Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорожчання шенгенської візи не торкнеться Азербайджан / Новини на Profi.Travel

Подорожчання шенгенської візи не торкнеться Азербайджан, сказав в четвер Trend джерело в ЄС. Раніше повідомлялося, що шенгенська віза подорожчає до 80 євро.

«Що стосується візового збору, то міжнародна угода (наприклад, угода про спрощення візового режиму) замінює внутрішнє законодавство ЄС. Таким чином, скорочена візова плата, встановлена ​​угодами про спрощення візового режиму (35 євро), буде продовжувати застосовуватися до громадян цих країн (країни програми Східного партнерства та Російська Федерація), які уклали таку угоду з ЄС », - зазначило джерело.

Азербайджан і ЄС підписали угоду про спрощення візового режиму в 2014 році.

Угода зробило процедуру отримання короткострокових віз, що дозволяють вільно виїжджати і в'їжджати на територію більшості країн ЄС для громадян Азербайджану, зокрема тих, хто багато подорожує, простіше і дешевше.

Короткострокова віза - це віза, яка передбачає перебування в країнах ЄС терміном не більше 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду. Відповідно до угоди, візові збори були знижені з 60 до 35 євро, і деякі категорії громадян були звільнені від зборів.

Як зазначалося в повідомленні, розміщеному на сайті Ради ЄС, 19 червня посли ЄС схвалили від імені Ради мандат на переговори за пропозицією про внесення змін до візового кодексу.

Оновлений регламент забезпечить модернізацію візової політики ЄС, що дозволить підвищити безпеку і розширити наявні інструменти для вирішення проблем міграції, йдеться в повідомленні.

«Процедура отримання шенгенської візи для легальних туристів буде спрощена. Згідно з новими правилами, заявки на візу можна буде подавати за шість місяців, але не пізніше, ніж за 15 днів до початку поїздки. Заявники також зможуть заповнювати і підписувати форми для її отримання в електронному вигляді », - говорилося в повідомленні.

Обговорюйте новини туризму з колегами!

Приєднуйтесь до найбільшої спільноти турпрофі в телеграм

Приєднуйтесь до найбільшої спільноти турпрофі в телеграм

Новости