Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відновлення системи Windows 10 з точки відновлення і без неї

  1. Як перевірити
  2. У мене немає точки
  3. З командного рядка
  4. Мобільні гаджети
  5. Швидкий запуск кошти відновлення на ПК

На Windows 10 корисним буває виставити точки відновлення, і регулярно перевіряйте їх список. При очищенні системи сторонніми утилітами це одне з уразливих місць. І повернути колишній стан не вдасться. Той, хто зайшов на цю сторінку, мабуть, затіяв відновлення системи Windows 10. Немає потреби використовувати Acronis. Для телефонів існує окрема утиліта - Windows Device Recovery Tool.

Процес цей нескладний, виконується і зсередини операційної системи, і при її відмові. Потрібно мати на руках, в останньому випадку, інсталяційний носій. Він досить просто створюється штатної утилітою Media Creation Tool, скачати яку можна на офіційному сайті компанії Майкрософт.

Як перевірити

Нехай нікого не обдурять нові опції. Створення точки відновлення Windows 10 знаходиться в Панелі управління за вкладкою Центр безпеки та обслуговування. Вхід в оболонку можна зробити декількома способами:

  1. Win + X, потім - перехід в потрібний пункт меню.
  2. Через кнопку Пуск дістатися до розділу Службовий. Вибрати потрібний рядок.

Інші способи не грають великої ролі, тому що перерахованих двох вистачає на всі випадки життя.

Зверніть увагу на два моменти:

  1. Навіть якщо на диску включено відновлення Windows 10, точки створюватися автоматично не будуть. Потрібно заходити в це вікно і забивати все нові назви.
  2. Відновлення на диску потрібно включити. Ця дія проводиться з показаного меню.

Звідси ж можна відновити систему. Наявність доступних точок можна перевірити через «Відновити». З'явиться вікно, з пропозицією.

Тиснемо «Обрати іншу ...». З'являється список.

Як і було сказано вище, старих точок немає, хоча їх ніхто не видаляв. Як тільки операційний режим влаштовує, відвідайте цей майстер, тому що без точки відновлення і не знаємо, як відновити Windows 10.

У мене немає точки

На випадок, якщо контрольний зріз відсутня, компанія Майкрософт спеціально для нас приготувала сюрприз. У реєстрі Настройок за вкладкою Оновлення та безпеку ховається розділ Відновлення. Саме тут можна зробити відновлення системи до заводських налаштувань, зберігши своє програмне забезпечення.

У цього майстра немає нічого складного, і він вже описувався раніше в наших оглядах, тому просто дотримуйтесь його вказівок і завжди вибирайте опцію «зберегти призначені для користувача файли». Зверніть увагу, що якщо в процесі операції вимкнуть світло, працездатність комп'ютера ніхто гарантувати не може. Включайтеся через джерело безперебійного живлення.

З командного рядка

Запускає центр команда rstrui. Але вона корисна тільки при введенні під працюючої операційною системою. З носія не функціонує.

Чесно кажучи, важко уявити, навіщо потрібно через командний рядок знаходити точки відновлення. Хіба що, коли комп'ютер взагалі не вантажиться. Так використовуйте в такому випадку штатний інструмент. Потрібно просто завантажитися з будь-якого носія, дійти до екрану Встановити, і в лівому нижньому кутку натиснути Відновлення системи. З'явиться меню вибору.

З'явиться меню вибору

Перелік може бути різним, але вибирати ремонт або пошук несправностей практично завжди безпечно, тому що можна тут же повернутися. Зазвичай список послуг різний, але серед них в 99% випадків є наша улюблена (в даному випадку). Ось вона!

Ось вона

Власне, це і вся інструкція. Далі потрібно буде тільки вибрати потрібний зріз часу. Щоб простіше було знаходити, вибирайте екзотичні і пам'ятні імена при створенні.

Мобільні гаджети

Для роботи з мобільними пристроями Майкрософт поставляє спеціальну утиліту.

Вона не тільки допоможе налагодити роботу системи, але і займається видаленням непотрібних СМС, а також проводить багато інших операцій. І хоча після установки пакет пропонує «запустити додаток», ми вважаємо це один з небагатьох недоліків програми. Телефон підключається до ПК через USB шнур.

Знайдений телефон можна буде обслужити за всіма правилами.

Швидкий запуск кошти відновлення на ПК

  1. Наберіть Win + R.
  2. Введіть rstrui.

Відразу ж з'явиться вікно вибору точки, скрін якого вивішений вище. Те ж саме можна зробити з командного рядка.

  1. Win + X.
  2. Командний рядок (адміністратор).
  3. rstrui.

Зазначено багато шляхів вирішення проблеми. Один з них швидше розширений, інший простий до межі. Використовуйте знайдений і подякуйте нас.

Новости