Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати і оформити візу до Фінляндії самостійно в 2019 році: документи і заповнення анкети

  1. Фінська віза, з чого почати
  2. Список основних документів, щоб здійснити отримання візи до Фінляндії
  3. Скільки необхідно часу для отримання візи
  4. Скільки коштує оформлення візи
  5. Робоча віза до Фінляндії для росіян
  6. Коли можна не оформляти дозвіл на проживання під час роботи в Фінляндії
  7. Основні види фінських віз
  8. Де можна оформити фінську візу в Росії


Оформлення візи завжди є досить складним питанням, яке вимагає певних знань в області документального оформлення поїздок. Тим, хто планує поїздку до Фінляндії на відпочинок або з метою працевлаштування необхідно мати інформацію щодо того, де і як оформляється віза до Фінляндії, як оформити робочу візу і скільки на це необхідно часу.

Фінляндія є досить цікавою країною, наповненою незвичайними фінськими будиночками, світом саун, високою якістю продукції і відомими брендами побутової техніки Фінляндія є досить цікавою країною, наповненою незвичайними фінськими будиночками, світом саун, високою якістю продукції і відомими брендами побутової техніки. І в цілому, все, що виробляється в цій країні, відрізняється надійністю і довговічністю.

Варто зазначити, що ця країна має досить великим ринком праці, налагоджене виробництво і розвиток всіляких сфер діяльності, все це допомагає забезпечити мільйони людей робочими місцями.

Крім цього, Фінляндія відома своїм екстравагантним льотним відпочинком, цікавими заходами і найбільш красивою і чистою природою в світі. Тож не дивно, що щорічно маса росіян прагнуть вирушити до Фінляндії на відпочинок або в робочих цілях. І перше, що необхідно для здійснення поїздки, це віза до Фінляндії.

На сьогоднішній день кожна країна має свої правила в'їзду, які встановлюються з метою забезпечення безпеки в країні і контролю відвідування території іноземними громадянами. Ходять розмови, що через кілька років візовий режим з цією державою буде скасований, але в 2019 році віза для відвідин Фінляндії росіянам потрібна .

Фінська віза, з чого почати

Отже, якщо вам необхідно зробити візу для поїздки в цю країну почати необхідно з пошуку найближчого візового центру, наприклад, в Москві. Для цього можна подивитися список візових центрів і адреси посольств Фінляндії внизу даного матеріалу, де можна досить просто знайти адресу найближчого до вас візового центру і зайти на офіційний сайт цієї установи.

На сайті центру завжди присутня спеціальна анкета, яку необхідно роздрукувати та заповнити. Вона входить в список необхідних документів для отримання візи.

При заповненні такої анкети важливим моментом є заповнення графи - перша країна в'їзду, що означає, якщо громадянин збирається відвідати не одну країну, йому необхідно оформляти шенгенську візу , Яка дозволяє відвідувати відразу кілька країн. Тому, саме в цьому випадку слід вказувати, яка ж країна буде першою в списку відвідування.

Тому, саме в цьому випадку слід вказувати, яка ж країна буде першою в списку відвідування

приклад правильно заповненої анкети для отримання шенгенської візи до Фінляндії

Зразок заповнення анкети для отримання візи до Фінляндії можна завантажити тут .

Після того, як влаштовує вас візовий центр в Москві або Санкт-Петербурзі буде знайдений, а анкета заповнена і роздрукована, необхідно зайнятися збором інших документів.

Список основних документів, щоб здійснити отримання візи до Фінляндії

  • Спеціальну заяву для отримання документа, заповнена анкета;
  • закордонний паспорт;
  • Фотографія (як на паспорт);

    зразок фотографії, яка буде потрібна на фінську візу

  • Документ, що підтверджує мету поїздки, запрошення родичів або квитанція про бронювання номера в готелі;
  • страховка медична ;
  • Паспорт і ксерокопії всіх сторінок документа;
  • Якщо такі були, то копії всіх попередніх віз;
  • Документ з місця роботи, що містить інформацію про посади, зокрема надходження на роботу і заробітну плату за останні півроку;
  • Для неповнолітніх необхідно нотаріальне завірення, дозволу на подорож від батьків;
  • Оплата візового збору.
  • Згода на обробку персональних даних .

Маючи при собі всі зазначені документи, оформлення візи самостійно не займе багато часу. Багато туристичні агентства роблять акцент на тому, що оформити такий документ самостійно буде досить складно і процедура затягнеться на кілька місяців. Насправді це далеко не так, адже при наявності певного пакету документів в її отриманні немає нічого складного.

Скільки необхідно часу для отримання візи

Багато хто боїться, що з якихось певних причин їм буде відмовлено у візі, інші, що процес її отримання затягнеться на кілька місяців і поїздка буде зірвана.

Насправді терміни отримання візи, навіть, наприклад, в такому величезному місті, як Москва, безпосередньо залежать від наявності всіх документів і їх правильного заповнення. Важливим моментом є анкета, саме їй приділяється максимум уваги.

Важливим моментом є анкета, саме їй приділяється максимум уваги

Зробити візу в СПБ ще простіше, за умови наявності правильно оформлених документів. Посольство в свою чергу зробить все необхідне, щоб не затримувати процедуру отримання візи. У такому випадку термін видачі документа становить від тижня, до двох тижнів, в залежності від завантаженості роботи посольства. Тобто необхідно почекати всього 10-14 днів і можна отримати візу, без допомоги туристичних агентств самостійно.

Скільки коштує оформлення візи

Крім термінів і способу отримання багатьох росіян цікавить питання безпосередньо про вартість отримання візи для росіян до Фінляндії. І якщо терміни отримання відомі і складають 10-14 ній, то питання про вартість є досить неоднозначним. Багато видань оголошують досить різну вартість, що значно збиває з пантелику.

Насправді ж ціну оформлення посольство або візовий центр має стандартну, яка може варіюватися тільки державними органами, а так само збільшуватися виключно в індивідуальних випадках. Крім цього, для поїздки до Фінляндії вартість візи, безпосередньо залежить від її виду.

Так, наприклад, шенгенська візу в цю країну, за вартістю значно відрізняється від національної туристичної, і вартість її складає 35 євро.

Звичайно, таку візу можна оформити і не самостійно, а за допомогою юридичної компанії або туристичної організації, але в цьому випадку її ціна зросте за рахунок послуг компаній Звичайно, таку візу можна оформити і не самостійно, а за допомогою юридичної компанії або туристичної організації, але в цьому випадку її ціна зросте за рахунок послуг компаній. При відсутності бажання займатися документами проведення такої процедури можна і довірити іншій особі, але в цьому випадку вартість візи зросте на 1500-3000 рублів.

При отриманні візи самостійно необхідно не забувати про те, що необхідно надати повний комплект документів. адже, відмова в отриманні шенгенської візи можна отримати саме в тому випадку, коли не вистачає будь-якого документа, а так само їх не правильне оформлення.

При цьому пакети документів для різного виду віз залишаються практично ідентичними, за винятком деяких довідок, які необхідно уточнити у візовому центрі або по телефону, зателефонувавши в посольство Фінляндії.

Робоча віза до Фінляндії для росіян

Деяким громадянам потрібно не стандартна віза, а спеціальна, наприклад, для роботи в Фінляндії. Робоча віза до Фінляндії може видаватися росіянам в Санкт-Петербурзі на прохання фінської компанії або організації. Таке прохання роботодавець подає до органів місцевого самоврядування.

У тих випадках, коли прохання схвалюється, з передбачуваним працівником укладається трудовий договір, на підставі якого і оформляється робоча віза. Терміни оформлення її складають 7-14 днів, а вартість дорівнює 35 євро.

на графіку показано, коли в основному потрібна сезонна робота у Фінляндії

У разі, коли працевлаштування буде тимчасовим, оформлення спеціальної візи на в'їзд є не обов'язковим. Наприклад, маючи звичайну шенгенську візу, в Фінляндії запросто можна, влаштується на роботу, з нею доступні сезонні роботи на фермі або збір врожаю. Головне, не знаходиться на території Фінляндії та інших країн Шенгенської угоди понад 90 днів за один період часу.

Звичайно, збирання ягід є виснажливим заняттям, проте в цій країні ця робота вважається досить прибутковою. Жителі досить радо приймають іноземних громадян на такі роботи.

Також можна, влаштується на роботу продавця таких ягід, звичайно для цього необхідно добре володіти знанням місцевої мови.

Також можна, влаштується на роботу продавця таких ягід, звичайно для цього необхідно добре володіти знанням місцевої мови

Найчастіше проста туристична віза не передбачає влаштування на роботу, проте на всілякі сільськогосподарські підприємства з нею, влаштується, можна. Незважаючи на це, вона так і залишається туристичної, тому має свої обмеження. Наприклад, така віза має обмежений термін перебування в країні в розмірі до 90 днів. Тому, якщо поїздка в Фінляндії передбачає постійний заробіток варто все-таки почати оформлення робочої візи. Зробити візу до Фінляндії росіянам допоможуть у візовому центрі.

Для того, щоб знайти підходящу роботу до Фінляндії все одно доведеться відправитися в цю країну на співбесіду, адже ніхто не приймає на роботу не дізнавшись людини.

  1. Для цього попередньо необхідно буде зробити візу до Фінляндії, яка називається короткостроковій і видається протягом семи днів з моменту подачі документів.
  2. Коли співбесіда пройшла успішно, наступним кроком є ​​оформлення робочої візи.

Раніше було розглянуто оформлення такого виду візи за допомогою роботодавця, але що необхідно робити, коли оформлення лягає на майбутнього працівника?

В такому випадку заява на отримання візи, тобто анкета і всі супутні документи, подаються в країні основного проживання в спеціальний відділ представництва Фінляндії. Пі отриманні робочої візи, росіянин отримує також вид на проживання, що має категорію «В», який дозволяє в'їхати на територію країни і приступити безпосередньо до трудової діяльності.

Коли можна не оформляти дозвіл на проживання під час роботи в Фінляндії

Існують ситуації, при яких отримання посвідки на проживання для роботи є не обов'язковим. Його можна не оформляти в наступних випадках в 2019 році:

  1. Коли на роботу за згодою запрошені вчителі чи перекладачі за договором на строк не більше дванадцяти тижнів.
  2. При оформленні на роботу діячів художнього мистецтва або тих, чия професія безпосередньо пов'язана зі спортом, за спеціальною угодою, на строк не більше дванадцяти тижнів.
  3. Якщо людина працює на кораблі, які служать за трудовою угодою і виконують морські міжнародні перевезення.
  4. Для сільськогосподарських працівників, які займаються трудовою діяльністю на території держави не більше дванадцяти тижнів.
  5. Для персоналу організацій, які працюють за межами держави, а на території Фінляндії займаються тимчасової підрядної роботою.

Також бажаючим отримати постійне працевлаштування в державі можна зробити дозвіл на проживання, для осіб, що займаються приватним бізнесом Також бажаючим отримати постійне працевлаштування в державі можна зробити дозвіл на проживання, для осіб, що займаються приватним бізнесом. Даний дозвіл оформляється на особу, яка має намір відкривати на території цієї держави свій бізнес, в основі якого лежатиме отримане висновок державного центру зайнятості та економіки.

Даний дозвіл на проживання в країні можна отримати у відділі у справах іноземців і в поліції, після того, як була проведена процедура на наявність сполучних факторів для видачі дозволу на проживання, які відповідають закону про іноземних громадян.

Цей дозвіл на проживання в країні, яке дозволяє безперешкодно здійснювати трудову діяльність є терміновим, що означає, що він обмежується існуючим терміном трудових взаємин, які обумовлюються в угоді з роботодавцем. Видається такий вид на проживання на термін не більше року.

Основні види фінських віз

Сьогодні, для росіян, що бажають здійснити поїздку до Фінляндії з метою відпочинку або в пошуках роботи, існує досить велика кількість можливостей. Звичайно, головною передумовою до здійснення таких поїздок є наявність віз. Візи можуть бути декількох видів, і в залежності від мети відвідування необхідно оформляти документ певного виду.

Це може бути:

  • туристична віза,
  • шенгенська віза,
  • студентська віза,
  • бізнес віза,
  • трудова віза.

Крім цього, також для громадян, які планують досить тривалий час здійснювати в Фінляндії трудову діяльність, розумним рішенням стане оформлення трудового посвідки на проживання, які знімає багато обмежень.

Також крім шенгенської мультивізи вам можуть видати одноразову або дворазову візу, яка буде дійсна тільки для поїздок до Фінляндії. Якщо вам потрібно терміново і швидко потрапити в країну, то таку візу отримати простіше, особливо для жителів Санкт-Петербурга.

Де можна оформити фінську візу в Росії

Всі дані види віз необхідно оформляти за допомогою спеціальних центрів, посольств або консульств в Фінляндії.

Посольство Фінляндії в Москві розташоване за адресою:

  • пер. Кропоткинский, д.15
  • години роботи посольства (крім святкових та вихідних днів) з 9 до 17
  • будь-яке питання можна поставити за телефоном +7 (495) 787-41-74
  • офіційний сайт фінського посольства, де можна знайти додаткову інформацію finland.org.ru

У Санкт-Петербурзі оформити фінську візу можна в консульстві цієї країни, воно знаходиться тут:

  • пл. Преображенська, д. 4
  • задати свої запитання можна за телефоном +7 (812) 331-76-00
  • години прийому громадян з 9 до 15.30 (крім вихідних та свят)

Якщо чітко позначити свої цілі, простежити за правильністю оформлення і наявністю всіх необхідних документів, які потрібно надати в спеціальний візовий центр, посольство або консульство, процедура отримання необхідного документа є досить простим і швидким процесом. На сьогоднішній день, процес в'їзду до Фінляндії для російських громадян значно спрощений, що дозволяє всім бажаючим відвідати дану країну в будь-який час.

Раніше було розглянуто оформлення такого виду візи за допомогою роботодавця, але що необхідно робити, коли оформлення лягає на майбутнього працівника?

Новости