Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі вина для Різдва

Найбільші поціновувачі і споживачі вина заздалегідь вибирають напій до різдвяного столу і роблять це не просто з особистих переваг. Вино до святкового столу вибирається лише тоді, коли готове меню і відомі всі страви, які подадуть в святвечір. Передсвяткова головоломка над тим, з яким вином краще піде ту чи іншу страву, може перетворитися в справжню катастрофу.

Два відомих представника винної індустрії з самого Парижа Гійом Дюпре і Евен Ле Муан представили 15 вин, які відмінно підійдуть для різдвяних свят. При складанні списку фахівці, по мимо смакових якостей, намагалися максимально врахувати вартість напоїв, щоб святкове вино не стало руйнівним для гаманця святкуючих.

Для тих, хто вирішив на різдво приготувати рибу, грецьку тарама або запечені овочі майстри винної справи радять шампанське Champagne Tarlant Для тих, хто вирішив на різдво приготувати рибу, грецьку тарама або запечені овочі майстри винної справи радять шампанське Champagne Tarlant. Його виробник Бенуа Тарлан відійшов від традицій свого регіону і показав, що цілком можливо виробляти шампанське в біодинаміці без додавання зайвих хімічних речовин. Вартість пляшки Champagne Tarlant - 34 євро.

До фуа-гра підійде біле вино Le Rocher Des Violettes. За 18 євро за пляшку можна насолодитися смаком і грою бульбашок шампанських вин від Ксавьє Вейсскопфа з монлуї. У тому ж регіоні Коралі і Дамьен Делешено випускають білі вина під маркою Nouveau-Nez, які ідеально підійдуть для аперитиву перед святковою вечерею. Вартість пляшки у виробника - 17 євро.

В самому серці французької Бургундії проводиться біле вино Saint-Aubin 2011 року. Фахівці радять купувати пляшку цього вина, якщо на святковому столі будуть присутні ракоподібні, карпаччо з молюсків або біле м'ясо. Вартість однієї пляшки Saint-Aubin - 39 євро.

До червоного м'яса французи рекомендують червоне вино Les Perrieres від П'єра і Катрін Бретон. Це справжні новатори в сфері виробництва біологічного вина в Індії і Луарі. Вартість однієї пляшку у виробника складає 29 євро.

Молочне порося з овочами як не можна краще поєднується з червоним вином Crozes-Hermitage 2011 року. Це найвишуканіший сорт червоного вина в усій північній Роні. Вартість у виробників Рене-Жана Дара і Франсуа Рибо - 23 євро за пляшку.

Як аперитив або напою до азіатської їжі підійде біле солодке вино Closerie de Belle Poule 2011 року. Себастьян Гандюбер продає своє творіння за 33 євро за пляшку.

Також як аперитив, але вже за 50 євро, фахівці радять придбати для святкового столу пляшку шампанського Cuvée Le Cotet. Евен Ле Муан зазначає, що це 100% шардоне.

До свіжого козячого сиру або тапас в це різдво прекрасно підійде Festejar Rose 2011 року. «Festejar» в перекладі з провансальської - влаштовувати свято. Виробник Патрік Бужю пропонує «влаштувати свято» за 17 євро.

До устриць, лангустина і іншим морепродуктів підійде біле сухе вино Joseph Anne François 2011 року. Вартість пляшки вина - 20 євро. Ще одне біле сухе вино Haute Côte de Nuit рекомендується до птаха за 42 євро.

Істинно жіноче червоне вино Cuvée Nocturne 2009 на виробника Жана-Клода Робін підійде до дичини, такий як куріпка Істинно жіноче червоне вино Cuvée Nocturne 2009 на виробника Жана-Клода Робін підійде до дичини, такий як куріпка. Вартість однієї пляшки - 36 євро. За 22 євро можна придбати пляшку червоного вина Saint-Jospeh 2010 яке стане прекрасним доповненням до червоного м'яса.

До гіркого шоколаду фахівці радять вибрати червоне вино Alea Jacta Est 2009. Вартість однієї пляшки - 30 євро.

І, нарешті, вино, як не можна краще підходить для розмірене бесіди з сигарою, біле Du Bout des lèvres 2007. Цей зразок дуже рідко зустрічається у продажу, так як в рік його виробляють в кількості 100-200 літрів. Вино справді вишукане, цукор ледь відчувається при дегустації напою.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости