Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вісім видів тварин, вимерлих за наше життя

11:19

Остання особина підвиду абінгдонскіх черепах - самотній Джордж - помер. Шкодуючи про те, що в нашій сучасності відбуваються такі трагічні події, деякі не усвідомлюють всієї трагедії, адже майже всі зниклі види - вимерли через діяльність людини.

Остання особина підвиду абінгдонскіх черепах - самотній Джордж - помер. Шкодуючи про те, що в нашій сучасності відбуваються такі трагічні події, деякі не усвідомлюють всієї трагедії, адже майже всі зниклі види - вимерли через діяльність людини.

Крім того, це не останній вид тварин, який зник за останні кілька років. Вашій увазі пропонується 8 назавжди зниклих видів тварин.

Річковий дельфін Бейджи, 2006 год

Цей вид дельфінів був офіційно визнаний функціонально зниклим ще в 2006 році. Це означає, що старі особини ще можуть бути, але нового покоління їх уже не буде.

Західний чорний носоріг, 2011 рік

Західний чорний носоріг був оголошений вимерлим в минулому році, причиною зникнення стало жахливе браконьєрство на батьківщині в Камеруні. Протягом 5 років вчені з надією шукали хоча б одного представника підвиду, проте все було безуспішно. І в 2011 році змушені були визнати цей підвид чорного носорога зниклим. Крім цього підвиду чорних носорогів існує ще 3, а й вони перебувають під загрозою вимирання.

Карибський тюлень-чернець, 2008

Живих тюленів-монахів в Карибському морі не бачили ще з 1952 року, однак офіційно зниклими їх визнали лише в 2008 році. У 18-му і 19-му століттях ці тварини стали жертвою європейців, які виловлювали їх через жиру, який використовували в той час для ламп та мастила. Поряд з вимиранням цих тюленів, вимерли ще й комахи - кліщі, які могли жити тільки в носі у тюленів-монахів.

Канарський чорний кулик-сорока, 1994

Канарський чорний кулик-сорока зник через масового вилову їх основного корму - молюсків. Тобто птахи загинули від голоду. В останній раз цих птахів спостерігали в 1980-их роках, а в музеях по всьому світу залишилося всього 4 опудала канарського чорного кулика-сороки.

Маріанська кряква, 2004

Ця пташка жила на трьох островах Тихого океану, серед яких був і Гуам. Причиною її загибелі було встановлено - осушення боліт, яке знадобилося для потреб сільського господарства в повоєнний час. Останні особини Маріанської крижні померли в неволі в 1981-му році, так і не залишивши потомства.

Яванський тигр, 1994

Збільшення галузі сільського господарства спричинило за собою загибель і яванского тигра. Вони мешкали в Індонезії на острові Ява. В останній раз їх бачили на найвищій горі острова Ява. За безрезультатним підсумками пошуку цього виду тварин, який проходив з 1984-го по 1993-ий роки, вченими цей підвид тигрів був визнаний повністю вимерлим.

Піренейський козеріг, 2000.

Під випадково деревом, що впало загинув останній представник підвиду піренейського козерога. Вчені спробували клонувати козерога, для чого було виділено ДНК тварини. Однак клонований дитинча не вижив і загинув від численних вроджених дефектів.

Алаотранская поганка 2010

Ще одна жертва людської дурості. Ці птахи зустрічалися на острові Мадагаскар, поблизу озера Алаотра. Вона харчувалася місцевої рибою, однак після заселення в озеро людиною нових видів риб і рослин, вона стала зникати. Також на поганок люто полювали браконьєри.

За матеріалами: fresher.ru

Новости