Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Весілля в стилі прованс: основи стилю та ідеї для натхнення

  1. Основні принципи торжества в цьому стилі:
  2. Вибір місця для проведення весілля
  3. • У ресторані відповідного стилю
  4. Весільне авто
  5. Фотосесія на квітучому лузі
  6. Оформлення банкетного залу
  7. • Меблі і текстиль
  8. • Флористика
  9. • Декоративні елементи
  10. • Запрошення та пам'ятні сувеніри для гостей
  11. Весільне меню
  12. Образи нареченого і нареченої
  13. • Елегантний образ нареченого

Прованс - один з регіонів Франції, в якому панує натуральна сільська простота, море світла, запахів і чудові пейзажі. Весілля в стилі прованс подарує молодятам дивовижне тепло і ніжність, при цьому здивує і не залишить байдужими гостей свята.

Основні принципи торжества в цьому стилі:

  • Натуральні матеріали;
  • Приглушена колірна гамма;
  • Багато повітря і світла;
  • Аристократична простота і природність;
  • Велика кількість вантажних речей;
  • Свіжий запах лаванди;
  • Ковані або плетені меблі;
  • Французька кухня.

Кольорова гамма

Для весілля в стилі прованс прекрасно підійдуть м'які, неяскраві відтінки: молочно-білий, кремовий, пісочний, блідо-сірий, оливковий, ніжно-рожевий, блакитний. Обов'язково повинні бути присутніми красиві приглушені відтінки фіолетового і бузкового тонів.

Вибір місця для проведення весілля

• На свіжому повітрі

Ідеальний варіант - це організація весілля на свіжому повітрі. Можна організувати виїзну церемонію в заміському будинку або садибі з терасою і затишним двориком. Також для торжества прекрасно підійде відкритий майданчик парку, саду, на яких варто передбачити навіси або намети на випадок негоди.

Для створення особливої ​​атмосфери на виїзній церемонії і банкеті можна використовувати різні ідеї. Наприклад, арку для молодят можна прикрасити диким виноградом, живими квітами. А доріжку нареченого і нареченої, що веде до арки для реєстрації шлюбу, можна оформити лавандою, різними польовими квітами.

А доріжку нареченого і нареченої, що веде до арки для реєстрації шлюбу, можна оформити лавандою, різними польовими квітами

• У ресторані відповідного стилю

Хороший варіант для весільного банкету - ресторан або кафе, оформлене у відповідному стилі. У відповідному інтер'єрі можуть бути нештукатурение стіни, світлі дерев'яні поверхні з нальотом старовини, антикварні речі.

Для проведення весілля в стилі прованс більше підходить теплу пору року. Адже наявність гарної природи, достатку квітів дуже важливі для організації такого торжества.

Адже наявність гарної природи, достатку квітів дуже важливі для організації такого торжества

Весільне авто

Для стилю прованс в якості транспорту ідеально підходить візок з запряженими кіньми. Якщо ж Ви не прихильник таких екзотичних рішень, можна замовити звичайний автомобіль і декорувати його. В якості прикрас підійдуть вінки з польових квітів і лаванди, які можна прикріпити на ручки дверей, дзеркала, капот і багажник за допомогою атласних стрічок неяскравих тонів.

Фотосесія на квітучому лузі

Прекрасним фоном для фотосесії може стати яскрава смарагдова зелень саду, квітучий луг, достаток фарб весільного шатра, гладь невеликого озерця. Живими і яскравими виходять фото на тлі сільських будиночків, старовинних садиб. Серед реквізиту для оригінальної фотозйомки можуть бути картатий плед, плетені меблі, ажурний парасольку, корзинка з квітами, мереживна шаль, вінок з польових квітів.

Оформлення банкетного залу

В інтер'єрі весілля в стилі прованс не повинно бути пихатості і екстравагантності. У затишному приміщенні повинно бути багато світла, тому вітаються великі вікна або продумане хороше освітлення.

• Меблі і текстиль

Меблі краще віддати перевагу дерев'яну, плетену з лози, ковану, злегка состаренную, покриту світлою фарбою. Для оформлення бажано використовувати натуральні тканини, наприклад, льон, ситець, бавовна. Відмінно будуть доповнювати інтер'єр мереживні скатертини і серветки, стрічки, тканини з квітковим орнаментом.

• Флористика

У залі можна розставити букети з простих, вишуканих квітів ніжних і стриманих відтінків. Як ваз підійдуть скляні, керамічні, глиняні горщики, чайники, баночки і пляшечки. Як елементи декору також можна використовувати гілочки оливи, лаванди, виноградні грона, пучки свіжих або висушених трав.

• Декоративні елементи

У банкетному залі можна розставити різні декоративні елементи: плетені кошики, порцелянові статуетки, старовинні шкатулки, клітини з птахами, свічники, старі валізи, старовинний посуд, дерев'яні винні ящики.

• Запрошення та пам'ятні сувеніри для гостей

Запрошення та картки розсадження гостей можуть бути оформлені в вінтажному стилі. Їх можна доповнити гілочкою засушеної лаванди, перев'язати атласною стрічкою. У запрошеннях можна попередити своїх гостей про стилі майбутнього торжества і попросити підготувати відповідні наряди.

Сувеніри, подаровані після торжества гостям, будуть нагадувати їм про особливому стилі Вашого весілля. В якості пам'ятного подарунка підійдуть оригінальні свічки, саше з ароматом лаванди, коробочки з французькими солодощів, маленькі баночки з медом.

В якості пам'ятного подарунка підійдуть оригінальні свічки, саше з ароматом лаванди, коробочки з французькими солодощів, маленькі баночки з медом

Весільне меню

Для весілля в стилі прованс прекрасно підходить меню знаменитої французької кухні. Підтримати загальний стиль торжества допоможуть червоні, рожеві, білі французькі вина, різні вишукані страви з вершковими сирами, прованськими прянощами, оливками, трюфелями, виноградними равликами, печеними овочами, часниковим майонезом, ароматним свіжоспеченим багетом, ін. На десертному столі можуть бути представлені капкейкі, фрукти, ягоди, мед, вишукане печиво «макаронів». Весільний торт буде відповідати прованському стилю, якщо в його оздобленні використовувати бузкову глазур або гілочки лаванди.

Підтримати атмосферу Провансу допоможе правильно підібрана музика. На весіллі можуть звучати легкі ненав'язливі французькі мелодії, пісні Едіт Піаф, Мірей Матьє, Джо Дассен, Патрісії Каас, Лари Фабіан, інших відомих виконавців.

На весіллі можуть звучати легкі ненав'язливі французькі мелодії, пісні Едіт Піаф, Мірей Матьє, Джо Дассен, Патрісії Каас, Лари Фабіан, інших відомих виконавців

Образи нареченого і нареченої

• Романтичність і витонченість нареченої

Головне в образі нареченої - підкреслити витонченість, романтичність, природність. Пишні вбрання, плаття з корсетами, шлейфами для торжества в стилі прованс не підходять. Краще віддавати перевагу сукням простого силуетного крою з непомітним декором, наприклад, з мережива. Тканина для сукні може бути легкою, ніжною, напівпрозорою. Наряд може бути, як традиційно білим, доповненим бузковими аксесуарами, так і будь-яких ніжних відтінків. Витонченість нареченої підкреслять легка вуаль, мереживні рукавички, шаль, гіпюровий парасольку. Із взуття прекрасно підійдуть як легкі босоніжки, так і витончені туфлі на невеликому каблучку.

Акцент в образі нареченої варто зробити на прикрасах. Можна використовувати стилізовані під старовину шпильки, намиста, перли, брошки, кулони. Не варто виконувати занадто складну зачіску. Відповідати загальній простоті дозволять недбало укладене розпущене волосся, коси з квітами і стрічками, великі локони. Макіяж також варто виконувати максимально природний.

Букет нареченої буде виглядати гармонійно і витончено, якщо його виконати з польових квітів, трав, сухоцвітів. Також підходять для створення композиції лаванда, фіалки, братки, анемони, гортензії.

Плаття подружок повинні гармонійно поєднуватися з сукнею і загальним образом нареченої. Якщо наречена одягне біле вбрання, то для дівчат підійдуть однотонні моделі ніжних відтінків, сукні та сарафани з квітковим принтом.

• Елегантний образ нареченого

Наряд нареченого повинен бути простим і комфортним. Замість занадто офіційних костюма-трійки, смокінга, фрака краще вибрати простий костюм з натуральних тканин спокійних приглушених відтінків. Краватка може замінити шийну хустку бузкового або фіолетового кольору. Доповнити образ можна за допомогою підтяжок, ременя, капелюхи. Для бутоньєрки нареченого варто використовувати ті ж рослини, що і для весільного букета. Також просто і елегантно в якості бутоньєрки виглядатимуть кілька гілочок лаванди, перев'язані атласною стрічкою.

Завдяки нашим порадам весілля в стилі прованс стане незабутнім торжеством. Адже вміле поєднання ніжних тонів, романтичності, простоти дозволяють створювати особливу атмосферу, відчуття свіжості, тепла і ніжності.

Фото: stylemepretty.com, brides.com, sarahjanks.com, ruffledblog.com, wedding.sandraaberg.com, jlmcouture.com, myhomelookbook.com, wedding-france.org, oncewed.com, weddingsonthefrenchriviera.com, thestockmandiaries.co. uk, dreamywhites.blogspot.fi, whimsicalwonderlandweddings.com, weddingsparrow.co.uk

Новости