Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки робиться віза на Гоа? Вартість індійської візи для росіян в 2019

  1. Скільки документів зажадають на в'їзд
  2. Можливість отримання електронної візи
  3. Віза по прильоту
  4. Скільки коштує оформлення, і в які терміни її роблять
  5. Адреси індійський посольств і консульств

Багато громадян Росії сподіваються на швидке скасування візового режиму між Україною і Російською Федерацією і Індією. Принаймні, про це замислюється Індія. В цьому випадку можна буде безперешкодно літати на Гоа і осягати неймовірну культуру і атмосферу Індії. Але, поки для її відвідування віза все-таки необхідна.

Незважаючи на те, що для відвідування Гоа, як і для багатьох закордонних країн, віза для громадян Росії необхідна, процедури її попереднього отримання можна уникнути. Але тільки в тому випадку, якщо ви купуєте в турфірмі путівку на 15 днів, при цьому кількість подорожуючих в групі становить мінімум чотири людини. В цьому випадку візу вам нададуть прямо на кордоні. Якщо ж ви зібралися подорожувати невеликою компанією або самостійно, віза вам знадобиться до поїздки.

Запросити і отримати її можна в двох столицях країни або Владивостоці. На території цих міст є індійські посольства. В інших містах існують візові центри, але вартість документа для громадян Росії виявиться трохи вище.

Віза на Гоа оформляється відповідно до цілей поїздки. Вартість дозвільного документа для громадян Росії залежить також і від них.

Найпоширенішим варіантом для відвідування всіх країн, в тому числі і Індії, є віза туристична. Її необхідно робити туристам, які хочуть відпочити на території Гоа. Така віза оформляється і тим, хто збирається відвідати своїх родичів або проживають на території країни друзів.

Віза транзитна оформляється для проїзду в кінцевий пункт на територію інших країн через Індію. Її термін обчислюється п'ятнадцятьма днями.

Віза студентська необхідна росіянам, у яких на руках є підтвердженням того, що вони будуть навчатися в вузах Індії. Термін її дії - рік.

Діловий дозвільний документ видається для вирішення бізнес-завдань. Термін такої візи варіюється від одного місяця до півроку.

Для російських громадян, які отримали дозвіл на роботу від індійського роботодавця з укладенням контракту, надається робоча віза.

Існує спеціальний документ, який видається тим, хто бажає пройти курс йоги або детально вивчити місцеву культуру.

Скільки документів зажадають на в'їзд

Якщо ви вирішили оформляти візу самостійно, то варто заздалегідь ознайомитися з усіма необхідними документами, які потребують з вас візовий центр, консульство або посольство. Пакет первинних документів стандартний, але для деяких типів віз росіянам доведеться надати додаткову інформацію.

Звичайно, найпростіше звернутися в туристичне агентство, але вартість путівок і оформлення виявиться набагато вище.

Громадянам Росії будуть потрібні наступні документи:

  • Закордонний паспорт з мінімум двома чистими сторінками;
  • Паспорт, ксерокопія першого листа з ім'ям і прізвищем;
  • Анкета-заява, яку можна заповнити он-лайн. Заповнювати її потрібно англійською мовою. Анкета оформляється і на дітей до 14 років, на якій повинна стояти підпис законного опікуна;
  • Кольорові фотографії в кількості двох штук;
  • Потрібна бронь готелю або туристичний ваучер;
  • Лист на фірмовому бланку, якщо ви збираєтеся в Гоа на роботу, навчання або до родичів. Лист має бути завірене у нотаріуса, а до нього повинна бути прикладений паспорт запрошує вас боку, а саме копія його першої сторінки.

Існують і деякі нюанси наданих документів на візу. Фотографії повинні бути 35х45 мм, виконані на білому тлі. При цьому дата фотографії не повинна бути більше 180 днів. Фотографія потрібна для прикріплення до анкети.

Бронь готелю на в'їзд може бути зроблена он-лайн, при цьому оплачувати її необхідності немає.

Вона повинна містити інформацію про місце локації готелю і скільки приблизно ви залишитеся на його території. Також важливо вказати електронну пошту і номер телефону.

Якщо ви надасте бронь, яку підтверджує факс готелю, на ньому повинна бути його друк. Бронь за допомогою інтернету дозволить уникнути даної необхідності.

Для візи багаторазового дії вам також потрібно буде пред'явити квитки в обидві сторони з описом докладного маршруту. Також для в'їзду вас попросять пред'явити візи інших країн.

Можливість отримання електронної візи

Індія давно увійшла в категорію країн, яка дозволяє оформити візу он-лайн. Щоб подати заявку на отримання візи, відвідайте сайт Tourist Visa on Arrival і заповнити анкету. До неї важливо прикріпити скан паспорта в форматі PDF. Фотографія потрібна розміром менше 300 кілобайт.

Збір необхідно сплатити протягом чотирьох діб. Якщо все добре, на вашу електронну пошту прийде дозвіл на в'їзд, яке і є необхідними в роздрукованому вигляді пред'явити в аеропорту Гоа.

Віза по прильоту

Як вже було зазначено, виїхати без візи ви можете в складі туристичної групи на 15 днів. Але існують і інші випадки, коли ви маєте право отримати її по прильоту.

Це стосується транзитних віз, термін яких три дні, а також віз, які видаються в разі смерті або хвороби родича, що проживає вона Гоа. Природно, для того також потрібно показати документи, що підтверджують цей факт.

Скільки коштує оформлення, і в які терміни її роблять

Зазвичай віза на Гоа оформляється за п'ять днів. Це досить невеликий термін, але планувати поїздку треба чітко.

Варто знати, що діяти віза починає через день після того, як її вам видали, тому оформляти її слід заздалегідь. Також варто мати на увазі, що термін в п'ять днів актуальний для жителів столиць. В інших містах туристам доведеться чекати близько двадцяти днів. Іноді терміни перевищують місяць.

Якщо ви збираєтеся оформляти візу туристичну через візовий центр або консульство, то вартість складе 1600 рублів для громадян Росії. Цей збір не підлягає поверненню, навіть якщо у візі вам відмовлять. Також варто мати на увазі, що за порушення строків перебування на території Гоа ви можете нести кримінальну відповідальність.

Якщо вас цікавить, скільки коштує віза електронна, то вам доведеться заплатити $ 60. Це найдорожчий документ.

Вартість тимчасового дозволу спеціального характеру, яке видається після прибуття, обійдеться в $ 40.

Адреси індійський посольств і консульств

Москва, Посольство Індії.

Розташоване за адресою: вул. Воронцове поле, 4. indianembassy.ru

Графік роботи - з ПН по ПТ, час роботи з 10 до 12:30.

Час видачі з 17 до 18 години вечора.

Санкт-Петербург, Генеральне консульство.

Розташоване за адресою: вул. Рилєєва, 35. Графік роботи з понеділка по п'ятницю з 9:30 по 18 годин вечора.

Владивосток, Генеральне консульство.

Розташоване за адресою: вул. Верхнепортовая, 46. [email protected]

Графік роботи з понеділка по п'ятницю з 9:30 до 18 вечора.

Єкатеринбург, Візовий центр.

Розташоване за адресою: вул. Рози Люксембург, 16.

Графік роботи з понеділка по п'ятницю з 9 ранку до 18. Заявки приймаються цілодобово.

Новости