Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огляд дзеркального фотоапарата Canon EOS 550d kit 18-55 is - приклади фотографій, відгуки, ціни - Сосновскій.ру

  1. Об'єктив і спалах для Canon EOS 550d
  2. переваги
  3. приклади фотографій

Всім привіт! У пості, де я ділився емоціями про Домбай , Мене запитали, на який фотоапарат були зроблені фотографії. Це дзеркальний фотоапарат Canon EOS 550d. У цій статті я зроблю огляд цього гаджета і поділюся своїми враженнями від його використання. Напевно, хтось із вас планує купити подібний "агрегат" або вже є його власником. Буду радий поговорити про нього в коментарях.

ділився емоціями про Домбай

Купити дзеркальний фотоапарат я вже хотів досить давно. Трохи менше року тому це бажання посилилося. Треба було відправитися в перший повноцінний відпочинок ( тоді я побував в Туреччині ) І хотілося, щоб фотографії виходили хорошої якості Купити дзеркальний фотоапарат я вже хотів досить давно . Чому вибрав саме Canon 550d, я і розповім нижче.

В першу чергу, мені потрібно було визначитися з бюджетом. На дану покупку я виділив 30.000 рублів. На мій погляд, це перший важливий критерій при виборі дзеркального фотоапарата.

В даному сегменті, в основному конкурують 2 компанії - це Nikon і Canon. Ще є Sony, але їх моделі мені відразу не сподобалися. В кінцевому підсумку вибір припав на Canon (хоча до цього був "цифровик" від Nikon). Як я зрозумів Canon або Nikon, це як Android і iOs, як Шварценеггер і Сталлоне :). У кожної компанії є свої плюси і мінуси.

Дзеркальні фотоапарати негласно поділяють на 3 категорії:

  1. Аматорські зеркалки (Canon 1000d, 500d, 600d і так далі). До цієї групи якраз і відноситься Canon eos 550d. Бюджет зараз приблизно до 25-30 тисяч рублів.
  2. Напівпрофесійні (canon 60d, 40d і так далі). Бюджет 40-60 тисяч рублів.
  3. Професійні (canon 5d Mark II, 1Ds Mark III і так далі). Бюджет від 100 і вище.

Деякі називають і молодші моделі типу Canon 1000d професійним фотоапаратом. Я вважаю, що не зовсім коректно вважати будь-який дзеркальний фотоапарат професійним. На canon 1000d професіонали навряд чи знімають, а ось любителі - так.

Купуючи Canon 550d, я мав на меті створювати хороші фотографії, які в основному будуть робитися в автоматичному режимі (без настройки фокусу і інших параметрів) і без візуально-графічних обробок. Також цікавили перспективи розвитку, якщо раптом більш серйозно займуся фотографією. В принципі, дана модель повністю задовольняє цим умовам.

Об'єктив і спалах для Canon EOS 550d

Дзеркальний фотоапарат - це не тільки тіло (його ще називають body або ласкаво тушка :)), але ще і об'єктив, спалах. Багато в чому на якість фотографій впливають саме ці елементи.

Коли я ще не визначився з вибором, метався серед 2-х варіантів: Canon 1000d з хорошою спалахом і непоганим об'єктивом, або Canon 550d в стандартній комплектації. За порадою мудреців фотосправи зупинився на останньому варіанті, вибравши кітовскій (іншими словами, штатний) об'єктив без зовнішнього спалаху. Головний аргумент - це я спочатку спробую, що до чого, а потім зрозумію, чи потрібен мені інший об'єктив або хороша спалах. Чи не прогадав - стандартна комплектація на даний момент мене повністю влаштовує.

переваги

В першу чергу, це ціна і якість. Зараз кітовскій варіант цього фотоапарата можна купити за 21-23 тисячі рублів. Приблизно місяць тому він коштував 30000 рублів :). За рік ціна знизилася на 25%.

Зручно лежить в руці. Досить великий жк-дисплей - 3 дюйми. Є режим LiveView - це коли на дисплеї бачиш те, що в об'єктиві (іноді дуже зручно). Як додатковий бонус - відеозйомка в HD-якості. Але canon 550d ніколи не замінить повноцінну відеокамеру, так як фокус доводиться налаштовувати вручну. До того ж ще й звук повертається фокуса завжди чутно на отриманому відео :). Але все одно результат гідний. Ще раз відео з гори на Домбай.

Батарея просто вічна. Дуже рідко її заряджаю. Коли був в Туреччині, заряджав 1 раз, при тому, що фотографій було зроблено величезну кількість.

Своєму чуду фото-промисловості я відразу купив сумку Lowerpro TLZ 25 (рік тому коштувала 970 рублів). Вона трохи на виріст, а то раптом захочу об'єктив достовірніше :). Там є зручне відділення для якої-небудь флешки або картридера, а також міститься зарядний пристрій.

Там є зручне відділення для якої-небудь флешки або картридера, а також міститься зарядний пристрій

Купив флешку на 32 ГБ і картрідер. До речі, дуже важливий момент. На самому початку я придбав flash накопичувач 16 ГБ 4 класу. При зйомці відео на 10-20 секунді з'являлася помилка "запис відео була автоматично зупинена". До її появи на жодних інтернет-ресурсах цієї проблеми не зустрічав. Виявляється для відео 4 класу замало. Зараз стоїть Transcend Ultimate 32 ГБ 10 класу - хоч весілля знімай :).

приклади фотографій

Ось кілька прикладів фотографій, знятих на Canon 550d. Фото не піддавалися обробці (клікнути для перегляду повних зображень).

1. Не забувайте пити вітамінки :). 6.10 МБ

10 МБ

2. Flash Royal. 4.57 МБ

57 МБ

3. 5.57 МБ

57 МБ

4. 3.65 МБ

65 МБ

В основному фото виходять 5-6 МБ. Враховуйте це при виборі обсягу flash накопичувача.

Підсумовую все написане :). Після практично року користування цим фотоапаратом можу зарахувати себе до групи любителів дзеркалок. Для неї canon 550d - відмінний варіант! Якщо ви хочете купити свій перший дзеркальний фотоапарат, то це також відмінна модель. Загалом, я повністю задоволений покупкою.

Корисна порада: якщо ви відправляєтеся на активний відпочинок (лижі, сноуборд, коні і так далі), то не забудьте взяти простий і компактний цифровик. У випадках, коли зеркалку небезпечно або незручно брати з собою, він відмінно виручає;).

Якщо ви хочете щось уточнити, то задавайте питання в коментарях. Буду радий почути думки фотолюбителів і тих, хто добре дружить з фотографією!

Новости