Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чача з винограду: рецепт, технологія приготування

  1. Чача з винограду: рецепт
  2. Приготування чачі з винограду

зміст

1. Чача з винограду рецепт
2. Приготування чачі з винограду
3. Відео рецепт

Чача з винограду: рецепт

зміст   1

Грузинська горілка «Чача»

Чача - міцний алкогольний напій, приготований з винограду. Батьківщиною цього напою є Північний Кавказ. Існує думка, що чача є другосортний напій, який вживають, в основному, алкоголіки і незаможні люди. Насправді це не так.

Чача є однією з різновидів бренді. Виробляється, як ми вже згадували, в основному, з винограду, високосортних напій виготовляється з винограду сорту Ркацителі, набагато рідше з мандаринів, інжиру, аличі, тути. Найближчий аналог чачі - італійська граппа.

Зауважимо! Горілка чача являє собою національний грузинський напій. Секрет його приготування передається з покоління в покоління протягом декількох століть.

У Грузії, чача виробляється як промисловим, так і кустарним способом. Її виробляють в глухих селах, за рецептами, які прийшли з глибини століть, виготовляють на сучасних заводах, експортують за кордон. Справжній напій може бути виготовлений тільки в Грузії.

Справжній напій може бути виготовлений тільки в Грузії

чача

Спирт отримують з несортового винограду з гребенями, або з вичавок винограду залишилися при виготовленні вина.

Чача, як правило, вживається в чистому вигляді, може бути використана для приготування коктейлів. У Грузії, чарка чачі, традиційно, випивається вранці. Прийнято вважати, що її щоденне вживання є гарантом міцного здоров'я і довголіття. Цей продукт відноситься до міцних алкогольних напоїв, тому її непомірне споживання може привести до сильного сп'яніння і, навіть, отруєння.

Якість напою перевіряється наступним чином: «дегустатор» занурює палець в рідину і підпалює її. Якщо полум'я не обпече палець, то горілка якісна і має повне право називатися справжньою грузинської чачою.

розчавити виноград

Ну а тепер, безпосередньо, рецепт, завдяки якому ви дізнаєтеся, як зробити чачу з винограду:

  • 15 кг. недостиглого винограду, найкраще взяти сорт «Ізабелла»;
  • 5 літрів кип'яченої води;
  • 5 кілограм цукру.

Приготування чачі з винограду

Немитий виноград віджимають і отримуємо сусло, яке і піде на виготовлення чачі. Отриману масу заливаємо 5-ма л. кип'яченої води, додаємо 5-ть кг. цукру, закриваємо кришкою / плівкою і прибираємо в тепло, де залишаємо бродити протягом 5-7 днів. Необхідно один раз в день перемішувати масу.

Увага! Чим вище температура повітря в приміщенні, тим швидше пройде процес бродіння.

Після закінчення зазначеного терміну вибираємо піднялася наверх мезгу. Отриману брагу заливаємо в спеціальний

Отриману брагу заливаємо в спеціальний

Виготовлення чачі кустарним способом

апарат і перегонимо. Досвідчені люди рекомендують зробити подвійну перегонку, щоб прибрати неприємний специфічний запах.

Отриману в результаті перегонки рідина розливаємо в пляшки і прибираємо в темне місце, де вона буде настоюватися протягом сорока днів. Після закінчення зазначеного терміну чачу можна вживати. Якщо ви все зробили правильно, то у вас вийшов вишуканий напій з яскраво вираженим винним ароматом.

Пам'ятайте! Від вживання справжньої, правильно приготовленої чачі не буває похмілля. Більш того, вона володіє заспокійливим ефектом, стимулює травлення, попереджають розвиток ракових клітин.

Чача з винограду - відео рецепт

Цікаві статті

Новости