Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як оформити візу до Фінляндії самостійно? Поради та рекомендації туристам

  1. Щоб потрапити до Фінляндії, у росіян є три можливих шляхи
  2. Документи, необхідні для самостійного оформлення візи до Фінляндії
  3. Нюанси оформлення візи до Фінляндії
  4. Як і куди подавати документи?
  5. Вартість оформлення візи до Фінляндії

З 2001 року, коли Фінляндія підписала Шенгенську угоду, всім жителям Росії, які бажають відвідати цю країну, стало обов'язковим оформляти візу для відвідування території цієї країни З 2001 року, коли Фінляндія підписала Шенгенську угоду, всім жителям Росії, які бажають відвідати цю країну, стало обов'язковим оформляти візу для відвідування території цієї країни.

Навіть транзитний проїзд або можливість зійти з корабля під час круїзу повинні супроводжуватися візовим дозволом цієї держави або шенгенської мультивізою, отриманої в посольстві будь-якої країни-члена угоди.

Щоб потрапити до Фінляндії, у росіян є три можливих шляхи

  • Звернутися в будь-яку туристичну фірму, яка організовує тури до Фінляндії і заплатити за оформлення круглу суму понад 100 євро.
  • Звернутися за допомогою до Візового Центру Фінляндії для спрощення процедури і скорочення термінів. Ця процедура буде коштувати 21 євро на кожну оформляемую візу.
  • Оформити візу самостійно - через консульський відділ республіки Фінляндія в Росії.

Останній шлях - найпривабливіший в фінансовому плані, та й до того ж хід процедури Ви зможете контролювати самостійно і не залежати від дій і помилок посередника.

Документи, необхідні для самостійного оформлення візи до Фінляндії

  • Закордонний паспорт з мінімум двома чистими сторінками, підписом власника і терміном дії понад 3 місяців з моменту закінчення поїздки. Ці вимоги загальні для всіх шенгенських країн і з ними можна зіткнутися при оформленні віз до інших держав Європи.
  • Кольорова фотографія, зроблена не більше, ніж 6 місяців тому. Існують особливі вимоги: її розмір повинен складати 36 на 47 мм, зображення повинне знаходитися на сірому тлі. Куточок на фото не допускається.
  • Онлайн-анкета, що заповнюється в двох примірниках на сайті консульства Фінляндії в Росії. Якщо співробітник, який приймає документи, які не знайде заповненої і підтвердженої анкети в базі даних консульства, пакет документів не приймуть.
  • Туристичний ваучер або документ, що підтверджує бронювання готелів на весь період перебування в країні - від дати приїзду до зворотного вильоту.
  • Оригінали і копії авіаквитків, на яких буде чітко вказана дата відбуття та повернення в Росію.
  • Для відвідування будь-якої країни Шенгену необхідна також медична страховка. Сума компенсації за неї повинна становити не менше 30 тисяч євро, а термін дії відкриватися днем ​​подачі документів на оформлення візи.

    Визнається дійсним лише страховка, оформлена в компаніях, акредитованих фінською стороною. Список таких компаній можна також знайти на сайті консульства. Оформлення в компанії не зі списку призведе до відмови від прийому документів.

Цей комплект документів - лише базовий і наявність їх усіх на момент подачі заяви на візу аж ніяк не означає, що процедура стартує негайно.

До того ж, якщо у представників консульства виникнуть додаткові питання і коливання щодо прийняття рішення, будьте готові надати довідку з місця роботи, а також податкові документи, що підтверджують Вашу платоспроможність і фінансову самостійність.

Якщо вам цікаво   що можна подивитися в Аліканте   , То обов'язково прочитайте нашу статтю Якщо вам цікаво що можна подивитися в Аліканте , То обов'язково прочитайте нашу статтю.

А тут читайте про оформлення візи до Іспанії самостійно.

Нюанси оформлення візи до Фінляндії

Всі документи, які подаються в посольство, включаючи заяви, довідки з місця роботи і податкової, листи запрошуючої сторони і навіть документи від спонсорів, повинні бути надруковані на комп'ютері - документи з рукописним текстом будуть повернуті з відмовою прийняти весь пакет.

Якщо Ви - щасливий володар кількох закордонних паспортів, то все їх також необхідно приносити на перевірку в посольство Якщо Ви - щасливий володар кількох закордонних паспортів, то все їх також необхідно приносити на перевірку в посольство.

Окремою статтею йде отримання візи для подружжя та дітей. Якщо прізвища чоловіка і дружини не збігаються, необхідно буде надати копію та оригінал свідоцтва про шлюб - до речі, сімейні пари за кордон випускають з більшою охотою.

Якщо плануєте вивозити з собою дітей, то на них необхідно мати окремі документи. Обов'язковою є свідоцтво про народження і його копія, а громадянам з 14-річного віку - ще й копія і оригінал внутрішнього паспорта.

Вимоги до фото такі ж, як і для дорослих - формат 36 на 47 мм, сірий фон і без куточка.

Якщо дитина виїжджає лише з одним із батьків або самостійно, то необхідно нотаріально завірений дозвіл залишається в Росії батька або матері, або обох батьків - у разі самостійно поїздки.

Цю довіреність, як і документи, що засвідчують особу, необхідно буде мати при собі протягом усієї поїздки - для пред'явлення на російській і фінському кордоні і внутрішніх постах.

Громадяни старше 18 років оформляють особисту візу за власним закордонним паспортом з повним пакетом документів.

З іншого боку, один раз оформивши фінський шенген, легко буде виїжджати і в інші країни, які підписали угоду. В деякі з них можна буде виїхати на день-другий прямо з Фінляндії - приємний бонус за копітку роботу по оформленню візи.

Як і куди подавати документи?

Прийом описаного вище пакета документів по Росії здійснює кілька інстанцій:

  • Візовий центр Фінляндії в Москві;
  • Візовий центр Фінляндії в Санкт-Петербурзі;
  • Візовий центр Фінляндії в Казані;
  • Візовий центр Фінляндії в Мурманську;
  • Візовий відділ посольства Фінляндії в Москві;
  • Генеральне консульство Фінляндії в Санкт-Петербурзі;
  • Відділення Консульства Фінляндії в Петрозаводську і Мурманську.

Зазвичай прийом у всіх цих інстанціях здійснюється за попереднім записом, дуже бажано звертатися в центр свого регіону, хоча візові відділи в Москві офіційно приймають усіх бажаючих.

Запис можна здійснити в онлайн-режимі на сайті цікавить Вас візового центру або за наступними телефонами:

  • (495) 662-87-39 - Москва
  • (812) 309-28-89 - Санкт-Петербург

Подавати заяву особисто не обов'язково - так це і очевидно, інакше як би працювала та маса посередників, які займаються платним оформленням віз.

Але якщо Ви, самостійно оформляючи візу, вирішили подати пакет документів за допомогою родича чи друга, може знадобитися довіреність. До того ж доносити відсутні документи (якщо у Вас зажадають, наприклад, довідку з роботи) зручніше буде самостійно.

Щоб увійти в консульство, знадобиться посвідчення особи - внутрішній паспорт громадянина Росії з діючою реєстрацією.

Всім приїжджим, що подає документи в Московські візові відділи і проживають далі 500 км від Москви, передбачена своєрідна пільга.

Їх заяви розглядаються не в звичайному порядку черги, а за прискореною процедурою - протягом двох днів. Такий «бонус» діє тільки в тому випадку, коли заявник приїжджає для оформлення документів особисто.

Звичайне ж оформлення візи може зайняти від 6 до 9 робочих днів - мається на увазі термін, що минув з моменту прийому пакета документів, його перевірки представниками посольства і визнання її достатньою для старту оформлення Звичайне ж оформлення візи може зайняти від 6 до 9 робочих днів - мається на увазі термін, що минув з моменту прийому пакета документів, його перевірки представниками посольства і визнання її достатньою для старту оформлення.

Коли документи приймаються представником візового відділу, їм видається квитанція з зазначенням передбачуваної дати видачі візи - вона може збігатися, а може і не збігатися з реальною датою - в залежності від завантаженості відділу.

Тому звертатися за візою слід не за тиждень перед поїздкою, а завчасно.

Для жителів Санкт-Петербурга і прилеглих областей, а також які проживають в Калінінграді і його області передбачені особливі умови подачі, щорічно оновлювані фінською стороною - інформацію про них можна прочитати на сайтах посольства і консульства Фінляндії в РФ.

А ви знаєте   що можна подивитися в Гельсінкі А ви знаєте що можна подивитися в Гельсінкі ? У столиці Фінляндії є дуже цікавих місць.

У нашій наступній статті дивіться рекомендації з оформлення візи в Німеччину.

А за цією адресою http://euro-tour.net/ispaniya/dostoprimechatelnosti/sevilya.html дивіться огляд найцікавіших місць Севільї.

Вартість оформлення візи до Фінляндії

Не залежно від того, який вид візи Ви оформляєте (для туристичної поїздки на 3-5 днів або повноцінний шенген на 6 місяців), консульський збір за оформлення візи становить 35 євро.

Він стягується не самого візового документа, а з кількості поданих закордонних паспортів. Тобто, якщо Ви подаєте два закордонні паспорти - свій і дитини від 14 до 18 років, Вам доведеться сплатити 70 євро.

Якщо оформляти через візовий центр, на кожну візу буде йти доплата в розмірі 21 євро.

Всі види оплат можна провести за виданою співробітником консульства або візового відділу квитанції в відділеннях «Нордеа Банку» або інших організаціях, на які Вам вкаже співробітник Всі види оплат можна провести за виданою співробітником консульства або візового відділу квитанції в відділеннях «Нордеа Банку» або інших організаціях, на які Вам вкаже співробітник.

Оплати внесків звільняються діти без власних закордонних паспортів; школярі та студенти, що їдуть на навчання, а також близькі родичі проживають в Фінляндії росіян або близькі родичі громадян країн ЄС.

Як видно, оформити візу до Фінляндії самостійно - цілком реально і набагато більш економно, потрібно лише мати достатній запас уваги, ретельності і терпіння.

Як і куди подавати документи?

Новости