Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«ВІМ-авіа» отримає від держави 500 млн рублів

«ВІМ-авіа» отримує підтримку і очікує в найближчому майбутньому серйозних надходжень з федерального бюджету, розповів чоловік, близьке до керівництва авіакомпанії. Тільки в середу авіа- компанія отримала 55 млн руб. субсидій від Росавіації за перевезення пасажирів на Далекий Схід - в цей же день 60 млн руб. були спрямовані на погашення боргів по зарплатах, говорить співрозмовник «Ведомостей». В кінці жовтня можуть бути отримані субсидії за перевезення у вересні, хоча сума буде менше, додає він.

«З авіакомпанією укладено договір на субсидовані перевезення на 254 млн руб., За фактично виконані польоти вже виплачено 215 млн руб.», - підтверджує представник Росавіації.

Ще майже 500 млн руб. «ВІМ-авіа» повинна отримати в якості повернення ПДВ за III квартал, каже чоловік, близьке до керівництва авіакомпанії. Якраз на покриття цього касового розриву авіакомпанії і потрібен був кредит - з червня велися переговори про 300 млн руб. з банком «Зеніт» і 200 млн руб. з «Абсолют банком». Але ті відмовили, почалися проблеми в «Домодєдово» і весь розклад стало валитися ефектом доміно, продовжує співрозмовник. Представник «ВІМ-авіа» підтвердив вірність цих даних.

«Домодєдово» в п'ятницю, 22 вересня, відмовилося обслуговувати в борг «ВІМ-авіа», так як та вже була винна 570 млн руб. Компанія стала затримувати десятки рейсів. У вівторок її літаки перебазувалися в аеропорт «Внуково». Звідти будуть відбуватися польоти, поки не будуть перевезені всі купили квитки пасажири, оголосили аеропорт і Росавіація.

Звідти будуть відбуватися польоти, поки не будуть перевезені всі купили квитки пасажири, оголосили аеропорт і Росавіація

Представник «Абсолют банку» говорить, що переговорів з «ВІМ-авіа» не велося. Представник «Зеніту» на запит «Ведомостей" не відповів. Банк належить «Татнефти», гарантія якої в суботу на адресу «Домодєдово» про оплату палива для «ВІМ-авіа» дозволила авіакомпанії літати ще 23-25 ​​вересня. Менеджери двох банків стверджують, що переговори з «Зенітом» велися і що перевізник звертався в велику кількість банків. Один зі співрозмовників стверджує, що «ВІМ-авіа» вже має «Зеніту» близько 3 млрд руб. На кінець 2016 г. «ВІМ-авіа» була винна банкам 6,15 млрд руб., Свідчать дані «СПАРК-Інтерфаксу».

Крім того, в Транспортної клірингової палаті зарезервовано 90 млн руб. від продажу квитків агентами - вони будуть спрямовані пасажирам, які захочуть повернути квитки, продовжує співрозмовник в «ВІМ-авіа». Про це також повідомляв «Коммерсант».

Для перевезення всіх пасажирів з квитками необхідно близько 800 млн руб. - в основному вони потрібні на гас, авіакомпанія якраз зверталася в уряд за держгарантіями на 800-840 млн руб., Продовжує співрозмовник. Це можна було б зробити силами 5-6 літаків «ВІМ-авіа», які не випускають аеропорти в основному через відносно невеликих боргів (кілька сотень тисяч рублів в Сочі, $ 3 млн в Антальї - там стоять три судна) - у інших авіакомпаній немає достатньої кількості вільних бортів, говорить він.

СКР попіклується про пасажирів

Слідство у справі про розкрадання грошей авіакомпанії «ВІМ-авіа» має намір встановити всіх потерпілих і вжити заходів до відшкодування заподіяної їм шкоди, повідомив «Інтерфакс» з посиланням на представника відомства Світлану Петренко. Вона додала, що за дорученням голови СКР Олександра Бастрикіна кримінальну справу передано для забезпечення оперативності і повноти розслідування в Головне управління з розслідування особливо важливих справ СКР.

Міністр транспорту Максим Соколов заявив у вівторок, що підтримувати «ВІМ-авіа» державі немає сенсу, що компанія майже померла.

Вчора ж, 27 вересня, керівник Росавіації Олександр Нерадько заявив, що власник «ВІМ-авіа» Рашид Нурсекаев не прийшов на нараду і, можливо, залишив країну. СКР порушив кримінальну справу за фактом шахрайства, вчиненого керівництвом авіакомпанії - невстановлені особи, за версією слідства, продали квитків на 1 млн руб., Знаючи, що авіакомпанія не зможе цих людей перевезти.

Мобільний телефон Мурсекаева, по якому вчора намагалися додзвонитися «Ведомости», був вимкнений. Представник «ВІМ-авіа» його переміщення не коментує.

Навряд чи компанію можна врятувати - її літаки затримані в аеропортах за борги в Росії і за кордоном, у «Внуково» перелетіли тільки чотири борту з наявних 29, знає топ-менеджер великого аеропорту. У вівторок - середу «ВІМ-авіа» виконала всього близько 10 рейсів, каже чоловік, близьке до компанії.

Новости