Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шенген може замінити єдина євровіза

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

21 вересня 2012, 18:23 Переглядів: 21 вересня 2012, 18:23 Переглядів:   Країни Євросоюзу, можливо, введуть єдину візу

Країни Євросоюзу, можливо, введуть єдину візу.

Не виключено, що українцям для виїзду в ЄС видаватимуть єдину європейську в'їзну візу, яка дозволить без проблем і зайвих питань на кордонах подорожувати по всьому Євросоюзу, а також по країнах, що не входять до Шенгенської зони: Великобританії, Ірландії, Болгарії, Кіпру і Румунії. Правда, трапиться це не дуже скоро, не раніше ніж років через 5. Справа в тому, що група з питань майбутнього Євросоюзу, куди входять 11 глав МЗС країн ЄС, прийняла проект реформ, де поряд з єдиною армією, введенням посади всенародно обраного президента ЄС і формуванням спільного МЗС пропонується ввести загальну Євровізи. Для контролю же потрібно буде створити Європейську прикордонну поліцію.

В Україні бачать плюси у можливому нововведенні. "Під цю реформу можуть створити єдині евроконсульства, в Києві достатньо буде декількох офісів, інші можуть відкритися в інших містах України, щоб мешканці, наприклад, Сімферополя або Івано-Франківська не долали великі відстань за візою, як відбувається зараз, - пояснила" Сегодня " Ірина Сушко з Інституту євроатлантичного співробітництва України. - Під цю реформу може бути впроваджена і єдина візова інформаційна система, де буде не тільки інформація про громадян України, які мали серйозні візові порушення, яку Зараз збирають в шенгенській інформаційній системі, а й інформація з позитивною історією заявника (скільки мав шенгенських віз, як перетинав кордону ЄС). У такій базі будуть зберігатися і біометричні дані, до збору яких зараз готуються консульства ЄС ".

Скептики побоюються, що єдина в'їзна віза буде даватися строго на певний час поїздки, а наші громадяни втратять можливість подавати документи в посольства, які демонструють більшу лояльність до нас. Загальна віза Євросоюзу означає і загальну "чорну" базу порушників.

Як буде працювати ця ініціатива і коли вступить в силу, поки не ясно. "Це тема для дискусій, початок яким поклало цю пропозицію, тому, як буде відбуватися видача єдиної візи - механізм не опрацьований, - пояснив" Сегодня "представник Єврокомісії в Україні. - Перед введенням цієї реформи всі члени Євросоюзу повинні досягти компромісу. Це дуже тривалий процес, і на втілення цієї ідеї піде чимало часу ". Орієнтовно реформи можуть здійснитися до 2017 року.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Шенген може замінити єдина євровіза". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Ковальчук

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости