Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Фінляндії

  1. категорії віз
  2. Необхідні документи на візу
  3. Запис на прийом до Візового центру
  4. Терміни розгляду та візовий збір
  5. Відмова у візі: що робити?

Фінляндія - республіка на півночі Європи з населенням понад 5 млн Фінляндія - республіка на півночі Європи з населенням понад 5 млн. Чоловік. Фінляндія по праву вважається однією з найкрасивіших країн Скандинавії. На сході вона межує з Росією, тому дуже часто залучає до своїх краю співвітчизників.

Входить до шенгенську зону з 1996 року.

Туристи з Росії люблять Фінляндію відразу по ряду причин: по-перше, летіти туди недовго. По-друге, красива північна природа укупі з цікавою екскурсійна по замкам, відмінна рибна кухня, рибалка і горнолижка.

Ну і по-третє, приголомшливий свято з батьківщиною Санти - це незабутнє видовище.

Загалом країна озер, безсумнівно, заслуговує відвідування.

Для того щоб відвідати Фінляндію, вам потрібна шенгенська віза . Її оформлення можна зробити, звернувшись в посольство або Візові центри , Якщо ви займаєтеся процесом самостійно. Якщо ви хочете уникнути всю цю тяганину з паперами, то відвідайте туристичне агентство, яке зможе вам допомогти в цьому.

При самостійної подачі документів пам'ятайте, що документи подаються в Консульства тієї країни, в якій ви проведете найбільшу кількість днів. Якщо ви плануєте відвідати кілька країн і будете перебувати в кожній рівну кількість днів, то несіть ваші папери в Посольство країни, через яку будете в'їжджати в зону Шенгенської угоди.

Рішення за поданими в Візові центри заявами приймається в посольстві Фінляндії , Яке знаходиться в Москві. Нижче на цій сторінці ви дізнаєтеся, як підготуватися до процесу подачі та зменшити ризик відмови.

категорії віз

Віза до Фінляндії видається заявникам, які мають різні цілі поїздки. Це може бути поїздка на запрошення, відвідування близьких або друзів, туристична або інша віза. Крім того, візи поділяються на такі категорії .

  • Одноразова. Видається на три місяці, дозволяється одна поїздка, але з можливістю відвідування іншої країни Шенгенської зони.
  • Дворазова. Дозволяє відвідати Фінляндію двічі.
  • Багаторазова. Діє півроку. В основному вона потрібна тим, хто часто їздить до Фінляндії по роботі.
  • Річна фінська віза. Незважаючи на те, що вона видається на рік, перебувати в країні можна не більше 6 місяців.
  • Транзитна. Якщо ви їдете через Фінляндію в іншу країну. У Фінляндії можна перебувати не більше 5 днів, а перетинати її межі не можна більш 2-х раз.

Оформлення візи в спільному паспорті зручно для поїздок з дітьми.
Поворотна віза видається поліцією. Вона дозволяє виїхати з країни з деяких причин.

Необхідні документи на візу

Порядок подачі документів до візових центрів

Порядок подачі документів в Візові центри наступний:

  1. Підготуйте анкету і ваші документи, перелік яких ви знайдете на нашому сайті в спеціальному розділі. Крім того, у нас ви дізнаєтесь, які вимоги пред'являються до фотографій і правила оформлення спонсорського листа.
  2. Запишіться на прийом до Візового центру (актуально тільки для знаходиться в Москві, в інші записуватися не потрібно). Записатися можна на сайті Візового центру або по телефону. Детальніше про процес запису читайте нижче.
  3. Перед відвідуванням прочитайте правила безпеки, щоб уникнути проблем під час подачі заяви. Їх також можна знайти на сайті Візового центру.
  4. У Візовому центрі подайте вашу заповнену і підписану від руки анкету, а також необхідні документи. Якщо у вас не буде можливості приїхати за паспортом, то замовте кур'єрську доставку.
  5. Внесіть оплату за візовий збір у касі. Можна розплачуватися готівкою або за допомогою карти. Після оплати ви отримаєте чек.
  6. Отримайте ваш паспорт особисто або через кур'єра. Відстежувати статус ваших документів можна на сайті Візового центру або, зателефонувавши по телефону. У разі замовленої послуги кур'єрської доставки, паспорт буде доставлений вам за вказаною заздалегідь адресою.

Запис на прийом до Візового центру

На сайті Візового центру можна записатися на подачу документів в сам Візовий центр або Посольство в Москві . Візові центри інших міст можна відвідувати без попереднього запису.

Є можливість записатися, зателефонувавши +7 495 662 87 39. Запис на прийом істотно скоротить час очікування в черзі. Посольство Фінляндії можна відвідати тільки за попереднім записом.

Процес запису на прийом на сайті виглядає так:

  • Запишіться на прийом на сайті і чекайте, коли на вашу електронну адресу надійде лист з посиланням. По ній можна перейти протягом однієї години.
  • Відкрийте нове вікно в браузері і вставте скопійоване з листа посилання. Завершіть процес запису. Користуватися посиланням можна тільки один раз.
  • Після запису змінити час прийому вже не вдасться. Але є можливість скасувати попередню запис і створити нову. Запит на скасування може проводитися не пізніше, ніж за 3 дні до дати прийому.

Записуватися на отримання паспорта після розгляду заяви не потрібно.

Якщо ви підійшли до Візового центи і бачите велику чергу, підійдіть до охоронця. У нього є списки тих, що записалися заздалегідь. Якщо ви не змогли записатися, то зможете подати документи в порядку живої черги.

Терміни розгляду та візовий збір

Заява подається не раніше, ніж за 3 місяці до подорожі Заява подається не раніше, ніж за 3 місяці до подорожі. Рекомендується за два тижні.

Як правило, терміни розглядів заяви - 5-9 днів. Якщо ви розраховуєте більш швидке отримання візи, то потрібно буде сплатити візовий збір в подвійному розмірі. Крім того, для прискореного розгляду потрібно пред'явити обгрунтування такої необхідності. Термінова віза видається тільки в Москві.

Вартість візи до Фінляндії - 35 євро, за термінову потрібно віддати 70 євро. Діти до 5 років не сплачують консульський збір.

Крім візових з борів Візові центри також стягують сервісні збори в розмірі 25 євро. Оплата здійснюється в рублях за курсом ЦБ РФ.

Сервісний збір не оплачують діти до 6 років та інваліди з супроводжуючими.

Тим, хто отримав відмову у візі заявникам збори не повертаються.

Відмова у візі: що робити?

Серед найбільш поширених причин відмови у візі до Фінляндії:

  • Неправильне заповнення анкети
  • недостовірні відомості
  • Наявність судимості в минулому або на даний момент
  • Неповний пакет документів
  • Тип візи не відповідає меті майбутньої поїздки
  • У заявника малий рівень доходу і відсутня спонсорський лист

У разі, якщо ви не знаєте, як подати документи на візу самостійно, то краще звернутися до турфірми або візовим компаніям за допомогою.

Якщо ви отримали відмову, не поспішайте засмучуватися. Після усунення причин можна подати нову заяву або апеляцію.

Посольство, консульство і візові центри Фінляндії в Росії

Відмова у візі: що робити?

Новости