Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ріанна

  1. біографія Ріанна - американська поп- і R & B-виконавиця барбадоського походження, одна з найбільш...
  2. Особисте життя
  3. Ріанна зараз

біографія

Ріанна - американська поп- і R & B-виконавиця барбадоського походження, одна з найбільш продаваних співачок всіх часів і володарка вісімнадцяти нагород «Billboard Music Awards», шести премій «American Music Awards», восьми «Греммі» і спеціальної нагороди «Icon Award».

Ріанна (Робін Ріанна Фенті) народилася в невеликому місті Сент-Майкл на Барбадосі. Красива природа екзотичного острова, що омивається Карибським морем, - ось, здається, і все хороше, що бачила в дитинстві і ранній юності дівчина. Сім'я жила небагато. Крім Робін в родині росло двоє братів. Всі разом вони займали крихітний будинок на три кімнати. Є у Ріанни зведені брат і дві сестри від попередніх шлюбів батька. Рональд Фенті був інспектором одежної складу фабрики. В його жилах текла Барбадоська і ірландська кров. Мама Моніка Брейтвейт була відставним бухгалтером і мала афро-гайанські коріння.

співачка Ріанна

Рональд Фенті мав згубну пристрасть до алкоголю і наркотиків. Від цього страждала вся сім'я, особливо старша дочка Робін Ріанна. До 15 років її мучили страшні головні болі, і лікарі навіть підозрювали у дівчинки онкологічне захворювання. А ще Робін з дитинства знала, що таке важка робота. Вона була змушена допомагати батькові продавати одяг в наметі. Коли Ріанні виповнилося 14, батьки розлучилися. Це було одночасно і полегшення, і нові матеріальні проблеми.

Ріанна в дитинстві

Єдиною віддушиною в житті Ріанни були музика і спів. Дівчинка виросла під музику реггі, дуже популярну на острові. Під час навчання в школі вона створила музичну групу, в якій із задоволенням співала. З самого дитинства Ріанна знала, що стане співачкою і артисткою. Дівчина із задоволенням відвідувала гуртки самодіяльності, різні конкурси та фестивалі. Вона брала участь в мюзиклах і конкурсах краси, так як зовнішність мала надзвичайно яскраву. У 2004 році вона стає «Міс школа».

Ріанна в юності

15-річну красуню з незвичайним голосом зауважує відомий продюсер з США ЕванРоджерс. У той час він уже мав досвід роботи з такими зірками, як Крістіна Агілера і Род Стюарт . Продюсер розпізнав у юної барбадоської виконавиці чималий талант і запросив до Америки, де протягом року вони записували демодіскі. Вони були розіслані в кілька рекордингових компаній. Так про Ріанну дізнався популярний репер Jay-Z , З яким вона співпрацює і сьогодні.

музика

Зоряна біографія Ріанни почалася, коли дівчині виповнилося 17 років. У 2005 році з'явилася її дебютна пісня «Pon de Replay», відразу ж стала хітом. Слухачів підкорив незвичайний мікс карибських мотивів і модного поп-саунду. Композиція виявилася на другому місці в рейтингу Billboard Hot 100. Незабаром з'явився новий хіт - сингл «If It's Lovin 'That You Want», який мав такий же успіх.

Кінець літа 2005 року для Ріанни стає особливим: виходить її перший диск «Music of the Sun». Диск відразу ж потрапляє в десятку кращих світових пластинок. В Америці продано півмільйона копій. Тоді про співачку дізнався не тільки її маленький Барбадос, але і весь світ. Це дозволило Ріанні почати своє перше гастрольне турне. Правда, поки не сольний: Ріанна співала в паузах між виступами Гвен Стефані .

Ріанна і Гвен Стефані

В цей період часу Робін Ріанна Фенті розкриває ще одну грань свого таланту: вона виявляється не тільки чудовою співачкою, а й непоганим композитором. Багато треки свого альбому Ріанна написала самостійно.

Через кілька місяців після першого з'явився другий диск Ріанни. «A Girl Like Me», який потрапляє в Топ-5 таких країн, як Америка і Великобританія. Промосінгл «SOS» музичні критики вважають найкращим у творчій кар'єрі Ріанни. Тут вона використовувала електро-фанк пісні групи Soft Cell 80-х років. Сингл надзвичайно довго крутили всі радіостанції Америки і Канади.

З червня по вересень Ріанна гастролює по країні з концертами в рамках власного сольного туру «Rihanna: Live in Concert Tour». Краса популярної співачки теж не залишається непоміченою. Ріанна рекламує одну з ліній одягу фірми NIKE і стає обличчям марки Miss Bisou. У 2006 році Робін Ріанна дебютує в якості актриси. Вона знімається в молодіжному комедійному фільмі «Добийся успіху», де грає саму себе. З'являється Ріанна і в двох серіалах - «Лас-Вегас» і «Підстава».

У 2007 році Ріанна заявила про зміну музичного напрямку і зовнішнього вигляду. Співачка відмовилася від зворушливого романтичного образу, зробила коротку стрижку і пофарбувала волосся в чорний колір. У гардеробі артистки почали переважати чорні речі з заклепками і облягаючі наряди. З цього моменту Ріанна почала регулярно дивувати шанувальників новими стрижками. Співачка фарбувала волосся в червоний і висвітлює їх, вистригати ірокези і знову відрощувала локони, які потім підстригала до ультракороткого «бобу».

Співачка фарбувала волосся в червоний і висвітлює їх, вистригати ірокези і знову відрощувала локони, які потім підстригала до ультракороткого «бобу»

стрижки Ріанни

Цьому зміни присвячена третя платівка Ріанни. Влітку 2007 року виходить третій альбом карибської співачки «Good Girl Gone Bad», в створенні якого взяли безпосередню участь репери Jay-Z і Ne-Yo. Одну з композицій під назвою «Rehab» Ріанні допомагає написати Джастін Тімберлейк , Виступаючи бек-вокалістом. Але хітом диска стає пісня «Umbrella» (читається як «Амбрелла» - «парасольку»), проспівана Ріанною разом з Jay-Z. Музичні критики визнали цей трек хітом 2007 року. У США пісня 7 тижнів очолювала хіт-парад Billboard Hot 100, у Великобританії протрималася на вершині хіт-параду 10 тижнів.

Всі диски Ріанни відразу ж після виходу стають подією року. Карибську виконавицю визнають найкращою на престижній церемонії Barbados Music Awards. 2008 рік приносить Ріанні першу довгоочікувану «Grammy».

Пізньої восени 2009 року з'явився четвертий альбом «Rated R». У ньому Ріанна кілька незвична і нова для своїх шанувальників: співачка постає в брутальному амплуа з натяком на садо-мазо естетику. Експеримент вдався. Перший і головний трек платівки «Russian Roulette» (в перекладі - «Російська рулетка») потрапив в Топ-10 популярних чартів в країнах Європи і Скандинавії, в США, Канаді та Австралії. Тільки в Росії пісня опустилася на 14-е місце.

Влітку 2010 року Ріанна спільно з Емінемом записала сингл «Love the Way You Lie». Пісня очолила чарти в США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії і в скандинавських країнах. А ось 5-ий альбом «Loud» кардинально іншою: диск танцювальний і запально-веселий. За перший тиждень було продано 207,000 копій альбому. «Loud» посів третє місце в чарті Billboard 200. Спочатку чарт Billboard 100 очолив другий трек альбому «What's My Name?», Який Ріанна записала разом з канадським репером Дрейком. Потім цю пісню на вершині хіт-парадів очікувано змінила перший запис диска «Only Girl (In the World)».

На 53-й щорічній церемонії вручення нагород «Греммі» перше місце отримала заголовна пісня альбому «Only Girl (In the World)» в номінації «Кращий танцювальний запис». У 2011 році вийшов шостий студійний альбом співачки «Talk That Talk». Диск доступний в двох варіаціях: Стандарт і Делюкс. Головна пісня альбому «We Found Love» досягла дев'ятого місця в рейтингу Hot 100, дозволивши Ріанні побити рекорд Мадонни і стати найшвидшим сольним виконавцем, чиї двадцять синглів увійшли в першу десятку хіт-параду.

Також в 2011 році Ріанна стала найбільш продаваною співачкою в Великобританії. У 2012 році співачка з'явилася в ролі актриси в фантастичному блокбастері Пітера Берга «Морський бій».

У 2012 році співачка з'явилася в ролі актриси в фантастичному блокбастері Пітера Берга «Морський бій»

Ріанна і Емінем

У 2012 році співачка випустила сьомий студійний альбом «Unapologetic». Диск отримав премію «Греммі» в номінації «Кращий альбом у стилі Urban Contemporary». Перший сингл диска «Diamonds» досяг першого рядка в Billboard Hot 100, третю зайняв трек «Stay». На всі пісні альбому, крім «Right Now», співачка презентувала музичні кліпи.

В кінці жовтня 2013 року Ріанна в дуеті з Емінемом випустила композицію «The Monster», а потім і музичне відео на цю пісню. «Монстр» зайняв першу сходинку чартів «Billboard Pop Songs» і «Billboard Hot 100». Таким чином, 13 синглів Ріанни зайняли перше місце в «Hot 100» - такого ж результату раніше досяг Майкл Джексон .

Таким чином, 13 синглів Ріанни зайняли перше місце в «Hot 100» - такого ж результату раніше досяг   Майкл Джексон

Ріанна і Шакіра

У грудні 2013 року Ріанна з'явилася в іншому зоряному дуеті. Разом з Шакірою співачка виконала композицію «Can not Remember to Forget You», яка стала лід-піснею нового альбому Шакіри.

У січні 2015 року вийшов сингл «FourFiveSeconds», який Ріанна записала разом з Каньє Вестом і Полом Маккартні . У 2015 році почали ходити чутки про новий альбом співачки, але реліз відкладався. У січні 2016 роки побачила світ восьма студійна платівка «Anti». У червні 2016 року Ріанна випустила сингл «Love On The Brain», а потім музичний відеокліп на цю композицію.

Особисте життя

Особисте життя Ріанни постійно під прицілом папараці і невсипущою увагою преси. І хоча сама співачка не любить розповідати подробиць приватного життя, але відомості все одно просочуються. Відомо, що у неї був короткий роман з репером P Diddy. А в 2008 році стає відомо, що у Ріанни зав'язалися романтичні стосунки з афроамериканским співаком Крісом Брауном .

А в 2008 році стає відомо, що у Ріанни зав'язалися романтичні стосунки з афроамериканским співаком   Крісом Брауном

Ріанна з Крісом Брауном

Втім, незабаром жовта преса щосили смакувала скандальні подробиці цих відносин. Кріс Браун жорстоко побив Ріанну в своєму автомобілі і навіть втік з місця злочину. За це він був засуджений на 5 років умовного ув'язнення. Але в 2010 році Кріс заявив про своє бажання відновити стосунки з колишньою подругою і навіть зробив на шиї тату особи побитої Ріанни. Навесні 2012 року Кріс і Робін записали пісню "Birthday Cake". Але колишні відношення не відновилися.

тату Ріанни

Після такої моральної травми і трагічного розставання Ріанна зробила татуювання, що нагадують про те, що сталося. На ребрах з боків співачки з'явилися маленькі пістолети. Також актриса відобразила на ключиці напис «Never a failure, always a lesson» - «Не помилка, але урок». Це не єдині татуювання співачки.

Ріанна у 2017 році

Ріанна віддає переваги зображенням зірок - у Ріанни на спині набитий зорепад, також є маленька зірка на хрящі вуха - і етнічних мотивів: племінний візерунок маорі на зап'ясті, єгипетська богиня Ісіда під грудьми, Нефертіті на лівому боці. Крім того, співачка завдала на себе значущі написи англійською, арабською та санскриті і дату народження кращої подруги.

Ріанна і Річі Аківа

У 2015 році таблоїди заговорили про роман Ріанни з Леонардо Ді Капріо . Вже дуже часто пара з'являлася разом. Як виявилося, Леонардо і Ріанну пов'язує лише дружба, а роман у співачки з одним Ді Капріо - власником мережі нічних клубів Річі Аківа. Ріанна і Аківа познайомилася на Карибах, де дівчина в компанії Леонардо зустрічала Новий рік.

Ріанна і Дрейк

У 2016 році пресанаповнився чутками про новий роман Ріанни, на цей раз з репером Дрейком. Музиканти з'являлися разом на публіці і відкрито цілувалися на світських заходах. Фанати пророкували Ріанні і Дрейк швидке весілля, але роман закінчився через півроку болючим розривом.

Ріанна зараз

У 2017 році співачка дебютувала в ролі модного дизайнера. Ріанна представила колекцію спортивного одягу «Fenty x Puma», створеної у співпраці з міжнародним брендом «Пума».

Влітку 2017 року Ріанна здивувала шанувальників змінами в зовнішньому вигляді, коли з'явилася в Парижі на церемонії нагородження премії Луї Віттона «Молодий модний дизайнер». Артистка поправилась на 15 кг. З чим пов'язана така зміна фігури, співачка не прокоментувала. У західній пресі набирають популярність чутки, що співачка вагітна.

Передбачувана вагітність Ріанни стала головною новиною

Також Ріанна змінила стиль: замість обтягуючих нарядів співачка поступово перейшла на летять вільні сукні та пальто оверсайз. Новий гардероб не вдав Ріанни скромніше: на зміну облягає костюмах прийшли відверті вирізи і декольте, які співачка носить без білизни. Такий вибір одягу не раз приводив до конфузів. На премії Віттона папараці вдалося зловити в кадр голі груди Ріанни.

Крім того, співачка із задоволенням носить спортивні костюми з власної модної колекції, за що теж зазнала критики з боку шанувальників і модної преси.

Крім того, співачка із задоволенням носить спортивні костюми з власної модної колекції, за що теж зазнала критики з боку шанувальників і модної преси

плаття Ріанни

В кінці червня 2017 року увага фанатів співачки привернули раптово з'явилися в Інтернеті фото, на яких Ріанна цілується з незнайомцем в басейні у іспанського готелю. Всього за добу журналісти змогли ідентифікувати загадкового коханого Ріанни. Молодою людиною з фотографій виявився Хассан Джаміль, мільярдер із Саудівської Аравії, власник головної автодилерською компанії країни.

Як з'ясувала преса, співачка зустрічається з бізнесменом з весни 2017 року, але до цього ретельно приховувала нові особисті стосунки. Роман Ріанни пролив світло і на раптову сварку артистки з подругою, супермоделлю Наомі Кемпбелл . Якраз навесні дівчата перестали спілкуватися і відписалися один від одного в «Інстаграме» . Наомі - колишня дівчина Джаміля, і ЗМІ припускають, що це і стало причиною сварки подруг.

Дискографія

  • 2005 - "Music of the Sun"
  • 2006 - "A Girl like Me"
  • 2007 - "Good Girl Gone Bad"
  • 2009 - "Rated R"
  • 2010 - "Loud"
  • 2011 - "Talk That Talk"
  • 2012 - "Unapologetic"
  • 2016 - "Anti"
200. Спочатку чарт Billboard 100 очолив другий трек альбому «What's My Name?

Новости