Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чача в домашніх умовах - як зробити і не зіпсувати, рецепти + Відео

  1. 1 Виноградна чача - напій семи тисячоліть Прабатьком міцних алкогольних напоїв, виготовлених з винограду,...
  2. 2 Як зробити чачу в домашніх умовах?
  3. 3 Виготовлення і вживання - від складного до простого

1 Виноградна чача - напій семи тисячоліть

Прабатьком міцних алкогольних напоїв, виготовлених з винограду, є всім відомі виноградні вина. Ідея створювати з виноградних вичавок і недозрілих грон інші напої з'явилася набагато пізніше. Правильно приготовлена ​​чача має своєрідний аромат і смаковим букетом, завдяки чому полюбилася не тільки жителям Кавказу, а й його гостям. Вважається, що історія виникнення чачі почалася близько семи тисяч років тому.

Основними сортами винограду, які використовують для даного напою, є Ркацителі (в Грузії) і Ізабелла (в Абхазії). З давніх-давен рецепт приготування чачі передавався від старшого покоління до молодшого протягом багатьох десятиліть і зберігався в найсуворішій таємниці. Єдине, що є гласним: виготовлення відбувається шляхом вигонки з виноградного віджиму без додавання цукру і дріжджів.

Єдине, що є гласним: виготовлення відбувається шляхом вигонки з виноградного віджиму без додавання цукру і дріжджів

пропонуємо Вам ознайомитися

Важливо знати! Найпростіший спосіб зі 100% гарантією результату вилікуватися від алкоголізму без таблеток, уколів і лікарів. Дізнайтеся, як наша читачка, Тетяна, позбавила чоловіка від алкоголізму, без його відома ... Читати докладніше ...

2 Як зробити чачу в домашніх умовах?

Шанувальники чачі нерідко задаються питанням: як приготувати чачу в домашніх умовах? Насправді, якщо розібратися, то рецепт приготування не вимагає особливих знань і досить простий. Щоб зробити хорошу саморобну чачу, потрібен добірний виноград, переважно Ізабелла. Саме цей сорт має неперевершений ароматом, який неможливо сплутати ні з чим іншим.

Одним з найбільш безпрограшних варіантів, як зробити чачу, є виробництво її із спеціально приготованого саморобного вина. Даний рецепт як вихідний матеріал передбачає використання тільки якісного, повністю визрілого винограду без гнилі і цвілі. Ягоди відокремлюються від кисті. Цей процес краще проводити в медичних рукавичках, оскільки в виноградному соку міститься велика кількість фруктових кислот, здатних викликати роздратування шкіри рук при тривалому контакті.

Цей процес краще проводити в медичних рукавичках, оскільки в виноградному соку міститься велика кількість фруктових кислот, здатних викликати роздратування шкіри рук при тривалому контакті

Далі ягоди відправляють під прес або давилку. Але варто пам'ятати, що рецепт категорично забороняє використання соковижималки або м'ясорубки, оскільки вони дроблять кісточки. А це зіпсує майбутнє вино. Отриману мезгу переміщують у велику каструлю або відро. При необхідності, якщо ягоди не дуже солодкі, можна додати цукор. Краще використовувати фруктовий. Витримують суміш при температурі близько +25 ° С, періодично перемішуючи.

Через три-чотири дні мезгу необхідно процідити. Спочатку через друшляк, а потім через марлю або дрібне сито. Отриманий напій розливається в великі скляні бутилі, на які надягають гумову рукавичку або ставлять водяні затвори. Якщо використовувати рукавички, то в них необхідно зробити проколи тонкою голкою в декількох місцях, інакше вони просто лопнуть, коли вино почне бродити.

Рецепт цього напою вимагає використання не більше 1 кілограма цукру на десятилітрову ємність з вином. Цукор необхідно додавати не відразу, а на четвертий, сьомий і десятий день витримки. Таке поступове додавання сприяє більш активному бродінню. Після того, як бродіння припинилося, вино зливають і ретельно фільтрують, використовуючи, наприклад, марлю. Необхідно стежити, щоб м'якоть не потрапила в сировину, інакше чача придбає гіркуватий і неприємний смак.

Далі можна приступити до процесу двоетапної перегонки. У другому етапі для остаточного виготовлення залишають тільки "середину сировини". Далі чача ретельно фільтрується. Виготовлену таким чином чачу розливають в скляні пляшки і залишити "відпочивати" в темному місці на місяць. Після чого можна сміливо дегустувати отриманий напій.

3 Виготовлення і вживання - від складного до простого

Рецепт виготовлення чачі не складний при певних навичках, і з ним все більш-менш зрозуміло. Залишилося розібратися, яку користь, а може бути і шкода, несе в собі цей напій Чача - хороший помічник у боротьбі з вірусами, запаленнями і набряками. У невеликих кількостях напій допомагає нормалізувати травлення, поліпшити кровообіг, відновити правильну роботу вегетосудинної і серцево-судинної систем.

Крім того, виноградне спиртне незамінне в дуже холодну пору року. Воно допомагає швидко зігрітися і відновити сили.

Рецепт використання чачі передбачає, що її можна додавати в гарячий чай при застуді, змішувати з медом при болю в горлі. Також чачу п'ють не розведеною, в чистому вигляді. Але варто пам'ятати, що це дуже міцний алкоголь. Іноді чача використовується як основа для слабоалкогольних напоїв та коктейлів. Але не забувайте - у всьому потрібна міра! Зловживання може завдати непоправної шкоди здоров'ю.

Чача не рекомендується людям, схильним до алергій, при індивідуальній непереносимості компонентів, дітям і вагітним. Також протипоказанням є епілепсія, виразкова хвороба, онкологія, психічні розлади і серцево-судинні захворювання у важких формах.

Як зробити чачу в домашніх умовах?
Як зробити чачу в домашніх умовах?
Шанувальники чачі нерідко задаються питанням: як приготувати чачу в домашніх умовах?

Новости