Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

DOM.RIA - ТОП-10 фонтанів України

  1. «Перлина кохання», Умань, Черкаська область
  2. Фонтан «Roshen», Вінниця
  3. Дзеркальний струмінь, Харків
  4. Фонтан на Вічевому майдані, Івано-Франківськ
  5. Каскад, Тернопіль
  6. Фонтан Садко, Суми
  7. Фонтани на Майдані, Київ
  8. Русанівський комплекс, Київ
  9. Фонтан в Горсаду, Одеса
  10. Фонтан «Сфера», Дніпро

Щорічно 2 серпня відзначається День військово-десантних військ. У цей день серед причетних до свята утвердилася традиція по купанню в фонтані. Варто відзначити, що таке заняття не завжди безпечно, бо треба використовувати воду часто не відповідає санітарно-гігієнічним нормам, але помилуватися красотами місцевої архітектури все ж можна.

«Перлина кохання», Умань, Черкаська область

У сквері Тараса Шевченка (вул. Незалежності, 35) відкрився фонтанний комплекс «Перлина кохання», конструкції якого знаходяться на воді і на суші. Споруда складається з таких частин:

  • основна чаша на суші зі світломузикальним шоу (водний екран досягає 200 кв. м);
  • плаваючий фонтан на Осташівський став зі світлодинамічний програмою;
  • 3 статичних фонтану з мінливою протягом дня світлодинамічний підсвічуванням.

м);   плаваючий фонтан на Осташівський став зі світлодинамічний програмою;   3 статичних фонтану з мінливою протягом дня світлодинамічний підсвічуванням

Під час роботи фонтан утворює дивовижні водні фігури, вражаючи уяву.

Добове житло в Черкаській області

Фонтан «Roshen», Вінниця

Це найбільший плавучий фонтан в Європі, побудований в руслі річки Південний Буг, під час зимівлі опускається під воду. Лазерний проектор створює на екрані з водно-повітряної суміші химерні 3D-композиції, які з'являються в такт мелодій відомих композиторів класичних і сучасних напрямів в музиці. Довжина рухається платформи досягає майже 100 м, а висота центрального струменя б'є на 63 м вгору.

Під час вечірніх світлових шоу-програм використовується приблизно 170 т води і понад п'ятсот джерел світла, встановлених під водою.

Добове житло у Вінниці

Дзеркальний струмінь, Харків

Фонтан і альтанка, яка розташована поруч, вважаються головним символом Харкова (знаходиться на вул. Сумській у сквері Перемоги). Дзеркальний струмінь побудована 70 років тому і кілька разів реконструювалася, вдосконалюючись з кожним разом.

Зараз водяні маси грають різними кольорами веселки, атмосферности додають установки штучного туману і 135 прожектора, що разом з навколишнім видом створює приголомшливу по красі картину, що залучає харків'ян і гостей міста.

Добове житло в Харкові

Фонтан на Вічевому майдані, Івано-Франківськ

В Івано-Франківську багато фонтанів, але саме на Вічевому майдані розташований Світломузична конструкція, яка за свою майже сімдесятирічне історію змінювала зовнішній вигляд цілих 3 рази. Останні зміни були внесені в 2004 році - тепер це круглий басейн з масивної чашею, в якому струмені з'єднуються під різними кутами, а вода потім стікає в основу. Також фонтан в темний час доби «танцює» під різні музичні композиції, переливаючись десятками квітів.

Добове житло в Івано-Франківську

Добове житло в Івано-Франківську

Каскад, Тернопіль

Фонтан, розташований на вул. Замковій, складається з верхньої та нижньої частин. У верхньому каскаді фонтан має кілька гейзерів і місткий прямокутний резервуар. Далі водні маси спускаються по ступінчастим перешкодам, влаштовуючи невеликі водоспади. Нижній каскад в народі отримав другу назву - сльози Гронського.

Добове житло в Тернополі

Добове житло в Тернополі

Фонтан Садко, Суми

Це одна з головних визначних пам'яток і символів цього обласного центру. Каскадний фонтан «Садко» розташований недалеко від річки Псел, на перетині вулиць Героїв Сумщини, Гагаріна та Харківської. До складу комплексу входить кілька прямокутних резервуарів, розташованих на різній висоті, при цьому вода перетікає з верхнього ярусу в нижній.

Верхню частину фонтану прикрашає бронзова статуя на честь героя слов'янського епосу Садко, а в нічний час штучна водойма підсвічується.

Добове житло в Сумах

Фонтани на Майдані, Київ

Навесні 2017 роки після серйозної реставрації відкрито фонтанний комплекс на площі Незалежності. В ході ремонту були замінені технічні комплектуючі, автоматика, додані елементи огорожі, акустичні системи й світлодіоди. Тепер у великій і малій чаші вода піднімається на висоту 35 і 15 метрів відповідно, при цьому струменя отримали можливість рухатися під світломузичне супровід.

Русанівський комплекс, Київ

На житловому масиві Русанівка всього місяць тому закінчили зведення великого фонтанного комплексу, який супроводжується світломузикальним поданням у вечірній час, а довжина струменів досягає 30 метрів. Він розташований в Русанівському каналі, що робить комплекс з дванадцяти фонтанів ще більш видовищним.

Добове житло в Києві

Добове житло в Києві

Фонтан в Горсаду, Одеса

У Міському Саду (вул. Дерибасівська) розташований один з перших одеських фонтанів, який був відкритий в 1875 році. Зараз у штучної водойми трохи змінився зовнішній вигляд, замінено комунікації і основна чаша. У денному режимі в фонтані б'є 13 струменів, а у вечірній час починається світломузичне уявлення.

Також поруч з фонтаном можна побачити багато визначних пам'яток (пам'ятник Леоніду Утьосову, Дванадцятого стільця, скульптура лева) і послухати виступи оркестру у вихідні дні.

Добове житло в Одесі

Фонтан «Сфера», Дніпро

Фонтан незвичайної композиції розташований на Набережній Дніпра навпроти вулиці Юліуша Словацького. Струмені води виходять з єдиного металевого стовбура, утворюючи кулясту форму - з боку здається, ніби водна стихія завмерла в повітрі. Хоч фонтан і невеликий (обсяг становить всього 92 куб. М), але користується великою популярністю серед гуляють городян.

Добове житло в Дніпрі

Добове житло в Дніпрі

Новости