Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фото на візу шенген - вимоги в 2019 році: кількість і розмір

  1. Що з себе являє шенгенська віза
  2. Фотографія для шенгенської візи: вимоги до розмірів
  3. Фото на візу: місце зйомки і кількість знімків
  4. Основні вимоги до якості фотографії
  5. Вимоги до висвітлення і фону
  6. Пройдіть соціологічне опитування!
  7. Додаткові вимоги до фото на візу
  8. Фото дитини на шенгенську візу
  9. Вартість фотографії на шенгенську візу
  10. Приклади фотографій, які відповідають встановленим нормам
  11. Приклади фотографій, при зйомці яких допущені порушення
  12. Фото на шенгенську візу: підводимо підсумки

верб 2019 році закордонна поїздка громадянина РФ в будь-яку з європейських країн, які входять в Шенгенську угоду, може відбутися лише за умови отримання спеціальної візи. Оформлення такого дозволу буде неможливим без здачі біометричних даних і фотографії. Слід знати, що вимоги до фото на шенгенську візу в 2019 році, незважаючи на діючі стандартні правила, можуть мати відмінності залежно від конкретної держави. Ці особливості слід враховувати, щоб не отримати відмову при подачі документів для оформлення візи. верб 2019 році закордонна поїздка громадянина РФ в будь-яку з європейських країн, які входять в Шенгенську угоду, може відбутися лише за умови отримання спеціальної візи

Що з себе являє шенгенська віза

З 1995 року в Європі діє Шенгенська угода: тоді 26 європейських держав створили зону, вільну від візового контролю. Для в'їзду і перебування в ній іноземцям крім медичної страховки необхідно буде укласти спеціальної шенгенської візи.

Шенгенські візи бувають одно- і багаторазовими , Коротко- і довгостроковими. Найбільш поширений вид шенгенської візи - категорія C - дозволяє в'їзд і перебування на території зони Шенгену , А також в Болгарії, Румунії і на Кіпрі не більше 90 днів з дати в'їзду в півріччя.

Шенгенська віза являє собою пластикову картку єдиного зразка для всіх країн зони, з фотографією власника: відмінності - в мові заповнення картки і найменування країни.

Договір 2006 року про спрощення візового порядку між РФ і державами ЄС надає російським громадянам певні бонуси в отриманні візи - коротші терміни оформлення (10 днів з моменту подачі заяви), пільговий візовий збір (35 євро) і інші. Більш детальну інформацію про те, що необхідно зробити для оформлення шенгенської візи і які документи підготувати, можна знайти в статті « Як зробити шенгенську візу ».

Цікавий факт: невеликий прикордонне містечко на березі річки Мозель в Люксембурзі - Шенген - став відомий всьому світу завдяки тому, що 14 червня 1985 року в пропливає повз туристичному кораблі «Принцеса Марія Астрід» був підписаний договір про взаємне вільне пересування громадян Бенілюксу, Франції та Німеччини . Ця угода отримало назву Шенгенської.

Фотографія для шенгенської візи: вимоги до розмірів

Основні параметри, які необхідно враховувати при фотографуванні для візи, - розміри фото, овалу обличчя, відступів і вільних полів.

У більшості держав Шенгенської зони консульства вимагають від претендентів на відкриття візи дотримуватися загальноприйнятих вимог. Згідно з ними розмір стандартного фото повинен складати:

  • 35 мм в ширину;
  • 45 мм у висоту.

Овал особи повинен займати від 70 до 80% площі фотографії (відстань від верхівки до підборіддя складе приблизно від 32 до 36 мм, від підборіддя до лінії очей - 13 мм, між зіницями - 6 + 3 мм).

Відступ від верхівки до верхнього краю фотографії має становити 3 + 1 мм.

Відступ від верхівки до верхнього краю фотографії має становити 3 + 1 мм

Кілька європейських країн пред'являють інші вимоги. Так, наприклад, на бельгійську візу потрібні фотографії розміром 35х45 мм. Італія і Греція крім стандартного приймають альтернативний варіант - розміром 30х40 мм (в цьому випадку відстань від верхівки до підборіддя складе 28-32 мм). Розмір знімка для шенгену до Фінляндії складає 36х47 мм.

Фото на візу: місце зйомки і кількість знімків

Аматорські знімки для оформлення шенгенських віз не приймаються. Фотозйомка може бути проведена в:

  • професійних фотоательє. Співробітники фотоательє зобов'язані бути ознайомлені з усіма вимогами до знімків для шенгенських віз, тому при замовленні слід вказати мету фотозйомки, а при отриманні фотографій - перевірити їх відповідність необхідним стандартам.
  • спеціальних сервісних візових центрах. Багато країн Шенгенської зони мають в РФ власні візові центри, в яких надається ряд додаткових послуг, в тому числі фотографування (наприклад,,). Фотозйомка проводиться за допомогою автомата самообслуговування.
  • при консульських установах, які мають всі необхідні умови і обладнання.

Говорячи про те, скільки потрібно фото на шенгенську візу, слід враховувати, що для оформлення дозволу на в'їзд в більшості випадків потрібно один знімок. У деяких країнах (наприклад, в Італії чи Польщі ) Можуть зажадати надати дві фотографії.

Основні вимоги до якості фотографії

Необхідний критерій для візових фото - якість знімка. Фотографія повинна максимально точно передавати зовнішність власника візи.

Стандарт фото на шенгенську візу в 2019 році вимагає, щоб знімок був:

  • кольоровим (чорно-білі фото не приймаються);
  • видрукуваний на матовому фотопапері;
  • максимально контрастним, з хорошою різкістю і яскравістю;
  • без ефекту «червоних очей», ненатуральних відтінків, подряпин, помарок, слідів від фарби і інших дефектів.

Зображення особи повинна розміщуватись в центрі знімка строго анфас: особа повинна бути звернена прямо до об'єктиву камери, без нахилу або повороту в будь-яку сторону. Необхідно зберігати при зйомці нейтральне вираз обличчя (не посміхатися і не гримасувати), очі в момент зйомки повинні бути відкритими (волосся не повинні їх закривати), рот - закритим.

Цікавий факт: перша кольорова фотографія в світі ( «Стрічка з шотландки») була представлена ​​в Лондоні 17 травня 1861 р англійцем Джеймсом Максвеллом. Першою кольоровою фотографією, яка була опублікована в Росії ( «Записки російського технічного товариства»), став портрет письменника графа Л. М. Толстого в Ясній Поляні (1908 г.) фотографа Сергія Проскудіна-Горського.

Вимоги до висвітлення і фону

Фото на візу - не художній знімок, тому гра тіней і поява відблисків тут неприпустимі. Від спалаху при такій зйомці слід відмовитися: при її використанні на обличчі може залишитися відображення відблиску. Найкраще використовувати три джерела світла. Освітлення повинне бути розсіяним і рівномірним - помірно яскраве світло повинен висвітлювати всі обличчя без створення тіні.

Вимоги до фону фотографії у всіх країнах Шенгену єдині - він не може бути темніше шкіри людини, але не повинен бути білим.

Фон для фото на візу повинен бути однотонним і світлим: в сірих і світло-сірих (обов'язково для візи до Франції), світло-блакитних (обов'язково для Люксембургу та Чехії ), Блакитних або сіро-блакитних (обов'язково для Фінляндії) тонах.

Пройдіть соціологічне опитування!

Вимоги до одягу, головних уборів і аксесуарів

Головна вимога до фотографії на візу - можливість повного огляду особи її власника, тому все, що може перешкодити цьому або відвернути, має бути усунуто.

Особливих вимог до одягу немає. Вона не повинна бути верхній (наприклад, шуба або пальто), занадто яскравою або викликає. На ній не повинно бути ніяких елементів (високі коміри, капюшони), які могли б закривати зображеного на знімку.

Зйомка на фото для візи в головних уборах заборонена, крім двох випадків:

  • носіння з медичних причин;
  • носіння головних уборів з релігійних вірувань (стос, хустку, хіджаб і інше).

В обох випадках головні убори повинні залишати відкритими обличчя на фото, чи не відкидати тінь. Волосся при цьому можуть ховатися повністю під головним убором.

Що стосується ювелірних прикрас, то слід відмовитися від губних, вушних або носових вставок, пірсингу, масивних сережок та інших виробів, які можуть вплинути на ідентифікацію власника. Косметику потрібно використовувати мінімально.

Окуляри допустимі на знімку лише за медичними показаннями - у разі постійного їх носіння. В такому випадку окуляри не повинні:

  • мати масивну оправу, яка закриває обличчя;
  • затінювати або приховувати очі (скла-хамелеони, сонцезахисні або кольорове скло, антифара і так далі);
  • бликовать при зйомці.

Додаткові вимоги до фото на візу

Додаткові вимоги до фото на візу

Серед додаткових вимог до візових фотографій слід зазначити:

  • використання фотошопу та художньої ретуші заборонено;
  • дуже густі або пишне волосся слід підбирати, при неможливості - звертати увагу на збереження відстані від підборіддя до маківки;
  • фотографія повинна бути зроблена не більше ніж за 180 днів до подачі документів на оформлення візи (для дозволу на в'їзд в Данію, Нідерланди, Ісландію та Норвегію - 90 днів);
  • в кадрі не повинні бути присутніми інші люди і сторонні предмети (меблі, іграшки та інше).

Фото дитини на шенгенську візу

Дітям для поїздки в Шенгенську зону також необхідно оформляти дозвіл. Процедура отримання візи практично нічим не відрізняється від такої для дорослих.

Детальніше про правила і процедури оформлення дозволу для дітей на в'їзд в Шенгенську зону можна дізнатися, прочитавши статтю « Як оформити Шенген на дитину ».

При фотографуванні дітей для оформлення візи діють ті ж правила - ніяких шапочок, іграшок, сторонніх людей і предметів. Дитячі особи (особливо у віці до 11 років) мають дещо інші пропорції, ніж дорослі, тому при оформленні віз для дітей звертають увагу лише на два головні моменти:

  • розмір фотографії повинен становити 35х45 мм;
  • обличчя дитини повинно займати 70-80% фото.

При фотографуванні дітей, щоб уникнути спотворення або затемнення зображення, допускається відхилення від стандарту - розмір овалу обличчя дитини може бути меншим (не менше 25 мм).

Вартість фотографії на шенгенську візу

Вартість фото на шенгенську візу залежить від того, де проводиться зйомка. У більшості фотоательє за лист з чотирьох фотографій потрібно заплатити 200 рублів. Така ж сума сплачується за зйомку апаратом самообслуговування в сервісних візових центрах (але вже за шість фотографій).

Дорожче обійдуться послуги бельгійського візового центру в Москві - 350 рублів (за чотири фотографії). Говорячи про те, скільки коштує фото на шенген-візу, якщо скористатися допомогою посередницьких або туристичних фірм, зауважимо, що ця послуга входить в комплекс плати за візу і окремо не оплачується.

Народна мудрість говорить: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Щоб краще розібратися, чи відповідають фотографії стандартам, буде корисний зразок фото для шенгенської візи.

Приклади фотографій, які відповідають встановленим нормам

В основу прийнятих країнами Шенгену норм щодо фото для віз були покладені інструкції ІКАО (ICAO) - Міжнародної організації цивільної авіації - про особисті фотографіях на документи.

Фотознімки для шенгенської візи, які виконані відповідно до прийнятих стандартів, повинні виглядати так:

Чоловіче фото:

Жіноче фото:

Дитяче фото:

Приклади фотографій, при зйомці яких допущені порушення

До числа найбільш часто зустрічаються відхилень від норми, через які фотографія буде відхилена міграційною службою, відносяться:

  • неправильне освітлення (неправильний фон, наявність фонової тіні, відображення спалаху, червоні очі, тінь на обличчі);
  • неправильно підібрані окуляри (відблиски на лінзах, масивна оправа, оправа закриває очі, темні скла);
  • на знімку присутні головні убори, хустки, які закривають обличчя;
  • наявність в кадрі інших людей;
  • порушення пропорцій (занадто близько до об'єктива, далеко від об'єктива, зміщення від центру);
  • портретний стиль, погляд в бік, вираз обличчя висловлює емоції, закриті очі, волосся закривають обличчя, наявність сторонніх предметів в кадрі;
  • погана якість знімка (дефект при друку, ненатуральний колір, затемнений або занадто світлий, розмиті кольори, наявність тіней і інше).

Фото на шенгенську візу: підводимо підсумки

Оформлення шенгенської візи в 2019 році вимагає надання в консульство фотографії заявника. Для того щоб фотографія була прийнята, вона повинна бути зроблена з урахуванням стандартних правил. Ці правила визнаються всіма державами-членами Шенгенської угоди, і невідповідність їм буде приводом вважати поданий для оформлення візи пакет документів неповним.

Ознайомлення зі стандартами для фотографій, прикладами відповідності або невідповідності їм (освітлення, розміри, пропорції та інше) дозволить уникнути поширених помилок, заощадити час і гроші.

Новости