Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Проблеми "ВІМ-Авіа" відіб'ються на 43 тис. Перебувають за кордоном туристах

Зараз вони знаходяться в Туреччині, Греції, Італії, Іспанії і на Криті Зараз вони знаходяться в Туреччині, Греції, Італії, Іспанії і на Криті   Фото: panthermedia / vostock-photo   Москва

Фото: panthermedia / vostock-photo

Москва. 26 вересня. INTERFAX.RU - Всього 43 тисячі чоловік, раніше відправлених рейсами авіакомпанії "ВІМ-Авіа", можуть опинитися під загрозою невиконання послуг. Про це повідомляє у вівторок асоціація виїзного туризму "Турпомощь".

"У випадку, якщо ситуація не зміниться, під загрозою невиконання послуг можуть виявитися туристи, які або вже знаходяться за кордоном, або тільки збираються вилітати за кордон. За зведеної інформації, отриманої від туроператорів, за кордоном перебувають 43 тисячі чоловік, раніше відправлених рейсами авіакомпанії "ВІМ-Авіа" в Туреччину, Грецію, Італію, Іспанію і Кріт ", - йдеться в повідомленні.

Правова оцінка поточної ситуації, а також принцип подальших дій будуть обговорюватися на засіданні Правового комітету 26 вересня. Також в Ростуризму відбудеться робоча нарада за участю туроператорів, уточнили в асоціації.

Авіакомпанія "ВІМ-Авіа" в понеділок зупинила виконання всіх чартерних рейсів через фінансові проблеми і брак обігових коштів. Зупинці передувала серія затримок рейсів в російських і зарубіжних аеропортах, яка зачепила тисячі пасажирів. До кінця сезону авіакомпанія повинна була відправити на курорти і повернути з них від 50 до 80 тис. клієнтів туроператорів. В цілому вона продала квитки більш ніж 190 тис. Пасажирів.

В Ростуризму створений оперативний штаб по поверненню з-за кордону російських туристів - клієнтів авіакомпанії "ВІМ-Авіа", у якої не залишилося коштів для продовження роботи, повідомляється у вівторок на сайті відомства.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі), за фактом розкрадання грошових коштів пасажирів посадовими особами ТОВ "Авіакомпанія" ВІМ-Авіа ".

"Свідомо знаючи про те, що коштів авіакомпанії недостатньо для закупівлі палива, в тому числі в аеропорту" Домодєдово ", не маючи договорів на поставку палива з іншими постачальниками і не маючи таким чином можливість виконати зобов'язання з перевезення пасажирів, посадові особи продовжували реалізовувати авіаквитки на рейси, отримавши за це шляхом обману грошові кошти в розмірі понад 1 мільйон рублів ", - офіційний представник СКР Світлана Петренко.

Новости