Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що потрібно для швидкого рендеру?

  1. GPU
  2. ВИСНОВОК

Питання швидкого рендеру найбільш актуальний для фрілансерів, часто зустрічаються пости, який комп'ютер потрібен для швидкого рендеру, щоб не чекати годинами. Я хотів би поділитися тією інформацією, яку знайшов, а так само зробити якісь висновки, які допоможуть вам визначитися з конфігурацією або апгрейдом. Відразу скажу, що я вивчав тільки рішення від Nvidia, так як CUDA має досить поширене застосування, і Intel процесори, так як вони займають верхні позиції в тесті Cinebench. Поїхали!

Питання швидкого рендеру найбільш актуальний для фрілансерів, часто зустрічаються пости, який комп'ютер потрібен для швидкого рендеру, щоб не чекати годинами

CPU
CPU

Для початку прикладаю картинку з результатами Cinebench r11.5 . процесор i7-3930k є одним з топових, не розглядаємо серверні рішення. Має 6 фізичних ядер, і Hyper Threading, так що в синьому бігають 12 квадратиків. По-моєму, цей процесор дає максимальну продуктивність, яку може надати одноядерна система. Тому готуйте 20к рублів, якщо хочете максимуму. Процесори простіше, з серії I7 ivy bridge 3770 будуть видавати результат близько 7-8 . Але і коштувати майже в два рази менше.

Але і коштувати майже в два рази менше

Самим же ефективним рішенням на сьогоднішній момент є використання двох 8-ядерних процесорів Xeon E5-2690 , Готуйтеся викладати близько 2000 $ за кожен з них, отримаєте 32 бігають квадратика рендеру. Cinebench покаже близько 24 очок , Що в два рази вище топового несерверні I7.

Я вирішив перевірити наскільки мій процесор поступається конфігурації з двох Xeon E5-2690 при використанні такого рендер як   Maxwell   , Відмінна риса цього рендера в хорошій інтеграції c Cinema 4d, легкими настройками, високою якістю, швидким попереднім переглядом і годиннику очікувань, так як прорахунок йде вкрай довго, до 2-3 годин на 1 фрейм Я вирішив перевірити наскільки мій процесор поступається конфігурації з двох Xeon E5-2690 при використанні такого рендер як Maxwell , Відмінна риса цього рендера в хорошій інтеграції c Cinema 4d, легкими настройками, високою якістю, швидким попереднім переглядом і годиннику очікувань, так як прорахунок йде вкрай довго, до 2-3 годин на 1 фрейм.

Дана картинка вважалася у мене ~ 11 хвилин, судячи з зведеної таблиці , Два Intel Xeon E5-2687W 3.10GHz проходять цей тест за 4:11, потрійний приріст продуктивності!

GPU

Цей розділ для мене вкрай цікавий, хоча б з тієї причини, що вважається, що за ГПУ майбутнє обчислень. Але, давайте поглянемо на наше сьогодення. У мене встановлена ​​звичайна відеокарта ASUS GeForce GTX 560 , Тому дуже цікаво як вона проявить себе в тестах.

Нещодавно робив пост на цю тему, де використав Arion render, з результатами можна ознайомитися докладніше тут , Якщо переходити не хочеться, то висновок такий: відеокарта за ~ 7К рублів показує продуктивність рівну процесору, вартістю в ~ 20к. Це дуже добре, якщо у вас не багато грошей, і процесор рівня q6600 / i3 / i5, то з недорогий відкритий ви отримаєте потрійний приріст продуктивності (порівнювали з q6600).
Ви напевно бачили демки, де ГПУ рендери проходять в реальному часі, де вьюпорте замінюється відразу вікном render-view, і працюється в ньому без всяких проблем, як ми з вами працюємо з сіткою.

завдяки цього чудового блогу натрапив на відео, яке демонструє роботу відеокарт серії Quadro.


Ось це реально то, як крутиться вьюпорте при використанні однієї професійної карти, в демонстраційних відео зазвичай використовується конфігурація з декількох, але це замовчується. Як видно з відео, ні про яке понад швидкому обертанні мови і бути не може. Ціни на Quadro FX 1800 невисокі, а ось Quadro FX 3800 вже відчутна.

Nvidia оновила лінійку Quadro , По посиланню детальний огляд і вказівка ​​цін. По переглянутих відео та демонстрацій складається враження, щоб отримати відчутну продуктивність, раз в 5-10, вам треба купувати кілька Квадр, а це ~ 60-90k.

Цікаву «гибридность» представляє рендер Arion , Він дозволяє використовувати і ГПУ і ЦПУ для прорахунку, ось в цьому режимі ви отримуєте дуже хорошу швидкість. У мене використання цієї технології HYBRID, видало триразовий приріст рендеру . Порівняв швидкість Arion`а з VrayForC4D на сцені з золотим кільцем і діамантами, звичайно ж з дисперсією. Arion відрахував сцену за 3 хвилини, вірей за 4, але треба сказати, що в другому випадку не було включено DepthOfField, тому припущу, що час рендера було б ще більшим.

Технологія гібридного рендеру дозволяє задіяти всі обчислювальні ресурси комп'ютера, що позитивно позначається на часі прорахунку картинки.

Цікаве рішення анонсували творці Octane - GPU ферма, це вже реально швидко. Починайте дивитися з 13:25:

Можливість працювати на ноутбуці і отримувати продакшн якість за рахунок серверних обчислень це майбутнє, яке позбавить нас від очікувань рендеру будинку.
Можливість працювати на ноутбуці і отримувати продакшн якість за рахунок серверних обчислень це майбутнє, яке позбавить нас від очікувань рендеру будинку

ВИСНОВОК

Так як Cinema 4d не має рідного прискорення рендеру на ГПУ, а найближчий доступний Octane має не найкращу інтеграцію, використання цієї технології не представляється можливим. Тому на сьогоднішній день тільки покупка топових ЦПУ дозволить вам отримати максимальну продуктивність при рендер, але за понад продуктивність готуйтеся викладати кругленьку суму.

NVidia пропонує технологію Maximus , Яка використовує зв'язку карт Tesla і Quadro для ГПУ прорахунку. Готове «домашнє» рішення являє HP, робоча станція Z820 використовує два 8-ядерні процесори і наведені вище карти, про вартість такого системного блоку варто тільки здогадуватися, але впевнений, що вважати це все буде дуже швидко.

Настійно рекомендую прочитати цей пост , Якщо ви задумали про придбання карт серії Quadro.

Новости