Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати шенгенську візу в Португалію - покрокова інструкція

Як отримати візу в Португалію Як отримати візу в Португалію   Португалія   - одне з найцікавіших і в той же час ще не розвіданих туристичних напрямків для українських туристів

Португалія - одне з найцікавіших і в той же час ще не розвіданих туристичних напрямків для українських туристів. Отримати шенгенську візу в Португалію мріють багато.

Найдавніша європейська столиця Лісабон , Улюбленець романтиків з усього світу неповторний Порто або екзотичний острів Мадейра - все це просто необхідно побачити.

Ось тільки мало купити авіаквитки та забронювати готель - потрібно ще отримати туристичну шенгенську візу в Португалію. Як це зробити - читайте в нашій покрокової інструкції.

Крок 1 - заповнюємо анкету

Для цього потрібно зайти на офіційний сайт посольства Португалії, який, правда, не так просто знайти в інтернеті. Втім, ми вже все знайшли для вас - клікайте .

Тут вам необхідно вибрати опцію «податі прохання на Відкриття візи» - відкриється онлайн-анкета. Документ цей мало відрізняється від стандартних анкет для отримання шенгену (може бути, хіба що інтерфейс трохи незвичний). Так що робимо висновок, що шенгенська віза в Португалію має багато спільного з іншими візами.

Питань, які ставлять в безвихідь, немає. Але якщо в анкеті для отримання шенгенської візи в Потугалія якщо вам незрозумілий якийсь пункт, наведіть на синенький значок з буквою «i», спливе підказка. Обов'язковими для заповнення є пункти позначені - «*».

Майте на увазі, анкета заповнюється латиницею, нехай вас не вводять помилки питання українською мовою.

Після того, як ви заповнили всі пункти (зверніть увагу, що в анкеті є кілька вкладок, як «візи», «ПОСИЛАННЯ», «подорож») в графі «запис» потрібно вибрати дату і час для подачі документів на отримання шенгенської візи в Португалію.

Після того, як ви заповнили всі пункти (зверніть увагу, що в анкеті є кілька вкладок, як «візи», «ПОСИЛАННЯ», «подорож») в графі «запис» потрібно вибрати дату і час для подачі документів на отримання шенгенської візи в Португалію

Ви побачите, що доступні практично всі дати. З одного боку, це великий крок вперед у порівнянні з минулими роками, коли записуватися потрібно було мало не за місяць-два, з іншого - система онлайн -запісі у португальців ще не відточена і це створює деякі незручності. Але про це нижче.

Крок 2 - роздруковуємо анкету, вклеиваем фото

Після того як ви заповнили анкету для отримання шенгенської візи в Португалію і вибрали дату подачі документів, треба ввести «захисний код». На вказаний в вашій анкеті e-mail прийде заповнена анкета (PDF-файл). Роздрукуйте її (зробіть кілька примірників), вклейте одне фото 3х4 см, друге прикріпіть скріпкою, внизу анкети поставте підпис чорним чорнилом.

Крок 3 - збираємо документи

Нічого надприродного посольство Португалії від туристів не вимагає. Практично всі той же набір документів, що і для відкриття будь-якого шенгену. Щоб отримати шенгенську візу в Португалію потревожьтесь над наступним:

  • авіаквитки в обидва боки, які можна купити на tickets.tochka.net ;
  • підтвердження бронювання готелю (на ділі «прокатує» і неоплачена бронь з можливістю скасування). Замовляйте готелі в Португалії на hotels.tochka.net ;
  • медична страховка на весь строк перебування з покриттям мінімум 30 000 євро. Тільки перед тим як оформляти страховку, перевірте список акредитованих компаній посольством Португалії ;
  • копії всіх сторінок закордонного паспорта і, звичайно, сам паспорт;
  • копії всіх сторінок українського паспорта;
  • довідка з роботи із зазначенням посади, окладу, ремаркою, що місце зберігається за вами на період відсутності. Також не забувайте, що довідка повинна бути на фірмовому бланку організації, з мокрою печаткою і підписом керівника та контактами;
  • виписка з банківського рахунку із зазначенням залишку і рух за останні півроку.

Єдине, для отримання шенгенської візи в Португалію, посольство вимагає, щоб останні два документа були не тільки перекладені англійською або португальська (до слова, ще рік тому тільки португальська), але і переклад цей був нотаріально завірений.

Єдине, для отримання шенгенської візи в Португалію, посольство вимагає, щоб останні два документа були не тільки перекладені англійською або португальська (до слова, ще рік тому тільки португальська), але і переклад цей був нотаріально завірений

Якщо ви приватний підприємець, то список документів буде, звичайно, набагато вагомішою. Для отримання шенгенської візи в Португалію потрібно надати: копії свідоцтва про реєстрацію та свідоцтва платника єдиного податку, довідку з податкової про доходи (запитуєте в своїй податковій - через 10 днів отримуєте), виписку з банківського рахунку із зазначенням залишку і рух за останні півроку. І, природно, документ на рухоме і нерухоме майно.

Крок 4 - їдемо подавати документи

У визначену дату беремо весь пакет документів (ретельно перевірте, чи всі є, чи все переведено і завірено нотаріусом) і вирушаємо в посольство, щоб отримати шенгенську візу в Португалію.

Зверніть увагу! Португальці вже давно переїхали з вулиці Велика Васильківська, 9/2 на вулицю Івана Федорова, 12 (2-й поверх) (пару хвилин від станції метро «Олімпійська»). Але деякі інформаційні портали до сих пір «направляють» людей за старою адресою.

Швидше за все, у консульства ви застанете пристойну чергу. Оскільки ніяких обмежень по онлайн-запису на сайті немає, тому на один і той же час може записатися і 100 чоловік.

На вході буде охоронець, який за списком проводить в посольство, покаже віконце, в яке потрібно подавати документи для шенгенської візи в Португалію. Якщо претензій до вашого пакету документів немає, вас направлять на оплату консульського збору. Він становить 35 євро, платити необхідно в сусідньому віконці в гривнях за курсом НБУ на день подачі документів.

Втім, якщо навіть з документами для отримання шенгенської візи в Португалію щось не в порядку, працівники консульства спокійно і дружелюбно розкажуть, що потрібно донести.

У разі, коли вам необхідно, щоб документи розглянули раніше, ніж за стандартні два тижні, доведеться доплатити за терміновість. Попередьте під час оплати, що хочете «термінову візу». Справа розглянуть в такому випадку в два рази швидше.

Вся процедура (подача документів і оплата консульського збору) займе хвилин 30-45.


Крок 5 - забираємо паспорт з візою

Як говорилося вище, розгляд документів часто займає два тижні. Коли паспорт буде готовий, вам потрібно буде знову під'їхати в посольство за отриманням заповітної шенгенської візи в Португалію.

На сайті посольства Португалії можна перевіряти статус своєї справи. Для цього вам потрібно вибрати опцію «Перевіріті стан процесу», після це ввести Username і Password - ці дані прийшли вам на e-mail разом з анкетою.

Звертаємо увагу, що забрати паспорт можна тільки особисто. Чи не підійде навіть завірена нотаріальна довіреність.

Якщо ви все зробили правильно, згідно з нашими інструкціями, - 90% отримаєте шенгенську візу в Португалію.

Якщо у вас залишилися питання про те, «Як отримати шенгенську візу в Португалію», можете писати їх в коментарях або безпосередньо зв'язатися з посольством, написавши на e-mail - [email protected]. Відповідають досить оперативно.

Корисні посилання:

цікаво:

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!

Новости