Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Легенди Кіпру: покинута «Беренгария»

  1. Покинутий готель на Кіпрі Привиди, що ховаються в темряві замку, приведення, бавляться зі своїми...
  2. Легенда про покинутому готелі
  3. туманне майбутнє

Покинутий готель на Кіпрі

Привиди, що ховаються в темряві замку, приведення, бавляться зі своїми гостями, розповіді місцевих жителів про страшні події, що відбувалися неподалік - місце, заросле легендами Привиди, що ховаються в темряві замку, приведення, бавляться зі своїми гостями, розповіді місцевих жителів про страшні події, що відбувалися неподалік - місце, заросле легендами ... Ви думаєте, що мова йде про Францію, Великобританії або Румунії? Гадаєте, що ми розповімо вам історію про одного з європейських замків? Зовсім ні. Ми говоримо про Кіпр.

Сьогодні ми познайомимо вас з одним з найбільш незвичайних і цікавих місць Кіпру - занедбаним готелем «Беренгария», зачаївся в горах Тродоса (Троодоса) неподалік від села Продромос.

Історія «Беренгарии»

Колись цей готель був самим шикарним на Кіпрі, воістину королівським Колись цей готель був самим шикарним на Кіпрі, воістину королівським. Навіть сама назва була дано готелю в честь королеви Беренгарии, дружини Річарда Левове Серце, який вінчався з нею в замку Лімассола .

Місцеві жителі вважали за честь здійснювати поставки на кухню готелю, а винороби змагалися за право представити свій нектар до королівського столу. І недарма! Адже готель служив притулком для королівських та інших титулованих осіб.

Тут було прийнято спускатися до обіду в оксамитових рукавичках, а сходи і зали досі зберігають колишню велич. Створюється враження, що ми розповідаємо про «Титаніку», що затонув в морських глибинах, легенди про якого живі досі. Так що ж послужило причиною «затоплення» цього чудового гірського готелю?

Його господар - один з жителів села Продромос - побудував його в 1930 році. «Беренгария» стала першим великим готелем на Кіпрі. Зрозумівши, що відпочинок в горах набуває популярності серед англійців, він зібрав наявні кошти, позичив частина грошей у знайомих і не поскупився вкластися в будівництво розкішного готелю, яка швидко окупилася.

Середина ХХ століття (50-70-ті роки) стає золотим часом для готелю. Місцеві жителі приїжджали сюди на вихідні, а сотні європейців рятувалися тут від спекотних пляжів острова.

Їхати в готель тільки на день було недоцільно: щоб дістатися сюди, треба було провести 2-3 години в дорозі в одну сторону на сільському автобусі Їхати в готель тільки на день було недоцільно: щоб дістатися сюди, треба було провести 2-3 години в дорозі в одну сторону на сільському автобусі. Погодьтеся, не найприємніше подорож ...

Готель сповнений відлунням минулої епохи своєї величі, ніби пронизаний примарними картинами минулого: ось неспішний сніданок на величезній терасі, звідки відкривається чудовий вид на Тродос, а ось - купання в безкрайньому басейні, обід і відпочинок з книгою в руках, розмови за традиційним five o ' clock tea, вечеря, на який збираються найвідоміші і найбагатші люди зі всієї Європи, музичні вечори ...

Так, колись за цими «темними очницями порожніх вікон» грали одні з кращих музикантів.

Легенда про покинутому готелі

Що ж сталося потім Що ж сталося потім? Чому зараз цей прекрасний готель знаходиться в жалюгідному стані, а його стіни «прикрасили» написи на різних мовах? Тепер готель навіває неприємні думки про тлінність всього живого, особливо коли завиває вітер в голих коридорах замку. Немов скелет доісторичної тварини, «Беренгария» мовчазно стоїть в Тродосе.

Згідно з легендою, у власника готелю було три сина. Перед смертю він заповів їм розділити все наявне майно на трьох порівну, ця ж «доля» очікувала готель. Батько вважав, що сини зможуть не посваритися, оскільки будуть вести бізнес спільно.

Так і було протягом декількох років. Однак потім почалися чвари з розділення прибутку від готелю. За цими спорами готель був забутий ... Ніхто не захотів вкладати гроші в реконструкцію, займатися справами з усією серйозністю.

Згодом всі троє померли при загадкових обставинах. Наприклад, старший з братів, подейкують, кинувся з мосту, коли зіткнувся з серйозними фінансовими труднощами. Місцеві жителі також вважають, що батько і його кохана «Беренгария» помстилися братам за невиконану обіцянку.

Готель покинутий вже більше 30 років. За цей час місцеві жителі винесли з нього все, що могло мати хоч якусь користь в сільському господарстві.

Чи відповідає легенда дійсності? Чи чують місцеві жителі страшні завивання і шелест важких оксамитових одягу?

Не варто лякатися, місце дійсно цікаве і досі справляє сильне враження. Жителі села Продромос кажуть, що ніяка небезпека гостям готелю не загрожує. Його господарі, незважаючи ні на що, за звичкою зустрічають мандрівників з традиційним кіпрським гостинністю. А біля покинутого готелю ви навіть виявите пару «закоханих дерев».

туманне майбутнє

У готель часто заїжджають «знаючі» туристи, які бажають побродити по руїнах У готель часто заїжджають «знаючі» туристи, які бажають побродити по руїнах. Ті, хто хоче пройтися по сходах, куди колись ступала нога Вінстона Черчілля, герцога Мальборо, короля Єгипту Фарука I ...

Цей список можна продовжувати до нескінченності. А перший президент Ізраїлю Хаїм Вейцман навіть прожив в готелі досить довгий час і керував звідси своєю державою.

Чи буде у готелю ще один шанс? Кілька років тому німецька будівельна компанія отримала дозвіл на реконструкцію готелю.

Зараз роботи припинені з невідомих причин, можливо, пройде зовсім небагато часу і прекрасна королева «Беренгария» знову відчинить свої двері, щоб прийняти гостей з усього світу, знову будуть проводиться розкішні бали і звучати музика, а село Продромос осяятися яскравим світлом і зможе знову пишатися званням місця, що має кращий готель на Кіпрі. Хто знає?

Ви думаєте, що мова йде про Францію, Великобританії або Румунії?
Гадаєте, що ми розповімо вам історію про одного з європейських замків?
Так що ж послужило причиною «затоплення» цього чудового гірського готелю?
Чому зараз цей прекрасний готель знаходиться в жалюгідному стані, а його стіни «прикрасили» написи на різних мовах?
Чи відповідає легенда дійсності?
Чи чують місцеві жителі страшні завивання і шелест важких оксамитових одягу?
Чи буде у готелю ще один шанс?
Хто знає?

Новости