі транзитних, якщо необхідна транзитна віза).
  • Копії всіх бронею готелів.
  • Страхування на час перебування в Гонконзі з покриттям не менше $ 15000.
  • Довідка з місця роботи (посада, місячна зарплата, збереження посади на період відвідування Гонконгу).
  • Документ, що підтверджує наявність грошових коштів в розмірі не менше $ 1500 (виписка з рахунку) або довідка про доходи за останні 3 місяці.
  • Запрошення.

Частина з перерахованих вище документів може бути зайвими, але найкраще мати їх при собі в момент подачі.

Віза в Гонконг для громадян СНД

На жаль, громадянам країн СНД (крім власників паспортів РФ, України і Казахстану), необхідне оформлення повноцінної візи в Гонконг в місцевому консульстві КНР або через туристичні агентства.

Гонконг - транзитна віза

При транзитному перельоті (не виходячи з аеропорту) або переліт-море (аеропорт-паром / теплохід, не виходячи з аеропорту) через Гонконг віза не потрібна при дотриманні всіх нижченаведених пунктів:

  • У вас на руках є квитки, що підтверджують покидання вами Гонконгу не пізніше ніж через 48 годин після прибуття.
  • Ви не залишаєте транзитної зони аерорпорта.

висновок

Гонконг для звичайного європейського туриста дійсно є дуже незвичайним і цікавим місцем, де є що подивитися і де розважитися. Він був би ідеальним місцем для поїздки на вихідні, якби не відстань - з Москви в Гонконг летіти близько 9 годин. Для жителів Владивостока час польоту набагато менше, що робить його дуже привабливим варіантом, особливо з огляду на те, що для росіян віза в Гонконг не потрібно.

Чи збираєтеся в Гонконг? Найдешевші квитки в Гонконг тут!

Всі готелі Гонконгу на мапі

Поділитися "Чи потрібна віза в Гонконг?"

Чи потрібна віза в Гонконг? 2014-12-07T15: 02: 37 + 03: 00 Sergey 'Crasher'

Ваc також можуть зацікавити ці публікації

Чи потрібна віза в Гонконг?
Чи збираєтеся в Гонконг?
Чи потрібна віза в Гонконг?

Новости