Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Убуд - Путівник вікімандри Wikivoyage

  1. Історія [ правити ]
  2. орієнтація [ правити ]
  3. клімат [ правити ]
  4. Туристичний інформаційний центр [ правити ]
  5. На бемо [ правити ]
  6. На таксі [ правити ]
  7. На автобусі [ правити ]
  8. пам'ятки [ правити ]
  9. Храми та історичні місця [ правити ]
  10. Музеї і галереї [ правити ]
  11. Інші [ правити ]
  12. Середньої вартості [ правити ]
  13. Де зупинитися [ правити ]
  14. Середньої вартості [ правити ]
  15. Інтернет [ правити ]
  16. Телефон [ правити ]
  17. Запобіжні заходи [ правити ]

Убуд знаходиться в центральному Балі . Це місто далекий від типових для Кути підпилих туристів і туристок в бікіні і вважається культурним центром Балі. Він відомий як осередок мистецтва та ремесел, при першому погляді на місто з прилеглими селами здається, що він складається з одних тільки майстерень художників та галерей. Тут є ряд чудових пам'яток архітектури та інших визначних пам'яток, а все разом завдяки атмосфері, навколишньої природи і клімату тутешніх місць створює загальне відчуття благополуччя, яким насолоджуєшся. відкрити карту

Хоча людині з боку Убуд здається одним невеликим містечком, насправді це 14 сіл, причому кожної управляє свій власний «Банджар» (сільський комітет). Убуд швидко росте, і деякі центральні райони не справляються з потоком туристів. Все ж велика частина змін відповідає духу часу, навіть якщо вони і не спроектовані спеціально в місцевому стилі. Зростання йде в ногу з часом, але по берегах річок і раніше зеленіють тераси рисових полів, і на віддалі від центру міста звичайна некваплива сільське життя триває щодо без перешкод.

Історія [ правити ]

Історія околиць Убуда (в меншій мірі сучасного міста), во-многом, є історією самого Балі.

Відома історія Убуда сходить до VIII століття, коли яванський буддистський монах РСІ Мархандья приплив на Балі з Яви і медитував в місці злиття двох річок в Чампуане, трохи західніше центру сучасного міста. Був заснований храм, пізніше розширений яванською священиком Нірартхой, який вважається засновником балийских релігійних практик і ритуалів в тому вигляді, в якому вони відомі нам зараз. У ті часи цей район був центром природної медицини і цілительства, звідси походить і назва Убуд: «Убада» (Ubad) на древнебалійском мовою означає «медицина».

Протягом наступних 400 років з'явилися ще храми і монастирі. Храмовий комплекс Гунунг Каві і печерні храми Гоа Гаджі (трохи на схід і на північний схід від Убуда) є архітектурною спадщиною тієї епохи. У той період виникли багато танці, драматичні вистави і ритуали, які до сих пір можна побачити в сьогоднішньому Убуде. У цю епоху всій Явою і Балі правил король Аірлангга, а його столиця розміщувалася там, де нині знаходиться село Батуан, трохи на південний схід від Убуда.

У 1343 році Балі був завойований яванською маджапахітскім королівством, вирішальна і остаточна перемога була здобута над династією Педженге з центром в Бедулу, трохи на схід від Убуда. Потім був розквіт балийской культури, саме з цього періоду простежується родовід нинішніх аристократичних сімей Убуда. У XVI столітті стався тотальний перенесення маджапахітского королівства на Балі, коли ісламізація Яви витіснила його на схід. Влада швидко переходила з рук в руки різних династій і феодальних правителів, але район Убуда залишався дуже важливою шестерінки в системі правління островом.

У 1900 році Убуд за власним проханням став голландським проекторатом, вплив колонізаторів було незначним, і зміни щодо мало торкнулися традиційне мистецтво і культуру цього району. Сучасна епоха, можливо, почалася в Убуде в 1930-і роки, коли королівська сім'я стала заохочувати іноземних художників влаштуватися в місті. Такі оселилися в Убуде художники як Вальтер Шпис і Рудольф Бонні зіграли важливу роль в ознайомленні світу з балійскім мистецтвом і культурою. Починаючи з 1960-х рр., Сюди почали приїжджати найвідчайдушніші туристи, оскільки інфраструктура ще була нерозвиненою. З тих пір Убуд швидко перетворився на відомий першокласний міжнародний туристичний центр, як і раніше зберігаючи свою роль центру балийского мистецтва і культури.

орієнтація [ правити ]

Зорієнтуватися в Убуде досить просто. Місто простягається на кілька кілометрів у всіх напрямках, при цьому всі села в радіусі п'яти кілометрів від центрального ринку називаються «Убуд». Якщо ви зупинитеся недалеко від центру, то досить легко зможете переміщатися по місту пішки.

У центральному Убуде три головних вулиці: Райян Убуд (Jl Raya Ubud), Манкі Форест (Jl Monkey Forest) і Ханоман (Jl Hanoman). На перетині вулиць Райян і Манка Форест знаходяться убудскій ринок, убудскій палац, і основна зупинка бемо (маршруток) - не дивно, що тут постійна пробка.

Вул. Манки Форест, яка йде на південь через все місто до манки Фореста (Monkey Forest), повністю забудована. Тут багато місць для проживання, художніх галерей і кафе, а також ряд таких місць у регіоні інфраструктури як школи, стадіон, аптеки, туристичні бюро. Вул. Ханоман, яка лежить паралельно вул. Манки Форест на схід, трохи спокійніше, і по ній приємніше пройтися пішки.

Відразу на захід і північний захід знаходяться села Чампуан (Campuan або Тджампухан (Tjampuhan), Чампухан (Campuhan)) і Кедеватан (Kedewatan), де розташовані деякі з найбільш фешенебельних готелів у всій Азії, з видами на долини, прорізані ріками Аюнг і Вос .

Відразу на південь, за Манкі Форестом, але як і раніше в 20 хвилинах ходьби від центрального ринку знаходиться Паданг Тегал (Padang Tegal), який веде в південні села Нюх Кунінг (Nyuh Kuning) і Пенгосекан (Pengosekan), приблизно в трьох км від центрального Убуда. З разу на схід знаходиться село Пеліатан (Peliatan), а потім Тегес і Бедулу (Bedulu), місце знаходження Гоа Гаджі ( «слонова печери») IX століття.

клімат [ правити ]

Клімат Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопаді Грудень Гранична денна температура (° C) 31 31 31 31 31 31 30 31 31 33 32 31 Гранична нічна температура (° C) 21 21 21 21 20 20 19 19 20 22 23 22 Інтенсивність опадів (мм) 191 136 102 66 22 15 13 1 10 31 53 131

Завдяки розташуванню на висоті 600 м вище рівня моря в Убуде температура повітря прохолодніше в порівнянні з узбережжям, іноді вечорами доводиться надягати светри. Проте сонце в обід припікає, а вологість часто висока - вбивче поєднання при відвідуванні храмів, що в умовах горбистого Убуда зазвичай означає карабканье вгору і вниз по сходах. (Виходьте раніше з ранку, щоб випередити спеку і скупчення людей.) По можливості, бажано уникати сезон дощів в січні і лютому: коли в Убуде йде дощ, він ллє не по дитячому.

Туристичний інформаційний центр [ правити ]

12 Біна ВІСАТ (Bina Wisata), Jl Raya Ubud (трохи західніше убудского ринку). ☎ +62 361 973285. Не сильно корисний, але там завжди є кілька туристичних брошур, а місцеві підприємства рекламують тут проводяться заходи.

На бемо [ правити ]

Від автостанції Батубулан Денпасара в Убуд регулярно ходять бемо (маршрутки), вартість проїзду 8 тисяч рупій, час в дорозі близько години. Велика частина рейсів відбувається рано вранці, а после 16:00 бемо не ходять. У зворотному напрямку бемо відправляються щоранку від центрального ринку (північний вхід) в Убуд.

На таксі [ правити ]

Якщо ви хочете взяти таксі до Убуда з Південного Балі , То краще найняти машину туди і назад, в іншому випадку з вас візьмуть 30% надбавку за поїздку за межі міста. Вартість проїзду по лічильнику в один кінець без надбавки становить близько 250 тисяч рупій з Денпасара і 300 тисяч рупій з Кути .

На автобусі [ правити ]

Автобусна компанія «Перама» (Perama) [1] пропонує щоденні прямі трансфери в Убуд з міжнародного аеропорту Нгура Раї , Санур , Ловін , Кути , Бедугул , Чандідас і Паданг Баі . Вони зручні і недорогі: наприклад, чотири рази на добу з аеропорту за 60 тис. Рупій. Менш зручно те, що автостанція «Перамам» знаходиться не в центрі Убуда, а приблизно в двох км на південь від в Паданг Тегале, на вул. Ханоман (Jl Hanoman) відразу на південь від перехрестя з вул. Манки Форест (Jl Monkey Forest).

Ви можете зайти в офіційний туристичний інформаційний центр ( "offical Tourist Information", прямо в центрі міста, на великому перетині навпроти ринку вулиць Манкі Форест Роуд / Райян Роуд - Monkey Forest Road / Jl Raya Road) і купити квиток там (офіційна каса, така ж ціна), і компанія «Перама» підхопить вас там і доставить на автостанцію «Перамам» за містом.

пам'ятки [ правити ]

Убуд так рясніє визначними пам'ятками, що часом створюється враження, що ви піддаєтеся візуальному насильства. Постарайтеся відвести на відвідування вами цього міста не менше тижня і приділіть час ретельному їх огляду. Туристи, заскочив в Убуд лише на два-три дні, навряд чи зможуть зрозуміти, що відбувається навколо них.

Головні історичні місця знаходяться поза містом, деякі - в 20 км, тому вам має сенс приєднатися до екскурсійного туру по ним. Якщо ви відвідуєте такі пам'ятки як Гоа Гаджі, Гунунг Каві, Пура Кехен і Тирта Емпул самостійно, спробуйте знайти знає гіда на місці. Немає сумніву, що хоча ви і зможете оцінити красу цих місць, без гіда їх культурна і духовна значимість пройде повз вас.

Храми та історичні місця [ правити ]

12 Гунунг Каві (Gunung Kawi або гора поета), Tampaksiring (18 км на північний схід від Убуда). 12 Гунунг Каві (Gunung Kawi або гора поета), Tampaksiring (18 км на північний схід від Убуда) 7: 00-17: 00 щодня. 15 тис. Рупій, включаючи прокат саронга і шарфа. Датується XI століттям, це місце вважається місцем поховання короля і ховрах Вунгсу і його численних дружин. Спустившись по 371 сходинці, потрапляєш в досить дивне місце внизу глибокої долини, розлініяної рисовими полями. Вважається, що комплекс поменше на південній стороні річки був побудований для дружин короля, а комплекс побільше був резиденцією самого короля, а також, можливо, його наложниць. Споруди висічені з боків глибокої річкової долини, а річку перетинають скорочення дерева і ліани. Перед входом до центрального комплекс храму треба знімати взуття. Приблизно в 1 км вниз за течією є ще монастирські могили. На зворотному шляху вгору зупиніться перепочити в кафе Кави, де є холодні напої від 10 тис. Рупій. Якщо ви поторгуетесь з таксистом з Убуда, то шлях туди і назад обійдеться вам не дорожче 150 тисяч рупій, а таксі почекає вас, поки ви оглядаєте околиці. 12 Каплиця Богині-Матері, Раджараджешварі тріпурасундарі (Rajarajeshwari Tripurasundari), Jl. Sri Wedari Km 3 (3 км на північ від головної вулиці Убуда). ☎ +62 818 701658. Безкоштовно, але приймаються пожертвування. Сучасна каплиця, присвячена жіночої сутності божественного, такий як Куан Ших Йин, Марія Магдалина, Мати Марія, Лакшмі, Дурга, Калі, Сарасваті, Гаятрі і інші.

Музеї і галереї [ правити ]

ландшафт [ правити ]

Район навколо Убуда характеризується плавно схвильованими рисовими полями, які створюють враження суцільної зелені, яка інколи досить дивна. Це особливо справедливо і на південний схід від міста. Мандрівники, які їдуть в місто з півдня, оцінять цей пейзаж, який заслуговує на зупинки, щоб насолодитися його безтурботною красою.

На північний схід від центру Убуда ландшафт стає більш хвилястим, це гарне місце для того, щоб помилуватися класичними рисовими терасами Балі. Село Тегаллаланг дуже нагадує пастку для туристів, але все ж має сенс прорватися через натовпи торговців дрібничками, щоб побачити дивовижні тераси. Від центру міста їдьте по вул. Райян (Jl Raya), скільки зможете, на схід, а потім поверніть на північ і їдьте ще ок. 9 км, поки не опинитеся в Тегаллаланге. Шукайте мальовничі рисові тераси по праву сторону від себе. Ті ж, хто їде на північ в район Кінтамані , Будуть проїжджати їх по шляху і легко можуть зробити невелику зупинку.

Далеко від ісхоженних стежок можна досліджувати рисові поля на північ від міста. Непоганий маршрут: поїхати по вул. Райян на схід з центру міста і повернути на північ по невеликій дорозі, що безпосередньо прилягає до будівлі банку БКА (BCA Bank). Проїжджайте по ній через село Кутух (Kutuh) і продовжуйте далі, слідуючи її поворотам. Це дуже спокійна сільська місцевість з приємними ландшафтами. Тут можна відмінно покататися на велосипеді, так як немає крутих пагорбів.

В протилежному боці міста в районах Чампухаун (Campuhaun), Санггінган (Sanggingan) і Кедеватан (Kedewatan) ландшафт різко змінюється, оскільки річки Аюнг і Вос прорізали у вапняковій товщі великі каньйони. Не дивно, що в цих розкішних глибоких долинах влаштувалося так багато п'ятизіркових готелів. Є багато способів помилуватися видом цих ущелин. Ви можете вибрати свій власний і поїхати на мотоциклі (на велосипеді буде дуже важко через крутих схилів). Поїдьте на захід через міст Чампухан (Campuhan Bridge) і насолоджуйтеся. Головна дорога тут - вул. Райян Санггінган (Jl Raya Sanggingan), і якщо ви продовжите рух з міста, то доїдете до перехрестя з вул. Райян Кедеватан (Jl Raya Kedewatan). Звідси ви можете повернути в будь-якому напрямку. Або ж можете зробити зупинку в будь-якому готелі чи ресторані, випити або перекусити і помилуватися видами в дуже культурній обстановці. Якщо у вас грошей кури не клюють, то найкращий вид на весь каньйон річки Аюнг відкривається в ресторані «Чотири сезони» (Four Seasons) в Сайяне (Sayan). Більш бюджетний варіант - затишний індійський ресторан (Indus) в Сангіннгане (Sanginngan), де столики дивляться на річку Вос.

Інші [ правити ]

дешево [ правити ]

Середньої вартості [ правити ]

дорого [ правити ]

12 Pundi-Pundi , Jl. Pengosekan. ☎ +62 361 3084005.

Де зупинитися [ правити ]

дешево [ правити ]

Середньої вартості [ правити ]

дорого [ правити ]

Інтернет [ правити ]

Пошта [ правити ]

На перетині вулиць Джембаван (Jl Jembawan) і Райян Убуд (Jl Raya Ubud) знаходиться чарівний старовинний поштамт. Якщо ви зупиняєтеся в Убуде на тривалий час, то можете отримувати там пошту, адресовану «до запитання». Вирушаючи за листом або посилкою, не забудьте взяти з собою паспорт.

Телефон [ правити ]

Міжміський телефонний код Убуда - 0361. +62 361 XXXXXX для міжнародних дзвінків.

Всі великі індонезійські оператори стільникового зв'язку забезпечують повне покриття району Убуда. Якщо вам знадобитися зробити міжнародний дзвінок по лінії фіксованого зв'язку, то в місті є багато переговорних пунктів телефонної мережі загального користування (вартелей). Як і всюди на Балі, наявні деякі міські таксофони практично завжди несправні.

Запобіжні заходи [ правити ]

Убуд - безпечне місто для відвідування, і ви навряд чи зіткнетеся з якими-небудь проблемами. Якщо вам все-таки не пощастить, то поліцейський ділянка знаходиться по вул. Райян Андонг (Jl Raya Andong), відразу на схід від центру міста. Пройдіть по вул. Райян Убуд (Jl Raya Ubud) на схід до кінця, поверніть на північ і побачите поліцейську дільницю по правій стороні від себе. ☎ +62 361 975 316.

Будьте обережні поблизу мавп, що мешкають в Мавпячому лісі. Вони майстри в частині крадіжки особистих речей на зразок очок, фотоапаратів і відеокамер і навіть сумочок, відомі випадки нападу мавп на людей з їжею. На Балі в даний час ведеться боротьба з випадками сказу, і не можна виключати ймовірність того, що мавпи є переносниками цього захворювання. Хоч як би був забавний їх вид, годувати їх - значить напрошуватися на неприємності.

У оспорюваних немає повноцінної лікарні: найближча знаходиться приблизно в 20 км на південь в Денпасарі . Однак тут є ряд непоганих клінік, які лікують звичайні болячки туристів.

Убуд зручно розташований для здійснення поїздок в інші райони Балі.

  • Якщо ви прямуєте на схід, дорога на Чандідас і далі через Клунгкунг часто завантажена вантажівками, але все ж це буде чудова годинна поїздка.
  • В Бедугул є традиційний фруктовий базар, чудовий ботанічний сад і храм Улун Дану Братан, приблизно в годині їжі на північ на автомобілі.
  • В околицях Табанан знаходяться гора Батукару і храм Батукару, а також рисові поля навколо Джати Лувіх, приблизно в годині їзди на північ на автомобілі.
  • Ловіна - спокійний пляж з чорним піском, приблизно в двох годинах їзди на північ на автомобілі.

Новости