Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

хмари Асператус

  1. Звідки прийшли хмари Асператус?
  2. Вивчення феномена страхітливих хмар Асператус

Хмари Асператус виглядають зловісно, ​​але вигляд цей швидше удаваною, ніж передвіщає катастрофу. Здається, ніби розбурхане море злетіло в небо, хвилі готові накрити все місто, але всепоглинаючий ураган так і не настає, лише давить тиша. Хмари Асператус виглядають зловісно, ​​але вигляд цей швидше удаваною, ніж передвіщає катастрофу

Звідки прийшли хмари Асператус?

Вперше цей природний феномен був помічений в Великобританії в середині минулого століття. З того моменту, як страшні хмари в перший раз обволокли небо, з'явилося ціле протягом фотографів, які збирали колекцію знімків з різних міст світу. За минулі 60 років цей рідкісний тип хмар з'являвся в США, Норвегії, Новій Зеландії. І якщо спочатку вони лякали людей, так як навівали думки про майбутню катастрофу, то сьогодні викликають більше цікавість через свого незвичайного виду. Вперше цей природний феномен був помічений в Великобританії в середині минулого століття

У червні 2006 року з'явилася незвичайна фото, яке швидко поширилося в мережі. Воно потрапило в колекцію «Товариства любителів хмар» - людей, які збирають дивовижні зображення красивих явищ і проводять дослідження природи їх виникнення. Ініціатори суспільства подали запит у Всесвітню метеорологічну організацію з проханням розглянути найстрашніші хмари, як окремий вид природного явища. З 1951 року в Міжнародний атлас не вносилося ніяких змін, тому поки невідомо, чи увійдуть туди хмари Асператус, адже вони ще недостатньо вивчені. У червні 2006 року з'явилася незвичайна фото, яке швидко поширилося в мережі

Офіційний представник Національного центру атмосферних досліджень заявив про високу ймовірність того, що цей вид виділять в окрему категорію. Правда, швидше за все вони з'являться під іншою назвою, так як існує правило: природне явище називають ім'ям іменником, а Undulatus asperatus перекладається як «хвилясто-горбистий».

Вивчення феномена страхітливих хмар Асператус

Для освіти певного типу хмар потрібні особливі передумови, які формують їх форму, густоту і щільність. Вважається, що Асператус - відносно новий вид, який з'явився не раніше 20 століття. За зовнішнім типу вони дуже схожі на грозові хмари, але наскільки б похмурими і щільними не опинилися, як правило, урагану після них не відбувається.

Формуються хмари з великого скупчення рідини в пароподібному стані, за рахунок чого досягається така густота, через яку не розгледіти неба. Сонячні промені, якщо вони просвічують через Асператус, лише додають їм страхітливого вигляду. Проте, навіть при наявності великого скупчення рідини дощу і, тим більше, бурі після них не відбувається. Через невеликий проміжок часу вони просто розсіюються.

Рекомендуємо подивитися на плато Укок .

Єдиний прецедент трапився в 2015 році в Хабаровську, коли поява густих хмар спровокувало потужний грозовий злива, що нагадує тропічні дощі. В іншому хмари Асператус супроводжуються повним штилем з нагнітаючої тишею.

Незважаючи на те, що явище відбувається все частіше і частіше, вчені до цих пір не можуть зрозуміти, які саме умови провокують цей тип хмар, щоб виділити його в окрему складову метеорологічного атласу. Можливо, не тільки особливості природи, а й стан екології є передумовами для появи цього незвичайного видовища, але спостерігати за ним - одне задоволення.

Звідки прийшли хмари Асператус?
Звідки прийшли хмари Асператус?

Новости