Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ласкаво просимо, або Туристам вхід дозволений: безвізові країни для росіян

  1. В'єтнам
  2. Кіпр
  3. Шрі Ланка
  4. Чорногорія
  5. Туніс

До початку відпускного сезону в Росії залишилося трохи більше трьох тижнів. Туроператори, авіакомпанії, та й самі майбутні мандрівники чекають туристичного ажіотажу на валізах і низькому старті. Але останнє, що хотілося б займатися в місяць, що залишився, - вирішувати бюрократичні зволікання і оформляти візу. Для тих, хто ще не визначився з напрямом для відпочинку, добірка безвізових країн або країн зі спрощеним візовим режимом, куди можна з'їздити на травневі свята і на початку червня.

В'єтнам

Екзотичний і менш розкручений в порівнянні з   Таїландом   В'єтнам - одна з найбільш лояльних країн Південно-Східної Азії для туристів з Росії
Екзотичний і менш розкручений в порівнянні з Таїландом В'єтнам - одна з найбільш лояльних країн Південно-Східної Азії для туристів з Росії.

В'їзд в країну з 2015 року був спрощений до максимуму: мандрівникам, які приїжджають відпочивати менш ніж на 15 днів, не потрібні спеціальні дозволи на в'їзд. Прикордонники в міжнародних аеропортах Хошиміну, Нячанга і Далата звернуть увагу тільки на наявність зворотних квитків в Росію і термін дії закордонного паспорта - не менше 6 місяців з дати в'їзду.

Для всього азіатського регіону травень вважається одним з найбільш затребуваних, а тому - дорогих місяців за вартістю путівок.

Пояснити це просто: наступний сезон дощів у В'єтнамі починається лише в середині липня, а за сухий сезон з січня по квітень вода на узбережжі Південно-Китайського моря поблизу Муйне (південь країни), Дананга (центральна частина), Хайфону (північ) прогрівається до температури парного молока - 27-28 ° C.

Середня вартість пакетного туру на двох в період з середини травня до середини червня складає близько 95 000 рублей з перельотом Москва - Фантьет - Москва, трансфером до готелю та аеропорту, семиденним проживанням в готелі чотири зірки і харчуванням за системою напівпансіон (сніданок і вечеря).

Соціалістичний В'єтнам, на відміну від найближчих сусідів Камбоджі і Таїланду, довгий час залишався країною, закритою для європейців. Саме тому там до сих пір можна знайти багато автентичних рибальських сіл, ділянки непрохідних джунглів, гірські плантації кави і рису, загублені бухти і непідробний місцевий колорит.

При цьому в'єтнамські мегаполіси нічим не поступаються по жвавості Сінгапуру, Бангкоку або Куала-Лумпур. Найбільше місто півдня Хошимін, або Сайгон, підходить для активного міського відпочинку, в'єтнамська столиця Ханой - для гучних вечірок і активного нічного життя.

Кіпр

Республіка   Кіпр   (Грецька частина острова) не входить в список країн Шенгенського договору, але відноситься до членів Євросоюзу
Республіка Кіпр (Грецька частина острова) не входить в список країн Шенгенського договору, але відноситься до членів Євросоюзу. Саме тому у багатьох туристів з Росії перед поїздкою виникає закономірна плутанина: а чи потрібно для відпустки оформляти дозвіл на в'їзд?

Відповідь - так. У 2018 році для в'їзду на Кіпр (аеропорти Ларнаки і Пафосу) росіянам потрібна так звана «про-віза», що підходить для туристичних поїздок тривалістю до 90 днів. Вона оформляється безкоштовно і з мінімальним набором документів: закордонним паспортом, чинним 6 місяців з дня поїздки, бронью житла і заповненою анкетою туриста.

Оформляється «про-віза» самостійно через інтернет після подачі анкети англійською мовою. Її заповнення на офіційному сайті посольства Республіки Кіпр в Москві займе 20-30 хвилин, відповідь прийде протягом наступної доби. Потім візу потрібно буде роздрукувати та пред'явити перед реєстрацією на авіарейс.

Якщо у вашому паспорті вже є діючий Шенген, в'їзд на Кіпр не зажадає ніяких додаткових документів. За туристичної «про-візі» росіянин має право в'їхати в країну без транзиту та пересадок в третіх країнах.

Найпопулярнішим курортом Кіпру вважається Айя-Напа на східній частині острова. В кінці травня і початку червня Середземне море біля її берегів прогрівається до 24 ° C, сонце дуже активне, температура повітря до 28-29 ° C. Пакетний тур на перший тиждень червня для двох в готелі Ларнаки коштує порівняно недорого, від 40 000 - 45 000 рублів.

Шрі Ланка

Приблизно такі ж «пільгові» візові умови діють в цьому році для росіян, які збираються полетіти відпочивати на Шрі-Ланку
Приблизно такі ж «пільгові» візові умови діють в цьому році для росіян, які збираються полетіти відпочивати на Шрі-Ланку.

Тут чекають туристів, у яких є дійсний протягом півроку закордонний паспорт, квиток на зворотний рейс до Росії і довідка про наявність коштів для проживання на острові. Система оформлення віз на Шрі-Ланку називається ETA (Електронне туристичне дозвіл).

Для дітей до 12 років реєстрація в системі ETA безкоштовна, дорослі повинні будуть заплатити за свою візу 35 доларів, тобто близько 2000 рублів.

При оформленні пакетного туру, оператор зазвичай бере все обов'язки по реєстрації мандрівника в системі на себе, але якщо ви плануєте подорож самостійно, можна оформити візу ETA на сайті Electronic Travel Authorization system of Sri-Lanka , Сплативши збір онлайн і заповнивши коротку анкету. Відповідь про статус готової візи прийде протягом 30 хвилин - 1,5 годин після подачі.

Другий варіант оформлення - в порядку живої черги вже після прильоту в аеропорт Коломбо (40 доларів). За такою візою можна перебувати на території острова до 30 днів з моменту в'їзду.

За ціновою політикою Цейлон багато в чому орієнтується на ціни материкової Індії. Пакетний тур на 7 ночей на Шрі-Ланку з готелем чотири зірки і напівпансіоном коштує від 80 000 рублей на двох. Для активного відпочинку на березі океану і серфінгу це місце вважається не менш популярним, ніж курорти острова Балі.

Чорногорія

Туристична   Чорногорія   одна з небагатьох країн Європи (на відміну, наприклад, від Хорватії), для в'їзду в яку росіянам не буде потрібно оформлення навіть онлайн-візи і тим більше оплати будь-яких зборів
Туристична Чорногорія одна з небагатьох країн Європи (на відміну, наприклад, від Хорватії), для в'їзду в яку росіянам не буде потрібно оформлення навіть онлайн-візи і тим більше оплати будь-яких зборів.

За угодою 2008 року, турист з РФ може перебувати на території Чорногорії до 30 днів одноразово, маючи на руках лише закордонний паспорт, дійсний протягом найближчих трьох місяців.

Тури на курорти Чорногорії (Будванськая Рів'єра) по кишені навіть бюджетному мандрівникові - від 45 000 рублів на семиденний відпочинок для двох у першій половині червня. Ціни на путівки сильно різняться в залежності від обраного курорту (найдорожчим вважається Будва, найекономічнішим - Сутоморе і Добра-Вода).

Загальна протяжність пляжів країни від Герцег-Нові на півночі до Ульциня на півдні - 73 кілометри, але всі виходи до моря різні, від загорнених в бетон променадов до пляжів з натуральним дрібним піском. Температура води в Адріатичному морі в цей час така ж, як і на східному узбережжі сусідньої Італії - 23-24 ° C, але ціни на відпочинок значно скромніше будь-якого іншого європейського курорту.

Туніс

Туніс - одна з найменш популярних країн Північної Африки для туристів з Європи в порівнянні з Єгиптом, Марокко та іспанськими Канарами поблизу узбережжя Західної Сахари
Туніс - одна з найменш популярних країн Північної Африки для туристів з Європи в порівнянні з Єгиптом, Марокко та іспанськими Канарами поблизу узбережжя Західної Сахари.

З 2012 року її уряд активно бореться за відпочиваючих з Росії, тому чотири роки тому туристів з нашої країни остаточно звільнили від необхідності оформляти будь-які дозволи на в'їзд.

На термін до 90 днів росіяни можуть в'їжджати в Туніс вільно, лише сплативши на кордоні невелику мито в розмірі 30 туніських динарів - близько 760 рублів на людину. Далі на в'їзді в закордонний паспорт ставлять штамп про перетин кордону - і всі формальності пройдено.

За ціною пакетні тури в Туніс можна порівняти з відпочинком на південному узбережжі Іспанії, на курортах Малаги або Марбельї - від 55 000 рублів за тижневий відпочинок на двох на прибережному курорті Хаммамет за системою «все включено». Відпочинок на курортах цієї північноафриканської країни (Монастір, Сус, Махдія, острові Джерба), в основному, пляжний, який можна порівняти з єгипетським і турецьким, але температура води біля узбережжя порівняно прохолодна - 22-23 ° C.

Нагадаємо, що в 2018 році країнами безвізового в'їзду для Росіян також залишаються Грузія, Ізраїль, Південна Корея, Сейшельські острови, Куба, Домініканська республіка, Таїланд, Туреччина. На кордоні можна отримати візу в Йорданії, Єгипті, Шрі-Ланці, китайському острові Хайнань, Камбоджі. Онлайн-візи надають держави Індія, Кіпр, Сінгапур і Об'єднані Арабські Емірати. Чинний Шенген дозволить відвідати Румунію, Хорватію, Болгарію та Албанію.

Саме тому у багатьох туристів з Росії перед поїздкою виникає закономірна плутанина: а чи потрібно для відпустки оформляти дозвіл на в'їзд?

Новости