Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до В'єтнаму

  1. Віза для росіян (громадянам РФ)
  2. На термін понад 15 днів
  3. Для громадян інших держав

Чи потрібна віза до В'єтнаму? Скільки днів можна перебувати у В'єтнамі без проблем на митниці? Як оформити візу до В'єтнаму?

Якщо у вас виникли ці питання - цей матеріал буде вам особливо корисний.

Віза для росіян (громадянам РФ)

На термін до 15 днів

Перетин в'єтнамської кордону - момент, коли можна пишатися тим, що ти росіянин. З 1 січня 2009 року у наших громадян є право безвізового в'їзду на територію В'єтнаму на термін до 15 днів включно (день прильоту і день відльоту вважаються як повні дні, незалежно від часу рейсів). Якщо ви купуєте стандартний тур до В'єтнаму на 13-14 днів, або їдете до В'єтнаму самостійно, але знову ж таки не більше ніж на 15 днів - на кордоні ви швидко і безкоштовно отримаєте ось такий штамп в паспорт.

Якщо ви купуєте стандартний тур до В'єтнаму на 13-14 днів, або їдете до В'єтнаму самостійно, але знову ж таки не більше ніж на 15 днів - на кордоні ви швидко і безкоштовно отримаєте ось такий штамп в паспорт

"15-денний" штамп у паспорті.

Умови для безвізового в'їзду:

  1. Увага! З 1 січня 2015 року закордонний паспорт повинен бути дійсним щонайменше 6 місяців з дати виїзду з В'єтнаму! Не нехтуйте цим правилом! Багато туристів вже залишилися в аеропортах, так як не знали про це (раніше було 3 місяці). Тепер - не пускають.
    Увага!!! Тепер, з 1 січня 2015 року, 15-денний штамп ставиться тільки одноразово! Наступний ставиться тільки через місяць після вашого від'їзду з В'єтнаму! Розберемо на прикладі, дуже поширеному. Ви прилетіли в Хошимін, отримали цей штамп (так як зворотний квиток з В'єтнаму у вас в межах цього терміну), і вирішили з'їздити в Камбоджу, Ангкор Ват подивитися. Раніше без проблем їхали, і після повернення ставили новий 15-денний штамп, і все. Зараз так не можна! Якщо вам потрібно протягом 15 днів виїжджати, отримуйте візу по прильоту на місяць, причому обов'язково мульти, а не сингл. Туристів, які їдуть з Камбоджі, і мають вже один такий 15-денний штамп, розгортають назад - в Пномпень, у в'єтнамське консульство. Правда, на кордоні можна домовитися все ж, але це зайві гроші (по 100 доларів з людини було приблизно). Так що знайте про це нововведення.
    Увага! Знову ж за новим візовим закону після 15-денного терміну перебування за штампом ви зобов'язані покинути В'єтнам. Раніше можна було спокійно замовити собі візу в будь-якому турагентстві, вже перебуваючи тут протягом 15-денного терміну. Зараз за фактом теж так можна, але це обійдеться недешево - близько 200 доларів. Так як це порушення закону і виручає тільки корупція.
  2. Наявність зворотного квитка або квитка в третю країну.
    Якщо ви купили тур, зворотний квиток є у вас автоматично. Якщо ви прилітаєте (або приїжджаєте до В'єтнаму по суші) без документального підтвердження того, що пізніше 15 днів покинете країну (підійде авіаквиток, квиток на автобус або навіть їх бронь), то при проходженні прикордонного контролю до вас можуть виникнути питання (а можуть просто поставити штамп за дві секунди). У переважній більшості випадків досить сказати, що хочете з В'єтнаму поїхати в Камбоджу, але тепер вас будуть питати, а куди потім? Маючи на увазі, що назад до В'єтнаму з Камбоджі ви за законом новому без візи вже не в'їдете. Загалом, якщо ви реально летите з квитком в один кінець (подорожувати по Азії), то обов'язково робіть візу по прильоту, це просто і майже безкоштовно, не порівняти з 200 доларами за корупційне отримання візи.
    Якщо у вас квиток в одну сторону і ви летите прямим рейсом з Росії, то сядете на літак, швидше за все, без проблем. Але якщо летите через (наприклад) Сеул, Бангкок, Гонконг, Пекін і т.д., або взагалі прилітаєте з третьої країни, без візи і без зворотного квитка, на рейс вас можуть просто не посадити. Такі випадки були, і не раз. Надійніше всього заздалегідь зробити в'єтнамську візу. Є й інший варіант - купити авіаквиток з В'єтнаму, а по прильоту до В'єтнаму скасувати його (уточнюйте заздалегідь, є безповоротні тарифи). При перетині кордону по землі прикордонники більш лояльні і найчастіше ніяких питань не задають. У будь-якому випадку, ми рекомендуємо вам не порушувати в'єтнамське імміграційне законодавство, за кожен день прострочення штампа або візи вам доведеться заплатити по 5 доларів (а на практиці - скільки скаже прикордонник), а порушників-рекордсменів, довгий час знаходяться у В'єтнамі незаконно, можуть внести в чорний список.

На термін понад 15 днів

Якщо ж термін Вашого візиту у В'єтнамі більше 15 днів, вам знадобиться віза. В даний час реально отримати туристичну візу або на місяць, або на три місяці, причому в кожному випадку це може бути як одноразова, так і багаторазова віза. Виглядає вона так.

Виглядає вона так

Приклад візи в паспорті.

Є три способи отримання в'єтнамської візи:

  1. У посольстві В'єтнаму в Москві і консульствах в Єкатеринбурзі і Владивостоці. Цей спосіб в епоху інтернету, м'яко кажучи, неактуальний.
  2. Уже перебуваючи у В'єтнамі. Зараз цей варіант незаконний, але реальний. І доріг. Якщо ви опинилися на території В'єтнаму, отримавши при в'їзді 15-денний штамп (див. Вище), але хочете перебувати тут більший термін, вам доведеться заплатити за це близько 200 доларів. Чи не простіше відразу зробити візу? Нагадую, спочатку по паспорту заселяєтеся в готель чи гест, потім, узгодивши це на ресепшен, віддаєте його на оформлення візи. Без паспорта у вас будуть реально великі проблеми з заселенням. Паспорт потрібен господарям на день-два зазвичай, для реєстрації в поліції.
  3. Віза по прибуттю (visa on arrival, visas upon arrival). Це самий зручний і швидкий спосіб отримання в'єтнамської візи. Доступний він тільки після прильоту в міжнародні аеропорти Ханоя, Хошиміну, Дананга, Нячанга (на черзі Фукуок). В інтернеті застаріла інформація тільки про перші три містах, а у нас у В'єтнамі все швидко змінюється)
    Перед проходженням прикордонного контролю знайдіть в аеропорту стійку Visas upon arrival (в Нячанге її ще немає, підійдіть до офіцера прикордонної служби, встречающему туристів, він приймає документи на візу). Для отримання візи вам будуть потрібні:
    - 2 фотографії 4 на 6 см (можна навіть ч / б)
    - 2 примірники заповненої анкети (бланки можете взяти на стійці, але набагато зручніше завантажити тут , І мати при собі вже готові - приклад тут )
    - закордонний паспорт, дійсний ще мінімум 6 місяців
    - і найголовніше - Запрошення (воно ж візова підтримка, воно ж Approval Letter). Цей лист на офіційному бланку Імміграційного департаменту В'єтнаму, яке дозволяє в'їзд в країну цілому переліку туристів і мандрівників. виглядає Запрошення так .
    Часто це багатосторінковий документ з червоною печаткою на кожній сторінці. Десь обов'язково буде ваше прізвище. Запрошення ви отримаєте по електронній пошті, нижче ми розповімо, як. Роздрукуйте на звичайному чорно-білому принтері головну сторінку і ту сторінку, де знайдете свої дані - виділіть їх кольоровим маркером, щоб прикордоннику було простіше знайти вас в списку.

Як отримати Запрошення?

Між вами і Імміграційним департаментом В'єтнаму в будь-якому випадку будуть посередники, так що потрібно буде вибрати турагентство в вашому місті або один з численних в'єтнамських або російських сайтів, що пропонують такий сервіс. Від вас будуть потрібні паспортні дані, номери і дати рейсів, і, звичайно, оплата. Вартість послуги в першу чергу залежить від того, яку візу ви хочете отримати - на місяць або на три, одноразову або багаторазову.

Отже, ви з усіма необхідними документами вже в аеропорту, і знайшли стійки, де оформляють візи по прибуттю. Твердо знайте, не забувайте і не піддавайтеся на можливі провокації - оформлення візи для громадян РФ безкоштовно. Завжди, їзді, при будь-яких умовах. По суті, ви витрачаєте гроші тільки на отримання Запрошення - нічого більше платити не потрібно. Нехай вас не бентежить прайс, вивішений прямо у вас перед носом, і навіть інші російськомовні туристи, дістають гроші. Все це стосується громадян інших країн, і на будь-яке питання про гроші при оформленні візи спокійно відповідайте - for Russians its free.

Продовження візи. Вже маючи чинну візу, і перебуваючи у В'єтнамі, ви можете звернутися в турагентство, щоб продовжити візу ще на 1 або 3 місяці, це називається visa extension (вартість приблизно така ж, як і за оформлення першої візи). Раніше максимальним терміном перебування у В'єтнамі без виїзду з країни було 9 місяців (тримісячна віза і два її продовження по три місяці), а потім потрібно було виїжджати з країни і в'їжджати знову - і відлік починався заново. В даний час продовження візи коштує недешево - знову ж в районі 200 доларів, так як новий закон обмежує перебування у В'єтнамі 3 місяцями.
Робоча віза. Якщо вас запросили працювати або ви знайшли насправді хорошу роботу у В'єтнамі (з чим зараз проблеми з-за спаду російського туризму), роботодавець повинен вам зробити робочу візу на термін 1,2 або навіть 3 роки. Зазвичай роблять на 2. Корупційна ціна такої візи - близько 1500 доларів.

Для громадян інших держав

На жаль, жителям України, Білорусії, Казахстану, як і громадянам переважної більшості держав, для поїздки до В'єтнаму доведеться оформляти візи. До речі, крім Росії, в список «щасливчиків» входять країни Південно-Східної Азії, Скандинавії, і Корея з Японією.

Способу отримання в'єтнамської візи два - це візит в посольство або консульство В'єтнаму у вашій країні, або отримання візи по прибуттю в міжнародних аеропортах В'єтнаму, докладно розглянуте у відповідному пункті в розділі про візу для громадян РФ).

Єдина відмінність для громадян інших держав - за офорленіе візи в аеропорту потрібно буде заплатити. У 2013 році ціни підвищилися, і тепер віза на один місяць (і одноразова, і багаторазова) коштує 45 доларів, одноразова на три місяці - 65 доларів, а багаторазова на три місяці - 95 доларів. Увага, оплата тільки готівкою!

Продовжуючи візу, до звичайної вартості цієї послуги теж буде необхідно додати ціну її оформлення.

Скільки днів можна перебувати у В'єтнамі без проблем на митниці?
Як оформити візу до В'єтнаму?
У переважній більшості випадків досить сказати, що хочете з В'єтнаму поїхати в Камбоджу, але тепер вас будуть питати, а куди потім?
Чи не простіше відразу зробити візу?
Як отримати Запрошення?

Новости