Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до В'єтнаму для українців в 2019 році: оформлення та вартість

  1. способи отримання
  2. Оформлення в консульстві
  3. Отримання візи після прильоту
  4. Оформлення в країнах Південно-Східної Азії
  5. Вартість і терміни
  6. Особливості візового режиму

У 2019 українцям для поїздки до В'єтнаму потрібно оформляти візу. Можна купити готовий тур, і тоді візову підтримку для вас здійснить туристичне агентство. Але, повірте, самостійно оформити візу зовсім не складно. Розберемося, як це зробити.

способи отримання

Українці можуть отримати візу до В'єтнаму одним з трьох варіантів:

  • У консульстві В'єтнаму в Києві.
  • Прямо після прибуття в міжнародному аеропорту.
  • У представництві В'єтнаму в одній з країн Південно-Східної Азії (якщо ви приходите звідти).

Оформлення в консульстві

Оформлення в консульстві

Параметри фото на візу

Необхідні документи для відкриття візи до В'єтнаму для українців в 2019 році:

  • Закордонний паспорт, який повинен бути дійсний ще мінімум півроку з дати в'їзду. У ньому обов'язково повинні бути вільні сторінки для проставлення відміток. Зробіть копії всіх попередніх віз.
  • Дві кольорові фотографії, розмір 40 × 60 мм, без куточків, зроблені недавно.
  • Ксерокопія внутрішнього паспорта (перша, друга сторінки та прописка).
  • Заповнена англійською мовою анкета на візу.
  • Довідка з місця роботи.
  • Запрошення від приймаючої сторони (Visa approval Code).
  • Квитанція на оплату консульського збору.

Мінуси цього способу оформлення зрозумілі. Потрібно особисто їхати до Києва, самому добувати запрошення, витрачати час і гроші, якийсь час обходитися без закордонного паспорта. Хоча це найвірніший спосіб, якщо ви не поспішайте. Кордон з такою візою можна перетнути і на автомобілі, наприклад, що дуже зручно для бувалих мандрівників.

Посольство В'єтнаму в Києві знаходиться за адресою вул. Товарна, 51а. За додатковою інформацією можна звернутися за телефоном: (+38 044) 284-57-40 або відправити запит на адресу: [email protected].

Отримання візи після прильоту

Цей варіант оформлення годиться тільки для тих, хто прибуває в країну літаком, і можливий в Ханої, Хошиміні і Дананге.

Вам знадобиться:

  • Закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців.
  • Запрошення від приймаючої сторони (Visa approval letter).
  • дві фотографії на візу розміром 4 × 6 см, на білому фоні. Зображення анфас, голова велика.
  • Підтвердження зворотного перельоту або авіаквиток.
  • Заповнена анкета (рекомендуємо зробити це заздалегідь і роздрукувати).

Зразок в'єтнамської візи

Це один з найпростіших і безпроблемних способів отримати візу. Запрошення замовляється і оплачується в інтернеті за пару днів. Якщо ви не впевнені в своїх силах, його можна купити в будь-якому турагентстві. Набір документів мінімальний. Півгодини в зоні прибуття - і ви вже на території В'єтнаму. Нагадуємо, що для українців в 2019 році віза до В'єтнаму платна.

Оформлення в країнах Південно-Східної Азії

Оформлення в країнах Південно-Східної Азії

зразок анкети

Припустимо, ви відпочиваєте в Таїланді і хочете відвідати суміжні країни. Є любителі довго подорожувати, освоюючи регіон по максимуму. Такий варіант підійде тим, хто подорожує наземним транспортом і перетинає кордон не в аеропорту.

В цьому випадку ви заздалегідь звертаєтеся в посольство В'єтнаму в країні перебування і надаєте наступні документи:

  • Закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців.
  • Запрошення від приймаючої сторони (Visa approval letter).
  • Дві фотографії на візу розміром 4 × 6 см, білий фон, велике обличчя анфас.
  • Заповнена анкета (краще зробити це заздалегідь). Завантажити в PDF .

Вартість і терміни

Вартість візи до В'єтнаму для українців в 2019 році складається з вартості запрошення - в середньому від 10 до 50 доларів - і оплати консульського збору - від 25 доларів.

Разом виходить в середньому:

30 днів перебування Одноразова 25 $ 30 днів перебування Багаторазова 50 $ До 6 місяців Багаторазова 95 $ Більше 6 місяців Багаторазова 135 $

Візи до В'єтнаму бувають однократними і багаторазовими. Видаються на 30 днів перебування, на три місяці, на шість місяців і більше. Термін дії залежить від даних, зазначених у запрошенні.

Будьте уважні при замовленні. Якщо ви запросили запрошення до В'єтнаму на один місяць, це вкажуть в тексті листа. Віза буде видана тільки на цей термін.

Термін оформлення візи в консульстві - від 3 днів до двох тижнів.

Особливості візового режиму

  • Якщо вам знадобиться продовжити візу, можна звернутися до відповідних агентства на території країни. Якщо ви не порушували закон, віза буде продовжена ще на 30 днів. Коштує така послуга 25 доларів США.
  • Якщо ви затрималися і перевищили термін перебування, вам доведеться заплатити штраф - п'ять доларів за кожну добу нелегального перебування у В'єтнамі.
  • Якщо ви подорожуєте з дитиною, будьте готові оплатити консульський збір і на нього, навіть якщо він вписаний в паспорт. А ось на запрошенні можна заощадити - замовити одне на всіх. Може знадобитися копія свідоцтва про народження. Для оформлення візи в посольстві потрібно також довідка з місця навчання.
  • Так звана Re-entry віза оформляється в тому випадку, якщо виникла необхідність виїхати за межі В'єтнаму ненадовго, а віза одноразова. Такі візи можна оформити в турагентстві на території країни за 20 доларів. Продовження перебування можливо не більше трьох разів поспіль.

Як самостійно отримати запрошення

Як самостійно отримати запрошення

зразок запрошення

Що таке «візова підтримка»? Цей лист від представника в'єтнамської сторони в імміграційне відділення В'єтнаму, яке містить інформацію про те, що такі-то туристи (вказуються імена та номери паспортів) їдуть до В'єтнаму під поручительство запрошуючої сторони.

Цей документ можна оформити, звернувшись до послуг посередників в інтернеті. Заповнюєте форму, оплачуєте банківською картою або через термінал і через три-чотири дні отримуєте по електронній пошті запрошення, яке потрібно в посольстві. Коштує такий документ від 10 до 50 $ і залежить від терміну, на який запитується віза.

Медичну страховку не потрібно пред'являти для отримання візи. Але для вашої безпеки настійно рекомендуємо оформити страховку на весь термін перебування. Страхове покриття повинне бути не менше 50 000 доларів.

У вас все вийде!

Новости