Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза до Сербії для росіян, українців, білорусів, казахів: вартість, терміни, оформлення

  1. Загальна інформація
  2. Кому не потрібна віза до Сербії?
  3. Коли потрібен допуск?
  4. сербський консульство
  5. Основні вимоги
  6. Проставлення штампа повнолітнім громадянам
  7. в'їзд дітей
  8. Косово

Думаєте, чи потрібна віза до Сербії для росіян? Відомо, що вільний безвізове відвідування території держави допускається протягом 30 діб. Чи потрібна в 2019 році туристична віза до Сербії? Так, для подорожі на 30 і більше днів потрібна. Її отримання буде супроводжуватися попередніми зверненням в сербське консульство. Думаєте, чи потрібна віза до Сербії для росіян

Пам'ятник Карагеоргія на тлі Храму Святого Сави, Белград

Загальна інформація

Навіть будучи кандидатом на вступ до ЄС, балканську державу відкрито завжди і для всіх. Проїзна відмітка для в'їзду потрібна далеко не всім категоріям громадян. Відвідувати це дивовижне місце можна в будь-який час року, так як тут завжди є на що подивитися.

Відвідувати це дивовижне місце можна в будь-який час року, так як тут завжди є на що подивитися

Белград

Туристів приваблює місцева природа, справжні продукти, просте чуйне населення. Місцева життя схожа з життям в РФ. Будучи вихідцями з колишньої Югославії, тутешнє населення знайоме з російської писемністю і добре розуміє нашу мову.

Кому не потрібна віза до Сербії?

Перед будь-яким потенційним мандрівником в першу чергу виникає питання отримання проїзних документів в вибране держава. Багато, особливо в пік сезону, намагаються вибирати такі місця для відпочинку, відвідати які можна з мінімумом паперів і довідок.

Перед нашими співвітчизниками встає цілком резонне питання: чи потрібна віза до Сербії? Короткострокова поїздка до Сербії для росіян, українців, білорусів, казахів, а також для жителів союзних Республік допускається без дозвільних документів на період 1-3 місяці, дивлячись яке у туриста громадянство. Таким чином, колишня югославська республіка входить в список безвізових країн для білорусів , Росіян і жителів інших пострадянських держав.

Наприклад, безвізовий режим для росіян чи українців діє протягом 30 діб, а для кубинців - 90. При цьому період може бути пролонгований, коли мандрівник має службовими повноваженнями або статусом дипломата. Те ж саме відноситься і до його сім'ї.

У разі, коли поїздка до Сербії для російських планується з метою проведиванія близьких, як ділового або транзитного подорожі, здійснити її можна також без проїзного штампа. При проходженні кордону досить буде пред'явити квиток у зворотний бік і уточнити мету свого візиту. У разі якщо допустимі строки перебування на території балканської держави будуть порушені, при вильоті до туриста будуть застосовані штрафні санкції.

До всього іншого є певний нюанс. Взаємне безвізове угода дозволяє громадянам РФ відвідувати республіку скільки завгодно раз, не забуваючи залишати територію країни кожні 30 діб. Зробити це можна, зробивши виїзд в Македонію або Чорногорію. Особам, які бажають перебувати тут без тимчасових обмежень, варто оформити постійний ВНЖ.

Навіть після вступу країни до Євросоюзу для її відвідування туристам ще деякий час не буде потрібно шенген. Однак для громадян, що мають шенгенський штамп, або візу Британії або США також діє безвізовий режим. Вони можуть перебувати в країні максимум 90 діб кожні півроку. З цього випливає, що, якщо російський мандрівник має шенгенської відміткою, період його перебування в балканській державі можна збільшити з 1-го місяця до 3-х.

Умови візового перебування росіян тут в поточному році не зміняться. Досить-таки дружні відносини між країнами допомагають не тільки вільно подорожувати, але і налагоджують економічні зв'язки.

Коли потрібен допуск?

Незважаючи на можливість вільного перебування в країні, існують деякі моменти, що зобов'язують туристів обзавестися допуском на в'їзд. Якщо поїздка здійснюється з метою отримання освіти або роботи в Сербії , Віза повинна бути заздалегідь оформлена. Це ж правило стосується і мандрівників, які перетинають кордон з діловим або гостьовим візитом.

Це ж правило стосується і мандрівників, які перетинають кордон з діловим або гостьовим візитом

Так виглядає віза до Сербії

сербський консульство

Звернутися в цей відділ за дозволом на в'їзд можуть особи, які досягли 18-ти річного віку. Таке правило може бути застосовано до громадян країн, на яких впливає консульська юрисдикція, а саме: РФ, Таджикистан, Узбекистан, Киргизія, Туркменістан. Причому всім перерахованим, крім росіян, обов'язково отримання проїзного документа, не дивлячись на тривалість планованого подорожі.

Перед тим, як навідатися в посольство, слід зв'язатися з його представниками по телефону або електронній пошті для уточнення переліку необхідних паперів і довідок. Цю інформацію можна також знайти на Інтернет ресурсах.

Сайт посольства Республіки Сербія в Росії, www.moskva.mfa.gov.rs/rus/

Слід звернути пильну увагу на час і дні роботи Консульства. Якщо подорож планується на будь-які свята, зайнятися отриманням проїзного штампа краще завчасно.

Консульський відділ Сербського посольства закритий в наступні дні:

  1. 1 і 2 січня - святкування Нового року.
  2. 7 січня - Різдво Христове.
  3. 15 і 16 лютого - День Сербської Республіки.
  4. Православна Велика п'ятниця - свято з плаваючою датою, в цьому році відзначається 29 квітня.
  5. Православна Пасха - свято з плаваючою датою, в цьому році відзначається 1 травня.
  6. 1 і 2 травня - святкується День Весни і Праці.
  7. 11 листопада - День перемир'я.

В інший час Консульський відділ приймає громадян у будні з 9 ранку до 13 дня.

Основні вимоги

Віза до Сербії для росіян видається при дотриманні деяких умов і надання наступних документів:

  1. Дійсний закордонний паспорт.
  2. Актуальний в'їзний штамп (якщо буде потрібно).
  3. Наявність виписки з банку або довідки від працедавця, що підтверджують фінансову спроможність мандрівника. У розрахунок прийнято брати суму, рівну 50 євро, на добу проживання тут.
  4. Якщо в пункті відправлення зафіксована епідемія, турист повинен надати медичну довідку про відсутність захворювання або про виконану вакцинації.
  5. Якщо подорожує неповнолітня дитина з одним з батьків або з довіреними особами, потрібно пред'явити завірений дозвіл другого або обох батьків відповідно на цей захід.
  6. Оригінал актуальною медичної страховки, ліміт якої становить мінімум 20 тис. Євро на людину.

Балканську державу - прекрасний варіант відпочинку всією сім'єю, для здійснення якого потрібно заздалегідь підготувати і надати в посольство необхідні відомості.

Проставлення штампа повнолітнім громадянам

Необхідність видачі заповітної позначки означає, що планується або туристичний візит на більш ніж 30-ти денний період, або поїздка на невизначений період з метою навчання, працевлаштування. Оформлення триває до 5 діб.

Необхідні такі відомості:

  1. Актуальний закордонний паспорт, який залишиться чинним ще мінімум 3 місяці з моменту отримання штампа.
  2. Документ від запрошуючої сторони. Підходить завірений лист від фізичної особи, лист від організації, довідка про оплату туристичної подорожі або наявності броні в готелі.
  3. Заява-анкета, заздалегідь заповнена.
  4. Фотографія розміром 35/45 мм.
  5. Квиток у зворотний бік або ксерокопія водійських прав (якщо поїздка відбувається на автомобілі).
  6. Документ про фінансову спроможність мандрівного. Підійде довідка від роботодавця із зазначенням розмірів заробітної плати або виписка з банківського рахунку.
  7. Оригінал медичної страховки.
  8. Квитанція про оплату держмита (приблизно 30 євро).

Якщо поїздка транзитна, для початку потрібно надати візу для в'їзду в кінцеве держава або довести своє право на перебування там без неї.

Якщо терміни поїздки не визначені або у співробітників візового відділу виникли сумніви, вони можуть запитати додаткові відомості або провести інтерв'ю. Будь-який з можливих проїзних штампів можна пролонгувати на період до 3-х місяців, головне - довести необхідність цього.

в'їзд дітей

Неповнолітнім в поїздці з батьками будуть потрібні:

  1. Закордонний паспорт.
  2. Дозвіл на подорож від другого з батьків (якщо він не їде).
  3. Ксерокопія документа про народження.
  4. Довідка від спонсора, що оплачує цей захід.
  5. Візовий збір.

Допускається взяти з собою домашню тварину, треба тільки заздалегідь отримати у ветеринара сертифікат про наявність необхідних щеплень.

Косово

Вирішивши відвідати це місто, обзаведіться спеціальним дозволом. Його видають в Стамбулі, в Генеральному Консульстві Республіки. Перед подачею документів потрібно по електронній пошті уточнити дату і час прийому.

Перед подачею документів потрібно по електронній пошті уточнити дату і час прийому

Косово

Володарям шенгену можна перебувати тут до 15-ти діб без додаткових умов. Від інших категорій громадян потрібні:

  1. Закордонний паспорт і його ксерокопія.
  2. Заповнена англійською, сербською чи албанською заяву.
  3. Бронь готельного номера.
  4. Квиток у зворотний бік.
  5. Медстраховка з лімітом 30 тис. Євро з людини.
  6. Виписка з банку.
  7. Автомобільна страховка.
  8. Візова мито (вартість 40 євро).

Допуск видадуть протягом 15 днів.

Допуск видадуть протягом 15 днів

Такий штамп ставлять при відвідуванні Косово

Чи варто оформляти дозвіл на відвідування балканської держави? Звичайно, адже оглянути цю красиву місцевість навряд чи вдасться за допустимий період вільного перебування на тутешніх територіях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Столиця Чехії по праву вважається найпрекраснішим європейським містом. Вдале поєднання цікавих традицій, культурного багатства і сучасного сервісу дуже приваблює туристів, роблячи це місце відмінним варіантом незабутнього відпочинку. Збираючись відвідати цей захоплюючий місто пам'ятайте: в 2019 ...

Чехія - відмінний туристичний причал, що привертає не тільки сімейних туристів, а й подорожуючих бізнесменів. Крім того, це місце - ідеальний варіант для навчання, підвищення кваліфікації, заробітків, що найбільш привабливо для громадян Росії і України. При ...

Коли потрібен допуск?
Чи потрібна в 2019 році туристична віза до Сербії?
Кому не потрібна віза до Сербії?
Перед нашими співвітчизниками встає цілком резонне питання: чи потрібна віза до Сербії?
Коли потрібен допуск?

Новости