Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Терміни оформлення фінської візи в 2019 році

  1. Види віз до Фінляндії
  2. Оформлення візи
  3. терміни розгляду
  4. Святкові дні на 2017 рік
  5. прискорений розгляд

Фінляндія - країна, яка приваблює більшість вітчизняних туристів близьким розташуванням, рівнем життя і соціальними гарантіями, природою, пам'ятками і курортами з високим рівнем обслуговування. Вона порівняно відкрита для російського туриста, проте входить до складу Євросоюзу і є країною-учасницею Шенгенської угоди, тому щоб перетнути кордон потрібно отримати фінську візу. Це нескладний процес, а терміни оформлення фінської візи від 5 днів до двох тижнів.

Щоб відкривати фінську візу в першу чергу важливо визначитися з метою поїздки від цього і буде залежати категорія, на яку подаються документи.

Види віз до Фінляндії

Візи в Фінляндію діляться на категорії.

  • Аеропортна «А». цей тип візи відкривається в разі якщо в Фінляндії відбувається пересадка по шляху в іншу країну. Вона дозволяє перебувати в країні потрібний час, не покидаючи будівлі аеропорту.
  • Транзитна віза «В». Дозволяє перебувати на території країни протягом 5 днів. Вона дозволяє залишати будівлю аеропорту, але відвідування третьої країни в даному випадку обов'язково.
  • Туристична «С». Одна з найпопулярніших категорій серед туристів і гостей держави, які відвідують Фінляндію з метою розваг і відпочинку, огляду визначних пам'яток, а також здійснення бізнес і гостьових візитів. Такий тип візи підійде тим, хто бажає перебувати на території Фінляндії з можливістю відвідування інших держав шенгенської зони в період від 3 місяців до року.
  • Національна «D». Підійде студентам і людям, які працюють за контрактом з фінським роботодавцем, або тим, хто бажають перебувати на території держави тривалий час з перспективою оформлення посвідки на проживання.

Підійде студентам і людям, які працюють за контрактом з фінським роботодавцем, або тим, хто бажають перебувати на території держави тривалий час з перспективою оформлення посвідки на проживання

Також візи діляться по термінах.

  • Одноразова. Зазвичай видається не більше ніж на три місяці і дозволяє в'їхати в країну тільки один раз.
  • Дворазова мультивіза. Дозволяє в'їжджати в країну необмежену кількість разів, але період безперервного перебування повинен становити максимум 90 днів. Видається на термін від півроку до року.
  • Транзитна. Відкривається тільки в тому випадку, якщо метою є візит в третю країну. Оформляється завчасно, а термін дії складає максимально 5 днів.
  • Поворотна. Цей дозвіл на виїзд з країни з можливістю повернутися, яке видається в особливих випадках поліцією.

Подарунок 2100 рублів на житло!

Подарунок 2100 рублів на житло

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

Оформлення візи

Для подачі прохання про відкритті візи можна звертатися в московське посольство Фінляндії, Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі, а також в консульствах в Мурманську і Петрозаводську, візи видаються і у візових центрах, розташованих по всій Росії.

Для того щоб отримати штамп на відвідування держави у візовому центрі або консульстві в спб або інших регіонах, заявнику необхідно попередньо записатися на певну дату, така можливість доступна по телефону колл-центру або можна забронювати потрібний час через інтернет-портал консульства.

У візовому центрі існує можливість подачі заяви без запису заздалегідь, але звертаючись до посольства потрібно враховувати, що завчасна запис є обов'язковою. Також потрібно підготувати пакет необхідних документів і подати візову заяву, яке знаходиться на сайті консульства, заповнити та підписати або безпосередньо в самому візовому центрі. Після цього необхідно сплатити збір у розмірі 35 євро і коли рішення буде винесено отримати паспорт, прикрашений рішенням по візі.

терміни розгляду

Візову анкету рекомендується передавати як мінімум за пару тижнів до виїзду і не раніше ніж за 90 діб. Це пов'язане з тим, що в залежності від поточної кількості візових заяв терміни розгляду документації можуть варіюватися. Перед святами і в літній сезон є ймовірність затримки по часу.

Головне консульство Фінляндії в Росії щотижня виставляє орієнтовні поновлення про те скільки робиться фінська віза, це не гарантія отримання візового дозволу в цей день, проте вони дають можливість розуміти, на скільки може затягнутися процес або до якої дати готуватися забирати паспорт.

Офіційні терміни оформлення для всіх шенгенських віз - до 10 робочих днів (за чинною угодою про спрощення оформлення віз). При необхідності цей термін можуть збільшити до 30 днів, якщо буде потрібна додаткова інформація або документи. В даний час приблизний термін оформлення фінської візи (на практиці) становить від 6 до 9 днів.

Святкові дні на 2017 рік

У святкові російські або фінські дні документи можуть розглядати довше, тому що консульство не працює.

прискорений розгляд

У випадках, коли розгляд заяви потрібно прискорити, про це важливо заявляти при подачі заяви надаючи письмове обгрунтування. Можливість прискорити розгляд існує тільки до моменту подачі заяви. У випадках, коли метою поїздки є туризм прискорити розгляд не можна.

Терміновий розгляд, як правило, відбувається за три будніх дня - це застосовується тільки до тієї категорії громадян, які живуть на території, яку обслуговує посольством, до таких відносяться всі регіони країни крім Північно-Заходу. У Москві заяву на терміновий розгляд приймається тільки у візовому центрі. Для громадян Росії, місце проживання яких знаходиться більш ніж в 500 км від столиці, також існує можливість розгляду заяви в терміновому порядку. Вартість збору за терміновий розгляд становить - 70 євро.

Отримати паспорт з новенькою візою або дізнатися про рішення з даного питання можна або у візовому центрі в робочий час без попереднього запису, або у візовому відділі посольства в будні дні з 9 ранку і до обіду, попередній запис також не потрібно. Простежити за тим, як швидко робиться віза до Фінляндії можна на сайті візового центру або звернувшись до місця подання заяви.

Новости