Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати візу в Ірландію? Мій досвід

Ірландія - це дивовижний смарагдовий острів, який не так часто можна зустріти в популярних туристичних маршрутах. Однак, побувавши там в цьому році, я з упевненістю можу заявити, що, приїхавши сюди, ви ні краплі не розчаруєтеся.

Однак, побувавши там в цьому році, я з упевненістю можу заявити, що, приїхавши сюди, ви ні краплі не розчаруєтеся

Хочу акцентувати увагу на тому, що мова зараз піде про отримання візи в республіку Ірландію, а не в Північну Ірландію. Незважаючи на те, що у обох держав є слово «Ірландія» в назві, візи для їх відвідування потрібні різні.

Отже, Ірландія входить до складу ЄС, але не входить в зону дії Шенгенської угоди, а це значить, що навіть якщо у вас є діюча шенген віза, вона вам не допоможе. Необхідно отримувати окрему ірландську візу.

Насамперед перевірте, чи є в вашому закордонному паспорті вільний розворот для візи, і чи не закінчується його термін дії найближчим часом. Як би банально це не звучало, але багато відмов у візі трапляються саме з цих причин.

Консульство Ірландії знаходиться в підворіттях центру Києва, по вулиці Прорізна, 3. Це саме крихітне консульство, яке нам доводилося бачити. У ньому працює тільки одне віконце, в якому сидить один співробітник, і ця ж людина відповідає потім на телефонні дзвінки. Попередньою або електронного запису в консульство немає, тут працює правило живої черги. Вкрай незручно також і те, що ніякого залу очікування тут не передбачено, і якщо в черзі стоїть 15-20 чоловік, то всі ці люди стоять на вулиці або в передбаннику перед дверима консульства. Якщо йде дощ або холодна погода, це створює великі незручності вашому очікує організму.

Через те, що потік туристів з нашої країни вкрай маленький, всі документи, які ви подаєте, будуть передаватися в Москву в Посольство Ірландії. У зв'язку з цим, термін отримання візи трохи довше, ніж у звичайного шенгену.

Якщо ви їдете в Ірландію з метою туризму, то для цих цілей передбачено 2 типу туристичної візи: одноразова та багаторазова. Вартість одноразової візи - 65 євро, а багаторазова варто в 2 рази більше. Ми подавалися на одноразову візу, і, отримали її на півроку з коридором в 180 днів, з правом в'їхати в країну один раз.

Зараз мова піде про обов'язкові документи, без яких ви не зможете податися на візу. А далі я розповім, що додатково можна надати, щоб збільшити шанси на позитивне вирішення питання. Всі документи, які ви подаєте в консульство, повинні бути перекладені на англійську мову в бюро перекладів, і на кожному з них повинен стояти відповідний штамп.

Перше, що вам потрібно мати на руках, це роздрукована і заповнена в двох примірниках анкета. Писати в анкеті потрібно акуратно латинськими друкованими буквами. Виправлень варто уникати, вже краще ще раз роздрукувати анкету і почати заповнювати її заново. Крім цього, не забудьте додати до анкети 2 фотографії 3,5х4,5 см. Слідкуйте за тим, щоб фотографія була старше 6-ти місяців. На нашій візовій практиці, в польському консульстві нас змусили перефотографували, тому що співробітнику, який приймає документи, була очевидна схожість з фотографією.

Обов'язково зробіть ксерокс всіх сторінок вашого закордонного паспорта. Цей пункт ми через неуважність пропустили, і, довелося побігати по району в пошуку найближчої точки, де це можна зробити.

Далі в списках обов'язкових документів йде довідка з місця роботи, в якій зазначатиметься ваша заробітна плата за останні 6 місяців і обов'язковим підпунктом бажано написати, що на час вашої запланованої поїздки робоче місце за вами зберігається. Якщо у вас є можливість вказати суму зарплати вище, то так і зробіть. На даному етапі вашої основним завданням стоїть - переконати працівників консульства, що ви не є потенційним біженцем і не збираєтеся нелегально залишатися в Ірландії.

Якщо людина є приватним підприємцем, то необхідно надати оригінал свідоцтва про реєстрацію в податковій і його англійський переклад.

Також вкрай бажано показати виписку з вашої банківської карти або рахунки і рух коштів по ній за останні 6 місяців. Це також буде виступати гарантом вашої фінансової стабільності.

І останній документ зі списку «обов'язкових», це бронювання готелів або гестхаусов, де ви збираєтеся ночувати. У нашому випадку, ми розпечатували броні з booking.com і прикладаємо їх до решти пакету документів.

На цьому обов'язкові документи для подачі закінчуються, і варто подбати про додаткові, які в даному випадку будуть грати вам на користь і зможуть позитивно позначитися на прийнятті рішення консулом.

Якщо ви вже викупили квитки на літак, то обов'язково надавайте їх разом з усім пакетом документів. Якщо у вас передбачений інший маршрут, то покажіть, яким чином ви маєте намір добиратися до Ірландії. Дуже важливо показати, що у вас є чіткі дати вашого перебування в країні, а зворотний квиток, в цьому випадку, і грає роль гаранта вашого повернення на батьківщину.

Якщо у вас є можливість - складіть детальний план поїздки. Це означає, що в вордівський файлі ви по днях розписуєте, в якій частині країни ви збираєтеся бути і що подивитися. Цим ви покажете ваші чесні туристичні наміри ознайомитися з країною.

Також не пошкодуйте ресурсів і надайте додатково в консульство документи, що свідчать про наявність рухомого і нерухомого майна. Абсолютно не важливо, це буде автомобіль, гараж або квартира, важливо, що ви покажете, що в Україні у вас залишається власність.

Крім цього, якщо у вас є діти, то обов'язково надайте їх перекладені на англійську свідоцтва про народження. Наявність дитини, який залишився на батьківщині, поки ви їдете в Ірландію, говорить про те, що ви обов'язково повернетеся до нього.

Звичайно, дотримання цих всіх пунктів не гарантує вам отримання візи. Все залишається виключно на розсуд посольства, але в будь-якому випадку, це значно підвищує ваші шанси на успішне вирішення питання. Удачі вам!

Читайте також:

Все, що вам необхідно знати про поїздку в Ірландію

Місто пабів і різнокольорових дверей - це все про Дубліні!

Белфаст - суворий місто протиріч

Туристичний Белфаст. Погляд з середини

Що можна побачити на просторах Північної Ірландії

На машині по визначних пам'ятках Ірландії

Маршрут по Ірландії та Північної Ірландії

Новости