Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В'їзд до Білорусі: чи потрібні віза і закордонний паспорт для поїздки росіян? (Сезон 2019)

  1. Віза до Білорусі для іноземців
  2. Кому потрібна?
  3. типи
  4. Правила в'їзду
  5. Чи потрібен закордонний паспорт для росіян і українців, щоб поїхати в Білорусію?
  6. Перебування в країні з дитиною
  7. Якщо під час відпочинку загублений паспорт?
  8. Подорож на авто
  9. Що потрібно для поїздки на машині?
  10. Зелена карта

Республіка Білорусь (Білорусь) полюбилася багатьом туристам за дружелюбність місцевого населення, природні краси, масу архітектурних   пам'яток   і гуманні ціни

Республіка Білорусь (Білорусь) полюбилася багатьом туристам за дружелюбність місцевого населення, природні краси, масу архітектурних пам'яток і гуманні ціни.

Перед першою поїздкою за кордон постає питання про правила в'їзду в чужу країну. Так як між РФ і Білоруссю діє безвізовий режим, у росіян виникає інше питання - чи потрібен закордонний паспорт в Білорусію?

Віза до Білорусі для іноземців

Віза до Білорусі для іноземців

Більшість іноземців можуть вільно в'їжджати в Республіку Білорусь, якщо вони думають затриматися на території держави до п'яти днів.

Інша категорія іноземців має право перебувати без візового документа до дев'яноста днів.

Кому потрібна?

Республіка Білорусь досить лояльно ставиться до власного візового режиму, дозволяючи більшості іноземців перебувати на своїй території до 5, 30 або 90 днів без оформлення візи.

Росіяни і українці можуть перебувати в Білорусії без візи до дев'яноста днів. Єдине, вони повинні оформити реєстрацію після закінчення 30-ти діб. Те ж саме правило діє і при відвідуванні білорусами Росії.

Доброзичлива атмосфера, хороший сервіс, демократичні ціни - ось за що вибирають санаторії Білорусі. Читайте тут про оздоровчий відпочинок на території республіки.

Віза потрібна більшості іноземних громадян, за деякими винятками. Так, документ не вимагається іноземним громадянам, які вирішили пробути в Білорусі до п'яти, тридцяти або дев'яноста днів. Віза також не потрібна:

  • жителям СНД, крім Туркменістану;
  • жителям Ізраїлю і Венесуели (до дев'яноста доби);
  • громадянам Куби, Греції, Сербії (до тридцяти діб);
  • громадянам України, Росії, Киргизстану та ін.

Громадянам Китаю віза не потрібна за умови, що китайці пробудуть в країні до 3-х діб і прибудуть авіарейсами з Китаю , І якщо у них є візи країн-членів ЄС або держав Шенгенської зони. Такі поїздки повинні бути груповими туристичними.

Віза також не повинна мати місце при прогулянці по нацпарку «Біловезька пуща» протягом не більше 3-х днів і якщо є спеціальний дозвіл.

Таке ж безвізове правило діє і для прогулянки в парку «Серпневий канал» і міста Гродно.

до змісту ↑

типи

типи

Розрізняють короткострокові і довгострокові типи віз.

  1. Короткострокові надаються на період до дев'яноста доби. Вони можуть надаватися для одноразового, дворазового або багаторазового відвідування країни.
  2. Довгострокові візові документи зберігають свою дію протягом року, і вони розраховані на багаторазове відвідування Білорусії.

Є ще варіант транзитної візи, яка надає можливість проїжджати через територію Білорусі протягом 2-х діб. Така віза зберігає чинність протягом року.

Взимку в Білорусі теж є чим зайнятися. Вибирайте один з гірськолижних курортів, описаних в нашій статті .

до змісту ↑

Щоб оформити документ, необхідно звернутися до консульської установи чи дипломатичного представництва з наступним пакетом документів:

  • заповнена анкета;
  • фотографії;
  • запрошення документи від приймаючої сторони (наприклад, від роботодавця, що запрошує працевлаштуватися на вільну вакансію);
  • закордонний паспорт .

Папери можна відправляти як особисто, так і за допомогою використання поштового зв'язку. Термін видачі візового документа становить до п'яти робочих днів з моменту прийняття заяви.

Ціна візи для однієї людини становить 60 євро, груповий - 10 євро з людини. для громадян Латвії , Литви, Польщі, Естонії діють знижені ставки по оплаті. А для жителів перерахованих країн, яким менше 6 років, плата не береться взагалі.

При відвідуванні Білорусі консульський збір не потрібно оплачувати громадянам Японії і Сербії.

Для іноземних громадян діють збільшені ставки при видачі візи в тому випадку, якщо візовий запит розглядається в терміновості (до двох робочих днів), а також якщо в державі проживання або громадянства відсутні зарубіжних установ Білорусі або візовий запит розглядається в головному консульській установі візових центрів.

до змісту ↑

Правила в'їзду

Правила в'їзду

Більшість іноземців зобов'язані в'їжджати на територію країни з пред'явленням візи, якщо вони перебувають в Білорусії довше п'яти, тридцяти або дев'яноста днів.

Чи потрібен закордонний паспорт для росіян і українців, щоб поїхати в Білорусію?

Для братніх країн, таких як Росія і Україна, не потрібно пред'являти як візу, так і закордонний паспорт. Для них досить пред'явити загальноросійський або загальноукраїнський паспорт. При відвідуванні країни проїздом також не потрібно оформлення транзитної візи.

Для громадян Білорусі при в'їзді в Росію також не потрібен закордонний паспорт. В'їжджати на територію РФ за внутрішнім паспортом можуть громадяни країн, які входять в Митний союз (Казахстан, Вірменія , Білорусь і Киргизія).

до змісту ↑

Перебування в країні з дитиною

Якщо діти до чотирнадцяти років відзначені в паспорті батьків, то в'їзд здійснюється на підставі свідоцтва про народження. Діти від чотирнадцяти років повинні мати свій документ, що засвідчує особу, для в'їзду в братську країну.

Якщо дитина їздить або літає тільки з одним з батьків або при ньому складається третя особа, то така дитина зобов'язаний тримати при собі довіреність від одного з батьків або батьків.

Зачаровують старовинні замки розкидані по всій Європі, Білорусь - не виняток. Читайте тут про древніх будівлях республіки.

до змісту ↑

Якщо під час відпочинку загублений паспорт?

Потрібно звернутися в місцеву поліцію і розповісти всі обставини втрати паспорта. Тут повинні видати довідку про втрату документа.

Якщо загублений паспорт російського громадянина, далі необхідно звернутися в російське консульство в республіці Білорусь. Тут потрібно буде надати будь-які докази, наприклад, ксерокопії паспорта, будь-які інші документи, що засвідчують особу, наприклад, водійські права.

Якщо на руках немає ніяких документів, то консульству доведеться відправити відповідні запити в органи внутрішніх справ за місцем проживання.

до змісту ↑

Подорож на авто

Подорож на авто

Окремі громадяни можуть в'їжджати на територію країни на своєму особистому автомобілі. Тоді доведеться дотримуватися певних правил.

Потрібно надати певні документи, що підтверджують право на керування транспортом і придбати страховку за Зеленою картою.

Що потрібно для поїздки на машині?

При заїзді в країну на власному автомобілі росіянам і українцям необхідно буде надати документи, що підтверджують право на керування автотранспортом, серед яких:

  1. водійські права;
  2. свідоцтво про реєстрацію автотранспортного засобу;
  3. страховий поліс.

Потрібно пам'ятати, що в Білорусії дозволено керувати автомобілем з 18 років, а скутером і мопедом - з 16 років.

до змісту ↑

Зелена карта

Зелена картка оформлюється, коли в'їзд до Білорусі здійснюється на власному автотранспортному засобі. Зелена карта являє собою своєрідну аналогію страховому полісу по ОСАГО.

Історично сформовані традиції республіки проглядаються і в деяких сувенірних речах, які можна придбати в поїздці. Дізнайтеся в цієї статті , Що можна привезти з Білорусі.

Зелена карта дозволяє отримати відшкодування за шкоду здоров'ю або майну. Документ можна взяти як при в'їзді в країну, так і попередньо до в'їзду.

Якщо немає Зеленої карти, автовласник повинен буде заплатити штраф у розмірі 200 доларів. А вартість самої картки для легкового авто на 2 тижні становить приблизно 1000 рублів, при оформленні страховки на рік - 5000 рублів. Краще оформляти Зелену карту завчасно, ще до в'їзду в державу.

З цього відео ви дізнаєтеся деякі особливості в'їзду на територію Білорусі:



Це цікаво:


Так як між РФ і Білоруссю діє безвізовий режим, у росіян виникає інше питання - чи потрібен закордонний паспорт в Білорусію?
Кому потрібна?
Чи потрібен закордонний паспорт для росіян і українців, щоб поїхати в Білорусію?
Що потрібно для поїздки на машині?

Новости