Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Посольство Чехії в Москві

  1. Замовити візу онлайн
  2. Організаційна структура посольства
  3. Порядок отримання візи

У 2007 році Чехія стала учасником Шенгенської угоди, що регламентує скасування візово - паспортного контролю на прикордонних терміналах деяких країн Європи. З цього моменту для відвідування цієї країни вам знадобиться шенгенська віза. Крім того, маючи таку візу, ви зможете відвідати і безліч інших країн, учасників даної угоди. Всі питання, що стосуються оформлення віз можна вирішити, звернувшись в Чеське посольство Москви.

Зв'язують статті:

Зв'язують статті:

Замовити візу онлайн

Замовити візу онлайн

Будівля посольства, побудоване в середині минулого століття спільними зусиллями радянських і чеських будівельників, саме по собі є цікавим зразком радянського реалізму епохи соціалізму. І сьогодні цей комплекс будівель привертає до себе чимало поглядів.

Організаційна структура посольства

Основними завданнями чеської дипломатичної місії в Москві є подальший розвиток співпраці і партнерства в економічному, зовнішньополітичному, соціально-культурному відношенні. Організаційна структура посольства представлена ​​відділами (політичний, економічний, консульський), а також роботою Офіцера зв'язку поліції та Аташе з питань оборони. Значна частина консультативної допомоги громадянам Росії покладено на підструктурні підрозділ Чеського Посольства - консульський відділ. Співробітники відділу розглядають питання перебування на території республіки, оформлення закордонного паспорта, короткострокових і довгострокових віз, виробляють переклад документів на чеську мову, запис актів цивільного стану, а також посвідчують копії документів, що додаються до заяв різного виду.

Порядок отримання візи

Відповідно до термінів дії візи розрізняються за трьома видами.

  1. Довгострокова - терміном 3 місяці та більше - надається для роботи, навчання, ведення малого і середнього бізнесу, гостьового візиту.
  2. Короткострокова - терміном до 3 місяців - надається з метою туристичних поїздок, проходження лікування в клініках і оздоровчих курортах країни, участі в спортивних, наукових і культурних заходах міжнародного рівня, роботи та навчання.
  3. Транзитна - терміном до 5 днів - регламентує проходження людини через територію ЧР.

Про документи необхідні для отримання візи і візовий збір ми докладно написали тут .

Нагадаємо основні апекти:

  • Паспорт міжнародного зразка (закордонний паспорт) - оригінал і копія. Зверніть увагу: паспорт повинен залишатися дійсним не менше ніж 3 місяці після закінчення терміну візи.
  • Страховий поліс медичної допомоги в шенгенській зоні. Як швидко оформити страховку в Чехію .
  • Ксерокопія паспорта РФ.
  • Документ, який визначає фінансову можливість перебування на території Чехії (виписка з банку, довідка про заробітну плату, забезпечена банківська картка).
  • Документ, який визначає можливість людини проживати по певного місця на території ЧР (клопотання від приймаючої сторони, гостьова бронь в готелі, договір з туроператором).
  • Документ, який визначає фінансову можливість виїзду з країни (квиток, банківська картка, що забезпечує придбання квитка).
  • Анкета англійською або чеською мовами, заповнена власноруч.
  • Термін оформлення візи становить від 5 до 10 днів.
  • Короткострокова віза - 35 євро, термінова - 70 євро.
  • Транзитна віза - 35 євро, термінова - 70 євро.
  • Збір не стягується з дітей до 6 років, а при отриманні довгострокової візи - з дітей до 15 років.
  • Що стосується сервісного збору, то він стягується за будь-яку заяву, піддано для розгляду.
  • У разі якщо громадянину відмовлено в отриманні візи, візовий збір не підлягає поверненню.

У разі якщо громадянину відмовлено в отриманні візи, візовий збір не підлягає поверненню

Адреси отримання візи

Здати документи для оформлення візи можна в регіональних сервісних центрах, візовому центрі Чехії в Москві (стор. 2, д. 31, вул. Сущевська вал) і посольство ЧР (вул. Фучика, 12-14).

Оформити візу ви можете самостійно або доручити фахівцям. Майте на увазі, що для цього слід знати ряд нюансів, пов'язаних з правилами оформлення віз. Поставтеся уважно до подачі документів і через 2 тижні ви зможете відправитися в цікаву подорож по країнах Європи.

Коментарі

Новости