Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Майстер-клас по виноградарство і виноробству в ТМ «Колоніст» :: Події факультету :: факульта технології вина и туристичного бізнесу

Майстер клас по виноградарству і виноробству

З 29 З 29.02-02.03.2012 р На базі підприємства ТМ Колоніст в с. Криничне Одеської області пройшов майстер-клас по обрізці виноградної лози. Майстер-клас проводив Eric Grangerou - винороб з Бордо (Франція).

Династія Grangerou дуже шановна в винному справі - його прадід, дід і батько з 1904 по 1996 рік створювали велике вино в одному з найвідоміших винних господарств в світі з магічним назвою: ChateauMargaux. Його мрією було виробляти власне вино. Він почав з 6000 м2, поруч з виноградниками ChateauMargaux. Потім Ерік - придбав прем'єр ділянку в Haut-Médoc - в цілому 9 гектарів виноградників. Його надзвичайно ретельна робота дозволила йому досягти вершин у винному справі, і в 2006 році він був визнаний "Чемпіоном Бордо" найпрестижнішим винним журналом Франції «REVUE DU VIN DE FRANCE».

В рамках майстер-класу Ерік разом зі своєю дружиною Марі-Крістін навчали виноградарів Придунайської Бессарабії обрізку винограду з формуванням лози по методу Гвійо, дали кілька консультацій по ремонту виноградників, а так само їх посадці.

На майстер-клас приїхали винороби з усієї України: Криму, Херсона, Одеського регіону, що ще раз підтверджує, що рухатися вперед необхідно спільно.

Французькі експерти прийшли до висновку, що Придунайська Бессарабія - це відмінний регіон з чудовим терруар, для вирощування європейських сортів винограду, таких як Шардоне, Мерло, Каберне, Рислінг, Гевюртстрамінер Французькі експерти прийшли до висновку, що Придунайська Бессарабія - це відмінний регіон з чудовим терруар, для вирощування європейських сортів винограду, таких як Шардоне, Мерло, Каберне, Рислінг, Гевюртстрамінер. Звичайно, не обійшлося і без критики: зовнішній вигляд виноградників, по дорозі Одеса-Рені викликав у французьких консультантів багато питань. Одним з головних питань було «Яке вино хочуть зробити місцеві виробники з винограду, отриманого з таких виноградників?» Їх здивував той факт, що навіть молоді виноградники знаходяться в незадовільному стані, і виглядають вельми виснаженими.

Після проведення дводенного майстер-класу ТМ Колоніст планує перейти на більш щільну посадку виноградників. Основні завдання, які вирішуються при цьому - зниження навантаження на один кущ, збільшення терміну життя виноградної лози, стимулювання кущів до вилучення мінеральних речовин з глибших шарів грунту. На жаль, в нашій країні на той час як лоза досягає свого піку (30-40 років), коли вона може давати кращий виноград - найцінніший матеріал для винороба, вона вже виснажена настільки сильно, що її доводиться викорчовувати і засаджувати новими виноградниками, які , відповідно, вступлять в період плодоношення тільки через 3 роки. У Франції 30-40-річні лози дають урожай винограду високої якості, живуть до 60 років, деякі до 100 років і більше, є скарбом для виробника і причиною радості для споживачів вина.

Так само французькі консультанти відзначили високу якість вин ТМ Колоніст і особливо вин врожаю 2011 року Так само французькі консультанти відзначили високу якість вин ТМ Колоніст і особливо вин врожаю 2011 року. Рівень вин цього року привів їх в захват і затвердив в вірі, що при правильному, комплексному підході до виноробства (який включає в себе і виноградарство, і виноробство) незабаром ТМ Колоніст може стати візитною карткою України на європейському винному ринку.

У роботі брав участь власник торгової марки «Колоніст» Іван Васильович Плачков, на семінар приїхали не тільки виробничники, а й представники науки і вищої школи. Нашу Академію представляла Ткаченко Оксана Борисівна, декан факультету ТВКПіТ. Іван Васильович провів детальну екскурсію по заводу для всіх учасників семінару. А у виноробів була можливість поспілкуватися з консультантом компанії «Колоніст» - Олів'є Дега.



Одним з головних питань було «Яке вино хочуть зробити місцеві виробники з винограду, отриманого з таких виноградників?

Новости