Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що таке «QDPL +1 CHD SSV»? Розшифровки готельних скорочень і опис номерів

  1. загальноприйняті скорочення
  2. Типи розміщення і їх класифікація
  3. Номери та їх класифікація
  4. Розташування номерів щодо готелю
  5. Види з вікон і їх класифікація
  6. Стандартний номер
  7. сьют
  8. люкс
  9. Апартаменти
  10. Номери для молодят
  11. бунгало
  12. Вілла

Важлива інформація! Беріть участь у спільній акції Турістер.Ру і Booking.com. Вам повернеться 4% вартості бронювання готелю на Booking.com. Детальніше на сторінці акції . Важлива інформація

З моменту появи організованого туризму відбулося вже 169 років - перше в історії туристичне агентство в 1841 році відкрив Томас Кук. При цьому про єдину систему класифікації готельних номерів мало хто знає: якщо з офіційною зірковістю готелів в більшості країнах вже розібралися, то з номерами все дещо складніше.

Зрозуміло, практично кожен готель, категорія якого вище двох-трьох зірок, може запропонувати своїм постояльцям стандартні, люкс і сьют номери. Але ось якість і кількість що надаються в них може різнитися навіть у межах одного готелю. А все тому, що існують різноманітні характеристики видів з вікон, функціональної призначеного номерів (сімейний, бізнес) і навіть дизайну (наприклад, Середземноморський сьют в блакитних тонах або Карибський - в яскравих і тропічних).

Точно можна сказати одне: стандартний номер в будь-якому готелі світу повинен представляти із себе одну невелику кімнату з ліжком, окремою душовою, невеликим шафою і телевізором. У ванній кімнаті кожного номера також повинен бути стандартний набір з рушників, мила і гелю для душу. До речі в деяких країнах, наприклад, в Китаї, цей набір завжди доповнює гребінець, зубна щітка і паста.

Словом, наведена нижче класифікація - досить універсальна і підходить під всі міста і країни, проте 100% точності все одно не гарантує - розпливчастість визначень все ще має місце бути. Тому, маючи загальне уявлення, незайвим буде перед поїздкою уточнити інформацію про готелі, а також почитати відгуки про готелі .

загальноприйняті скорочення

Для початку не зайвим буде усвідомити для себе загальноприйняті скорочення, прийняті отельерами по всьому світу. Якщо DBL (від англ. «Дабл» - подвійний) або SGL ( «сингл» - один, одинарний), як правило, ні у кого труднощів не викликають, то такі шифри як DUS (double use single - двомісний номер, який використовується як одномісний) або BG GV (bungalow garden view - бунгало з видом на сад) можуть ввести в оману навіть найвибагливішого туриста.

Розповімо про основні скорочення, прийнятих в готельної середовищі.

Типи розміщення і їх класифікація

DBL: класичний двомісний номер з двоспальним ліжком.

TWIN: те ж саме, що і DBL, але з двома односпальними ліжками.

SGL: класичний одномісний номер.

TRPL (Tripl): тримісний номер.

QDPL (Quadripl): чотиримісний номер.

APT (Apartment): - дво- або трикімнатний номер (іноді кімнат більше) з кухонним куточком або повноцінною кухнею. Кількість спалень позначається так: 1 BDRM і 2 BDRM - відповідно, 1 і 2 спальні.

Якщо Вам потрібна додаткова ліжко в номер, то вам потрібна абревіатура EXB (extra bed).

+1 CHD: плюс дитина, в дужках - вік дитини (2-6) або (6-12). Якщо дитині до двох років, то він позначається як INF (Infant). Дві дитини, відповідно, +2 CHD, і так далі.

Перед «+ CHD» можуть стояти як зазначені вище абревіатури (DBL, TWIN, SGL, TRPL, QDPL), так і позначають кількість дорослих трохи по-іншому: 2 ADL або 2 AD, де 2 - кількість, а ADL або AD - Adult , що в перекладі з англійської означає «дорослий».

Номери та їх класифікація

Standard (STD): стандартний номер.

Superior: трохи більший розмір, ніж у стандартного номера.

Family Room: сімейний номер, часто складається з двох кімнат.

Suite (STE): в цілому це номер з кімнатою і окремою зоною для відпочинку (по суті з двома кімнатами). У свою чергу підрозділяється на кілька підкатегорій: Mini (трохи краще, ніж Superior), Junior (кімната і окрема зона відпочинку або відгороджене спальне місце), Senior (номер підвищеної комфортності з повноцінними спальнею і вітальнею), King і Executive (з двома спальнями) .

Studio: однокімнатний номер з невеликим кухонним куточком.

Luxe (іноді De Luxe): не потребує перекладу, це номер з високим рівнем комфорту.

Honeymoon Room: спеціальний номер для молодят.

Для того, щоб вказати, які саме ліжка в номері, також застосовуються деякі позначення: номера з «королівськими ліжками» Kingsize Bed (K; шириною більше 180 см), Queen Bed (Q), простими двоспальними ліжками Double Bed (D; відповідно, якщо номер обладнаний двома ліжками - буде стояти абревіатура 2D).

Розташування номерів щодо готелю

Corner: кутовий номер.

Main Building (МВ): номер, розташований в головній будівлі.

Сonnected Rooms: номера з проходом з одного в інший.

New Building: номер в новому корпусі.

Balcony Room: номер з балконом.

Executive floor: номер розташований на окремому поверсі з додатковими послугами та більш високим рівнем обслуговування.

Duplex: двоповерховий номер.

Bungalo (BG): окрема споруда. Також іменується Cabana.

ROH (run of the house): розміщення в готелі без заздалегідь обумовленого типу номера.

Види з вікон і їх класифікація

BV (Beach view): вид на пляж.

BF (Beach front): вид на пляж

CV (City view): вид на місто.

DV (Dune view): вид на піщані дюни.

GV (Garden view): вид на сад.

LV (Land view): вид на околиці.

MV (Mountain view): вид на гори.

OV (Осean view): вид на океан.

PV (Pool view): вид на басейн.

RV (River view): вид на річку.

SV (Sea view): вид на море.

SSV (Sea Side view): бічний вид на море.

VV (Valley view): вид на долину.

ROH (run of the house): розміщення в готелі без заздалегідь обумовленого виду з вікна.

Стандартний номер

Якщо театр починається з вішалки, то готель - зі звичайного стандартного номера (STD). Саме за його зовнішнім виглядом можна скласти цілком адекватне уявлення про рівень готелю, кількості і якості наданих в ній послуг. Всі стандартні номери можна розділити на дабл (двомісні) і сингли (одномісні). Іноді в палітру номерів додається тріпл (тримісний), але частіше за все адміністрацією готелю пропонується додаткове ліжко в двомісний номер.

Залежно від зірковості готелю, вони можуть сильно відрізнятися. Наприклад, традиційний сингл в готелі 2 * буде дуже невеликим за площею, з працею вміщати ліжко, тумбочку і шафа. Крім того, у вартість проживання буде включена прибирання не частіше разу на день (це якщо пощастить, а то і рідше), а також зміни білизни та рушників раз в 3-5 днів. Набір у ванній буде мінімальним: рушник, мило і іноді гель для душу.

Зовсім інша картина постане перед відпочиваючим в синглі п'ятизіркового готелю. Велика зручна ліжко, крісло, столик з дзеркалом, щоденне прибирання, повний косметичний набір у ванній, включаючи всілякі ароматні Мильці і шапочки для душу, фен, пухнасті халати і тапочки, мармурові підлоги і TV з супутниковими каналами.

Зрозуміло, і вартість таких номерів сильно різниться, причому навіть на території одного готелю. На що не в останню чергу впливає вид з вікна. Традиційно найбільш дорогими вважаються мальовничі краєвиди на море, океан, гори або сад.

Єдине, що об'єднує готельні номери по всьому світу в таку собі, але систему - зоряна класифікація, яка зобов'язує готелі дотримуватися певний мінімум площі своїх номерів і набору послуг в них. Так, наприклад, в Ісландії двомісний номер в готелі 3 * повинен бути не менше 18 кв. м, одномісний - 14. В 4 * готелі площа номера на двох повинна становити вже не менше 24 кв. м, а на одного - 16 кв. м. У п'ятизіркових готелях дабл можуть похвалитися 26 кв.м, сингли ж - 18.

Також чітко все прописано у німців. Всі номери в готелях туристичного класу 1 * повинні бути обладнані гарячим душем і кольоровими ТБ, площа 8 і 12 кв. м. в одно- і двомісних номерах відповідно. 2 * - 12 і 16 кв. м, 3 * - 14 і 18 кв. м, 4 * - 16 і 22 кв. м, люксові номери в 5 * готелях повинні бути не менше 18 і 26 кв. м.

Крім того, варто відзначити, що повноцінну ванну, а не душову кабіну, можна очікувати тільки від готелів рівня 3 * і вище. Бронюючи дабл, також варто бути уважним: адже вони поділяються за видами ліжка - одне двоспальне в номері (позначається, як правило, DBL) або два односпальні (TWIN).

У готелях США, Канади, Мексики і країн Карибського басейну також можна зустріти такий вид номерів як moderate (MOD). Його не можна віднести ні до сьют, ні до люксам, ні до стандартних - це, скоріше, щось середнє, наближене до STD. В Європі ж частіше зустрічаються позначення таких номерів, як superior (SUP) - «поліпшені».

сьют

Сьют (який також періодично називають «світ» або «сюїт») походить від англійського слова suite, переклад якого означає «набір» або «комплект».

Сьюти бувають різні: джуніор (junior), стандартні (standart), сеньйор (senior), екзекьютів (executive), роял (royal), а також будь-які, втілити які вирішила фантазія отельера. Починаючи «Середземноморським», «Карибським» або сьют для молодят, і закінчуючи «посольським».

Найнижчу щабель в ієрархії сьютів займає джуніор (з англ. «Молодший»). Його площа становить приблизно 20-25 кв. м, що трохи більше стандартного номера, і складається він з однієї кімнати, розділеної на дві зони: відпочинку та вітальні. І все ж відмінність джуніор-сьютов від традиційних номерів, крім розміру, істотні: це і супутникове TV, і DVD, і доступ в інтернет, і міні-бар та інші опції.

Стандартний сьют є двокімнатний номер 25-40 кв. м. Тут та сама начинка, що і в Джуніорі, єдина відмінність - в розмірах, в тому числі і ванної кімнати.

Слідом за ним йдуть сеньйор ( «старший») або екзекьютів, або президентський (president suite). Відповідно, це найшикарніші номера в готелі, які займають від 3 до 7 кімнат, мають особистий басейн, сауну, вхід, дворецького і так далі.

Останнім часом сьюти стають модною тенденцією, і багато готелів спеціалізуються виключно на таких номерах. Наприклад, Hilton має мережу готелів Embassy Suites, номерний фонд яких складається виключно з сьютів.

люкс

Люкс (LUX), скорочено від англійського «luxury» - «розкіш, розкішний». Відповідно, номери люкс - найрозкішніші і, як правило, є лише у готелів 4-5 *. Завдяки рекомендації Всесвітньої туристської організації, площа люксів починається від 30-35 кв. м, іноді вони складаються з декількох кімнат: спальні і вітальні.

Вартість проживання за ніч в люксі, як правило, вдвічі вища, ніж в стандартному номері. Але за цю істотну надбавку готелі пропонують постояльцям розкішну обробку і обстановку номерів, мальовничі краєвиди з вікна, просторий ванну кімнату з джакузі, пухнасті рушники і халати, якісні косметичні засоби. Іноді у вартість люкса включають безкоштовне користування міні-баром, басейном, фітнес-центром. Крім того, люкси часом навмисно розміщують на окремих поверхах з власним респешн, лобі, спа-центром і рестораном.

У країнах Карибського басейну, США, Мексики і деяких інших такі номери також називаються Делюкс (deluxe, DLX).

Апартаменти

Апартаменти, кажучи простою мовою, бувають двох видів: простіше / дешевше і шикарні / дорогі. Залежить цей факт від зірковості готелю. Якщо це високорівнева готель, то швидше за все апартаментами в ній будуть позначати дуже дорогі і комфортні номери для вимогливих гостей. Такі апартаменти можна класифікувати: вони унікальні навіть в межах одного готелю, єдине, що їх об'єднує - розміри, які починаються від двох кімнат і закінчуються двома поверхами. А дизайн їх залежить тільки від буйства фантазії отельера.

Готелі від 2 до 4 зірок, а також спеціалізовані апарт-готелі, навпаки, пропонують гостям досить бюджетні номери для великого числа гостей. Це можуть бути, наприклад, двокімнатні апартаменти на чотирьох туристів.

Практично кожен апартамент має окрему спальню, вітальню, велику повноцінну ванну кімнату і повноцінну кухню або куточок для приготування їжі. Крім того, в залежності від його класу - економ, люкс або бізнес - вони відрізняються меблюванням і послугами, які надаються. Наприклад, апартаменти класу люкс, крім шикарної обстановки і великої кількості сучасної техніки, пропонують своїм гостям послуги особистого дворецького, масаж в номері, охоронця, приватне авто з водієм і спеціальне меню: дієтичне, з унікальною винною картою і так далі. Бізнес-апартаменти, як правило, гарантують гостям спокій і тишу, високошвидкісний Інтернет, оргтехніку - словом все, що потрібно для повноцінної роботи.

Номери для молодят

Відрізняються романтичним дизайном, великим ліжком і ванною кімнатою з джакузі, а також спеціалізованим сервісом - унікальним в кожному готелі. Крім класичного шампанського і фруктів в номер, деякі готелі на Мальдівах пропонують незвичайні проведення весільних церемоній на пляжі або безлюдному острові, безкоштовне відвідування спа-центрів або вечерю при свічках на яхті.

У самому романтичному місті на світлі (мова йде, зрозуміло, про Париж) готель Four Season George V пропонує нареченим зупинитися в сьюте Honeymoon, який знаходиться на верхньому восьмому поверсі. Чи варто говорити, що з тераси «медового сьюта» відкриваються приголомшливі види на Ейфелеву вежу? А готель Bellaggio в Лас-Вегасі пропонує молодятам вишуканий шоколад, виготовлений за спеціальною, «любовної» рецептурі.

Словом, сьогодні номера для молодят можна зустріти практично у всіх великих містах світу, здебільшого в готелях 4-5 *.

бунгало

Номери бунгало, як правило, знаходяться в ізольованих невеликих одно- або двоповерхових корпусах, розкиданих по території всього готельного комплексу. У кожному такому корпусі знаходиться 2-4 бунгального номера, причому вони можуть бути делюкс або суперіор класу, стандартними або шикарними сьютами. Такий вид розміщення зустрічається, здебільшого, на пляжних курортах - в Греції, Туреччині, популярних країнах Південно-Східної Азії. Зрозуміло, ніч в бунгало коштує не в приклад дорожче, ніж в стандартному номері (розташованому в головному корпусі готелю). Вибирають їх, як правило, любителі тиші і самоти.

Вілла

Цей вид розміщення - виключно для багатих, вимогливих і цінують усамітнення і незалежність клієнтів. Як правило, вілли затишно розташовані десь неподалік від головних розваг та інфраструктури основного корпусу готелю або готельного комплексу, при цьому з максимальною комфортністю для своїх постояльців. Одно-, двоповерхові шикарні будиночки з власними басейнами, саунами і садами також пропонують гостям послуги особистих дворецьких, секретарів або кухарів. Зняти віллу можна як на тривалий термін (місяць-другий), так і на традиційні два тижні, при цьому від кількості проживаючих ціна не залежить.

В якому номері жити, який вибрати собі будинок на час відпустки - вирішувати вам. А ми сподіваємося, що дана стаття дозволить вам не загубитися в світі готельних абревіатур і забронювати саме те, що буде потрібно вам і вашій родині. Турістер.ру бажає вам приємного відпочинку!

Чи варто говорити, що з тераси «медового сьюта» відкриваються приголомшливі види на Ейфелеву вежу?

Новости