Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза в Латвію? на порталі Паблік Тревел Владивосток

Чи потрібна віза в Латвію?

Для поїздки в Латвію росіянам потрібна віза, яку можна оформити через турагентство або самостійно. Отримати візу до Латвії самостійно можна в Посольстві Латвії в Москві, Генеральному консульстві Латвії в Санкт - Петербурзі, консульстві у Пскові й канцелярії Посольства Латвії в Калінінграді.

Чи потрібна віза в Латвію?

У Латвії діє Шенгенська угода, тому зроблена вами шенгенська віза в Латвію дозволить вам відвідати також інші країни Шенгену (це, наприклад, сусідні Литва, Естонія, а також Фінляндія та Швеція, з якими Латвію пов'язує поромне сполучення).

Чи потрібна віза в Латвію?

Основні типи віз в Латвію - віза категорій «А», «С» і «D». «А» - транзитна віза, що дає право перебувати в аеропорту (без виходу з аеропортової зони в місто) протягом доби.

Чи потрібна віза в Латвію?

«С» - короткострокова шенгенська віза в Латвію. Її видають, якщо ваша мета - туризм, довший транзит через шенгенську територію, відвідування друзів або родичів, короткочасний діловий візит. Максимальний термін перебування в країні по цій візі - 90 днів; в разі, якщо ви отримуєте двократну або багатократну візу категорії «C», ваше перебування в країні повинно бути в цілому не більше 90 днів.

Потрібна Шенгенська віз, страхування, авіаквитки туди і назад, (якщо на літаку). Візу потрібно зробити в Візовому центрі тієї країни, який ви збираєтеся відвідати першими. А так же потрібна довідка з банку про фінансовий стан, бронь готелю, якщо на запрошення, то запрошення.
PS Ще закордонний паспорт повинен діяти 3 місяці після закінчення візи

Крім шенгенської візи, посольство Латвії видає також візу категорії «D» - це національна довгострокова віза. Її видають у тому випадку, якщо перебування на території Латвії передбачається протягом терміну, що перевищує 90 днів протягом півроку. Така віза дає право на перебування в інших країнах шенгенського простору в тому випадку, якщо на ній не проставлена ​​спеціальна позначка про те, що дія цієї візи обмежена територіально.

Чи потрібна віза в Латвію?

Залежно від того, яка віза в Латвію вам потрібна, вона й список документів, згідно з якими офіційно видається віза в Латвію для росіян.

Щоб отримати візу в Латвію самостійно і без проблем, треба заповнити візову анкету онлайн. Оформлення візи проводиться в порядку живої черги, попереднім записом немає.

Крім анкети, для отримання візи в Латвію заявнику потрібні наступні документи (разом з їх копіями):

- закордонний паспорт (термін його дії повинен перевищувати на 90 днів термін дії візи, повинні бути мінімально 2 чисті сторінки для проставлення віз, термін давності документа не повинен перевищувати 10 років);

- загальногромадянський паспорт;

- один кольоровий фотознімок (термін давності - не більше 180 днів, 35 × 40 мм, світло-сірий або білий фон);

- поліс медичного страхування (мінімальна сума страхового покриття - 30 тис. Євро, для одноразової або дворазовою візи поліс повинен покривати весь термін перебування + 15 днів, для багаторазової візи - термін першого відвідування);

- якщо неповнолітній громадянин виїжджає без супроводу батьків, то він повинен мати свій закордонний паспорт, документ, який свідчить про народження і згоду батьків на поїздку в супроводі третьої особи. Якщо дитина подорожує з батьками, його віза буде проставлена в паспорт одного з батьків, якщо дитина вписана в цей паспорт;

- документи, що підтверджують мету поїздки;

- документи, що свідчать про місце проживання або які підтверджують наявність необхідних коштів для оплати проживання в Латвії;

- документи, що підтверджують фінансову спроможність заявника;

- інформація, яка свідчить про намір заявника залишити територію Латвії після закінчення терміну поїздки.

Студенту будуть потрібні додатково довідка з навчального закладу з терміном давності, що не перевищує 20 днів і ксерокопія студентського квитка, а пенсіонеру - копія пенсійного посвідчення.

Візи в Латвію поділяються на три види залежно від терміну перебування в країні: транзитна віза не дозволяє перебувати на території Латвії довше 5 днів, короткострокова розрахована на 90 днів за піврічний період, а третій вид - віза багаторазова.

Якщо вам необхідна віза в Латвію терміново, то отримати її ви можете протягом 24 годин, однак термін буде таким лише в тому випадку, якщо не виникне необхідність у додатковій перевірці чи інших узгодженнях. У терміновому порядку видаються візи надзвичайні, за міжнародними договорами і візи міжнародного автоперевізника. Багатьох відпускників цікавить, чи потрібна віза в Юрмалу - сонячне місто біля моря. Для поїздки в Юрмалу вам буде необхідна та ж Шенгенська віза, що і для поїздки в будь-яке місто Латвії.

Термін оформлення візи

Оформлення візи в Латвію займе приблизно 7-10 днів, однак в окремих випадках строки можуть затягуватися. Так що якщо ви хочете оформити латвійську шенгенську візу, краще звертатися в посольство і консульство не пізніше, ніж за два-три тижні до поїздки. Можна скористатися і такою послугою, як термінова віза в Латвію, в цьому випадку її зроблять за три дні.

Чи потрібна віза в Латвію?

Вартість візи в Латвію - 35 євро (термінова віза коштує 70 євро). Віза в Латвію з багаторазовим в'їздом (мультивіза) коштує стільки ж. Річна віза в Латвію з багаторазовим в'їздом (але не більше 90 днів перебування в країні в цілому) видається зазвичай в тому випадку, якщо в закордонному паспорті вже є одноразова. Врахуйте, що якщо вам потрібна мультивіза в Латвію, потрібно оформити дорожчу річну медстраховку.

Чи потрібна віза в Латвію?

Отримання візи в Латвію (до 90 днів) неможливо без бронювання готелю на цей термін і покупки авіа- або залізничних квитків до Латвії і назад. Перед тим, як отримати візу в Латвію, ви повинні подбати і про документальне підтвердження ваших фінансових можливостей - це 30 євро за кожен день перебування в країні. Відмова у візі в Латвію можливий - без пояснення причин.

Чи потрібна віза в Латвію?
Чи потрібна віза в Латвію?
Чи потрібна віза в Латвію?
Чи потрібна віза в Латвію?
Чи потрібна віза в Латвію?
Чи потрібна віза в Латвію?
Чи потрібна віза в Латвію?

Новости