Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відвідати Перу без візи: список документів, митні правила

  1. Чи потрібна росіянам віза для поїздки в Перу
  2. Порядок перетину кордону без візи в Перу
  3. Митні правила
  4. Як продовжити термін перебування
  5. Транзитний перетин країни
  6. Мачу Пікчу
  7. Поїздка з дітьми
  8. Віза для в'їзду в Перу через Посольство
  9. Список документів
  10. Отримання візи самостійно
  11. Консульський збір

Перу - одна з найпопулярніших серед туристів Латинської Америки, яка найбільше відома Мачу-Пікчу - стародавнім містом інків Перу - одна з найпопулярніших серед туристів Латинської Америки, яка найбільше відома Мачу-Пікчу - стародавнім містом інків. Саме він є причиною паломництва мільйонів туристів, серед яких багато і росіян.

Перу - досить екзотичний напрямок, і перед подорожжю у громадян РФ виникає безліч питань: чи потрібна віза для короткострокового перебування в країні, чи можна відвідати Матчу-Пікчу самостійно - про всі особливості в'їзду на територію Перу діляться фахівці нашого сайту.

Чи потрібна росіянам віза для поїздки в Перу

Уряд Ліми досить лояльно ставитися до російських підданим і не потребує оформлення візи в Перу, якщо термін подорожі по країні становить не більше 90 днів, а головною метою поїздки є приватний візит або відвідування туристичних визначних пам'яток.

Гостинні перуанці зробили відвідування країни максимально простим - все що потрібно, мати при собі паспорт для виїзду за кордон, термін дії якого становить понад 6 місяців з моменту виїзду за межі Перу, і оформити міграційну карту.

Також від росіян потрібне дотримання митних і міграційних правил, ігнорування яких може стати приводом для притягнення до адміністративної відповідальності.

Якщо ж терміни запланованої поїздки виходять за 3-місячні рамки або іноземець планує працювати або отримувати прибуток будь-яким іншим законним способом, йому слід підготувати мінімальний пакет паперів і подати його до Посольства Перу в Москві або Консульство в Санкт-Петербурзі.

до змісту ↑

Порядок перетину кордону без візи в Перу

Щоб отримати доступ на територію держави в безвізовому режимі варто під час проходження паспортного контролю мати при собі:

  • закордонний паспорт. Буде потрібно одна чиста сторінка для візових штампів;
  • зворотні білети;
  • підтвердження наявності місця проживання на весь термін подорожі у вигляді запрошення від приймаючої сторони із зазначенням адреси проживання або копії броні готелю;

Згідно з коментарями експертів, рекомендується перед поїздкою зробити ряд щеплень, щоб уникнути випадків зараження екзотичними хворобами. Не всі медичні установи РФ надають таку послугу, інформацію про можливість зробити щеплення у вашій поліклініці рекомендується уточнювати заздалегідь.

до змісту ↑

Митні правила

Кожен турист повинен ретельно дотримуватися встановлених митних правил, які визначають ряд обмежень і заборон на ввезення деяких товарів. Згідно з даними митної служби Перу іноземці можуть ввозити будь-яку суму валюти за умови, що під час виїзду сума вивезених коштів не перевищує ввезених раніше. При обміні валюти на території країни рекомендується зберігати всі чеки про подібні операції.

При обміні валюти на території країни рекомендується зберігати всі чеки про подібні операції

Держава має обмеження щодо ввезення підакцизних товарів:

  • не більше 400 сигарет або 50 сигар;
  • до 3 пляшок алкоголю загальним обсягом до 2,5 л;
  • до 2 кг продуктів, призначених для особистого споживання;
  • парфумерію для забезпечення особистих потреб.

До ввезення заборонені:

  • наркотиковмісних речовини;
  • небезпечні хімікати;
  • всі типи озброєння;
  • деякі мед. препарати без рецепта;
  • отруйні і вибухонебезпечні речовини.

Ввезення електроніки та комп'ютерної техніки допускається на підставі декларації та при наявності спеціального дозволу.

Експорт більшості товарів необмежений. При вивезенні хутряних виробів потрібно заплатити спеціальний податок, а також мати при собі квитанцію з магазину.

до змісту ↑

Як продовжити термін перебування

Якщо громадянину РФ недостатньо 90-денного терміну перебування без оформлення візи в Перу, він може подати спеціальну анкету в відділення Імміграційної Служби, розташованої в столиці. Після розгляду заяви термін безвізового перебування буде продовжений до 180 діб. Вартість продовження становить 20 USD.

Іншим способом залишитися в країні на довший термін є довгострокова віза в Перу.

до змісту ↑

Транзитний перетин країни

Транзит по території держави здійснюється на підставі транзитного штампа, який ставиться після прибуття. Маючи таку позначку, іноземець може перебувати в країні до 72 двох годин. Щоб оформити дозвіл на транзит необхідно надати закордонний паспорт і квитки в кінцевий пункт проходження.

до змісту ↑

Мачу Пікчу

Більшість громадян прилітають в аеропорт Ліми з метою відвідування древнього міста інків. З літа 2017 року влада змінили правила відвідування Мачу-Пікчу. Тепер місто інків можна відвідати тільки в складі організованої групи до 16 осіб у супроводі ліцензованого гіда.

Тепер місто інків можна відвідати тільки в складі організованої групи до 16 осіб у супроводі ліцензованого гіда

Туристам заборонено брати з собою селф-палки, через що почастішали останнім часом нещасних випадків.

до змісту ↑

Поїздка з дітьми

Відвідування Перу з неповнолітніми не пов'язане з будь-якими труднощами. Єдиною умовою є наявність у супроводжуючої особи наступних документів:

  • паспорта або свідоцтва про народження на ім'я дитини;
  • дозволу на вивіз від батьків, якщо неповнолітній подорожує в супроводі тільки одного з них або в компанії третіх осіб.
до змісту ↑

Віза для в'їзду в Перу через Посольство

У 2018 році віза для відвідин Перу видається росіянам в одному з двох дипломатичних представництв, розташованих на території Російської Федерації. Запит візового дозволу можливий для громадян, які планують влаштуватися на постійну роботу, вступити на навчання або проживати в країні на постійній основі. Консульський відділ випускає довгострокові візи двох типів: бізнес-візи і мультивізи.

до змісту ↑

Список документів

Щоб гарантовано стати володарем довгостроковій візової марки слід надати:

Для запиту робочої візи необхідно додатково надати запрошення на роботу, а також медичну страховку.

до змісту ↑

Отримання візи самостійно

Алгоритм подачі документів досить простий. необхідно:

  • заповнити роздруковану попередньо візову анкету;
  • зібрати повний пакет документів;
  • в порядку живої черги подати їх до Консульського відділу;
  • через певний термін отримати паспорт з готовою візової наклейкою.
до змісту ↑

Консульський збір

Вартість обробки візової анкети та випуск візового дозволу супроводжується консульським збором в розмірі 30 американських доларів незалежно від заявлених цілей поїздки. При безвізовий в'їзд оплата за відвідування країни не стягується.

Відвідування Перу і Мачу-Пікчу - відмінна ідея для відпустки, яка не потребує оформлення візи. При дотриманні митних і візових правил подорож залишить тільки позитивні враження від відвідування Латинської Америки.

Новости