Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фонтани в Дубаї співають і танцюють: шоу фонтанів в описі і на відео

  1. Співають і танцюють фонтани в Дубаї
  2. Будівництво співаючого фонтану Dubai Fountain в Дубаї
  3. Музичний фонтан в Дубаї Dubai Fountain - і танцює, і співає
  4. Принцип роботи танцюючого фонтану Dubai Fountain в Дубаї
  5. Шоу фонтанів в Дубаї: фото і огляд

Найвища будівля в світі, найбільший критий гірськолижний комплекс, найвищий ресторан, найбільший акваріум - здається, Дубай зібрав всі рекордні проекти світу Найвища будівля в світі, найбільший критий гірськолижний комплекс, найвищий ресторан, найбільший акваріум - здається, Дубай зібрав всі рекордні проекти світу. Місто буквально пронизаний ними. Але і це, виявилося, ще не межа для Дубайци. Тепер їх фонтани також можна віднести до най-най. Архітектурним шедевром, восьмим чудом світу, унікальною інженерною твором можна назвати Dubai Fountain, розташований поруч з таким же унікальним хмарочосом Бурдж Халіфа. Якщо цікавлять неповторні фонтани, Дубай може запропонувати всього один, але такий, якому немає рівних на всій планеті.

Співають і танцюють фонтани в Дубаї

Dubai Fountain - спорудження світового класу з вбудованим звуковим і світловим шоу в центрі міста. Це архітектурний елемент, що славиться на весь світ водно-інженерним дивом і є найцікавішим міським атракціоном, який привертає щорічно десятки мільйонів туристів. Перебуваючи біля Бурдж Халіфа, ці два грандіозні проекти вдало доповнюють один одного, демонструючи розкіш, витонченість і архітектурні можливості. Музичний фонтан в Дубаї, відео якого додається, воістину є казковим твором рук інженерів і архітекторів. Це справжня феєрія світла, звуку і води, здатна змусити задивитися навіть циніка.

Будівництво співаючого фонтану Dubai Fountain в Дубаї

Іншими назвами Dubai Fountain є: танцюючий, співаючий і музичний фонтан.

Його проект розроблявся відомою компанією WET Design з Каліфорнії. Серед відомих робіт компанії є популярний співаючий фонтан в Лас-Вегасі - Bellagio. Однак навіть на фото фонтан в Дубаї виглядає грандіознішими і розкішніше свого прототипу.

Про початок будівельних робіт забудовник, представлений в особі будівельної компанії Emaar, оголосив на початку літа 2008 року. В цей же час була оголошена вартість проекту, яка склала $ 218 млн. У вартість увійшло будівництво водойми, фонтани і облаштування системи фільтрації. Відразу ж було оголошено конкурсу кращу назву фонтана. Взяти участь мали змогу всі бажаючі. Кращим було визнано назву Dubai Fountain і 15 конкурсантів розділили між собою 100 дирхамів, що еквівалентно $ 27 226. Вже в лютому 2009 року було розпочато тестування проекту. Урочиста церемонія відкриття з належною грандіозністю і розкішшю відбулася 8 травня 2009 року. Цей найдорожчий фонтан в Дубаї є невід'ємною частиною комплексу Downtown Burj Dubai - найпопулярнішого району з відомим торговим центром Дубай Молл.

Музичний фонтан в Дубаї Dubai Fountain - і танцює, і співає

Співаючі фонтани в Дубаї відомі далеко за межами не лише міста, а й країни. У світі подібних споруд багато, але тільки Dubai Fountain вражає своїми розмірами, красою і потужністю. Розташувався він на штучному озері, площа якого становить понад 12 га. Довжина споруди - 275 м, а ширина - 150 м. Висота його струменів досягає більше 150 м, що відповідає висоті 50-поверхового будинку.

Якщо подивитися на співаючі фонтани в Дубаї на відео видно, що споруда являє собою водні стовпи, з неймовірною силою здіймається в небо, синхронізуючись при цьому з музикою і світловий підсвічуванням. Цей винахід інженерів вражає і захоплює своїм задумом і втіленими в реальність водно-світловими спецефектами неймовірних масштабів. Доповнює гру води тривимірне зображення і музика. Ця складна конструкція складається з величезної кількості насадок, що управляються комп'ютерною програмою. Головне завдання насадок - організація водного струменя на велику висоту. За рахунок такої програми відбувається синхронізація прожекторів і насадок в такт музичного твору.

Музичні фонтани в Дубаї мають невелику глибину - всього 1, 5 м. По дну спеціальним чином розташовано багато трубочок, які забезпечують подачу води і формування фонтануючих струменів. Струмінь розлітається згідно заданої траєкторії і висоти, створюючи дивовижний танець. Висота і малюнок, створюваний водними струменями, постійно змінюється в залежності від звучала музики і світлового освітлення. Фігури, створені водою, що рухається, вражають різноманітністю комбінацій. Підсвічуючи 25-кольоровими прожекторами і 6600 світловими джерелами, Dubai Fountain пропонує близько 10 тисяч приголомшливих композицій. Щомиті диво архітектури може підняти в повітря близько 83 тис. Літрів води.

Фонтанна конструкція включає 5 кіл різного діаметру і дві центральних дуги. Вихідний від фонтану промінь світла, видно на відстань більше 30 км. Безумовно, гра води - приголомшливе видовище, але разом з музикою і світлом створюється дивовижної краси потрійний ефект. Величезне значення має світлова підсвічування, яка в певних місцях перевершує водяні струмені, службовці фоном. Як результат - нереально красивий фонтан в Дубаї.

А в кінці 2010 року споруда отримала новий елемент - вогонь. Тепер водяні струмені ефектно підкреслюються вогнем. Вогонь був використаний під час святкування Нового Року 2011. Таким чином, унікальне чудо інженерії та архітектури об'єднало в собі, здавалося б, не поєднувані стихії - вогонь і воду. Ефект диму і вогню забезпечувався за рахунок газових форсунок і димогенератора. В цьому ж році було оголошено, що висота струменя тепер може становити 275 м! Для цього конструкція була дообладнана новими «стрілками».

Принцип роботи танцюючого фонтану Dubai Fountain в Дубаї

Піднімаючи кожну секунду тонни води, конструкція створює божевільна кількість комбінацій і фігур, зачаровують своїх глядачів. Для цього найбільший фонтан в Дубаї оснащений безліччю шутерів і водометів, які знаходяться під високим тиском.

Шутери - це своєрідні водяні роботи, що змушують «танцювати» водяні струмені. Вода вгору виштовхується за допомогою супер-шутерів, а екстра-шутери забезпечують подачу води на висоту 75 м під дуже високим тиском. Але екстра-шутери і супер-шутери рідко використовуються під час шоу-вистав, так як для підняття води в повітря на значну висоту потрібно багато енергії і часу для нагнітання енергії.

Шоу фонтанів в Дубаї: фото і огляд

Танцюючі фонтани в Дубаї - грандіозна вистава. Тільки заради цього музичного тандему води і світла можна приїхати в Дубай. Танець води можна спостерігати з будь-якої точки «узбережжя» штучного озера. Насолоджуватися поданням можна щодня.

Фонтан виконує різноманітні «танці» під 25 музичних композицій, в тому числі під гімн ОАЕ, пісню, присвячену Шейху Мохаммеду, а також відомі арабські і міжнародні хіти, саундтреки до фільмів. Перше денний шоу відкривається під пісню «Sama Dubai» на честь дубайського правителя. Також в репертуарі фонтану є: пісня на суахілі «Baba Yetu», найпопулярніша арабська танцювальна мелодія «Shik Shak Shok», еміратська пісня, спеціально написана до відкриття Бурж Халіфа 4 січня 2010 року «Inshed An Aldar» ( «Ask About Home»), пісня італійського тенора Андреа Бочеллі Con te partir (Time to Say Goodbye), пісня на хінді «Dhoom Thana», «Waves» ( «Amvaj») арабського артиста Bijan Mortazavi, і композиція еміратського артиста Хусейна аль Хасмі «Bassb
or Al Fourgakom ».

Не всі шоу фонтанів в Дубаї відбувається під музику, деякі танці проходять без музичного супроводу. Однак мінливий малюнок і висота композиції, особливо з вечірньою підсвіткою, і без того створює видовище незвичайної краси, гідне захоплення.

Тривалість шоу - всього кілька хвилин. Протягом дня можна спостерігати два денних шоу: о 13:00 та о 13:30. Вечірньої пори воно повторюється через кожні 30 хвилин з 18:00 до 23:30 (четвер-суботу).

Приємно, що найбільший фонтан в Дубаї - видовище безкоштовне. З огляду на те, що шоу триватиме півгодини, для насолоди їм непогано було б забронювати місце в одному з довколишніх кафе або хоча б зайняти лавку, заздалегідь прикупивши вкусняшки в супермаркеті.

Спостерігати за феєрією світла, звуку і води можна з комфортом, забронювавши столик на літній терасі в приємному ресторані Hukamа, який знаходиться в готелі Address . Також відмінний вид відкривається з тераси французького кафе Madeleine Cafе & Boulangerie, розташованому на другому поверсі Дубай Молла . Чимало й інших місць, які відкривають прекрасний вид на дубайське диво.

Новости