Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ловля коропа в Краснодарському краї

Подробиці Переглядів: 15640

Сазан водиться в річках європейської частини Росії до якої так само відноситься краснодарський край, а також його підвиди населяють річки Аральського моря, Амур і його притоки Сазан водиться в річках європейської частини Росії до якої так само відноситься краснодарський край, а також його підвиди населяють річки Аральського моря, Амур і його притоки.

Навесні сазан приходить на дрібні ділянки річок і пасуться серед залишків минулорічної рослинності і почали проростати молодих пагонів рогозу і очерету. Ці солодкі паростки є улюбленим кормом сазанів в даний час, а також на самому початку літа. Тут же відбувається нерест. З прогріванням води риби йдуть в глибокі місця, де проводять більшу частину дня. Восени сазани скочуються нижче за течією в пошуках зимувальних ям, де протягом холодної пори року практично не харчуються.

Пошук сазана починають з пошуку найглибших місць в річках Кубані, для лову наявної снастю. Це можна зробити з човна, використавши будь-який шнур з відповідним грузилом, або за допомогою вудки для далекого закидання. Іноді свої стоянки сазан показує сам, вистрибуючи з води. Влітку, при температурі води, що перевищує 20 градусів великих особин можна виявити саме за таким характерному бою.

Перед тим як йти на годівлю, риби вистрибують безпосередньо над місцем постійного проживання. Як правило, це глибока яма, в яку вони ховаються при найменшій загрозі. Топляк, і камені і всяке сміття скупчуються на глибині, що робить стоянки сазана абсолютно недоступними для снастей.

Звичайна глибина, на якій ловлять сазана, - 4-7м. Але в сильний вітер риба може вийти до очеретів і на глибину 0,5 м. Така поведінка може бути пов'язано з рясним надходженням в приповерхневих шар кисню. У спеку сазан може довго гуляти в очереті, де не так спекотно, багато корму і велика кількість тіні.

При визначенні оптимального часу для лову сазана слід враховувати, що найактивніше він з 8 години вечора до ранку, менш активний з 10 години до 14 години. Багаторічна практика підтверджує, що саме в ці години найуспішніше ловляться майже всі коропові риби.

Ловля сазана на донку в Краснодарському краї

Всі донки, починаючи від найпростішої двухкрючковкі і закінчуючи каруселлю і сучасної донною вудкою, оснащеною бойлом, традиційно займають перше місце серед снастей, що застосовуються при лові цієї обережної і сильної риби. Останнім часом все більшого поширення набуває англійський спосіб вудіння, із застосуванням вудилища типу Фідер - з годівницею, розміщеної безпосередньо на снасті у гачка.

Донними снастями лов як з берега, так і з човна. В останньому випадку ловлять на середній течії, де риба не так насторожено відноситься до рухається, гойдає струмом води насадки. Ліски, що застосовуються для сазанами донки, повинні бути максимально міцними, що робить практично незамінним в цій ролі сучасний шнур - плетену волосінь. Гачки застосовують спеціальні, сазаньи. Їх відрізняє, крім підвищеної міцності, короткий цівку і наявність насічок і на жалі, і на цівку.

Ловля сазана поплавцевими вудками в Краснодарському краї

Поплавочние вудки застосовуються рідше, але ловити сазана ними цікавіше. Якщо де-небудь в прибережній зоні річки ви виявите місця глибиною 4-5м, а то і більше, то обов'язково облові цю ділянку. Поплавок і грузило повинні бути легкими. Поплавок, налаштовуючи на певну глибину, утримують від переміщення до вудилища стопорним вузлом. Грузило-оливка утримується від переміщень в сторону гачка за допомогою намистин або силіконових стопорів. Повідець повинен бути довжиною 100-150мм, і грузило-оливка при русі не повинно зміщуватися на нього з основної жилки.

Найчастіше ужение поплавковою вудкою доводиться здійснювати з човна. У цьому випадку потрібні особливі запобіжні заходи для дотримання тиші. Плавзасіб ставлять на міцні якоря, щоб уникнути його руху під час вудіння - сазан погано бере рухому насадку. Мотузки від якорів повинні розташовуватися максимально полого, йдучи від човна в сторони.

Для лову сазанів цілком підійде вудка, побудована на основі углепластикового телескопа довжиною 4,5м і з маркуванням, що позначає, що це - коропове вудилище. Напис «carper» нескладно зрозуміти, навіть не знаючи англійської мови. Волосінь потрібна міцна, цілком доречний шнур з перетином не менше 0,3 мм. Сучасні вироби цілком якісно працюють і з пропускними кільцями. Котушка може бути безинерціонной, з запасом волосіні в 100м, але краще застосувати мультіплікаторную котушку. Гачки потрібні якісні, розміром не менше №8, з прямим жалом і короткою цівкою, краще сазаньи.

сазаньи підгодовування

Прикормка при лові сазана обов'язкове. Як привади підійдуть фірмові суміші. Для підгодовування краще використовувати погіршений варіант насадки. Наприклад, якщо вудити сазана передбачається на кожушка, рибу підгодовують рубаними хробаками, замішаними на рясному скелеті (неїстівної частини підгодовування).

Приваду подають в один і той же час, намагаючись привчити сазана регулярно брати корм в одному і тому ж місці. Роблять це в сутінки або на світанку, коли більшість дрібних риб не активні і не можуть розтягнути приваду до підходу сазанів.

Насадки для сазана

Насадки повинні відповідати сезону. Навесні і восени перевагу віддають тваринам насадкам, а влітку - рослинним. Традиційний набір насадок для сазана починається з кожушка і закінчується хлібними кульками. Кращими продуктами для приготування сумішей є горохове і картопляне пюре, перлова і вівсяна крупи, а також густо запарених манна каша. У розпал літа сазана ловлять на черешню, ягоди малини і навіть агрус!

В останні роки арсенал насадок рибалки значно збагатився фірмовими сумішами і ароматизаторами. В даний час для приготування якісного бойла для сазана спортсмени використовують до 70 різних речовин. Багато рибалки-аматори широко стали застосовувати фірмові насадки і напівфабрикати для їх виготовлення. Найчастіше вони готують традиційну основу - тісто або кашу - і вже її присмачують різними сумішами типу «Тутті-Фрутті» і т.п.

Використовуючи ароматизатори, потрібно мати на увазі, що нюх риби значно тонше людського. Сазан в цьому сенсі цілком може скласти конкуренцію вівчарці. Він відчуває наявність 1г пахучої речовини в 100 км3 води! Тому якщо недбало хлюпнути масла в насадку або пріваду, то можна отримати ефект, зворотний бажаному. Насадка стане дратувати нюх сазана, і риба від неї піде.

Тварини насадки для сазана добре відомі більшості навіть початківців рибалок. Черви, личинки, опариші і мотиль завжди дають позитивний результат. Однак є деякі насадки, застосування яких може бути досить успішним, але вони рідко використовуються. Це перш за все стосується ракової шийки. Якщо в період линьки раків сазанові подати очищене м'ясо цього донного жителя, видобутком стануть найбільші особини даної риби. Слід сказати, що саме на линючого раку був спійманий найбільший сазан в Європі, який важив приблизно 48кг!

Слід сказати, що саме на линючого раку був спійманий найбільший сазан в Європі, який важив приблизно 48кг

При виведенні сазан бореться несамовито і до кінця. Чекати, що він здасться, як глотнувшій повітря лящ, не доводиться - цього не відбувається ніколи. Після підсічки ця риба прагне піти в місце з таким коряжником, який ніякої волосіні не здолати. Часом сазанові вдається перерізати волосінь своїм зазубреним спинним плавцем, але це відбувається випадково. Сазан дуже завзятий, тому слід бути уважним на всіх стадіях вилучення його з води: риба може піти навіть тоді, коли рибалці здається, що він вже переміг. Підсак для сазанами риболовлі потрібен широкий і міцний, з рукояткою довжиною 1,5-2,0м.

Ловля сазана НА КУБАНИ ВІДЕО

СХОЖІ СТАТТІ

Додати коментар

Новости