Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Посольство Фінляндії в Москві

  1. Топ-10 готелей у Посольства Фінляндії в Москві
  2. Робочий графік Представництв і телефони
  3. Віза
  4. Подача заяви на візу
  5. Для отримання візи необхідні наступні документи:
  6. Вимоги до фотографії, що додається до візової анкети
  7. Основні вимоги до страхового полісу:
  8. Шенгенська територія
  9. Сайт Посольства Фінляндії та Генерального Консульства в С-Пб
  10. Отримання візи.Подача заяви на візу
  11. Загальна інформація про Фінляндію
  12. До розділу "ПОСОЛЬСТВА В МОСКВІ"

Топ-10 готелей у Посольства Фінляндії в Москві   Адреса Посольства Фінляндії в Москві:   російська Федерація   119034 Москва Г-34 Кропоткинский провулок, 15-17   Робочий графік Представництв і телефони   Візовий відділ Посольства Фінляндії в Москві працює в будні з 9 до 16 без перерви

Топ-10 готелей у Посольства Фінляндії в Москві

Адреса Посольства Фінляндії в Москві:

російська Федерація

119034 Москва Г-34 Кропоткинский провулок, 15-17

Робочий графік Представництв і телефони

Візовий відділ Посольства Фінляндії в Москві працює в будні з 9 до 16 без перерви. З питань віз звертатися по телефону 787 41 78 тільки c 10 до 12. Електронна пошта: [email protected]

Візовий відділ Генерального консульства в Санкт-Петербурзі відповідає на питання про підтвердження віз по телефону (812) 331 7603 з 10 до 12 і на питання отримання дозволів на перебування в Фінляндії з 9 до 10 по телефону (812) 331 7600. Візовий відділ знаходиться по адресою: Преображенська пл. 4 (вхід з провулка Радищева) і працює в будні c 9 до 15.30 без перерви. Електронна пошта: [email protected].

Візовий відділ консульства в Петрозаводську відповідає на питання про підтвердження віз з 10 до 12 і на питання отримання дозволів на перебування в Фінляндії з 9 до 10 в будні по телефону (8142) 766208. Візовий відділ працює в будні з 9 до 12.15 і з 13.30 до 16 крім середи, коли заяви приймаються з 9 до 12.15. Електронна пошта: [email protected].

Візовий відділ консульства Фінляндії в Мурманську працює з понеділка по четвер. Приватні особи можуть подавати заяви з 9.30 до 12 і отримувати паспорти з 15 до 16.

Віза

Всі громадяни Росії і країн СНД при в'їзді на територію Фінляндії та інших країн Шенгенської угоди повинні мати візу.

На території Росії шенгенську візу до Фінляндії можна отримати в Посольстві Фінляндії в Москві, в Генеральному Консульстві в Санкт-Петербурзі, а також в консульствах Мурманська і Петрозаводскa. 1.6.2007 набула чинності угода між Україною і Російською Федерацією і Європейським співтовариством про спрощення видачі віз громадянам Російської Федерації та Європейського союзу.

Договір визначає обличчя / категорії громадян, яких договір стосується непосредственною Представництва Фінляндії не посилювати правила видачі віз особам / категоріям громадян, які залишилися за рамками даного договору, а продовжують по відношенню до них існуючу практику.

Подача заяви на візу

Зі вступом в силу шенгенської угоди істотно спростилося пересування по Європі. Так, з шенгенською візою ви можете безперешкодно відвідати будь-які країни Шенгена. Якщо ж ви володієте національною візою шенгенської країни, що дає право на в'їзд і перебування тільки в даній країні, відвідування інших країн Шенгену є незаконним і тягне за собою незворотні наслідки, аж до негайної депортації і можливої ​​заборони на наступні в'їзди в усі країни Шенгенської угоди. Рішення про видачу національної візи може бути прийнято, наприклад, в разі коли в анкеті ви вказуєте, що не збирається виїжджати за межі країни.

Рекомендуємо оформляти візу завчасно, принаймні за тиждень до планованої поїздки. Терміни розгляду в різних представництвах можуть бути різними, в залежності від навантаження.

Подати заяву можна особисто, або через треті особи і організації.

Для отримання візи необхідні наступні документи:

  • Заповнена анкета-заява. Її можна роздрукувати звідси.
  • 1 кольорова фотографія паспортного формату.
  • Схвалений, діючий дорожній документ, на практиці - закордонний паспорт. Паспорт повинен бути дійсний ще 3 місяці після закінчення планованої поїздки.
  • Документи або відповідна інформація, за якими обґрунтовується мета і умови поїздки. Мета поїздки можна довести, наприклад, але не тільки, за допомогою запрошення, яке в той же час не є гарантією візи, супровідного листа роботодавця або броні.
  • Страховий поліс для виїжджаючих за кордон.

Неправильно і недбало заповнена анкета може стати причиною відмови у візі. При необхідності у заявника можуть зажадати додаткові відомості, наприклад, копію внутрішнього паспорта, більш детальний план перебування, або його можуть викликати на співбесіду.

Якщо заявник є неповнолітнім і подорожує один або з одним батьком, потрібно письмовий дозвіл на поїздку другого з батьків або опікуна, або, в разі неможливості його одержання - документи, що підтверджують причину відсутності дозволу (довідка батька-одинака або інші документи).

Заяви можуть подати туристичні компанії, роботодавці та ін. Організації. Заяви про візу приймаються тільки від акредитованих туристичних компанії. Неакредитовані туристичні компанії повинні подати заяви своїх клієнтів через акредитовані туристичні компанії.

У Посольстві заяви осіб, які проживають понад 500 км від Москви на яку обслуговує Посольством території, розглядаються, по можливості, протягом двох робочих днів. Такий термін розгляду діє тільки в тих випадках, коли заявник особисто приїжджає в Москву оформляти візу. З собою необхідно мати російський паспорт.

Вимоги до фотографії, що додається до візової анкети

  • кольорова фотографія
  • розмір фотографії 36 х 47 мм
  • висота голови 25 - 35 мм
  • давність фотографії не більше шести (6) місяців
  • фоновий колір повинен бути нейтральним і світліше ніж особа. Рекомендується сірий колір, темрява якого 18%
  • зображення заявника повинно відповідати його сучасному зовнішньому вигляду
  • позиція голови анфас (особа прямо), головні убори, темні окуляри і т. п. не допускаються
  • ретуш фотографії не допускається
  • Фотографія приклеюється до анкети в середину рамки для фотографії, зображення обличчя повинно бути в середині рамки.

Вимоги до візової фотографії засновані на інструкції про особисту фотографії на паспорт Який страховий поліс вимагається для отримання візи Кожен заявник (в тому числі діти) повинен мати страховий поліс.

Основні вимоги до страхового полісу:

  • поліс повинен покривати весь період дії запитуваної візи і всі плановані дні перебування
  • територія дії страхового поліса повинна поширюватися на всі країни Шенгенської угоди
  • без франшизи
  • мати ліміт страхової суми не менше 30 000 євро
  • поліс повинен покривати витрати в екстрених випадках захворювання або нещасні випадки і надання допомоги на місці, включаючи витрати на медичну репатріацію до місця постійного проживання застрахованої особи або посмертну репатріацію.
  • Посольство Фінляндії в Москві і Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі застосовують уточнену інструкцію Ради Євросоюзу про оформлення страхових полісів для багаторазових віз. Заявник на багаторазову візу може подати документи, що підтверджують, що у нього є відповідний Шенгенською правилам страховий поліс, що покриває весь період першої запланованої поїздки. Крім того, заявник на багаторазову візу повинен заповнити та підписати підтвердження про те, що він поінформований про необхідність придбання страхового поліса і для подальших своїх поїздок.
  • Бланк підтвердження Генерального консульства
  • Бланк підтвердження Посольства

Страхові поліси, що покривають весь термін дії візи, приймаються так само як і раніше. Порядок оформлення страхових полісів для одно- і дворазовий віз залишається колишнім.

Для отримання дозволу на перебування як правило не потрібно страховий поліс. Однак, з 1.9.2007 від студентів, які приїжджають на навчання до Фінляндії він потрібен. Детальніше в підрозділі Дозвіл на перебування.

Візові відділи Посольства і Генконсульства Фінляндії приймають страхові поліси тільки акредитованих страхових компаній.

Шенгенська територія

Історія Європейського Союзу сходить до травня 1950 року, коли міністр закордонних справ Франції запропонував об'єднати вугільну і сталеливарну промисловість Франції та ФРН Історія Європейського Союзу сходить до травня 1950 року, коли міністр закордонних справ Франції запропонував об'єднати вугільну і сталеливарну промисловість Франції та ФРН. Фактично, Євросоюз утворився з трьох спільнот: європейського економічного співтовариства, європейського співтовариства з атомної енергії, європейського об'єднання вугілля і сталі, створених в 50-і роки. Шенгенська територія включає в себе з країн Європейського союзу Нідерланди, Бельгію, Іспанію, Італію, Австрію, Грецію, Люксембург, Португалію, Францію, Швецію, Німеччину, Фінляндію і Данію, а також з країн, які не входять до складу ЄС, Норвегію та Ісландію .

З країн ЄС Великобританія і Ірландія не є учасниками Шенгенської угоди. У ньому поки не беруть участь також нові країни-члени ЄС (Естонія, Латвія, Литва, Польща, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Мальта та Кіпр).

Віза, видана однією з країн Шенгенської угоди, дає право на відвідування або короткострокове перебування на всій Шенгенській території. Максимально за візою можна перебувати на Шенгенської території не більше 90 днів протягом півроку. Для більш тривалого перебування потрібен дозвіл на перебування (вид на проживання).

Діюча шенгенська віза звільняє від обов'язку наявності транзитної візи в Польщу (більш детальна, офіційна інформація см. Сайт Посольства Польщі) і Угорщину (більш детальна, офіційна інформація на сайті Посольства Угорщини).

За Шенгенською правилами, першочергово Шенгенські візи слід отримувати в посольствах або консульствах країн основного перебування. Якщо основною країною перебування є інша країна Шенгенської угоди, Посольство або консульство Фінляндії не може видати візу, навіть якщо поїздка слід транзитом через Фінляндію. Наприклад, якщо Ви плануєте їхати на машині через Фінляндію до Швеції у відпустку, то візу слід отримувати в Посольстві або консульстві Швеції.

Якщо ж Ви плануєте з'їздити в кілька країн Шенгеского угоди, Фінляндія є першою країною в'їзду і термін перебування в кожній країні приблизно однаковий, то Ви подаєте заяву на візу в представництво Фінляндії.

У деяких випадках представництва Шенгенських країн можуть представляти інші країни у візових питаннях. Так, Генеральне консульство Фінляндії в Санкт-Петербурзі видає візи також тим, хто їде до Австрії. Німеччина представляє Фінляндію в Киргизії, Узбекистані, Грузії і Таджикистані. У Казахстані можна звернутися за візою до Фінляндії в Посольство Нідерландів, в Азербайджані - в Посольство Норвегії і в Вірменії в Посольство Італії. На території Російської Федерації Фінляндію представляє в Калінінградській області в візових питаннях Генеральне консульство Швеції. У Монголії Фінляндію в візових питаннях представляє Німеччина.

Фінляндія видає візи на основі міжнародного права, згідно із законами та постановами. Подача заяви про візу не гарантує її автоматичного отримання.

  • Квартири подобово у Посольства Фінляндії метро Кропоткинская
  • Сайт Посольства Фінляндії та Генерального Консульства в С-Пб
  • Генеральне Консульство в С-Пб
  • Отримання візи.Подача заяви на візу
  • Корисна інформація.Таможенние правіла.Нотаріальние послуги та легалізація документів
  • Загальна інформація про Фінляндію

    інші посольства

    До розділу "ПОСОЛЬСТВА В МОСКВІ"

    СТАТТІ ПРО НЕРУХОМОСТІ І ПОДОРОЖІ >>>

  • Новости