Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Теплий салат з курячою печінкою і руколою

Дуже я люблю теплі салати з курячою печінкою! За багатьма причинами. Назвати хоча б парочку, які цілком об'єктивні? Ну, по-перше, це швидко. Куряча печінка - продукт, який готується досить оперативно, за лічені хвилини можна збагнути прекрасний обід або красивий вечерю, теплий, свіжий, соковитий і корисний. По-друге, це відносно бюджетно: як і більшість субпродуктів, куряча печінка не сильно залізе в ваш гаманець, при цьому вона нагодує, і досить непогано. По-третє, давайте говорити про те, що куряча печінка - це корисний продукт. Звичайно, зараз модно нескінченно довго розмірковувати про те, чим годують магазинну птицю і скільки самої різної гидоти осідає саме в печінці, але хто вам заважає купувати печінку від фермерських курочок? Так, дорожче, та, складніше, але зате задоволення - зовсім інше. Загалом, я зараз зовсім не про те, щоб посперечатися. Теплий салат з курячою печінкою і руколою - це просто смачно, в кінці кінців, без згадки всіх попередніх причин цієї однієї цілком достатньо, щоб зізнатися в повну і беззастережну любов до рецептом і готувати страву так часто, як тільки виходить. Особливо, якщо все-таки врахувати, що готувати там практично нічого.

... справа не тільки в початкових продуктах - трюфелі там, устриці, гусяча печінка, це вже просто банально, - а в тому, як, що і з чим сплетено, в поєднанні непоєднуваного, в мистецтві неможливого, в сміливості і тонкощі, в особливому, чи що, національному демона галльського народу: з'єднайте запальність, скупість, терпіння, егоїзм, філософічність, чуттєвість, блиск, збивайте веселкою півтори тисячі років, - тоді і буде французька, ні з чим незрівнянна кухня.
Тетяна Толстая, "Річка"

Загалом, просто повірте: теплий салат з курячою печінкою і руколою прекрасний як ніщо інше! Поєднання ніжного субпродукту з гіркою зеленню дивовижно і неповторно, і ви можете не вірити, я вас зрозумію. Не вірте! Просто вирішите якось самі переконатися в тому, що я діло кажу.

Складові:

400 г курячої печінки;

1 ч. Л. голочок розмарину;

сіль, перець за смаком;

2 ст. л. борошна;

рослинне масло для смаження;

40 г кедрових горішків;

великий пучок руколи;

10-15 помідорів чері;

невелика гілочка винограду без кісточок;

зелень за смаком;

1 ст. л. оливкового масла;

1 ст. л. меду;

1 ч. Л. бальзамічного оцту.

Печінка моєму, просушуємо, ретельно перевіряємо на наявність жовчі, обрізаємо акуратно все зайве. Солимо, обов'язково додаємо чорний мелений перець - куряча печінка його любить. Змішуємо з дрібно нарізаними голочками розмарину - теж обов'язково: ця травичка додаємо печінки елегантності і витонченості.

Далі обвалюють кожен шматочок у борошні і смажимо на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі з двох боків до рум'яної скоринки. Золотистої! Так, щоб скоринка трохи хрустів (до речі, для цього вкрай не рекомендується закривати кришку - звичайно, доведеться потім відмивати плиту і кухню, але тут вже доведеться вибирати - або смачний салат, або мінімум господарських зусиль).

Поки смажиться печінка, збираємо основну частину салату. Вимиту і просушену рукколу змішуємо з дрессингом - сумішшю оливкового масла, меду і бальзамика. Краще - руками: так, щоб не пошкодити листя, щоб вони залишалися соковитими і пружними. Після цього додаємо до них виноград, кедрові горіхи і помідори черрі (при необхідності порізані на 2-4 частини). Це - основа салату. Викладаємо її на тарілку, поверх маємо підсмажену печінку, теплу і рум'яну. І відразу подаємо! Бажано - з келихом сухого червоного. Незрівнянно!

І ще трохи салатів з курячою печінкою:

Теплий салат з печінкою і грибами

Теплий салат з курячою печінкою і сухариками

Теплий салат з курячою печінкою і грушами

Теплий салат з печінкою на зеленій "подушці"

Назвати хоча б парочку, які цілком об'єктивні?

Новости