Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Каберне-совіньон

Матеріал з Вікіпедії - вільної енциклопедії

Каберне Совіньон Каберне Совіньон   Cabernet Sauvignon grapes Оригінал назви Cabernet Sauvignon Також іменується
Cabernet Sauvignon grapes Оригінал назви Cabernet Sauvignon Також іменується

Bouchet, Bouche, Petit-Bouchet, Petit-Cabernet,

Petit-Vidure, Vidure, Sauvignon Rouge Колір чёрний1 Країна Хвороби і шкідники мілдью , eutypella scoparia З віком ваніль, дим, шкіра, кедр і сигарний хьюмидор VIVC 1929 Petit-Vidure, Vidure, Sauvignon Rouge Колір   чёрний1   Країна Хвороби і шкідники   мілдью   ,   eutypella scoparia   З віком ваніль, дим, шкіра, кедр і сигарний   хьюмидор   VIVC   1929   Медіафайли на Вікісховища Медіафайли на Вікісховища

Каберне-совіньон ( фр. Cabernet Sauvignon) - сорт винограду , Який використовується для виробництва червоних вин . Каберне Совіньон з'явився в XVII столітті в Бордо як результат схрещування Каберне Фран і Совіньон Блан . Довгий час був найпоширенішим і культивуються сортом в світі, поки в 1990-х ні перевершений сортом Мерло . Каберне Совіньон дуже невибагливий, росте в самих різних кліматичних умовах і не вимагає складного обробітку.

Каберне Совіньон надає вину дуже насичений смак і високу терпкість, що пояснюється високим вмістом танинов . Вино з Каберне Совіньон здається в роті важким або середньо-важким, після ковтка виникає відчуття сухості неба. Головна смакова особливість зрілого Каберне Совіньон - чітко помітний присмак чорної смородини [1] . Для Каберне Совіньон характерний високий рівень алкоголю.

Часто для пом'якшення занадто насиченого смаку Каберне Совіньон в вино додають інші, більш «м'які» сорти. У виноробів нового Світу смак Каберне Совіньон буває ще більш насичений, ніж в Європі.

Дуже насичений смак Каберне Совіньон може заглушити смак легких страв, тому вино з Каберне Совіньон рекомендується подавати з жирним м'ясом, смаженими і копченими стравами.

Сорт з підвищеною стійкістю до захворювань мілдью і сірої гнилі . Краще багатьох інших сортів у групі протистоїть філоксери і слабо пошкоджується гроздевой листовійки . Квітка двостатеві. Каберне Совіньон щодо морозо- і посухостійкий. Унаслідок щодо пізнього визрівання життєздатний тільки в помірно-теплому кліматі - йому не завжди вдається досягти повного дозрівання навіть на своїй батьківщині в Бордо .

  • Robinson, Jancis. The Oxford Companion to Wine, Second Edition. - Oxford: Oxford University Press, 1999. - ISBN 0-19-866236-X .
  • Oz Clark & Margaret Rand. Grapes and Wines. - Time Warner Books, 2003. - ISBN 0-316-72653-2 .
  • Герасимова В.А, Бєлокурова Е.С, Витовтов А.А. . - СПб: Пітер, 2005. - С. 153, 195-196. - 416 с. - ISBN 5-94723-971-X .

Новости