Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аляска

  1. Фербанкс
  2. Анкоридж
  3. Джуно
  4. Валдиз
  5. Північним полюс
  6. Гарячі джерела Чину-Хот-Спрінгс
  7. Деналі
  8. Хомер
  9. Густавус

Я прожила на Алясці більше року і відвідала безліч місцевих визначних пам'яток, які залишили в моїй душі найтепліші спогади. Весь цей час я гостювала у друзів в Фербанксі і мала щастя дізнатися Аляску з неформальною боку, не має відношення до дорогих туристичних послуг. Я подорожувала з друзями в морській містечко Валдиз в "будинку на колесах", досліджувала дику природу, займалася скелелазінням, каталася на човні і рибалила з місцевими жителями, ночувала в наметах в дні проведення музичних фестивалів на відкритому повітрі і співала пісні під гітару біля вогнища. ..

Фербанкс

Один з найбільших міст штату.

Саме тут знаходиться один з найзнаменитіших університетів країни University of Alaska Fairbanks, а також потужна військова база Форт Вейнрайт. А ще тут проживає безліч російських, які, за їхніми ж власними словами, «мирно вирощують картоплю». Але як сказав один мій знайомий з Фербанкса, більшість з них чомусь селиться саме в підозрілої близькості від військового комплексу ...

Але як сказав один мій знайомий з Фербанкса, більшість з них чомусь селиться саме в підозрілої близькості від військового комплексу

У старому центрі міста знаходиться декілька парків, розташованих на березі річки Тана. Будинки в Фербанксі в основному невисокі і старі, є безліч магазинчиків з сувенірами, зробленими ескімосами, антикваріатом, кілька музичних магазинів. Якщо ви хочете познайомитися з культурою ескімосів ближче, приходьте в Morris Thompson Cultural and Visitor center.

Якщо ви хочете познайомитися з культурою ескімосів ближче, приходьте в Morris Thompson Cultural and Visitor center

Тут барвисто представлена ​​історія корінних жителів Аляски, їх традицій, культури, звичаїв. Офіційний сайт музею доступний за посиланням .

Анкоридж

Анкоридж - найбільший і, мабуть, найвідоміший місто штату.

Він розташований на березі океану, і погода там значно тепліше, ніж в Фербанксі. У Анкориджі багато цікавих пам'яток, особливо варто відзначити Alaska Native Heritage Center, де можна познайомитися з культурою корінного населення Аляски і їх творчістю: різьбленням по дереву, виготовленням різних предметів побуту, художніми творами або національними танцями. Офіційний сайт музею - за посиланням .

Офіційний сайт музею -   за посиланням

У столиці Аляски є багато туристичних розваг на будь-який смак. Наприклад, можна покататися на велосипедах, недарма ж Анкоридж включений журналом Bicycling Magazine в список найкращих міст США для катання на велосипеді! Оренда байка вам обійдеться приблизно від 16 USD за три години і 32 USD на добу. Також можна орендувати спеціальне взуття від 4 USD.

Для любителів кінного спорту пропонується оренда коней, наприклад тут. Це неймовірно романтично - прокотитися з коханою людиною на коні по околицях Анкоріджа, знаменитим своєю величною, дикою природою. Оренда коні на півтори години складе 99 USD, а на півдня - 199 USD. Взимку ж ви можете замовити поїздку на санях всього за 49 USD.

У списку цікавих занять, яким ви можете присвятити свій час в Анкориджі: рибалка, каякінг, гольф, полювання і багато іншого.

Якщо ви втомилися від екскурсій і спортивних заходів, ви завжди можете заглянути в один з місцевих барів і ресторанів, наприклад, в McGinley Irish Pub, Hard Rock Cafe Anchorage або в Bear Tooth Theatre Pub.

Якщо ви плануєте відвідати Анкоридж, пропоную вашій увазі офіційний сайт міста , Де можна ознайомитися з цінами на готелі, ресторани і екскурсіями, що проходять в різні пори року. Також готелі можна забронювати на букінгу , Попередньо порівнявши ціни тут .

Джуно

Джуно - столиця Аляски.

І хоча місто займає велику площу понад 8 000 км, понад 90% його території - це тайга!

І хоча місто займає велику площу понад 8 000 км, понад 90% його території - це тайга

Серед головних визначних пам'яток міста - Національний ліс Тонгасс . Поїздка туди - прекрасна можливість насолодитися найчистішим повітрям хвойного лісу, подивитися на його диких мешканців і навіть зняти хатинку на кілька днів!

Для шанувальників історії раджу відвідати музей Дугласа , Де ви можете ознайомитися з історією штату і міста Джуно, а також відвідати величезну бібліотеку.

До речі, в місті є російська православна церква Святого Миколи. Однак служби проводяться англійською мовою.

Валдиз

Саме коли я побувала в портовому місті Валдиз, я закохалася в Аляску назавжди ... Ця подорож стала одним з найбільш незабутніх в моєму житті ...

Ми з друзями, як Бременські музики, вирушили поїздку з Фербанкса в Валдиз в мотохоуме, тобто будинку на колесах! Я дивилася з вікна мотохоума, і повз мене проносилися безкраї хвойні ліси, на тлі яких автомобільна траса здавалася загубилася серед них тонкою ниткою. А навколо - ні душі, тільки велична, стародавня міць природи ...

А навколо - ні душі, тільки велична, стародавня міць природи

По дорозі в Валдиз ми зупинилися біля річки і водоспаду. Мої друзі, родом з місцевих країв, не замислюючись, пірнули в крижану воду. Зрештою, я теж зважилася. Це було чарівно, і я раджу всім мандрівникам, які відвідують Аляску, випробувати цей досвід! Я вийшла з води оновлена, і було таке відчуття, що всі негативні емоції, страхи і тривоги, що у мене коли-небудь існували, забрали холодні хвилі річки. Потім друзі розповіли мені, що ескімоси звуть водойми Аляски джерелом вічної молодості і що з їх допомогою можна вилікувати різні недуги.

Потім друзі розповіли мені, що ескімоси звуть водойми Аляски джерелом вічної молодості і що з їх допомогою можна вилікувати різні недуги

Сам Валдиз - мальовничий портове містечко на березі протоки принца Вільяма, оточений величними горами. Головними галузями промисловості є нафтова і рибна. Морська тематика - моя слабкість. Я довго блукала уздовж рядів з численними судами і поспілкувалася з місцевими моряками.

Я довго блукала уздовж рядів з численними судами і поспілкувалася з місцевими моряками

У Валдіз мимоволі відчуваєш почуття, що кількість портових судів перевищує кількість будівель! Хоча для міста з населенням всього 4300 чоловік, це не дивно. У рибний сезон, коли моряки відправляються на промисел, місто порожніє, зате в влітку приїжджає безліч туристів, залучених не тільки північною природою Валдіз але і відмінною риболовлею і кращою кухнею морепродуктів в штаті.

У рибний сезон, коли моряки відправляються на промисел, місто порожніє, зате в влітку приїжджає безліч туристів, залучених не тільки північною природою Валдіз але і відмінною риболовлею і кращою кухнею морепродуктів в штаті

Ми з друзями деякий час посиділи на причалі, насолоджуючись чудовим видом на протоку принца Вільяма і кораблями, спливають вдалину, в нескінченність океану.

Після невеликої екскурсії по місту ми вирушили в місцевий ресторанчик, який пропонував смачні морепродукти на Алясці.

На ніч ми припаркували мотохоум в невеликій долині, з усіх боків оточеній горами. Воістину Психоделічне відчуття, ніби ти знаходишся в центрі енергетичної воронки.

Ми провели на Валдіз кілька днів. Особливо чарівними були ночі, коли, промерзлі від сильних вітрів, ми грілися біля багаття, смажили спійману в затоці рибу, грали на гітарі і розповідали один одному історії з життя. Я обіцяла собі, що коли-небудь повернуся сюди знову ...

Північним полюс

Північний полюс (North Pole) знаходиться на південно-сході від Фербанкса і є офіційною адресою американського Діда Мороза! Городок з населенням близько 2000 чоловік приваблює туристів своєю різдвяною тематикою.

У ньому є магазин сувенірів «Будинок Санта Клауса», а над ним височіє найбільша в світі статуя Санти зі скловолокна. Я відвідала цей магазин кілька разів і набула пару забавних іграшок на пам'ять!

Я відвідала цей магазин кілька разів і набула пару забавних іграшок на пам'ять

Щороку перед Різдвом поштове відділення Північного Полюса отримує сотні тисяч листів для Санти-Клауса і безліч листівок від людей з побажаннями переслати їх свої рідним з офіційного адреси Санти.

Поїздка в це містечко повернула мене в дитинство, коли я, як і всі маленькі хлопчики і дівчатка, писала листи Дідові Морозу і з нетерпінням чекала подарунків.

Гарячі джерела Чину-Хот-Спрінгс

Чину-Хот-Спрінгс (Chena Hot Springs) - знаменитий курорт всього в двох годинах їзди від Фербанкса, де можна насолодитися купанням в гарячих мінеральних джерелах в зимовий час.

Ми з друзями приїжджали туди щомісяця під час довгої зими. Можу сказати точно: ніщо так не розслаблює, як занурення в гарячу воду в той час, коли температура навколишнього повітря опускається до 30 ° С морозу! Водойма розташована на відкритому просторі, так що волосся на голові замерзають і перетворюються на бурульки, створюючи відчуття сильного контрасту. Щоб не захворіти, рекомендується купатися в шапочках, але чомусь ніхто не слідує цьому правилу. Ми з друзями приїжджали туди щомісяця під час довгої зими

Величезні камені та скелі формують кілька затишних водойм, де можна романтично цілуватися прямо в воді, непомітно для інших людей, що купаються. Крім водойми з гарячими мінеральними водами, на курорті є басейн і джакузі, а також 12 дерев'яних хатинок для туристів, які хочуть залишитися на кілька днів. І воно того варте, адже саме взимку під час відвідування Chena Hot Springs можна спостерігати чудове північне сяйво. Прилеглий до курорту ресторан пропонує широкий асортимент смачних страв. Знайти докладну інформацію про курорт можна на офіційному сайті.

Деналі

Національний парк Деналі - це шість мільйонів акрів дикої природи ...

Хвойні ліси, тундра, річки, озера, а також ведмеді, вовки, лосі, карибу і безліч інших тварин - в заповіднику ви знайдете всі природні скарби Аляски. Перлина заповідника - гора Деналі, найвища точка Північної Америки. У декількох годинах їзди на машині знаходиться туристичне містечко Деналі, куди часто приїжджає працювати молодь з усього світу, в основному, хіпі та бекпекери, яких надихає можливість пожити в різних куточках світу. Дізнатися більше про Деналі вам допоможе ця сторінка .

Дізнатися більше про Деналі вам допоможе   ця сторінка

Хомер

Хомер - це невелике місто, розташоване на півострові Кенан.

Історично він був центром вугільної промисловості і рибного лову, але сьогодні це справжній рай для любителів риболовлі та водних розваг, таких, як каякінг і рафтинг. Також в хомером ви можете пограти в волейбол, баскетбол і футбол, зайнятися рестлінгом і навіть пройти курси катання на човні і курси мореплавців (55 USD за заняття).

До складу міста входить сімнадцять паркових зон, що ідеально підходять для кемпінгу. Деякі з них, зовсім нерозвинені, зацікавлять любителів дикої природи і досвідчених туристів. Для новачків і початківців пропонуються паркові зони, обладнані всілякими зручностями, дитячими та спортивними майданчиками, столиками для пікніка та лавками для всілякими заходів. Є RV парк для трейлерів і мотохоумов.

Докладний путівник по місту з описом готелів, екскурсій і водних видів спорту на будь-який смак і гаманець на офіційному сайті Хомера .

Густавус

Густавус знаходиться недалеко від Джуно. Місто повністю оточений горами, що створює чарівне відчуття відчуженості від зовнішнього світу.

Це прекрасне місце для тих, хто шукає спокою і самоти на лоні природи.

Це прекрасне місце для тих, хто шукає спокою і самоти на лоні природи

Тут відкриваються прекрасні можливості для скелелазіння, плавання, риболовлі, каякінгу.

Новости