Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Індонезії. Все що потрібно знати про Індонезію: клімат, курорти, кухня, віза

  1. Навіщо їхати
  2. Як дістатися
  3. Погода
  4. Віза
  5. Валюта
  6. Готелі
  7. курорти
  8. пляжі Балі
  9. пам'ятки
  10. кухня
  11. алкоголь
  12. сувеніри
  13. транспорт
  14. Безпека
  15. Корисно знати

На кордоні Тихого і Індійського океану, де, як перли, щедро розсипані острова Малайського архіпелагу, знаходиться острівна держава Індонезія. Ця країна, немов музей часу, поєднує в собі загадки диких первісних племен, які живуть на загублених в океані островах, і ділове життя Джакарти.

Ця країна, немов музей часу, поєднує в собі загадки диких первісних племен, які живуть на загублених в океані островах, і ділове життя Джакарти

На 13677 островах вас чекають і джунглі, і дивно прекрасні лагуни. Безтурботний пляжний релакс в готелях Індонезії, морські подорожі, екскурсії в стародавні храми, незаймана природа, унікальні музеї та колоритні села залишать незабутнє враження.

Навіщо їхати

Індонезія - це неймовірна для жителя північної півкулі екзотика. Сюди їдуть, щоб опинитися в казці, серед пальм, піску, усміхнених людей, яскравих храмів, соковитих фруктів і п'янкого морського бризу. В Індонезію приїжджають молодіжні компанії - знімають віллу і живуть кілька місяців, насолоджуючись кліматом і атмосферою острова; тут люблять відпочивати ті, кому до душі йога і спа; тут завжди багато серферів, тому що ловити хвилю на Балі можна цілий рік.

Балі , Та й вся Індонезія в цілому - дуже гостинне місце. Смачна їжа, привітність жителів, безліч дивовижних і прекрасних куточків, які варто відвідати - все це чекає вас в Індонезії.

Як дістатися

Індонезія знаходиться в Південно-Східній Азії. Острів Балі, куди найчастіше прилітають відпочивати туристи, входить до складу Малих Зондських островів і є сусідами з островами Ява і Ломбок.

З Москви на острів Балі літають чартерні рейси і приземляються в аеропорту Денпасар. Час в дорозі - від 12 до 13 годин, можлива пересадка (найчастіше в Таїланді або Сінгапурі).

Балі - досить великий острів, проте всі курорти і аеропорт знаходяться в південній частині острова, тому трансфер з аеропорту в готель буде коротким - від 30 до 60 хвилин.

Варто відзначити, що час у дорозі з аеропорту в готель залежить від того, скільки готелів в маршруті автобуса і дорожньої ситуації.

Погода

Кращий час для поїздки в Індонезію - з травня по жовтень. У цей час тепло і сухо, середня денна температура повітря - близько +30 градусів Цельсія. Температура води цілий рік не опускається нижче +27. Дощі в Індонезії йдуть з листопада по березень.

Тури в Індонезію

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

Віза

Візу можна отримати в аеропорту після прибуття в країну, термін її дії - 30 днів, продовження ще на 30 днів можливо в місцевих відділах видачі віз. Закордонний паспорт повинен бути дійсний як мінімум протягом півроку.

Візьміть з собою ручку - по шляху в літаку або після приземлення потрібно заповнити невелику міграційну картку. У ній вказується номер рейсу, ваші дані, включаючи паспортні, контакти, готель, мета візиту і дата від'їзду. Картку потрібно заповнювати друкованими літерами англійською мовою.

Валюта

Валюта в Індонезії - індонезійська рупія. З собою зручніше брати долари. Один долар дорівнює приблизно 13 500 індонезійським рупіям. Обмінювати валюту найвигідніше в банках.

Готелі

Готелі в Індонезії не тільки дивно комфортні, але і розташовані в найкрасивіших ландшафтах. В основному це комплекси вілл, з вікон яких відкривається вид на безмежний океан.

курорти

Суматра, Калімантан, Сулавесі, Нова Гвінея, Ява - всі ці острови, овіяні романтикою подорожей, мають свою чарівність, свою красу і культуру. Але найпопулярніший острів Індонезії - знаменитий Балі . Це шикарний курорт, де є храми і нічні клуби, найрозкішніші готелі і невимовно гарна природа.

пляжі Балі

Не всі пляжі Балі підходять для купання - на деяких занадто сильна течія, на інших багато водоростей, на третє дно настільки кам'янисте, що зайти в море неможливо. Однак знайти місце під сонцем цілком реально.

Кращими пляжами для засмаги та купання вважаються Легиан, Нуса-Дуа і Джімбаран. З дітьми найкраще відпочивати на пляжах Паданг-Паданг і Санур, де вхід в воду не ускладнений каменями і різким перепадом висот. Серфери облюбували пляжі Кута і Баланган.

Пам'ятайте, що на Балі сильно виражені припливи і відливи. Плануйте похід на пляж відповідно до графіка руху води.

Читати докладніше про пляжах Балі

пам'ятки

Туристи найчастіше їдуть на острів Балі, тому говорячи про визначні пам'ятки Індонезії, найчастіше мають на увазі цікаві місця на Балі.

Найпопулярніша і красива пам'ятка Балі, яка з'являється на всіх фотографіях з відпустки в Індонезії - храм Танах Лот, що стоїть на скелястому острові поруч з берегом. На другому місці за відвідуваністю теж храм, Бесакіх, «мати всіх храмів Балі».

На другому місці за відвідуваністю теж храм, Бесакіх, «мати всіх храмів Балі»

Крім храмів, туристи відвідують водні палаци Уджунг і Тирта Гангу, їздять на екскурсії на рисові поля і в джунглі. З дітьми можна відвідати слонячу ферму, аквапарк Waterbom. Неодмінно варто сходити в ліс мавп, де живуть тисячі дуже товариських приматів.

кухня

Найпопулярніші страви містять в своєму складі рис і свинину, а також певний набір спецій. Також варто спробувати маринування птаха з прянощами і рисом (бетуту) або молочного поросяти з прянощами (баби гулінг). У закусочних подають смажений рис і смажену локшину. Їжа тут не гостра.

Валюта - індонезійська рупія. З собою краще брати долари.

Коли їхати - з травня по жовтень.

Мова - індонезійська, на Балі свою мову -балійскій.

У туристичних місцях добре знають англійську.

Найпопулярніші курорти - острів Балі .

Найвідоміші пляжі Балі : Кута, Семіньяк, Легиан.

Віза не потрібна для поїздки менш, ніж на 30 днів.

Час випереджає московське на 4 години.

алкоголь

Індонезія - мусульманська країна. Однак острів Балі завжди відрізнявся від інших своїм особливим духом - тут без збентеження їдять свинину, п'ють спиртне і не загортають жінок в тканину з голови до ніг.

Міцний місцевий алкоголь представлений горілкою і вином на основі рису або пальми - Брем, ТВАК. У спеку приємно випити холодного пива - найчастіше в кафе пропонують місцеве пиво марки Бінтанг. Туристи часто купують як сувенір місцеву горілку - арак. Кажуть, що кращий арак повинен бути упакований в чорну коробку з зображенням національної маски.

Не захоплюйтеся алкошопінгом - з країни дозволяється вивозити не більше 2 літрів алкоголю.

сувеніри

З подорожі до Індонезії привозять сувеніри з дерева - в цій країні живуть одні з найбільш вмілих різьбярів в світі. Картини та панно, невеликі фігурки і брелоки стануть відмінним подарунком друзям або родичам.

У крамницях Балі можна знайти саронги, виконані за технологією батик, срібні ювелірні вироби, безліч косметики на основі природних інгредієнтів. Також з Індонезії везуть кави Лювак, ягоди годжі, чорний рис.

транспорт

Рух в Індонезії лівосторонній.

Авіаквитки в Індонезію туди і назад

Наведено ціни квитків на 1 людину з вильотом з Берліна

Найпопулярніший спосіб пересування по острову Балі, та й по Індонезії в цілому - бемо. Це досить безглуздий вигляд триколісний мікроавтобус. Ціна поїздки залежить від відстані. Ще туристи користуються послугами маршруток, які ходять за розкладом, а також таксі.

Безпека

На Балі багато випадків крадіжок. Місцеві жителі найчастіше тягнуть безтурботно залишені туристами на пляжі речі, можуть вихопити сумочку, проїжджаючи повз на мотоциклі. Не будьте Разіна, стежте за своїми речами і не носіть з собою гору техніки і прикрас. Покоївкам в готелі теж можна довіряти через одну, тому всі цінні речі складайте в сейф.

Крім людей-злодюжок, в Індонезії, і на Балі зокрема, багато злодійкуватих мавп. Запобіжні заходи - ті ж самі. Якщо мавпа все ж щось у вас стягнула, спробуйте обміняти свою річ на що-небудь смачненьке.

Корисно знати

  • Наголос в слові «Балі» падає на перший склад.
  • Час на Балі випереджає московське на 4 години.
  • Розетки в Індонезії різні, можна зустріти і з двома дірками, і з трьома. Перехідник можна купити на місці або на ресепшн готелю.
  • Літак летить з Москви на острів Балі близько 12-13 годин.
  • Пляжі Балі схильні припливи і відпливи. Розклад можна уточнити в інтернеті або на ресепшн готелю.
  • При поході в ліс мавп зніміть годинник, браслети, кільця, щоб їх не забрала і не потягла мавпа. Це ж стосується мобільних телефонів і фотокамер, які потрібно міцно тримати в руках.

Новости