Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Самогон з винограду: рецепти приготування напою з дріжджами і без них в домашніх умовах

  1. Виготовлення виноградної браги
  2. підготовка закваски
  3. Додавання цукру
  4. Перегонка домашнього самогону
  5. Рецепт самогону на дріжджах
  6. Приготування напою з родзинок

Останнім часом дуже часто на прилавках винно-горілчаних магазинів можна придбати фальсифікат Останнім часом дуже часто на прилавках винно-горілчаних магазинів можна придбати фальсифікат. Щоб цього уникнути, краще готувати алкогольну продукцію самому. Одним з таких продуктів є самогон з винограду Ізабелла в домашніх умовах. Якщо виноградний напій зробити за всіма правилами, то в підсумку виходить якісний алкогольний продукт, який підійде до будь-якого святкового столу.

Виготовлення виноградної браги

Перед тим як зробити самогон з винограду, необхідно приготувати брагу. До речі, в Грузії і Абхазії в основному використовують сорт Ізабелла, який володіє відмінним властивістю бродіння. Самогон, вигнаний з такою браги, називається у них чачою. Існує багато способів приготування самогону на винограді. Рецепти дуже прості і не вимагають великих витрат. Брагу можна готувати як з використанням дріжджів, так і без них. Отже, необхідно виконати наступні дії:

  • підібрати ємність для бродіння, добре підійде молочний бідон з упаяний в кришку трубкою;
  • приготувати 30 л найкраще джерельною або фільтрованої води;
  • придбати в магазині 5 кг цукру;
  • приготувати 10 кг виноградних вичавок.

Цей рецепт самогону виноградного соку не має на увазі використання дріжджів, так як на ягодах є дикі, на яких напій виходить набагато якісніше.

підготовка закваски

Мета цього процесу полягає в тому, щоб при розмноженні дріжджових грибів скоро процес бродіння. Належить виконати наступні дії:

  1. Підготовлений виноград слід пересипати в чистий таз, перебрати, очистити від гілочок, але ні в якому разі не мити. Інакше дикі дріжджі вимиються і не почнеться процес бродіння.
  2. Будь-якими способами ретельно подрібнити ягоди.
  3. Перелити частина отриманого соку в дволітрову скляну банку і додати 100 г цукру. Ретельно все перемішати і накрити чистим невеликим рушником.
  4. Банку залишаємо в теплому і темному місці.

Через сім днів закваска буде готова, і її слід відразу ж використовувати, довго зберігати не можна.

Додавання цукру

Щоб самогон вийшов якісним, необхідно провести інвертування цукру . Для цього цукор слід висипати в каструлю, додати воду з розрахунку на кожен кілограм півлітра води. Ретельно все розмішати і каструлю поставити на плиту. Варити сироп треба 10 хв. при постійному розмішуванні. Потім поступово слід додати трохи лимонної кислоти і варити сироп протягом години на слабкому вогні.

Коли всі інгредієнти будуть готові, приступити безпосередньо до приготування браги. Для цього в бідон потрібно висипати вичавки і вилити отриманий сік. Додати приготовлений сироп, воду, закваску і ретельно все перемішати. Бідон необхідно щільно закрити, на трубку надіти шланг, а другий його кінець опустити в банку з водою. Це дозволить стежити за процесом бродіння. Коли брага почне бродити, з шланга виходитимуть бульбашки. Як тільки їх вихід припиниться, значить, брага готова.

Перегонка домашнього самогону

Після приготування браги, можна безпосередньо приступити до отримання самогону з Ізабелли Після приготування браги, можна безпосередньо приступити до отримання самогону з Ізабелли. Для цього брагу слід процідити і перелити в самогонний апарат. Поставивши бак на плиту, можна приступити до перегінного процесу. Перший отриманий обсяг чачі, необхідно прибрати в сторону, для вживання він не годиться через наявність маси шкідливих речовин. Коли фортеця дистиляту впаде нижче 40-45%, перегонку можна припинити.

Якщо ви хочете поліпшити якість алкогольного напою, то рекомендується проведення вторинної перегонки отриманого дистиляту. Так як самогон має занадто великий фортецею, то його рекомендується розбавити м'якою водою до 40%. А також, для стабілізації смаку, напій можна відстояти два або три дні в темному місці.

Рецепт самогону на дріжджах

приготування браги на винограді з використанням дріжджів трохи відрізняється від попереднього рецепта. Для цього необхідно підготувати:

  • 15 кг винограду Ізабелла;
  • 10 г винних дріжджів;
  • 5 л води.

Ягоди необхідно перебрати і засипати в бідон. Потім додати воду і все ретельно перемішати. Додати розбавлені дріжджі і ще раз перемішати. Далі щільно закрити ємність, вивести шланг в банку з водою. У перші дні бродіння, слід періодично знімати піну і розмішувати брагу. Як тільки вона перестане бродити, можна приступити до приготування самогонки.

Приготування напою з родзинок

У деяких випадках, коли неможливо дістати виноград, можна використовувати родзинки. Вибирати сухофрукти слід немиті і необроблені, тобто з наявністю диких дріжджів. Отже, нам знадобляться:

  • 2 кг немитого родзинок;
  • 10 л джерельної води;
  • 100 г цукру.

Спочатку треба приготувати закваску. Для цього подрібнити трохи родзинок, засипати його в банку, залити водою і додати цукор. Добре суміш перемішати і залишити в теплому місці. Поки закваска готується, слід залишилися сухофрукти перекрутити на м'ясорубці і висипати їх у бродильно ємність. Потім долити воду, засипати цукор і вилити закваску. Ємність щільно закрити і встановити гідрозатвор. Як тільки бродіння закінчиться, можна приступити до перегонки самогону.

Новости